Şimdi Ara

Dünya büyüklüğündeki bir gezegenden gelen sinyaller tespit edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünya büyüklüğündeki bir gezegenden gelen sinyaller tespit edildi
    Dünya'nın manyetik alanı herkesin pusula iğnelerinin aynı yönü göstermesini sağlamaktan daha fazlasını yapıyor. Bu alan Güneş’ten düzenli olarak püsküren yüksek enerjili parçacıkları ve plazmayı saptırarak Dünya'nın atmosferinin korunmasına yardımcı oluyor. Araştırmacılar şimdi de başka bir Güneş sisteminde Dünya büyüklüğünde bir gezegenin manyetik alana sahip olmaya aday olduğunu tespit ettiler: YZ Ceti b, Dünya'dan yaklaşık 12 ışık yılı uzaklıktaki bir yıldızın yörüngesinde dönen kayalık bir gezegen.



    Başka bir gezegenden gelen sinyal



    Dünya büyüklüğündeki bir gezegenden gelen sinyaller tespit edildi
    Araştırmacılar Sebastian Pineda ve Jackie Villadsen, ABD Ulusal Bilim Vakfı'nın Ulusal Radyo Astronomi Gözlemevi tarafından işletilen bir radyo teleskop olan Karl G. Jansky Very Large Array'i kullanarak YZ Ceti yıldızından yayılan ve tekrar eden bir radyo sinyali gözlemledi. Potansiyel olarak yaşanabilir veya yaşam barındıran bir gezegenin yıldızından uygun uzaklıkta, Dünya ile benzer bir yapıda olması gerekiyor. Ancak en önemli faktörlerden birisi de manyetik alana sahip olup olmaması. Zira bir gezegenin atmosferinin hayatta kalıp kalmayacağı gezegenin güçlü bir manyetik alana sahip olup olmamasına bağlı.



    Ayrıca Bkz.Bilim insanlarına göre uzaylılar sonsuz geceye sahip gezegenlerde saklanıyor



    "Daha önce kimsenin görmediği bir şey"



    Dünya büyüklüğündeki bir gezegenden gelen sinyaller tespit edildi
    Bucknell Üniversitesi'nden Jackie Villadsen, verileri incelerken rado sinyalini ilk defa tespit ettiğinde "Daha önce kimsenin görmediği bir şey görüyorum" dediğini belirtiyor. Araştırmacılar, tespit ettikleri yıldız radyo dalgalarının, ötegezegenin manyetik alanı ile yörüngesinde döndüğü yıldız arasındaki etkileşimlerden kaynaklandığı teorisini ortaya attılar. Ancak bu tür radyo dalgalarının uzun mesafelerde tespit edilebilmesi için çok güçlü olmaları gerekiyor.



    Küçük kırmızı cüce yıldız YZ Ceti ve onun bilinen ötegezegeni YZ Ceti b ideal bir çift oluşturdu çünkü ötegezegen yıldıza o kadar yakın ki tam bir yörüngeyi sadece iki günde tamamlıyor. (Karşılaştırmak gerekirse, Güneş sistemimizdeki en kısa gezegen yörüngesi 88 gün ile Merkür'ün yörüngesidir). Bu ikili arasındaki etkileşim o kadar güçlü ki radyo dalgaları Dünya’dan bile gözlemlenebiliyor. Araştırmacılar YZ Ceti b’nin atmosfere sahip olup olmadığını tespit edemediler ancak ileriki dönemlerde yapılacak gözlemler bunu aydınlatacaktır. Eğer gezegenin atmosferi varsa tıpkı Dünya’daki gibi Auroraların oluşması muhtemel.




    Kaynak:https://beta.nsf.gov/science-matters/do-earth-exoplanets-have-magnetic-fields-far-radio
    Kaynak:https://www.nature.com/articles/s41550-023-01914-0







  • 😂😂😂😂😂

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kardeşim yerimizi belli etmeyin teknoloji gelişene kadar

  • Charaznb kullanıcısına yanıt
    En azından bi portal açmayı öğrenseydik dimi :D topuklamak gerekirse hani :d

  • burda petrol yok aga gelmeyin din flanda yok burda birbirimize düşüremezsiniz.dolar heryerde geciyor mu haaa ozaman başka .mavi kanlılara özerklik verirseniz yan gezegende bol hideojen var uydusunada askeri bi birlik yerlestirdiniz mi orayida beraber yönetiriz uyar mı barış geldi özgürlük flan biz propagandasini yapariz sorun etme.

  • Varya böyle yaşam forumları arıyorlar, neyle karşılaşacağız bilmiyoruz. Bir de düşmansalar al başına bela bazen diyorum insanın başına ne gelirse meraktan gelir bari olurda bulursak hemen selam vermemek lazım.

  • Geliyor gelmekte olan.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • iktidara bunlar gelirse gene iyi :D

  • Bulan yolda iyi çalışırsa, 2 kuşak nesil torununu bulunan gezegene kavuşturur, desenize.

  • Yaratık alien ve prometeus

  • Bilim kurgu ve uzay teması sever arkadaşlara ''Üç cisim problemi'' isimli kitap serisini okumalarını tavsiye ederim.

  • Desene yerimizi buldular.

  • 12 ışık yılı hiçte uzak değil bir radyo sinyali için.

  • O kadar vaktimiz yok. Seçimden önce olmaz mı?

  • Bunlar kuranı kerimi okumasını bilmeyen kendini zekii sanan akıl fıkarası başkalarını cahil sanıp yoldan çıkmış ahiret yoksunu zavvalı uyanuk olmaya çalışan bilim bilim deyip yalanla sahtakarlıklar peşine düşen sırf para için yoldan çıkmış kişilerin tutarsızlığıdır. Çok akıllı olsalardı kuranı kerimi okurlardı . Eğer bir insan kuranı okuyamıyorsa kendine okumuş demesin. Okumamışın önden gidenidir. Bunu aklına koysun. Bu tür kendini kamil sanan cahil çok ağir zaman artık boş hayal kurmasın kşmse.??

  • Dünya büyüklüğündeki bir gezegenden gelen sinyaller tespit edildi


    ironi mi yaptınız, dalga mı geçtiniz, forum üyelerini beyinsiz mi zannediyorsunuz, yoksa yukarıdakilerin hepsi mi???



    akıl sır ermiyor gerçekten... Dünya büyüklüğündeki bir gezegenden gelen sinyaller tespit edildi 

  • Iki ışık yılıda neki yakınmış ????

  • Beni göndersinler kurtulayım Tayyip den

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.