Şimdi Ara

Dsmart 2009+Smileadsl kampanya saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar başlık için özür dilerim ancak artık tahammül sınırlarını aştı.
    Mart 2009'da Dilber Halalı kampanyaya katıldım. Daha önceden Smile adsl 1 Mb sınırlı abonesi idim ve kampanya kapsamında kapattırıp tekrar açtırdım. Dört ay sonra internet hızımı 1 Mb sınırsıza çevirdim. Bana uzunca bir süre hem sınırlı hem de sınırsız abonelik olmak üzere çift fatura göndermişler. Abone no'su ve telefon no'su aynı olmasına rağmen. Kredi kartımla ödeme yaptığım için dikkat etmemiştim. Aylar sonra faturada kota aşımı görünce uyandım. Neyse fazla ödemeyi kabul edip sonraki faturalardan tenzil etmeye başladılar. Esas sorun ise şu: Ben hızımı 4 Mb sınırsız yapmak istiyorum, smile adsl'de birçok seçenek olmasına karşın kampanyada yok. 8 Mbite kadar tarifesini öneriyorlar fakat telefona çıkan hiçbir yetkili 8 Mbite kadar tarifesinde 15 GB sınır olduğunu ve ADİL Bey'in kota dolduğunda hızı 512 Kbite düşürdüğünü bilmiyor. (Adil kullanım kandırmacası). Neticede internetten vazgeçip sadece Dsmartla devam edeyim diyorum. Cevap "kampanya şartlarında yok", 4 Mbit internet alayım farkını faturaya yansıtın, cevap "kampanya şartlarında yok", Telefonumdaki interneti kapatın başka firmadan alayım, cevap "kampanya şartlarında yok". Telefon hattında internet olduğu için başka firmadan da alamıyorum. Yapıştı kaldı üzerime. Kampanyadan tamamen çıkmakta anlamlı olmuyor. Hem cihazı ver ayrıca 155 TL ver, daha neler isterler bilmiyorum.
    Kampanyadan yararlanıpta bu sorunu yaşayan veya birşekilde aşan arkadaş var mı acaba? Tecrübelerinden yararlanmak isterim. İyi günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hancet2 -- 31 Aralık 2009; 0:29:01 >







  • arkadasım kendi internet paketini baska bir telefon hattına tasıt oluyor bende kontratlı small abonesıyydım 4 ay kalmıstı kontratın bıtmesıne arkadasın hattına tasıttım netı sonra ttnet aldım kendıme
  • Kampanyada olmayan bir şeyi sana nasıl versinler. Bir kampanya ürünü kullanıyorsun; tek yapabileceğin üstteki mesajdaki gibi nakil yaptırmak. Ben de evdeki smile'ı işyerime naklettim kablonet aldım bu ay sonu da telefon aboneliğini iptal edeceğim. Daha fazla beklemek istemiyorum numara taşımak için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engunaydin

    Kampanyada olmayan bir şeyi sana nasıl versinler. Bir kampanya ürünü kullanıyorsun; tek yapabileceğin üstteki mesajdaki gibi nakil yaptırmak. Ben de evdeki smile'ı işyerime naklettim kablonet aldım bu ay sonu da telefon aboneliğini iptal edeceğim. Daha fazla beklemek istemiyorum numara taşımak için.


    konu dışı ama bir şey sormak isterim. Adsl in upload değerlerinin sürekli düşmesinden ve download değerlerini tam alamasından ve ttnet ten kurtulmak istediğim için kablo neti çok düşünmekteyim.
    Ancak bilmediğim den terettüd etmekteyim.

    Acaba kablonetten memnunmusunuz, kablosuz bağlantı imkanı varmı ve dns ayarlarını adsl de olduğu gibi değiştirebiliyormuyuz... (ip statik onu sanırım modemi aç kapa ile değiştiremiyoruz rapid için)




  • 1- DNS değişiyor
    2- IP değiştirmek de mümkün
    3- Kablosuz kablomodem alman lazım ancak ayrı ayrı kablo modem ve kablosuz router alabilirsin ki fiyat olarak da ilerde olursa quicknet ile kullanabileceğinden de daha uygun olur.
    4- Hızımdan memnun değilim 512 kbs aldım download yapmıyorum/yapamıyorum. Bilinçli bir tercihti download yapacaksanız 1 veya 2 mbs alın.

    Pinglerim 15 18 ms civarı sürekli. Bölgenizdeki kullanıcılardan araştırın ve naçizane önerim modeminizi kendiniz alın kablo tv analog kurulum ücreti de 43 lira ödeyin (12x4 şeklinde alıyorlar). 3 kuruşluk modem için kampanya adı altında sizi teledünya cihazı, kablonet modem ve tüm kurulum ücretlerinden cayma durumunda sorumlu olacağınız 1 mbs altında hız seçemeyeceğiniz 2 senelik taahhüt hapisine almasınlar.

    Bölgenizdeki kullananları muhakkak araştırın. Ayrıca UPS ile modeme elektrik verip elektrik kesintisinde laptop ile internete girmek istiyorsanız elektrik kesntilerinde internetinizin de elektrik gelene kadar olmayacağını kablo tvnin bölge dolaplarında jeneratör olmadığını da baştan bilin. ADSL de bunu yaparsınız ama kablonette mümkün değil.




  • İnanılmaz yardımcı oldunuz çok teşekkürler.

    Şu an kablotv olduğu için kurulum ücreti zaten vermem.

    Ancak sadece kablonet için değil hiç bir ürünü (adsl, gsm operatörleri, digiturk v.s) taahhüt ile almıyorum. Bu konuda size çok hak veriyorum.

    Tavsiyenize uyup öncelikle çevremde kullananları araştıracağım.

    Tekrar teşekkürler...
  • Sizi taahüt altına sokmaya çalışırlar 444 0 126 arayınca istemeyin. Zaten isterseniz 2 sene boyunca en düşük tarife her ne olursa olsun kullanamazsınız. 2 sene taahüte bedava modem ile teledünya cihazı verirler verdikleri teledünya cihazı 85 liradır modem de o civardadır. Eğer cevrenizde eski abone olan arkadaşınız varsa modemini emanet alıp abonelik başlatıp bizzat test edin memnunsanız adsl'i memnun değilseniz kabloneti kapatırsınız. 1 mbs alıp 1 hafta test etseniz ödeyeceğiniz para 9 lira falan olur.
  • Tekrar teşekkürler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.