Şimdi Ara

DSL ve İnternet Işığı Yanmıyor Modemi Kapatıp Açınca Düzeliyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar iş yerimizde ZTE ZXDSL 931WII modem kullanıyoruz ve birkaç gündür internetimizde sıkıntı var.internet koptuğunda modeme bakıyorum ve modemin DSL ve internet ışığı yanmıyor.modemi kapatıp açınca internet tekrar geliyor ve sorun daha sonra tekrar oluyor.modemi kapatıp tekrar açtığımda gene düzeliyor.ttnet e arıza bildirimi yaptım ama daha dönmediler.sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir.



  • yok mu bir cevap verebilecek
  • Arada splitter varsa splitterı çıkarıp dsl kabloyu direk bağlanmayı yapmayı deneyebilirsiniz,daire içi bağlantılar kontrol edilebilir.Daire içinizdeki dsl kabloyu değiştirmeniz mümkünse değiştirebilirsiniz. Modemde, daire içinde dsl kabloda sorun olabilir yada ttnette problem olabilir.
  • ttnet i arayıp arıza kaydı verdim ve şimdilik düzeldi çok şükür
  • Hatta öyle sorunlar olur arada, önce TTNet'i aramak en iyisi.
  • arıza halen devam ediyor ve ttnetten geri dönüşde olmadı tekrar aradım ama müşteri hizmetlerine bir türlü bağlanmadı
  • kartların tozlarını alıyorlardır. bende de bu aralar birşeyler oluyor. pc yi kapatıp bir müddet sonra tekrar ger döndüğüm zaman pc yi açınca bakıyorum modem dsl sinyali sürekli yanıp sönmekle meşgul oluyor. şimdi arayacasın arıza söyleyeceksn, tozunu alayım derken kartı değiştiecek, hızı düşürecek elletmemek en iyisimi..
  • evde olsa belki çok önemsemem de kurumda olduğu için sıkıntı doğuruyor.sürekli modemi kapatıp açmak zorunda kalıyorum.varmı bi fikir verecek
  • Öncelikle bahsettiğiniz modemin arayüzüne dair hiçbir fikrim yok ancak size sorunun nereden kaynaklandığını anlatayım:

    ADSL bağlantı, kullanıcı adı ve şifrenin girildiği sayfada "istek olunca bağlan" ve "sürekli bağlı kal" şeklinde iki seçenek bulunması lazım (türkçe ya da ingilizce bilemicem)

    Sizin modeminizde "istek olunca bağlan" kısmı işaretli, şayet modemin ayar sayfasından "sürekli bağlı kal" kutucuğunu işaretlerseniz sorununuz çözülecektir.
  • modemin ayarlarında "isteğe bağlı bağlantı" diye bir seçenek var ama işaretli değil ve sorun devam ediyor.modemin markası ve modeli ZTE ZXDSL 931WII.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vapi27 -- 7 Temmuz 2011; 12:02:40 >
  • dsl ışığının yanmaması hat sorunu var gibi gösteriyor. öte yandan modemi kapatıp açman ve dsl sinyalini yeniden alman da modemde sorun var gösteriyor. bu durumda atm bağlantı kurma girişimleri fail notları olarak syslog üzerinde yer alıyordur kontrol edebilirsin. bu fail notlarını görmen modem yazılımında problem olmadığı anlamına gelmez. problem ne hattunda ne de modemde olmayabilir de.. epey bakındım bu modeme. forumda bir iki mesajı var. bir tanesi 2009 yılına mı ait ne, wireless' i kapattım sorun çözüldü yazmış biri en son. kendi sitesine de bakındım son bir firmware var. ayrıca eski sürüm firmware ve iso cd' leri de nette dolaşıyor. a,b,c sürümleri. sen ne yapabilirsin, teknik servisi arayabilirsin. o modem sıradan bir fiyata da sahip değildir şimdi başka bir tane daha modem al diyeceğim ayıp olacak. bence teknik servisi rahatsız etmeden evvel tüm teknik kontrolleri yapmak fayda verebilir. klasik öneriler, splitter değiştirmek ve voltaj sorunlarına dikkat etmek şeklinde sitesinde verilmiş. başka bir çözüm yok. var son bir seçenek, kullanıcı değiştirmek..




  • kablolamanızı kontrol edin. yeni splitterlar çok çin malı :) mümkünse hatt modeme direkt bağlayıp deneyin. ttneti sürekli taciz edin. hoş hattınız kaldırmıyor diyip hızınız 1 Mbite düşürürlese de şaşmayın. imkan varsa farklı bi modemle de test etmekte fayda var.
  • splitter kullanmıyoruz direk modeme bağlantı var.daha önce ttnet sıfır hattı yenilemiş dün bizzat gidip görüştüm hatta sorun gözüküyor ama modemden de olabilir dediler bugün servis gönderecekler bakalım ne olacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.