Şimdi Ara

Dsl prizi, Wan(Fiber) prizine çevirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
8.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İnterneti ilk bağlattırdığım zamanlar, tt ekibine, "Modemi odama kurun" dememe rağmen "Orada wifi sinyal çekmez, merkeze kurmamız lazım, sonra çekmiyor diye ararsınız" gibisinden konuşup modemi sokak kapısının olduğu koridor girişine kurdu. (Duvardan ethernet kablosu çıktı, ucuna jak taktı) Taa koridordan bulunduğum odaya da modemden kablolu çekmek çetrefilli bir mesele, o yüzden modemi odama taşımak istiyorum, gel gelelim, duvarda dsl prizleri mevcut, şimdi bunu ethernet kablosu dışarıda olacak şekilde bir çeşit fiber prize nasıl çeviririz ?


    "Ne gerek var, wifi ile kullan" diyecekler için belirteyim, wifi ile 40mbps, kablolu 80 küsür mbps görüyorum. Paket 100mbps(Turknet). O yüzden kablolu kullanmam lazım.


    Dsl prizi, Wan(Fiber) prizine çevirme







  • mesajınızdan tam anlayamadım, tesisattaki kablo 2 ya da 4 telli rj11 kablosu mu yoksa 8 telli cat kablo mu? eğer cat kablo ise rj45 çıkışlı data prizi alın 2 adet, uçlarını sonlandırmak oldukça kolay zaten internette de anlatımları mevcut, o şekilde bir çözüme ulaşabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LGR9

    mesajınızdan tam anlayamadım, tesisattaki kablo 2 ya da 4 telli rj11 kablosu mu yoksa 8 telli cat kablo mu? eğer cat kablo ise rj45 çıkışlı data prizi alın 2 adet, uçlarını sonlandırmak oldukça kolay zaten internette de anlatımları mevcut, o şekilde bir çözüme ulaşabilirsiniz.

    Koridorda olan kablo resimde gördüğünüz kablo, direkt modeme bağlanıyor. Bunun gibi bir kabloyu odamda nasıl temin ederim modemi bağlamak için ? Odamda dsl priz var. Bu prizden resimdeki gibi bir kablo nasıl çıkacak ? Onu anlamaya çalışıyorum. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.


    Dsl prizi, Wan(Fiber) prizine çevirme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bey V -- 3 Ocak 2021; 23:59:54 >




  • Hocam kaliteli bir powerline adaptör alıp ethernet kablosu ile modeme bağlayıp modemin bağlı olduğu prize takarsanız diğer adaptörü de internete bağlanmak istediğiniz diğer odada fişe takıp ethernet kablosu ile internetinizi kullanabilirsiniz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hipnoa

    Hocam kaliteli bir powerline adaptör alıp ethernet kablosu ile modeme bağlayıp modemin bağlı olduğu prize takarsanız diğer adaptörü de internete bağlanmak istediğiniz diğer odada fişe takıp ethernet kablosu ile internetinizi kullanabilirsiniz.

    Güzel bir cihaza benziyor fakat hem fiyatı aşırı pahalı (iyi bir şeyi 360TL den başlıyor) hem de kablolu gibi verim alınamıyormuş. Herhalde bu cihaz ile ben de tahminen 50, 60mbps görürüm, ki şu an zaten wifi ile 40mbps almaktayım 10, 20mbps için pek makul gelmedi. Yine de öneri ve cevabınız için teşekkürler.

  • çok teknik bilgim yok ama yakın zamanda benzer bir işlem yaptırdım.


    resimdeki modemin altındaki kutudan, odadaki telefon prizine kablo gittiğini varsayarsak söz konusu kablonun telefon kablosu mu yoksa network kablosu mu olduğu önemli. eğer network kablosu ise, odanızdaki prizde bulunan dişi telefon ucunu dişi network ucu ile değiştiriyorlar. kutudaki diğer uca da erkek network ucu bağlayıp, modeme takıyorlar.


    herhangi bir elektrikçi bu işi yapıyor. ama mevcut kablonuz telefon kablosu ise komple kablonun değişmesi lazım. eğer mevcut kablo kanal içinden odaya gidiyorsa kolaylıkla değişir kablo ama kanal yoksa duvar içerisinden geçiremezsiniz.

  • zaten ethernet kablolarında 4 tane kablo iş yapıyor diye biliyorum

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarslan724

    çok teknik bilgim yok ama yakın zamanda benzer bir işlem yaptırdım.


    resimdeki modemin altındaki kutudan, odadaki telefon prizine kablo gittiğini varsayarsak söz konusu kablonun telefon kablosu mu yoksa network kablosu mu olduğu önemli. eğer network kablosu ise, odanızdaki prizde bulunan dişi telefon ucunu dişi network ucu ile değiştiriyorlar. kutudaki diğer uca da erkek network ucu bağlayıp, modeme takıyorlar.


    herhangi bir elektrikçi bu işi yapıyor. ama mevcut kablonuz telefon kablosu ise komple kablonun değişmesi lazım. eğer mevcut kablo kanal içinden odaya gidiyorsa kolaylıkla değişir kablo ama kanal yoksa duvar içerisinden geçiremezsiniz.

    Daha iyi anlaşılması açısından bugün modemin altında bulunan kutuyu söküp resmini çektim, aşağıda resimde 3 çeşit kablo var, çok kalın yeşil bir kablo var tt ekibi anladığım kadarıyla onla alakalı bir işlem uygulamamış, geriye 2 kablo kalıyor, gri ve modeme giden yeşil cat5 kablosu, yine anladığım kadarıyla gri olan cat3, cat5 ya da cat6 kablo bu kablo internet kablosuna benziyor ve tt ekibi modeme giden yeşil cat5 kablo ile ucunu hiç anlamadığım :) bir şekilde bağlamış. Modemin altındaki kutuda durum böyle.

    Şimdi modemin taşınacağı odamda bulunan internet prizinin resmini de çektim, üzerinde cat3 yazıyor.

    Buradan sonrası herhalde odamdaki cat3 prizin içinde bulunan kablolar cat5 ile bağlanıp direk erkek jak olarak koridordaki gibi modeme bağlanır ya da dediğiniz gibi dişi cat5 li dişi bir yuva yapılır, cat5 uzatma kablosu ile modeme bağlarım.



    Resim 1


    Dsl prizi, Wan(Fiber) prizine çevirme

    Resim 2


    Dsl prizi, Wan(Fiber) prizine çevirme




  • quote:

    Orijinalden alıntı: China ama Çinli olmayan

    zaten ethernet kablolarında 4 tane kablo iş yapıyor diye biliyorum

    Onlar cat5 oluyormuş ve ucundaki jak odamda bulunan cat3 dişi yuvasına oturmuyor, acaba bu iki ucu jaklı hazır cat5 kablosu gibi ara cat3 kablosu da mı var ?


    Ekleme: Rj11 telefon kablosuyla denedim yuvaya oturuyor, bir ucu yuvaya bir ucu modeme takılı vaziyette denedim fakat beklenildiği gibi internet gelmiyor :)


    Dsl prizi, Wan(Fiber) prizine çevirme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bey V -- 4 Ocak 2021; 14:30:3 >




  • Resimdeki prizler apartman veya ev girişindeki ankastreye bağlıdır öncelikle onu ayırmanız gerekiyor(98 sonrası binalarda daire girişindedir) daha sonra bütün odalara gelen uçlar 4 telli ise bu prizleri ethernet şeklinde yani rj45 uç çakarak kullanabilirsiniz. Ancak bunları yapabilmeniz için bina içi ek yerlerini bilmeniz gerekiyor. Tavsiyem elektrikçi çağırmanız veya powerline kullanmanız yönünde İyi günler.

  • odaya giden kablonun bir ucu, modemin arkasındaki portlardan birisine bağlanmadan internet gelmez sizin de belirttiğiniz gibi.


    kutudaki 3 kablodan birisi modemin wan girişine bağladıysa ve odadaki prize kablo gidiyorsa, giden kablo ya diğer yeşil kablo ya da gri kablodur. ancak kutunun içinde boncukla bağlanmış telefon kabloları da var. benim evimde kutudan odalara sadece telefon kablosu gidiyor. internet kablosunu sadece salona vermişler. sizde de böyle bir durum olabilir. durum böyleyse işiniz biraz daha zorlaşıyor.


    odadaki prizi söküp hangi kablonun oraya geldiğine bakmalısınız. eğer içinde 2-3 tane ince kablo bulunan bir kablo geldiyse odanıza sadece telefon hattı çekilmiş demektir. içinde 5 ya da daha fazla ince kablo bulunan bir kablo çekildiyse internet kablosu çekilmiş demektir. bu durumda, o kablonun kutudaki ucuna erkek ethernet ucu, odadaki ucuna da dişi ethernet ucu takıldığında internete ulaşabilirsiniz. prizdeki dişi telefon ucu gibi, prize oturabilen uçlar satılıyor. elektrikçiler yapabiliyorlar prizi değiştirmeden.





  • aynı işlemi geçenlerde yaptım bende tam tersi odamdaydı antreye götürdüm wifi çekmiyor diye bizim evde tüm odalara internet kablosu koymuşlar o sayede istediğim yere yönlendirerek götürebiliyordum tüm tesisatı iyice inceledim yani, o sarı boncuklar ek yaparken bantlamıyorsunda onu kullanıyorsun olayı o, çok basit ve sağlıklı bende onu kullanarak yaptım öncelikle tesisatın içindeki kablo hangisi ne işe yarıyor hangi odaya gidiyor onları ayırt etmen lazım(kabloyu çekiştir odada oynuyorsa anlarsın) aşşağıdan apartmanın altından eve gri kablo varya hani yeşil ona ek yapılmış modemin wan kablosu yani onu eğer odana o gri kablodan gidiyor ise tesisat içinden o zaman modemi odana taşıyabilirsin 8renkli gri kablonun tt ekibi hangi renkleri bağlamış ise sende aynı şekilde bağlayarak odana götürebilirsin ama tavsiyem modem merkezi konumda kalsın wifi için tesisat içinden odana cat kablo götür prize bağla kullan gerekli malzemeler linkte


    https://urun.n11.com/diger/oft-cat6-utp-keystone-jack-rj-45-P117282771 prizine cat5-6 kablonu takman için bu lazım


    https://urun.n11.com/pense/oddity-rj45-rj11-rj12-sikma-pense-cat5-cat6-telefon-kablo-pense-P443833284 eğer tesisatının içinde cat kablo varsa ucuna rj45 jack çakmana yarar


    https://urun.n11.com/arduino-urunleri-ve-setleri/yak1-200-lu-paket-telefon-yak-konnektor-korozyon-gresli-P448553483 o resimdeki boncuklar kabloyu birleştirmede sağlıklı oluyor ben onla yaptım tertemiz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bos1isicin -- 5 Ocak 2021; 2:34:1 >




  • Bey V kullanıcısına yanıt
    Modemi odaya bağlamak zor değil.
    Şu görünen prizin içindeki kabloyu kutuda bulun,modeme giren kabloyu buraya gelen kabloya ekleyin,burdan çıkan kabloyu modeme takın.

    Muhtemelen kafanız karıştı,biraz teknikte istiyor aslında,birde malzeme , ölçü aleti vs.
    Herkes bişey söyleyince anlamakta zorlanabilirsiniz.
    Yapamazsanız çizerek atarım,benim yıllardır yaptığım işler.
  • @bos1isicin Koridorda bulunan modemden kablo çekip odama götürme işi ilk alkıma gelen olmuştu fakat oraya götürene kadar kabloyu duvarda tutturmak için delik açmak lazım bir de bu kablonun duvarda kaba görüntüsü olacak, çirkin bir görüntü teşkil edeceği için bu seçeneği elemiştim.

    Odamdaki prizde tahminime göre zaten cat3 kablo var gibi koridorda olduğu gibi tt ekibi o kablodan cat5 ile bağlayıp modeme aktarmış. Bu kadar tavsiyeden anladığım odamdaki prizi açıp cat3 kabloyu cat5 kablo ile bağlayıp modeme takmak, yapabilirsem yapmayı deniyeceğim, yapamazsam artık bir elektirikçi mecbur çağırırım.


    @TUĞRUL 37 Yazdığınızdan anladığım odamda bulunan cat3 prizinden kabloyu çıkarıp hazırda bulunan cat5 kablo ile birleştirip modeme aktarmak doğru mudur ? Öyleyse eğer pek bir malzeme de lazım değil, zira zaten hazır 3mt kadar cat5 kablo mevcut, tek yapmam gereken cat5 kablonun cat3 bağlanması için bir tarafındaki jakı kesmem içinden çıkan kabloları cat3 ile birleştirmem, burada tek sıkıntı hangi renk kablo ile hangi rengi birleştirmem gerektiği, artık onu da deneme yanılma yolu ile hallederim diye düşünüyorum.





  • Bey V kullanıcısına yanıt

    eğer odanıza giden tesisat içindeki kablo varya o cat5 ve üssü ise bilgisayarınıza modemden kabloyu tesisat yoluyla götürmüş olacaksınız duvarın dışından değil yanlış anladınız cat3 kabloyla zaten götüremezsiniz cat3 10mbps veri taşır sizden ricam odanızdaki prizi sökün içindeki kablo türünü öğrenin eğer 8renkli bir kablo varsa ve bu kablonun diğer ucu modeminizin altındaki kutudaysa işiniz basit




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bos1isicin -- 5 Ocak 2021; 13:57:9 >
  • Bey V kullanıcısına yanıt
    Modeme giren kablo rj 11 değilmi.
  • TUĞRUL 37 kullanıcısına yanıt

    fiber hat bu vdsl adsl den farklı rj45 wan kablosu

  • Bey V kullanıcısına yanıt
    Siz şuan modemimi odaya taşımak istiyorsunuz.
    Yoksa modem yerinde kalacak,odayamı internet çekmek istiyorsunuz.

    Ona göre çizicem.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.