Şimdi Ara

dsg şanzıman yorumları ve fatura (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
288
Cevap
6
Favori
37.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • benim vw servisindeki görüştüğüm kişiler bile dsg arızasını kabul ediyor.bu şanzıman sorunlu ve vw bunu bile bile satıyor.bence bu şanzımanlara 10 yıl garanti verilmesi lazım.yurt dışında böyle mesela.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drsalmonella

    Yazdığımda yanlış yok binlerce kişi iyi niyet garantisinden faydalandı forumda paylaşıldı ücret ödeyen arkadaşın durumunu bilmiyorum beni bağlamaz onun sorunu
    İyi niyet garantisini sağır sultanda biliyor o yüzden herkes alıyor zaten
    Kimse parasını çöpe atıp o paraları vermez

    iyi niyet garantisi +2 yıldır.sonrasında ise distribütör ne derse o olur.mahkemeye verirsiniz o ayrı.sağır sultan bir şey bilmiyor,sorun sizde.insanları yanlış yönlendirdiniz.şimdi de beni bağlamaz demektesiniz.o zaman bilmediğiniz kavramların altına giripte sonra böyle banane kardeşim modlarında ortalıkta gezinmeyin.
  • Bu platform doğuşu eleştirme yeri değilmiş fanboylardan izin mi alacaktık hileci ve kazıkçı sahtekarları eleştirirken.Cevap veremeyince saçmalamış işte.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 207m


    quote:

    Orijinalden alıntı: Baruch Spinoza
    Nasıl bunun yeri burası değil ? Neresi peki? Delikanlıysan git kurumla hallet ne demek? Güzel kardeşim açtığım konuya bakarsan Bırakın Doğuşla konuşmayı, direkt VW Almanya ile görüştüm. Sonuç? Kocaman bir sıfır. Bu nedenle biz bu konuyu forumun Otomobil bölümünde konuşmayacak ve tartışmayacaksak nerede konuşacağız? O nedenle delikanlılık lafları kullanarak olayı sulandırmayın lütfen.

    Ayrıca DSG şanzıman gizli kusurlu bir şanzman olarak mahkemece karar verilmiştir. Bu kararı da ülkenin en iyi uzmanlarının raporlarına dayanak vermiştir.İlgili karar ve uzmanların detaylı raporları açtığım konuda vardır. Ancak bu durum Doğuş tarafından gizlenmekterdir. Hatta davacı ile gizlilik sözleşmesi bile imzalatılmıştır, o belgede açtığım konuda vardır. O nedenle bana delikanlılıktan bahsetme
    bunun yeri şurası dostum,hani sen o 5 bini ödüyorsun ya,hiç sesini çıkarmayacaksın.neticede 6 yıllık araba,f1 şanzıman,150 liraya tamir,sorunsuz şanzıman.işte sen buradaki haksız tarafsın,çünkü bu arabaları allayıp pullayıp satan bu kardeşimizin yalan beyanatını ortaya çıkardın.ayıplı mal eleştirilir mi yav?bak bu konu varya bu konu,bu arkadaşların bir daha dsg hakkında hiç bir şey söyleyemeyeceği konudur.elimizde taş gibi bir kanıt oldu artık,dsg yi övdükleri an linki atıyoruz altına.hiç birisi çıtını çıkaramaz.




  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Boş konuşuyorsunuz hocam sanal ortamda yaşıyorsunuz vw araçlarına sahip çıkıyor ilgi alakasından da servisinden son derece memnundum
    +2 yıl olduğunu da sizden öğrenmiş olduk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manuel ile otomatik arasında ciddi fiyat farkı olsa da bu, DSG'nin konfor ve tüketim artıları sayesinde kabul edilebilir oluyor.Yeter ki adam olup diğer ülkelerdeki gibi 10 yıl garanti versinler sorun falan kalmayacak.
  • Dsg çok sorun çıkaran bir şanzıman, tartışılacak üzerinde kafa yoracak durumu bile yok bunu en üst mühendislik oteriteleri tescillemiş. Vw aracı olan ve satmayı düşünen savunur, satıp kurtulan birdaha almayı düşünmeyende burada firmaya kafa göz dalar hele ki canı yanmışsa.

    Benim anlamadığım vw den hangi akıllı günlük kullanım araçlarına dünyanın en hızlı şanzımanını koymayı talep etti, koy işte yağda çalışan daha sorunsuz biraz daha yavaş çift kavramayı, çok üst segment spor aracın varsa da güçlendirilmiş bir dsg yi yapıştır geç, maliyetten kısma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli bir konuğumuz var:
     dsg şanzıman yorumları ve fatura
    Dostum neden yazmıyorsun acaba?açıklamalarım seni tatmin ettiyse sessiz kalmak yerine özür dilesen daha güzel olur bence @trust06
    Diğer bir arkadaşımız var,en son konusuna cevap yazdığımda nedense cevap alamamıştım kendisinden.onu da davet etmeden olmaz sanırım değilmi değerli forumdaşlarım.Alalım mesajı:
    quote:

    Orijinalden alıntı: Anro
    dsg yeni sistem sorunsuz devam ediliyor

    Sonra:
    quote:

    Orijinalden alıntı: Anro
    evet sorunlu ama hepsinde sorun var

    Önce:
    quote:

    Orijinalden alıntı: Anro
    Garantisi bitmiş DSG'li arabanızın eğer ki bakımları düzenli yetkili serviste yapılmış ise HER TÜRLÜ İYİ NİYET garantisine sokuluyor. Kim 5 bin ödemiş ödeyen gelsin bana anlatsın bakımını serviste mi yapmış yapmamışsa alırlar.

    sonra:
    quote:

    Orijinalden alıntı: Anro
    Ben kimse ödemedi mi dedim. Siz nasıl okuyorsunuz bunu desem böyle bir olay yaşayan için beni etiketle der miyim ?

    Evet değerli anro kardeşim,faturayı koydum buraya.servis bakımlı 57bin km de tam 5 bin tl.Orada dilemediğiniz özrü burada dilersiniz zannederim.Yorumunuzu alabilir miyim?




  • Tartışmak yersiz, konuyu okumak üyeler de bir fikir ve sonuç oluşmasını sağlayacaktır.

    Biraz da okuyana bırakmak lazım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Panthér

    quote:

    Orijinalden alıntı: redbul_540

    quote:

    Orijinalden alıntı: Panthér

    quote:

    Orijinalden alıntı: redbul_540

    Kullanma kılavuzu yok ama ben yazayım dayı sana

    Yavaş kullancan,fazla hızlı şeyetmicen,Rampada kalkarken D'den manuel'e alıp erken vites yükseltip kavrama yemesini önlicen rampa bitene kadar 1'de devirli gidicen,Sürekli durk kalktada manuel'e alıcan bunlar kolay şeyler sonuçta debriyaja basmıyon



    O dediğin "narin ve nazik DSG" için olabilir ama gerçekte otomatik şanzımanlar senin dediğin gibi bir kullanım gerektirmez,
    amacı ve şekli o değil.

    2003 den beri bir sürü yarı/çift/tam otomatik kullandım, o dediklerini hiç yapmam - tecrübeli otomatik kullanıcısı "sadece" sağ ayağı
    ile her şeyi yapar-daha sorun çıkartan şanzıman olmadı. Yazdıklarını dsg kullanıcısı yapıyor ise, o kadar para verip otomatik şanzıman
    (-ki dsg de manuel den devşirmedir) falan alması, manuel alsın devam etsin. O kadar varyete yapacaksın bir de bir ton para
    bayılacaksın, yazık günah...

    Haklısın abi ama dsg işte naparsın

    Bazı koşullarda tam otm gibi konforlu kullanamayacaksın ama diğer şatlarda vites değişim hızı,performansı ile kendini affettirir bence..


    Hiç kimse otomatik şanzımanlı bir aracı manuel kullanmak amacı ile almaz, trafik de ısınacak/yorulacak/üzülecek vs. diye


    Valla öyle demeyin. Ben otomatik arabanın da keyifli olmasını istiyorum ve bunun için bazı şeylerden vazgeçebilirim. Sebebi ise çok basit:

    Annem otomatik vites arabada rahat ediyor. Ben ise sıradan araba sınıfında zaten kırpılmış olan keyfimin iyice kaçmasını istemiyorum. Eşim otomatik istiyor; ama ben keyfim çok kaçsın istemiyorum. O yüzden düzgün yaparlarsa keyifli olan otomatiklere ben varım. DSG'yi gerçekten çok seviyorum. Bana çok hitap ediyor. Ancak madem ürünü bana test ettireceksin, ver 10 yıl garanti, kafam rahat olsun, susayım. Ben buna razıyım. Yani arabam arada sırada titremeye, vites geçişlerinde silkelemeye başlasa, aracı servise bıraksam, ertesi gün alsam, bana dert değil. Ne de olsa yedek aracımı da alıyorum. Bir keresinde (araca garantiden motor yapılırken), yedek araçları ile yola gittim. 4 günde 3000km yol yapıp kendilerine yedek aracı geri verdim (arabam bozulmasa idi, o yolu kendi arabamla yapacaktım. Yedek aracın anlamı kendi arabamı ikame etmekse )

    Varsın belli aralıklarla şanzıman cortlasın, arabayı atayım kafalarına gideyim. Ancak benden para istemesinler, ben ona da razıyım. Ve inanıyorum, bu test süreci sonunda her yeni DSG modeli (şimdi yenilerde Mekatronik kontrolcüsü ayrı bir haznede imiş mesela) daha sorunsuz olacak ve bu işi oturtacaklar. Ancak bu süreçte madem bizler denek oluyoruz, bizden tamir için para almasınlar.

    Bunu sağlarlarsa bundan sonraki aracımı da VAG alabilirim. Çünkü keyifli otomatik konusunda çok fazla alternatifim yok. Yoksa asla, asla almam.

    -------------------------------------

    Önümüzdeki yıllarda ortak araba kullanımı git gide artacak. Azalmayacak. İnsanlar aptal mı? Arabaya neden çok para versin? Bir yerde farkına varacaklar. Bir düzgün, bir dandik araba alacak mesela. Uzun yola düzgün ile gidecek, onun dışında iki arabayı iki-üç kişi kullanacak. Bu durumda her kullanıcının ihtiyacı farklı. Sadece bana kalsa manuel alır geçerim. İşin içine annem girince araba otomatik oluyor... Eşimin ayrı arabası var. O da otomatik. Ben ne yapacağım? Zaten her geçen yıl arabalardan kırpa kırpa keyif bırakmadılar. İki üç ayda bir porsche kiralamak da kesmiyor abi. Şöyle haftada bir o "dalgaların köpürtmesi"ni az da olsa hissetmek lazım. DSG bu açıdan beni tatmin ediyordu. C sınıfı arabaya 1.8t DSG sapladın mı araba iyi gidiyor. Muhteşem değil; ama iyi.

    Tabi VAG'ın bir de keyifli otomobil şasesi yapmayı da öğrenmesi lazım. O apayrı bir mevzu. Kalas gibi araba. Başka günün konusu. Keşke orta sınıf beklentilerini iyi bilse de, sektörün dolandırıcılığına, yönlendirmelerine kanmasa. Embesil arabaları almayı reddetse de, biz de keyfimizi geri alsak... Ama yok. Adamın 5 metre arabası var. 5.5 metre olsa ona da hayır demeyecek hıyar. Küfe aynı küfe, 30 yıl önce sığdığı Golf bugünkü Polo'dan küçük, haspam yeni Golf'e sığamıyor. İşte bu görgüsüzlükten tiksiniyorum. Tam da bu yüzden, orta sınıfın aşağılık kompleksleri yüzünden otomobilde keyif bırakmadı sektör.

    Neyse, irin akıttım gene... Sözün özü, ben sorunlu DSG'ye de fitim. Versinler 10 yıl garanti, bu iş huzurla çözülsün!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 2 Şubat 2016; 13:44:16 >




  • faturada bir gariplik yok mu? dsg'nin garanti dahilinde değiştigi yazıyor bedelsiz olarak ama 5 binlik fatura cikartilmis.
  • bakalım benim polo gti'ın şanzımanı ne zaman patlayacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father Torque

    Shadowgeist sırayla kapak teminine başlamış

    Hocam uzun zamandır foruma pek bakamıyorum neler olmuş öyle
    eline sağlık vag grup seven bütün arkadaşların windowsları göçmüş tek kelime yazamayacak hale getirmişin adamları
    olur böyle vakalar ifşa team @shadowgeist yakalar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 207m

    Araç 6 yıllık 6...Başka birşey demeye gerek var mı ? Aracın servis bakımları düzenli yapıldığından zaten 5.000 TL'ye dusurmusler masrafı. Iyi niyet garantisi de bir yere kadar. 6 yıllık ve garantisi bitmiş farklı marka araca nasil bir uygulama yapilirdi bunun cevabini istiyorum senden. Ayrıca 500 TL' lik faturada var. Bunu zaten eklmistik foruma.Bu nedenle yalan beyanat diye birşey yok ortada. Ama siz Doğuş Otomotiv' ı bu nedenle yalancilikla suclayarak yalan beyanat veriyorsunuz. Özrü sizin dilemeniz gerekiyor bence. Bu kadar zor değil, ararsiniz Doğuş yetkili servisini iyi niyet garantisi kaç yıldır ? İyi niyet garantisinin prosedürü nasıl işliyor ? Gelip burada 6 yıllık araca komedi gibi sanzimani 5.000 TL' ye yapıldı diye cigirtkanlik yapmanıza gerek yok. Kendinizi aşın bence ve Doğuş yetkili servislerinden birini arayın :D

    şu yorumların ders kitaplarında kamu spotu diye okutulur




  • Arkadaşlar benden sizlere bir uyarı, Doğuş oto çalışanları aramızda, zaten bunu biliyoruz ancak hakaretvari sözlerinize dikkat edin, Doğuş dava da açar ,demedi demeyin. Hatta shadowun ipini çekmek için fırsat kolluyorlardır.




    Kuzenimde 2014 seat leon var. Söylememe rağmen DSG aldılar. Şu an şanzımandan değişik sesler geldiğini söylüyorlar. Bakalım ne zaman fatura ile karşılaşacaklar...
  • Koy golf 8 e 120 hp 300 tork motor. Koy 7 ileri yağlı tip dsg yap 10 sene garanti. Temiiiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu çok heyecanlı. Takipteyim
    Nacizane fikrimide beyan etmek isterim.

    DSG şanzıman illaki sorun çıakrtıyor. diğer model otomatik viteslerde çıkartıyor fakat DSG sanki çok erken arıza çıkartıyor gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tameer10

    Koy golf 8 e 120 hp 300 tork motor. Koy 7 ileri yağlı tip dsg yap 10 sene garanti. Temiiiz

    Sonra git otomatik Opel al.

    Oldu mu ?




  • Durmak yok Doğuş kazıklamaya devam.
  • O kadar çoluk çocuk dalaşmalarına dönmüş ki burası. Asıl gerçek fanboyları burada bulmak daha kolay.

    Çok bilmiş konu sahibine yazacaklarım var:

    Faturada gözüken şase 2008 model Passat'a ait.
    DSG sorununu tartışacaksanız 4 - 5 yıl önceki konulara dönüp tekrar hortlatabilirsiniz. Bundan dolayı ki;
    2013 sonrası DSG şanzımanlarda sorun yok denecek kadar az. Evet.
    2013 sonrası DSG alan herkes çok memnun. Evet.
    DSG almayan herkes konuşuyor. Evet.


    DSG önceden can yaktı mı yaktı. Şu an bir sorun var mı? Yok. 2008 model yahu 2008 !!!

    Toyota MMT, Opel EasyTronic, Fiat DuaLogic, Renault EDC, Nissan Xtronic gördük görüyoruz. Hepsini al birbirine sürttür. Tam otomatik birkaç şanzıman hariç, hepsi çöp, sorunlu, secdeye yatıran kafası karışan şanzımanlar.
    Adetleri dikkate aldığınızda bile sorun sayısı kendisini yüze katlayan DSG kadar.

    Buraya 2013 sonrası sorun yaşayanları eklemeniz lazım. O zaman ben de size üstte saydığım şanzımanlarla sorun yaşayanları dizeceğim buraya.

    Az akıl mantık yahu.. Tüm şanzımanlar sorun çıkarabilir. Borusan'dan çıkar çıkmaz şanzıman hatası verip aracı değişme giden Land Rover'lar BMW X5'ler gördük. Sorun çıktı diye hepsine sorunlu yaftası yapıştıramazsınız.




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.