Şimdi Ara

Drit Rally // Hata 41 // Multi-GPU Sorunsalı (çözülmüş sorun)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar.

    Dirt rally severek oynadığım bir oyun.lakin 2. ekran kartımı taktıktan,crossfire yaptıktan sonra çeşitli sorunlar çıkarmaya başlamıştı.özellikle amd nin 16.x.x ile başlayan sürücülerinde ciddi sıkıntı yaşıyordum.tek kartta bile bu sürücülerde fps düşük çıkıyordu.bu yüzden geçen senenin son sürücüsünü kullanıyordum.crossfire yaptıktan sonra ise menüleri geçip tam oyuna başlayacağı esnada oyun kapanıyor 41 numaralı hatayı veriyordu.steam üzerinden oyun dosyalarını kontrol et dediğimde ise bazen açılıyordu.

    Konu hakkında steam forumlarınde dirt rally kısmına baktığımda yanlız olmadığımı farkettim.biçok kişi alıyor bu hatayı,belki içinizde alan varsa diye ve dh webde aramalarda üst sıralarda çıkıyor diye yardımcı olması açısından ve codemasters ın ibretlik cevabını görmeniz açısından paylaşıyorum.

    Bu hata üzerine codemastersdan destek istedim.bi "uzman" sistemin dxdiag ını istedi.hemen 3. sınıf forum kullanıcısı tavsiyesi olarak ekran kartı yazılımını güncelle dedi.Güncel olan tamamen sorun çıkarıyor desemde güncelledim.ve oyun artık hiç açılmıyordu.menüler geçiyor ve oyuna girecekken atıyordu.bunu izah ettikten sonra 2-3 mail kopyala yapıştır tavsiyelerini dinledim.Daha sonra amd ye de sorunla ilgili mail attım.2-3 gün sonra crossfire modunu değiştirmemi,afr uyumlu modunda sorun olmaması gerektiğini yazdılar.Denedim ve evet oyun sorunsuz çalışıyordu.

    Ama bu codemasters daki "uzman" arkadaşa bi mailimde tek kart ile sorun yaşamadığımı,crossfire ı etkinleştirdiğim anda sorun olduğunu,bunun düzeltilmesi gerektiğini yazmıştım.Bu arkadaşın verdiği cevap aşağıda ve sizin insafınıza bırakıyorum.Yabancı dili olmayan arkadaşlar için açıklamak gerekirse; arkadaş bu oyun için crossfire ı iptal etmemi,2. kartın zaten çok bir işe yaramayacağını,önemli olanın işlemci olduğunu yazmış.sene olmuş 2016 ekran kartları almış yürümüş,işlemci üzerindeki yük alınmaya çalışılıyor "uzman" kişi ise 2. kart neymiş panpa diyor.....


    kullandığım kart hd7970 ve tek kart ful detay full filtre şeklinde 36fps verirken amd nin önerdiği ayarlarla ve yine herşey full açıkken 59.9fps (vsync açık) veriyor.


    şimdi bazen forumlarda görüp deli oluyorum.bu tavsiye nasıl verilir diye.Ama adam forumda yazmıyor ya.bildiğin destek ekibi.böyle bişey olamaz.Bütün platformlarda da bunu paylaşacağım.

    ÇOKLU GPUDA SORUN YAŞAYAN OLURSA AMD İÇİN AFR UYUMLU SEÇSİN SORUN KALMIYOR.

    herkese selamlar.
     Drit Rally // Hata 41 // Multi-GPU Sorunsalı (çözülmüş sorun)







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.