Şimdi Ara

Dragonball Chou (2015) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
336
Cevap
1
Favori
7.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Monkey D Luffy kullanıcısına yanıt
    Geç cevap olacak ancak değinmeden geçemeyeceğim.

    Öncelikle seriye en başından başlamalısın. Ancak konuyla ilgisiz gibi gördüğün bölümleri geçmeni tavsiye ederim. Mesela tavşanlı bir bölüm ile Kin-Gin kardeşlerin oldukları bölümler filler kategorisine alınabilir. İlk seriyi beğenmezsen Red Ribbon Army saganın sonlarına doğru bakmanı tavsiye ederim. Konu hafiften Z ile bağlantılı olmaya başlıyor ve yeni karakterlerin de işin içine girmesiyle birlikte hikayenin içinde buluyorsun kendini.

    İlk seriyi bitirdikten sonra Kai'nin sonlanmasını bekle derim ki sen bitirdiğinde de sonlanmış olacaktır büyük ihtimalle. Ben izlerken Kai araya girmişti ve animenin en uzun arcına Z'den devam etmek zorunda kalmıştım. Büyük hayranlık ile takip ettiğim seri arcın sonlarına doğru resmen işkenceye dönüşmeye başladığı için hikayeye manga ile son noktayı koymuştum. Burada son arcın sıkıcı olduğu gelmesin aklına hemen. Tıpkı Dragon Ball'da olduğu gibi Dragon Ball Z de günümüz animeleri gibi bütün doldurma bölümler vermek yerine konudan bağımsız ya da konuyu uzatan bu bölümleri ana hikayenin içerisine sıkıştırarak sunuyor sana. Haliyle bir bölümde olacak olan bir olayın altı yedi bölüme yayılması izleyiciyi de bir yerden sonra sıkmaya başlıyor.

    Filmlerin hemen hepsi filler niteliğinde olduğu için konularına bak ve hangisi seni çekiyorsa o şekilde izle derim. Ancak Battle of the Gods ve son çıkacak olan "Resurrection F" filmlerinin de ana konuyla ilgisinin olacağı konuşuluyor.

    GT serisi ise mangadan bağımsız ilerliyor ve bir nevi doldurma bölümlerden oluşan bir hikayeye sahip. Lakin yeni çıkacak olan seri ile bir bağlayıcılığı bulunmuyor.




  • Valla bi bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama ben Dragonballdan aldığım tadı başka hiç bi animeden alamadım(z gt değil orci dragonball, kuyruklu velet goku). Çizimleri vs eski olmasına rağmen olaylar yolculuk temasında dönüyor, z öyle değildi mesela düşman geldi dayak ye güçlen patakla yolla. Mesela dragonball gt, z de kaybolan yolculuk temasını tekrar yakalamaya çalışmış velet goku dünyayı dolaşıyordu top peşinde, bunda da velede dönüştürülmüş goku evreni dolaşıyor.
  • Dragon ball animelerini yeni bitirdim, filmlerini de bitirmek üzereyim. öyle anime izleyen biri değilim ama bu animeyi nedense sevdim. temmuzda yeni bir serinin başlaması da güzel oldu. seslendirme sanatçılarına bakınca hepsi dede, nine olmuş. bu serinin sonuna kadar çalışabilirler inşallah. özellikle goku/gohan/goten'i seslendiren ninemiz 78-79 yaşına gelmiş. maşallahı var hala seslendirmeye devam ediyor. goku'nun babası bardock'u görmek istiyorum yeni seride ama zor gibi.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rdlsln

    Dragon ball animelerini yeni bitirdim, filmlerini de bitirmek üzereyim. öyle anime izleyen biri değilim ama bu animeyi nedense sevdim. temmuzda yeni bir serinin başlaması da güzel oldu. seslendirme sanatçılarına bakınca hepsi dede, nine olmuş. bu serinin sonuna kadar çalışabilirler inşallah. özellikle goku/gohan/goten'i seslendiren ninemiz 78-79 yaşına gelmiş. maşallahı var hala seslendirmeye devam ediyor. goku'nun babası bardock'u görmek istiyorum yeni seride ama zor gibi.
    Bardrock seriye gelirse çok da makul olmaz. Flashback olursa belki ama aksi halde gelmesi seriyi acaip bir hale sokar. Zaten gelirse de yapabileceği pek bir şey yok.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Yanlış bilgi veren arkadaşın mesajını düzenledim. İlla merak eden varsa Toriyama'nın GT'ye bakışını şu söyleşiden çıkartabilirsiniz.

    ---------------------

    "Öncelikle Dragonball GT setini satın alan/alacak olan herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

    Dragonball Manga'sının seri yayınına sessizce ara verdiğimde, bu serinin hazırlanılması açıkçası tembel birisi olduğumdan beni deadline kısıtlamasından kurtaran önemli bir gelişme oldu.

    Z serisini izlemiş insanlar biraz daha devam etmesini istiyorlardı ama ben bunun aksini düşünüyordum, hal böyleyken hikaye dahil herşeyi bu yeni seriyi yapacak olan ekibe teslim etmekte sakınca görmedim. Bu seri ileride GT adını alacak olandı.

    Seri tüm evrende geçecek bir tur olduğundan GT (Grand Tour) ismini önerdim ve bu da seriye eklendi. Bunun dışında seriye yaptığım yegane ekleme ana karakter dizaynı, bazı Mecha dizaynları ve bazı çizimlerdi. Ama ekibin mükemmel çalışması sayesinde ben hala Dragonball üzerinde çalışabilme imkanına sahip oldum. İçimin rahat olmasından ötürü seride yapacakları için onları özgür bıraktım.

    Özellikle belirtmek gerekir ki animatör Nakatsuru çok yetenekliydi ve çizimlerimin doğasını anlıyordu. Çoğu kez "Bunu ben mi çizdim yoksa Nakatsuru mu?" diye hayret ettim, farkı ben bile anlayamıyordum.

    Örnek vermek gerekirse, GT'de ortaya çıkan "Super Saiyan 4," Nakatsuru'nun dizaynı idi. Sonradan bunu ben de çizdim ve arada hiçbir fark olmadığını gördüm.

    Eğer Dragonball'ın yan hikayesi olarak GT'yi izleyip severseniz bu beni mutlu eder"


    Konuya dönmemiz gerekirse, eğer Dragonball dışındaki uzun süreli devamlılık içeren yapımlara da bakacak olursanız ana canon'un sadece orijinal yaratıcının yazdıklarıyla izole tutulamayacağını görürsünüz. GT'yi bu anlamda ben yoksaymıyorum. Yeni seri devamlılık anlamında birşeyler ortaya koymayı başarabilirse de mutlu olacağım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • GT aslında hiç fena bir seri değildi. Ana karakteri çocukluğuna döndürüp ilk serinin havasını yakalamaya çalıştılar. Macera olarak gayet izlenebilecek bir seriydi. Ancak eksikleri olunca süreklilik sağlanamadı ne yazık ki.. Yeni karakterler yoktu, Goku ve sülalesi zaten her şeye her düşmana yetiyordu. Power uplar da artık absürt olmaya başlamıştı. SSJ4 + Füzyon ile attığı tekmeleri yumrukları bile göremememiz , çok uçuk güç seviyeleri mantıklı olmaktan çıkmaya başlamıştı. Yeni seride bu gibi eksikleri kapatırlarsa belki de uzun yıllar izleyebiliriz, belli mi olur..
  • Z gibi uzun bir seri olur inşallah, merakla bekliyoruz, 5 Temmuz'da yayınlanmaya başlayacakmış.
  • Mangasının ilk bölümü ise 3 gün sonra çıkacak... Yani bildiğimiz manga-anime düzeninde ilerleyecekse, acaba bu seride de zırt pırt filler mi göreceğiz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xLordRealx

    Mangasının ilk bölümü ise 3 gün sonra çıkacak... Yani bildiğimiz manga-anime düzeninde ilerleyecekse, acaba bu seride de zırt pırt filler mi göreceğiz?

    Akira ya bagli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çıksın çıksın... filler da ossa.. GHHAAAAA!!!!! şeklinde 1 bölüm görmeye razıyım yeter ki çıksın
  • Manganın ilk bölümü çıktı. Dileyenler göz atabilir. Ayrıca anime ayrı manga ayrı olacak şekilde yeni konu açılıp bu konu da düzenlense iyi olacak sanırım.
  •  Dragonball Chou (2015)


    Chou serisinin 100 bölüm süreceği duyuruldu. Seri Resurrection F filminin devamı niteliğinde olacak. Ayrıca Battle of Gods filmindeki Yıkım Tanrısı Beerus ve Whis geri geliyor ve Berus'a oldukça benzeyen Champa adlı yeni bir karakter daha var. Seri 4 Temmuz'da başlıyor.





  • Resurrection F adlı filmini nereden izleyebiliriz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .Meraxes.

    Resurrection F adlı filmini nereden izleyebiliriz?

    Battle of Gods filmi de Resurrection of F'de olduğu gibi Nisan ayı ortasında vizyona girmişti, bu durumda DVD/Blu Ray'inin Eylül başı çıkması olası geliyor bana.
  • İlk bölüme iki gün daha kaldı, merakla bekliyoruz.
  • İlk bölüm nete düştü. Sevenine hayırlı olsun.

    http://www.nyaa.se/?page=view&tid=708217
  • Güzel bir giriş bölümü olmuş manga da olmayan güzel sahneler de vardı. En çok korktuğum şey animasyonların kalitesizliğiydi. One Piece in son 200 bölümünde gözle görülür derecede kalitesizleşti çizimler ve animasyonlar. TOEİ ye pek güvenememiştim ama gayet hoş buldum çizimleri ve animasyonları
  • TR alt yazısını bulamadım ben nasıl izlediniz siz?
  • İlk bölümün altyazısını kendimce türkçeye çevirdim. Çeviri kalitesinin iyi olduğunu düşünüyorum. Kullanmak isteyenler buyrun;
    http://www.dosya.tc/server2/6dohm5/Dragon_Ball_Super_-_S01E01.rar.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .Meraxes.

    TR alt yazısını bulamadım ben nasıl izlediniz siz?

    ingilizce altyazısı çıktı hocam. oradan izlemiştir. Ben kendimce türkçeye çevirdim. İsterseniz indirebilirsiniz. Bir üst mesajda link var.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.