Şimdi Ara

Dragon Age: Inquisition (2014) [ANA KONU] (56. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.118
Cevap
20
Favori
59.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Gittiğiniz yerler seviyenizin üstündeyse zaten düşmanların başının üstünde kırmızı uyarı işareti çıkmıyor muydu? Bir kez olsun acaba nereye önce gitsem diye düşünmemiştim ben. Gayet belli ediyordu bölgeler kendini.

  • Oyun zor ya hele seviye atlamak ölüm belli bir seviyeden sonra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zebercet kullanıcısına yanıt

    witcher 3 de o. bende şöyle bi sıkıntı var hem çalışıyorum hem PC var hem PS5 var. oyun çok zaman yok. uzun soluklu oyunlara 1 yıl girmediğim oluyor  Dragon Age: Inquisition (2014) [ANA KONU] 

  • Oyun 2014 de çıkmış ben daha yeni oyuna başladım  Dragon Age: Inquisition (2014) [ANA KONU] 

    Amazon oyunu verdide güzelde türkçe yama buldum başladım maceraya.


    Oyun kendisi başarılı ama bu başarıyı gölgeleyen kontrol sıkıntıları mevcut.

    Neden ısrarla kamerayı çevirmek için sağ tıka basılı tutuyorum ki.Bu beni sinir etti.Elim ağrıyor oynarken yokmu bunun bir çözümü mod vs.

    Skill puanlarını vermek kolay ama bir türlü karakter puanlarını nasıl veriyorum onu anlamadım.Kurnazlık güç vs gibi.Yada veriliyormu onu bile kavrayamadım.

    Inventory kısmı bile bana göre eksik kalmış birazda karmaşık olmuş.


    Oynanış kısmındaki eksiklikleri bir kenara ayırırsak grafikler güzel haritanın zaten maşallahı var.

    Hem Fereldan hem Orlais haritası mevcut.

    Haritada istemediğin kadar yan görev mevcut haritayı gez gez bitiremedim.

    Diyaloglar olsun aynı DOA uzun uzun geyik muhabbet , aşk vs. hepsi var diyaloglardan.


    Oyunu 5 saat civarı oynadım.

    Level almak inanılmaz zor bu yavaşlıkla giderse 25 li seviyeleri sanırım görmem imkansız.

    Oyun normal ayarda bile zorlayabiliyor.

    Taktik ekranını dikkatli kullanıp saldırmak gerekiyor.


    Sanırım en kolayı 2 mage , 1 rogue 1 tank şeklinde takılmak.


    Ben rogue karakter açtığım için maalesef 1 mage,1 tank,1 rogue , 1 bow şeklinde takılıyorum.Rogue olarak gizli arkadan saldırılar gayet etkin.

    Yeri geliyor neredeyse magelere tek atıyor.


    Edit:Ortalama oyun sürem 65 saate yaklaştı ama gördüğüm kadarıyla yan görevler vs. daha oyunun %30 u bile bitmedi.

    Açıkcası oyun evet kontroller çok kötü bu oynanışı oldukça kötü etkiliyor ve yine konsolda belki daha rahat ve düzgün bir oynanışta sunabilir ama hikayesi ,geniş haritaları , karakter çeşitliliği ile bu oyun olmuş hocam.

    DOA kadar olamayabilir ama ben oyunu gayet beğendim.Doa gibisi gelmedi bu gidişle de gelmeyecek.


    Witcher 3'den esinlenmeler bol bol taşımakta evet ata binme efekti çok çok kötü.

    Ama haritalar büyük olunca ata binip gitmek gereklilik oluyor.

    Adamlar sims gibi eşya seçeneği banner seçeneği daha bunun gibi yüzlerce detay eklemişler oyuna.


    Oyundaki tahtını,yatağını,kaledeki bayrağına kadar herşeyi değiştirebileceğin satın alabileceğin satıcılar mevcut.

    Zırhının rengine kadar değiştirilebiliyor çok fazla detay söz konusu.


    Zaten dümdüz ana görevleri oynamak bu emeğe bu oyuna ihanet olur.Fakat bazı yan görevler aşırı saçma örnek olarak bir mektup buluyoruz heykelin yanında heykele felandris getirmemizi istiyor getirince hayalet çıkıyor e kestik hayaleti ortada bişey yok boşunamı taşıdık oradan oraya dedirtiyor.


    Birde bekliyorum cücelerle görüşme yapacakmıyız şöyle bir orzammar'a bir ziyaret gerçekleştirsek süper olur.

    Eski karakterlerin bir kısmını gördük malumuz bir tanesi zaten casus danışmanımız.1.oyun 2.oyun dan

    Bakalım morrigan flemeth'le ilgili bir şeyler görebilmeyi umuyorum umarım görürüz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genelkurmay89 -- 17 Kasım 2021; 10:29:40 >




  • genelkurmay89 kullanıcısına yanıt

    Oyunu Battlefield'in motoru olan Frostbite ile yapmışlar hocam. Oyunda gördüğünüz her şey FPS oyunlar için yapılmış olan bir motordan çıkma. Ondan pek çok şey eğreti durabilir ama dediğiniz gibi oyunun diğer pek çok yönü bu tarz hatalarını kapatıyor. Tabi kamera modu yapmışlardır bir Nexusmods dan bakmanız gerek. Eğer oyunun nasıl yapıldığını merak ediyorsanız Kan, Ter ve Pikseller kitabında detaylıca anlatılıyor geliştirmede çekilen zorlukları vs.

  • Zebercet kullanıcısına yanıt

    Bu kadar süre oyunun berbat kontrollerine nasıl katlandınız?

  • cato16 kullanıcısına yanıt

    Mod kurmustum herhalde hatirlamiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dragon Age: Inquisition'ı tekrar bitirme imkanım oldu. Görselliği şu an bile iyi seviyede. DLC'leri de iyiymiş. Özellikle Trespasser gayet iyiydi. Sonraki oyun için merak uyandırdı diyebilirim. Ertesi sene Witcher 3 gibi oyunlar çıkınca arada kaynadı gitti bu oyun. Tabi Bioware son birkaç yılda EA çatısı altında maalesef sönük bir geliştirici olarak kaldı. Zaten devam oyunun bu kadar yıl geçmesine rağmen gelmemesi de bunun göstergesi. Önümüzdeki Game Awards töreninde bir şeyler duyururlar umarım. Bu arada Türkçe yamayı yapan arkadaşlara teşekkürler.  Dragon Age: Inquisition (2014) [ANA KONU] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 22 Kasım 2022; 19:52:23 >
  • Kaç aydir , yildir Türkçe yamasını bekliyorum. Animusprojesinde beta'da iken oynamiştim ,ama tam sürüm cıksın diye yarimyamalak sürdürmüştüm. Acikcasi çok sevdigim bir oyun türüdür...

    Umarim animusprojesi yakın zamanda Türkçe yamayi duyurur. Cünkü ciddi manada oyuna başlamayi planliyorum.. Umarim buralari okuyordur... Saglam bir Türkçe yama mevcut olan varsa'da pm atarsa sevinirim..

  • Selamlar. Oyuna başlamaya niyetlendim ama ufak bir kararsızlık yaşıyorum.

    Mage oynamak istiyorum ama Buz büyücüsü mü yürümeliyim yoksa Ateş büyücüsü mü? Oyunun başında bir tane Elf geldi Buz büyücüsü, o hep benimle kalacak mı? Ona göre alev büyücüsü ilerlemek istiyorum. Öte yandan Rogue cezbediyor ama yok ı-ıh benim rolüme uymaz  Dragon Age: Inquisition (2014) [ANA KONU] 

  • goodorevil kullanıcısına yanıt

    elf büyücüden kastınız solas ise onu partiden gönderme opsiyonunuz olacak başka birileri gruba eklenince. onun dışında her iki build için de youtube'dan örnek video seyredip hoşunuza daha çok gideni seçmenizi öneririm.

  • Bu kadar çabuk cevap geleceğini beklemiyordum.  Dragon Age: Inquisition (2014) [ANA KONU] 

    Prologue biter bitmez çıktığım için ismini hatırlayamadım evet Solas. Hayır kendisi Buz büyücüsü olarak yanımızda kalacaksa benim ilaveten buz büyücüsü kasmama gerek yok sanırım.


    Peki aynı partide 2 büyücü fazla olur mu ya da Buz + Ateş çakışır mı? Çakışırsa Solas'ı gönderirsem buz büyücüsü de lazım olacak gibi düşmanları dondurmak falan işe yarayacak gibi duruyor. Oyunun mekaniklerine pek hakim değilim. Youtube'dan da izlemek istemedim oyunun ilerilerini görmek istemiyorum tamamen kendim keşfetmek istiyorum. Sadece başlangıç konusunda yanlış bir şey yapmak istemiyorum.


    Assassin de ilgimi çekti aslında da daggerlar neredeyse sword boyunda olunca pek ilgilenmedim.





  • goodorevil kullanıcısına yanıt

    ben de oyunu oynayalı baya olduğundan çok hatırlamıyorum fakat spoiler vermeden şöyle bir şey diyeyim. class'ından bağımsız olarak solas hikayede rolü olan bir karakter olduğundan bazıları onu partide tutmak taraftarı olabilir (ben tutmadım, tipinden hazzetmemiştim ırkçılık olmasın da :) bu bilgi ışığında karar vermek isteyebilirsiniz. he o partide olmayınca hikaye eksik mi kalıyor? kalmıyordur muhtemelen, gerektiğinde gelip müdahil oluyor sanırım.


    buz ve ateşin çarpışacağını sanmıyorum. solas ile dondurur kendi karakteriniz ile hasar verirsiniz. en olmadı solas'ı çıkarır başka birini alırsınız partiye. ben de türünü hatırlamamakla birlikte büyücü oynamıştım ve baya eğlenmiştim diye hatırlıyorum.


    bunun dışında oyunda bazı geri dönüşü olmayan şeyler var. romance seçenekleri veya bazı parti üyelerini bulma (sera mesela) gibi. onları es geçerseniz telafisi olmayabiliyor. o yüzden en azından bazı şeylere bakmanız faydanıza olabilir.





  • Hocam biraz oynadım şimdi Ateş büyücüsü olarak. Oynayış aslında çok keyifli ama oyun çok dallanıp budaklanacak gibi. MMORPG oynar gibi oynasam oynanacak yani. Ya MMORPG oynar gibi dağıta dağıta oynayacağım ya tekdüzeymiş gibi ana görevlere koşturacağım bakalım ne olacak.  Dragon Age: Inquisition (2014) [ANA KONU] 

  • goodorevil kullanıcısına yanıt

    valla ben dağ bayır gezmeyi, her köşeye bakmayı sevdiğim için uzun uzun oynadım. benim gibi bir oyuncuysanız 100+ saat civarı bir oyun süresi olacaktır.

  • Normalde o kadar vaktim yok ama ana senaryo çok vurucu bir şey değilse ana senaryoyu sallayıp MMORPG gibi oynayabilirim.  Dragon Age: Inquisition (2014) [ANA KONU] 

  • ya abiler bi el atın be ilk iki oyunu pc den oynadım iki oyununda save dosyası var ama dosyaları nasıl okutucağımı bulamadım, dragon age keep'e gidiyorum ama orda da tek tek seçim istiyor awk nerden hatırlim yaptığım her seçimi.

  • Şu oyunda arasahneleri 30fps üstüne çıkartamıyor muyuz? ea launcherden oynuyorum

  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.