Şimdi Ara

DPF ARIZASI YAŞADIM NASIL ÇÖZEBILIRIM ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aracım 2015 1.4d corolla 23.500 km'de yaklaşık bir haftadir aracımın arıza ışığı yanıyordu(ingiliz anahtarı olan). Bende servise götürdüm, bakımda ışığü söndürmeyi unutmuslar dediler lambayı söndürdüler bir kac gün sonra yeniden yandı ve bende randevu alıp servise gittim. Bana dpf'nin tıkandıgını söylediler ve temizleyip, yeni yağ koyup, filtreleri yenileyip verdiler aracı. Şimdi benim size sorum ben bir daha bu sorunu yaşadıgım da yani dpf tıkandıgında aracı lifte kaldırıp vitese takıp 3000 devir civari gaz versem ışık sönene kadar bu sekilde havada lastikleri cevirsem bunun sakıncası olur mu ? Yoksa illa yola cıkıp yolda mı devir yapmam lazım ? Lütfen yardımcı olun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Araç rüzgar almıyorken 15 dakika boyunca o kadar gaza basarsanız başka türlü sıkıntılar çıkabilir. Ya yolda yapın ya da serviste cihaz bağlantısı ile filtreye yakıt püskürtülmesi vasıtasıyla sıcaklığı artırılıp rejenerasyon yapılıyor.
  • Liftten dusersen sorun olmaz mi ?



    Dpf sökülüp ozel kimyasallar ile temizlenmesi en garanti islem olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracınızı normal kullandığınızda biraz devirli kullanmayı alışkanlık edinirseniz sorun yaşamazsınız.
  • Ara ara devirli kullanın. Benim aracımda 35.000 km dir rejenerasyon ışığı yanmıyor. Otobana girdigimde dip gaz yapıp bir sure devir yaptırıyorum. Yoksa çabuk tıkanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yaşta bu km'de tıkanıyorsa bence sorunu bulun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2015 model araba 23bin km. Dizel alarak dogru karar yapmıssın. Türk milletinin dizel çılgınlığı DPF ile tanışınca onları bozguna uğratıyor.


    Arabayı çok ölü devirlerde kullanıyorsun ki aracın partikül filtresi tıkanmış. arada aracını 3000 devirlerde kullan. Devirli kullanınca da çok yakacak diyorsun ama o dpf düzelmeyecek şekilde tıkanırsa 3-5-7 bin tl civarında bi masrafı olacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.