Şimdi Ara

Domain Alırken kendi bilgilerimi kullanmasam ne olur ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Bir Site açacağım fakat kendi bilgilerimi vermek istemiyorum.
    name.com adresinden alacağım. Paypalla ödeme yapmayı düşünüyorum. İsimlere adrese ve telefon numarasına yanlış bilgiler yazarsam ne olur ?

    Kendimi gizlememin başka bir yolu var mıdır ? Bu bilgileri yanlış girdiğim takdirde site farkettiğinde bana nasıl bir yaptırım uygular ?



  • Walter_CcC W kullanıcısına yanıt
    Domain alırken sana ekstra seçenekler sunuyorlar.Bunlardan biride "Whois koruması"dır.Ne işe yarıyor dersen, tamda senin istediğini yapıyor.Yani adres bilgilerini doğru girsen bile, domaini sorgulayan bir kişi senin bilgilerini göremiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @MOLİVER'in de belirttiği gibi, hosting firmanız size "whois" koruması sağlayacaktır. Bu, sizin kişisel bilgilerinizi(isminiz, telefon numaranın vb.) "whois" sorgulamasında gizli tutar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki bilgilerimi yanlış girersem ne olur ?@YACHIRU@MOLİVER



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Walter_CcC -- 24 Ağustos 2015; 19:54:57 >
  • Hosting firmanız cep telefonunuza doğrulama kodu vb. bir işlem gönderecektir. Eğer yanlış bir numara verirseniz doğrulama işlemini yapamazsınız. Ayrıca diğer bilgilerinizde de sorun çıkabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Walter_CcC W kullanıcısına yanıt
    Kayıt olurken zaten bu bilgileri doğru girmek zorundasın çünkü fatura bilgilerinde bu bilgiler yer alıyor.Zaten tc kimlik no'da istiyorlar bununda nedeni, fatura kestikleri için bu bilgileri bulundurmak zorundalar.Yani yanlış girmeyi unut.Zaten sana yukarıda kişisel bilgilerini nasıl gizleyebileceğini anlattım.Yinede bu bilgileri vermek istemiyorsan, blog siteleri kullanabilirsin.
  • Arkadaş name.com'dan alacağını söylemiş.
  • Walter_CcC W kullanıcısına yanıt
    ne olur biliyormusun birincisi mail adresini olursa yanlış girersen veya başka birininkini girersen o domainin bitmesine süreler kala firma seni uyarır sana 5-6 tane mail gönderir şu kadar kaldı bitmek üzere diye sende bunları göremediğin için unutursan bitme tarihini domainin uçar üzerine su içersin (biter bitmez alırım gibisinden düşüyorsan başta bunu unut kendi domain firman biter bitmez korumaya alıyor 200-300 tl en az para istiyor benim hiç kullanmadığım domainime 200 tl istemişlerdi geri almak için
    domain firmasını bi yana koy eğer domainin güzelse anında uçururlar saniyeler içinde öyle kalırsın bu çok önemli bir şeydir)

    ikincisi isim soy isim yanlış girsen bir sorun olmaz mailin üzerinde olduğu için ama ilerde bi kanıtlama zorunluluğun olursa açar gösterirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.