Şimdi Ara

Dolby Digital Plus (DDP5.1 ve E-AC3) - Z5500 ve Asus Xonar DGX 5.1 İle Alamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aramızda ses ve ses teknolojilerinden anlayanlarımız vardır. Evde Z5500 ses sistemi var. ve ben bu Sistemden elimdeki ASUS Xonar DGX PCI Express 5.1 ses kartım ile DTS ve Dolby Digital sesleri alıyorum. Fakat internetten indirdiğim 20-30 GB'lık filmlerde de 50-60gblık filmlerde de E-AC3 5.1 yani Dolby Digital Plus codec'ini görüyorum.


    Tabii sistemim bunu doğru codec ile açamıyor ve sanki stereo bir ses dosyası gibi açıyor fakat ses dosyalarını doğru hoparlörlere yönlendiremiyor. Yani LFE açık iken Subwoofer'in bass sesi vermesi gerekir iken bu sesleri diğer uydu hoparlörlerden duyuyorum.


    Sistemde nasıl bir değişiklik yapmam gerekir ki DDP5.1 (Dolby Digital Plus) (E-AC3) ses dosyalarını düzgünce açabileyim.

    P.S. Acaba bu sistemler sinemalarda veya pahalı hifi anfilifikatörlerde kullanıldığı için mi PC hoparlörlerine ve ses kartlarına verilmiyor. Bilemiyorum.

    Ses konusunda bilgisi olan varsa ve yanıtlarsa sevinirim.


    Dolby Digital Plus (DDP5.1 ve E-AC3) - Z5500 ve Asus Xonar DGX 5.1 İle Alamıyorum.







  • PC ile ses sistemi birbirlerine ne ile bağlılar? Analog bağlantı kullanıyorsanız alamazsınız çünkü sesi ses kartınız çözüyor. Optik veya co-ax ile bağlantı yapmanız lazım.

    Medya oynatıcını bitstream ya da passthrough ayarını yapmanız lazım. Böylece bilgisayarınız sesi çözmeyip aynen dijital çıkışa yönlendirecek ve ses sisteminiz bunu çözecek. Analog bağlantı kullanıyorsanız bu olmaz.

  • (Dolby Digital Plus) (E-AC3) ses formatı HDMI üzerinden iletilir ve malesef cihazınız eski bir sistem olduğu için bu kodeği çözememekte.

    Logitech Z906'da dahil çözememekte ve HD ses formatlarını HDMI gibi bir girişleri olmadığı için kafadan çözemezler. Sadece HDMI girişte yetmez ayrıca decoder olması gerekiyor eski tip avrlerin bazıları da HDMI'lı olmasına rağmen çözemiyorlar.

    Yeni nesil AVRlerin hepsi destekliyor.

    AVR dışı soundbarlarla bunu sağlayabilirsiniz tabiki gerçek surround olmaz.

  • hocam asus uygulamasını açın . optikden bağlısınız demi z5500 e eğer öyleyse bunu yapın sorununuz çözülecektir


    Dolby Digital Plus (DDP5.1 ve E-AC3) - Z5500 ve Asus Xonar DGX 5.1 İle Alamıyorum.
  • Tercüman oldunuz bize :) (Bende de aynı ses kartı var :( Bende uzun zamandır çözemedim) Yada filmleri iindirmiyorum ilk çıktığında Bluray çıkınca o zaman indirip izliyorum) Hocam bende aynı problemi yaşıyorum. İstediğim DTS ve AC3 formatındaki gibi ses kalitesi olmuyoor. Demek cihazımız artık bunları desteklemiyor. Bu konuda çözümü olan var mı? Yada Çözebilen ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canem72 -- 23 Nisan 2022; 17:8:30 >
  • Nasıl yapamıyorsunuz anlamıyorum tak optiğe indir filmi w10 un oynatıcısından aç. en basitinden see dizisi dolby digital plus yani e-ac3 es formatında sadece w10 onatıcıdan açmak yetiyor decode aktif

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.