Şimdi Ara

DOLAP UYGULAMASI CEZA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
10.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,


    Herkesin bildiği gibi Maliye Online satış yerlerinde yaptığı sıkı denetimi iyice yoğunlaştırmış. Daha önceleri GİTTİ GİDİYOR da bir çok kez şahit olmuştuk. Şimdi popülerliği giderek artan Dolap ve Gardrops vb uygulamalar ikinci el satış yapmak için kurulmuş olan platformlardır

    DOLAP UYGULAMASI CEZA

    . Bu platformları amacı dışında kullanan arkadaşlara uyarı için yazıyı paylaşmaktayım. Uygulamalar sıkça sorulan sorular kısmında Kullanıcıların zaten Vergi verip vermeyeceğini belirtmekteler. Kullanıcılar eğer ikinci el dışında sürekli aynı ürünlerin satışını yapıyor ise MALİYE bunu SÜREKLİLİK ARZ EDEN satış olarak değerlendirmektedir. Bu durumda kişinin otomatik olarak vergi yükümlülüğü doğmaktadır.


    MALİYE nin izin vermiş olduğu yıldan yıla değişen ARIZİ KAZANÇ aşağıdaki gibi tanımlanmaktadır.

    Arızi kazançlar neler?

    Arızi kazançlar genel olarak yapılması devamlılık arz etmeyen faaliyetlerden elde edilen gelirlerden oluşmaktadır. Vergiye tabi arızi kazançlar şunlardır: Arızi olarak ticari muamelelerin icrasından veya bu nitelikteki muamelelere tavassuttan elde edilen kazançlar.


    Kısacası aynı sıfır ürünü birkaç taneden fazla sattığın durumda TİCARET yapmış sayılırsın. Geçen Dolap ta satış yapan bir tanıdığımı Görüşmeye çağırmışlar. Sattığı ürünlerin kendine ait olmaması(sıfır ürün olduğu için) ve aynı ürünü defalarca satması yüzünden kendisinin satış yapmaya başladığı tarihten son satış yaptığı tarihe kadar Vergi mükellefi yapılacağı her ürün için ödemesi gereken kdv oranı kadar kdv tahsil edileceği sattığı ürün başına  2021 yılı için her bir belgede asgari 380 TL usulsüzlük cezası kesilir.(. 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 353. maddesine göre fatura düzenlemeleri ve fatura almaları gereken kişilere, faturaların verilmemesi ve alınmaması gibi kanuni yükümlülüklere aykırı bir durum oluşturmaları neticesinde her birine özel usulsüzlük cezası uygulanacağı bildirilir.)


    Arkadaşın diğer maruz kalacağı vergiler (ilk satıştan son satış yaptığı tarihe kadar ) ve tabiki SGK kaydı varsa biraz yükü hafiflemiş olur aksi halde bir de bağkur lu sayılacağı için o dönemlerdeki bağkur primi borcu da çıkartılacaktır.



    Özetle Online platformlarda satış yapacak arkadaşlar dikkat etsinler. Mutlaka bir Mali müşavire danışsınlar. 3-5 tl kazanacağım derken her satış başına 380 tl ceza ödemek zorunda kalmasınlar Arkadaşın incelemesi tamamlanınca Maliye nin yaptığı/ uyguladığı ceza nın detaylarını da aktaracağım.

    Sağlıcakla kalın.








  • DOLAP UYGULAMASI CEZA
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.