Şimdi Ara

Dolandırıcılıkta yeni yöntem. (BALDAN)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir arkadaşımın başına gelen olayı sizinle paylaşmak istedim. Belki içimizden kimse bu tuzaga düşmez ama olurya insanın basireti bağlanır dikkat etmek lazım.

    Neyse sözü uzatmayayım olay 3-5 gün önce arkadaşımın dükkanına klasik yurdum insanı giyimli bir adamın gelmesiyle başlıyor. Orta yaşlarda ki bu kişi “falanca şehirde köyde yaşıyorum arıcılık yapıyorum bu ballar şöyle guzel şöyle doğal kestane balım var” diyor. arkadaşım almak istemese de ısrar ediyor “durumum iyi değil köyde daha çok var bu ballardan bunları satmam lazım geçinmem için” vesaire diyor. Fiyatı nedir deyince “Normalde 80 lira ama satmak için indirim yaptım 50 liraya vereyim.” diyor. Nihayetinde bizim arkadaşta orijinal kestane balının o fiyattan olmayacağını bilsede adamın da işi görülsün diye 2 kilo alıyor. Adam en son “Bak bu baldan memnun kalacaksın numaram da şu, lazım olursa ara beni 200-250 kilo daha var.” diyor ve ayrılıyor.

    Bu olaydan 3-5 gün sonra dükkana giyimi kuşamı konuşması düzgün 2 kişi geliyor. Selam verip tanışma Faslı’nı geçtikten sonra içlerinden birisi “Biz falanca şehirde kestane balından doğal ilaç yapıyoruz her zaman bal aldığımız arkadaşın arıları bilmem ne sebepten telef olmuş. Buralarda geçenlerde birisi kestane balı satıyormuş siz almışsınız galiba bi arkadaş görmüş, o ballardan bize çok acil lazım bu mevsimde yapmalıyız ilaçları yoksa bilmem ne bitkisi etkisini kaybediyor.” diyor. Bizim arkadaş “evet ben aldım o baldan ama 2 kilo aldım size fazla lazım sanırım.” diyor. Onlarda “Bize 300-400 kilo lazım ama ne kadar bulursak o kadar iyidir. O balları satan arkadaşı bulamaz mısın kilosu 100 liradan 400 kiloya kadar alırım.” diyor. Bizim arkadaş tadına bile bakmadınız kestane balımı o bile belli değil olur mu olmaz mı derken adamlar 1000 lira kapora bırakıp “sen ayarlayabilirsen balları alırız ayarlayamazsan kaporayı geri alırım ama balları cuma günü ancak alabilirim kalan parayı da malları alırken veririm.” diyor. Bizim arkadaş durumdan epeyce şüphelensede bal satan adamı arıyor ve adamın elinde 250 kilo bal olduğunu kilosunu ancak 50 liradan verebileceğini öğreniyor. Tamam alalım ama cuma günü su saatte getirirsin hepsini alırım deyince balcı adam “benim persembe günü şöyle şöyle çok önemli bi işim var ve şehir dışına çıkacağım ancak Çarşamba getiririm parasını da getirdiğim gün alırım.” diyor.

    Balcı adam böyle söyleyince bizim arkadaş Bal almak isteyen adamı arıyor ve “Çarşamba alırsan olur Cuma olmuyor” diyor. adam mümkün değil vesaire diyince bizim arkadaş kısmet değilmiş diyor adamda kaporayi geri almak için bir arkadaşı gönderiyorum deyip telefonu kapatıyor. İki dakika sonra birisi gelip kaporayi alıp gidiyor. Daha sonra denemek için arayinca iki numaraninda kullanım dişi olduğunu öğreniyor.

    Anlayacağınız bizim arkadaş belki 10 kilosu 100 lira olan balları (belki bal bile değildir) kilosu 50 liraya alıp 10000 lira dolandırılacaktı. Velhasıl dikkat etmek lazım heran bir dolandırıcının oyununun içinde olabiliriz.

    Mobilden yazıyorum imla vesair hata olmuşsa affola.







  • Vay be
  • anlatımda sonlara doğru sıkıntı var nedir? kendi kendilerine gol atmış olmuyorlar mı
  • He okudum
  • Burda amaç uyanıklık yapıp ucuzdan alıp pahalıya satacak olan elemanları tokatlamak ama anlatımdaki şahıs böyle bir şey yapmamış, direk alıcıyla satıcınıın dediklerini birbirine aktarmış, eğer kendisini satıcı olarak gösterseydi tuzağa düşmüş olurdu.
  • Gün geçmiyor ki ülkemde her gün farklı bir dolandırıcı
  • Ne yeni taktiği?

    Cennet Mahallesinde bile vardı bu.
  • Adamın işi görülsün diye 2 kilo bal aldı dan sonrasını okumadım.
    arkadaşın haksız dolandırıcı haklı.
    benimde miami de işim var ibanımı atayım senin zeki arkadaşında bana bir eft geçsin...
  • knight onlineda yapardik.

    gold ring vardi npcde 10kya satilan bir item ancak npc delostaydi herkes bilmezdi.

    neyse gold ring alinir yazardi biri 15gbden digeride 5gbye satardi. uyanik arkadasta 5gbye alip 15gbden satmaya calisirdi.
  • İsteyen istediği kadar kısmını okuyabilir. Okumadığımı belirtmek için yazmak çok mantıklı bir hareket. Cennet mahallesi ve knight Online olayı da iyiymiş 😁
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.