Şimdi Ara

Dolandırıcı Vodafone (Her akşam 8'de internetin yavaşlatılması) İnternet pert (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
3
Favori
10.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekostros

    Onda bir değişim yok. Warzone %50-100 arası packet loss daimi var. Mesela gulag'ta pistol ile adam vuramıyorum mermiler içinden geçebiliyor düşmanın. %100 isabet sıkıyorum mermi değince duyulan hit sesi ve hitmarker çıkmıyo. Oyundan diyenler var ama kesinlikle oyundan kaynaklı değil arkadaşlarımda hiç yok, yayınlara bakıyorum kimsede yok.

    Alıntıları Göster
    hocam hangi bölgede oturuyorsunuz, ve evinizde hangi altyapı var ? (DSL/Fiber/Türksat kablo) gibi ?
  • Tommy Shelby kullanıcısına yanıt
    geç verdim cevap gözlemlemek için, pubg ve warzone da %10 a kadar değişerek packet loss oluyor 3 yıldır bu şekilde bi çözümü yok sanrıım. lol cs ve mw multi de loss veya ping yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lhunardaien

    hocam hangi bölgede oturuyorsunuz, ve evinizde hangi altyapı var ? (DSL/Fiber/Türksat kablo) gibi ?

    Alıntıları Göster
    Yeşilkent'teyim Beylikdüzü. Superonline altyapısı var fiber.


    Genel: son 3-4 gündür yavaşlatma yapılmadı önümüzdeki birkaç hafta daha yavaşlatma olmassa konuyu editleyip tekrar packet loss'a yönelicem çünkü packet loss %200'lere kadar çıkıyor artık. Yavaşatma yapıldığında %3000 oluyordu zaten bundan dolayı server'a bile bağlanamıyordum.




  • Aynı sorunu ben de yaşıyorum 2 3 ay evvel büyük bir hata yaparak superonline dan vodafone'a geçtim sürekli paket loss problemi yaşıyorum müşteri hizmetlerini her aradığımda ping nedir paket loss nedir anlatmaktan iflahım kesildi. günlerdir sonuç alamadım arıza kaydım açık bir şekilde bekliyor.
  • Vodafone 50mbit kullanıyorum. Haftalardır uğraşıyorum. Denemediğim yöntem kalmadı. Ama bir türlü kesin sonuca ulaşamadım. Bir el giriyor üç el girmiyor. Bazen girip packet loss artışına dayanamayıp oyundan atıyor. Taahhütün de tam ortasındayım. Umudu kestim iyice. Mobil hotspot ile bağlanınca sorun tamamen kalkıyor ama evde de mobil iyi çekmiyor, bu sefer de ping sorunu oluşuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falid -- 16 Haziran 2020; 3:9:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haste benim packet loss işini tamamen çözdü,
    https://haste.net/
  • Aerospace kullanıcısına yanıt
    Ben de az once denedim. SOL altyapili Vdf 50mbps kullaniyorum.

    %30-40 asagi loss olmuyordu, maksimum %2 gordum sadece 1-2sn boyunca, pingler de 50-60lar civarinda.

    Allah razi olsun :)

    Yine bir de mudfish de deneyecegim bakalim sonuclari yazarim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende vodafone kullanıyorum multiplayerde kücük maplarda paket loss 0 sıkınto yok fakat ground warda ya da warzone paket loss 9000 leri gördüm hız 50 mbps ama birşeye yaramıyor bende çözümü telefonumun internetini pc ye bağlamakla buldum cep de de vodafoneluyum sıkıntım kalmadı ping 30-40 paket loss 0 denemenizi tavsiye ederim 1 saatte ortalama 100 mb yiyor haberiniz olsun :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolandırıcı Vodafone (Her akşam 8'de internetin yavaşlatılması) İnternet pert
    Warzone indiriyorum. 99+ SOL Fiber Altyapı. Tarife yeni geçtim. 2. gün ilallah etmeye başladım.
  • Selamlar ben de vodafone uzerinden kablonet fiber kullaniyorum 50mb. Ps4 ten warzone a baglanmaya calisiyorum ama resmen zulüm oldu. Lobide Oyunu hizlica bulup baglaniyor ama diger loading ekranında kaliyor oyun ve lost connection diyip atiyor 4-5 denemede 1 oyuna girebiliyorum. Oyuna giriste account kismindan latency ve packet loss a bakiyorum ama hep orasi sifir yani hic deger yok. Dns leri 1.1.1.1 ve 8.8.8.8 olarak denedim degisen bisey olmadi. Netmaster modemde upnp yi kapattim yine degisen bir sey olmadi. Sorunu nasil tespit edebilirim sizce?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Warzone'da sorun yaşayan arkadaşlara denediğim 100 farklı yöntem sonunda, tek çözümü yazayım, boşuna vakit kaybedip ruh hastası olmasınlar.

    VPN kullanacaksınız. Türkiye yerleşik 8080 veya 443 port VPN'ler packet lossu ortadan kaldırıyor. O yüzden Almanya vs. almanıza gerek yok. Ben teknovpn diye bir yerden aldım, ara ara kopuyor ama en azından oynuyorum. Daha iyi bir yer bulursanız uyandırın, ben de alayım.

    Hatta anlayan varsa belki Özel Proxy Sunucu da iş görebilir.

    Sonuç itibariyle VDF'ndan giden verilerde bir sorun var. Sunucular o ipleri blokladı mı ne yaptıysa, VPN ile atlama yapınca sorun çözülüyor.


    İkinci yöntem ise telefonunuzun 4g bağlantısı ile oynayın. Bir gecede 250mb falan yiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerros -- 20 Haziran 2020; 23:39:2 >
  • Warzone bağlantı konusunda çok sorunlu bir oyun. Oyun oynayasım vardı, deneyelim bakalım dedim ve bilmem kaç GB oyunu indirdim. Sunucu ekranı açılmadı bile. Tekrar dene ve çıkış yap seçeneği haricinde birşey çıkmıyordu. VPN ile denedim yine yok, yine yok. En sonunda 20 dk.'lık uğraş ve araştırma sonrası oyunu sildim attım. Yerine başka 100GB'lık oyunu indirdim. Bir de onu 2 saat bekledim. Yani sorun her zaman ISP kaynaklı olmayabiliyor. Bu oyun bağlantı konusunda sorunlu.
  • Merhaba,

    Warzone sorunlu değil, sorunlu olan VDF Evde İnternet altyapısı.

    Nedeni ise Korona başladığı dönemde VDF tarafından yapılan port yönlendirme işlemi nedeniyle, bandwith daralması.

    Peki nasıl sorunlu değil açıklayayım.

    VPN ile oyuna bağlandığımda, %0 packet loss alıyorum. Yani VDF'dan çıkışta sorun var.
    4G ile telefon internetiyle oyuna girdiğimde %0 packet loss.

    Ancak VDF modem ile girdiğimde %3000'e gelen packet losslar.

    İşin özeti, oyunda sorun yok. Eğer sorun olsaydı ne 4g, ne VPN ile packet loss'suz oynayabilirdim.

    VDF hızı kısıtlayan bir eylemde bulunmuş. Nitekim Mart ayı başında modem üzerinden PORT açabilirken (ki etkisi yok) şuan PORT açarken "Dahili istemci geçersiz" hatası veriyor.


    Ben 3 aydır sayısız şikayet, farklı denemeler yaptım. Sorun sadece VDF internetinde. Dilerseniz VPN veya 4G üzerinden oynayabilirsiniz. Tabi bunun da dezavantajları var.




  • Kerros kullanıcısına yanıt
    Belirtmeyi unutmuşum. Ben Türk Telekom abonesiyim. Public IP bloklarına sahibim. Yeni Win. 10 kurulumundan sonra Warzone'u indirdim. Sunuculara bağlanamadım dahi. İnternette bu tür sorunlardan dolayı aşırı fazla şikayet mevcut. O sebepten bağlantı konusunda sorunlu bir oyun yazdım.

    Aldığım hata da buydu. Zaten uğraşmadım, direkt oyunu sildim.

    Dolandırıcı Vodafone (Her akşam 8'de internetin yavaşlatılması) İnternet pert




  • Neden bu sorunu ağırlıklı olarak Warzone'da yaşıyoruz derseniz

    Warzone sunucularına bağlantı mantığında, anlık kesintilerin var olması halinde sunucunun sizin bağlantınızı kesiyor ve oyuna geri dönüş imkanı tanımıyor.

    Sanırım sunucu, bağlantı sırasındaki veri akışı düzeyinde hassas. Özetle düşük kayıplar dahi sunucuda oyuncunun oyundan düştüğü şekilde yorumlanıyor olabilir. Haliyle VDF'daki dalgalanma ve saniyelik kesintiler kendisini en çok bu oyunda gösteriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Der Meister.

    Belirtmeyi unutmuşum. Ben Türk Telekom abonesiyim. Public IP bloklarına sahibim. Yeni Win. 10 kurulumundan sonra Warzone'u indirdim. Sunuculara bağlanamadım dahi. İnternette bu tür sorunlardan dolayı aşırı fazla şikayet mevcut. O sebepten bağlantı konusunda sorunlu bir oyun yazdım.

    Aldığım hata da buydu. Zaten uğraşmadım, direkt oyunu sildim.

    Hocam dilerseniz 4G ile deneyin bir bağlantı testi yapmış olursunuz.

    Eğer yine giremiyorsanız, bilgisayarınızın Güvenlik Duvarı tarafından oyunun kısıtlanıp, kısıtlanmadığını kontrol edin. (GELEN - GİDEN Paketlerden izin vermeniz gerekiyor)

    İnternette biraz araştırırsanız çözenler olmuştur. Ama bence ilk olarak bağlantı değiştirerek deneyin.




  • Kerros kullanıcısına yanıt
    Hocam oncelikle tavsiyeleriniz icin tesekkurler.

    Firewall'u kontrol etmistim. Hatta komple devre disi birakip oyle de denemistim.

    Ihtimal 0 olsa da sorun belki benim Turkiye IP adreslerinden olabilir diye dusunup VPN ile denemistim.

    Zaten non-techie birisi degilim. Ag ve oyun dosyalarini kontrol ettikten, dogruladiktan sonra bu hatayi hemen arastirmistim. Belirtilen cozum onerileri denemis oldugum siradan seylerdi.

    Bilemiyorum, belki o saatlerde sunucular cokmustur. Cunku ayni gun Reddit'te baska uyeler de bunun hakkinda baslik acmislardi. Anlattigim gibi ben direkt oyunu silmistim. Su anda yuklu degil zaten. Kendi acimdan kayip olarak gormedigim icin sikinti yok. Ilginiz icin tekrardan tesekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla bu paket kaybı sorunu baya canımı sıktı. Sol alt yapısından vodafone kullanıyorum. tahhüt biter bitmez geri superonline a döneceğim.

    Çözümü vpn ile bulmuşsunuz fakat ben xbox da oynuyorum öyle bir şansımda yok. ayvayı yedik ya 4 ay daha çekicez bu firmayı.
  • Çekmek zorunda değilsiniz.

    Uyguladığım çözüm ;

    Müşteri hizmetleri arıza kaydı,
    BTK şikayet kaydı,
    1 hafta bekleyin, cevap gelmezse ISS değişikliği,


    Yazacağınız dilekçede, yaşadığınız sorunlar ve bu sorunların düzeltilmesi yönünde aksiyon alınmaması nedeniyle, ayıplı hizmet çerçevesinde sözleşmeyi fesih ettiğinizi, cayma bedeli istenemeyeceği ve arızanın yaşandığı dönem boyunca faturalandırma yapılamayacağını yazın.

    Dilekçenizi yollayın, akabinde SOL'ü çağırın, ertesi gün hiç bir sorun olmadan kullanacaksınız emin olun.


    VDF tarafından faturalama yapılırsa ödemeyin, icra takibi yaparlarsa itiraz edin, dava açarlarsa tüm kayıtları (video, ekran görüntüsü, şikayet kayıtları) içerir bir savunma hazırlayarak yollayın.


    Aksi takdirde benim gibi 3 ay bekler, bu prosedürü daha önce yapmadığınız için pişman olursunuz.

    #vodafonepişmanlıktır

    Unutmayın




  • 6 saatlik kesintinin ardından an itibari ile Vodafone fiber 100 mbit paketin hali. Müşteri hizmetleri ortada yok,bilgilendirme yok
    Dolandırıcı Vodafone (Her akşam 8'de internetin yavaşlatılması) İnternet pert
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.