Şimdi Ara

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ / ANA KONU / 2020-2021 TERCİH DÖNE (97. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.574
Cevap
52
Favori
192.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ahmetc4n kullanıcısına yanıt
    İsterseniz son noktayı ben koyayım. DAU Mühendislik fakültesinde 11 Program bulunmakta bunlardan sadece Bilgisayar Müh, Elektrik ve Elektronik Müh, İnşaat Müh., Makine Müh. ve Endüstri Müh. liği ABET akreditasyonunu almış bulunmaktadır. Diğer programlar yeni olduklarından çalışmaları sürüyor. Geniş bilgiyi aşağıdaki linklerden bulabilirsiniz:

    http://ww1.emu.edu.tr/tr/ogrenci-adaylari/c/604

    eng.emu.edu.tr
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AhmetUnveren

    İsterseniz son noktayı ben koyayım. DAU Mühendislik fakültesinde 11 Program bulunmakta bunlardan sadece Bilgisayar Müh, Elektrik ve Elektronik Müh, İnşaat Müh., Makine Müh. ve Endüstri Müh. liği ABET akreditasyonunu almış bulunmaktadır. Diğer programlar yeni olduklarından çalışmaları sürüyor. Geniş bilgiyi aşağıdaki linklerden bulabilirsiniz:

    http://ww1.emu.edu.tr/tr/ogrenci-adaylari/c/604

    eng.emu.edu.tr

    Abet harici diger bolumler hakkinda yaniltiyorsunuz .

    Mimarlik DAU de 1991 den beri var.

    ABET tin kriterlerine uymadigi icin ABET alamamistir.

    2009 yilinda ABET aldigina gore DAU de bircok bolum 2009 dan once de epey vardi ...



    ABET akredisesi 2009 DAU de sadece 5 bolumde almistir bunu burda ilk bahseden benim cunku birileri tum muhendislikler demisti hatta DAU yazili gorsel tanitimlarda Muhendisligin tumunde ABET vardir yazili reklamlari vardir. Tabi dikkat edip resmi sitesinden gercekleri ogrenerek DAU nun %49 VAKIF yani ozel univresite olusunun etkisi de yansimaktadir ...




    DAU ABET icin herhangi bir iyilestirme yapmis midir 2009 dan beri ? ABET 2017 de bitiyor mevcut ABET li topu topu 5 bolumu tercih edecek adaylarin 4 yil sonra veya 5 yil sonra mezun olduklarinda ABET i olmayan bolumden mezun olabilirler de ...


    DAU sitesinde ABET kriterlerine atifta bulunarak sunlari sunlari yaptik yapacagiz da yok .



    Elimde digital pdf formatinda Milliyet gazetesinin Akademi gibi eklerindeki yalan reklamlari var .

    Ayrica Abbas Guclu nun de ifade ettigi gibi ogrenci kapmak icin Universitelerin yaniltici reklamlarin revatca oldugu dikkatli olunmasi gerektigini ifade etmektedir uyarmaktadir .


    Ayrica DAU nun webometrics siralamasi universitelerin kendilerii basin ve internet uzerinden ne kadar iyi TANITABILDIKLERINI olcen bir sitedir yani akademik kriterleri etkileyecek direk ve dolayli etmenlerden herhangi bir parametresi yoktur .

    Anlayacaginiz reklami tanitimi iyi yapan Webometrics te yuksek puan veya yukari siralamada yer alir .


    Burda DAU ogrencilerinden basit taleplerim vardi pek orali olmadi DAU lu ogrenciler . Sinavlar yaklasti filan denildi sinavlar bitti ama paylasim halen yok .

    Yemekhane yemekleri nasildir yemeklisteleri haftalik olarak nedir .
    Yemekler nerde uretiliyor ?
    Yurt oda fotograflari 2014 yilina ait fotograflar .

    Hicbir sekilde cevap gelmedi ...

    Telefon edenler var burda itina yok gonullumu Afrika kokenliler telefon operatoru olursa onun onune sunulmus seyler neyse yazili metni internette yayinlasinlar .

    Ayrica herzaman sozlu degil belgeli kanitli evraklar uzerinden tanitim yapilmalidir.

    Kendi capimda ABET i carpitarak tum bolumlerde diyen Univresite Yonetimini burdan nacizane kiniyorum adaylari da uyariyorum dikkatli olsunlar .


    Mekatronik baska universitelerde ABET li iken burdaa bazi kullanicilar fazla iyimserce yaklasti ben durusumu deliller uzerinden oldugu icin degismedi .

    Son zamanlarda DAU biraz farkina varmis ABET okunusunda ama reklamlarinda Tum Muhendislikler ABET li demekteler ...


    Simdi boyle bir zihniyetli %49 Vakif OZel Universite olan DAU un egitim anlayisi kabul edilemez rezalettir .




    DAU gelecegi bile tehlikede Kibris Rum Kesimi ve Erasmus gibi basta olmak uzere Ogrenci hatta Universite personellerinin de ucretsiz ortak fonlari karsiladigi ERASMUS imkanlarindan mahrum kalmistir . Hernekadar Mersin posta kodu olsa da Kibris Adasinda Rum larin egitim alaninda da hatta sportif faaliyetlerde uluslarasi ozellikle Avrupa karsilasmalarina varan AMBARGOLARI hakimdir.


    Kibris ta malzeme teyini nerdeyse yoktur. Arastirma proje icin kaynak yok gibidir . Kendi imkanlarinizla yapacaksiniz .

    Belki sirf ABET li bolumler mantiklidir ama onun disindaki tum bolumlerde proje icin zengin dahi olsaniz istediginizi Kibris ta bulamazsiniz ...

    Kibris adasinda kurumsal firmalarla ic ice degil. Burda STAR TV ye gecen Star TV yi satin alan Kibris li bir isadamin yayin kurulusu DAU mezunu almasi heracidan ne kadar gercekci olabilir ...

    Mezunlarin bireysel basaralilari DAU ye maledilmesi veya Turkiye de taninmis universitelerde doktorasini yuksek lisansini yapanlarin geldikleri konumu o taninmis universiterin payi goz ardi edilip sanki duz sadece Lisans mezunu gibiymis gibi reklamlari yapilan 5-10 kisi burda listelenmesi de ne kadar yetersiz oluslarina kanittir .

    Bu baslikta paylastiklarima tek tek incelensin epey faydali bilgiler hem de kaynaklariyla gorulecektir .


    DAU oldugundan farkli gosterilmesine karsiyim . DAU neyse oyle bilinmelidir ..

    Donanim haber bilgi paylasimi ve bu bilgiler uzerinden yorum analiz sentez yapabilme acisindan da anlamlidir yani donanimhaber.com bu konu basligi salt reklam yapma yeri degildir .

    Kibris ta uretim sanayilesme pek yok . Hersey Kumar gibi eglence sektoru ya da egitim sektorunden dolayli gelir elde etmece uzerine kurulu . Ogrenciler haliyle Kibrisli esnaflarca ASIL musteri olarak algilanmakta .

    Kibrista cesit yoktur .

    Kendisine has sakinligi vardir .

    Kibristan sikilan Kibrislilari da bilirim . Kibrista gecinme genelde zordur .

    Kibrista agirlikli Afrikalilar var ve Afrikalilarin gorgu kurallari rahatsiz edicidir gurultucudurler .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AhmetUnveren

    Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Lisans Programı ile ilgili bilgilere asagıdaki linkten ulasabilirsin.

    http://ww1.emu.edu.tr/tr/programlar/bilgisayar-teknolojisi-ve-bilisim-sistemleri-lisans-programi/c/925

    Hocam bunu gördüm sitede zaten ama puanı öğrenmek için aradım üniversiteyi kadın çıktı , öyle bir bölüm yok dedi. Sonra babam aramış bi adam çıkmış öyle bölüm var puanlarınıda söyliyim falan demiş. Demek istediğim herkes bi haber :) Kısacası doğu akdeniz üniversitesi bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri %50 ingilizce yazıcam nasıl bir bölüm?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • wiser34 kullanıcısına yanıt
    Hocam Dau'de 2 yillik bilgisayar programciligi dusunuyorum sonrada muhendislige geçicem. Ne diyorsunuz dau'de 2 yillik için? Okunur mu? Yorum alabilir miyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ciddi anlamda yardımınıza ihtiyacım var... Ben bu yıl bazı gerekçelerden dolayı tam anlamıyla sınava adapte olamadım ve sonu benim için hüsran oldu. Babam bir yıl daha kaybetmemi istemiyor ve daü inşaat mühendisliğine gitmemi istiyor. Üniversiteyi çok araştırdım temsilciliğe gittim. Şuana kadar olumsuz tek şey pahalı olduğu. Yine de beni göndermekte kararlılar. Neyse benim asıl sorum bu Abet akreditasyonu sadece bölümü ingilizce okuyanlar için mi geçerli bir durum yoksa bölümü Türkçe okuyanlar içinde abet geçerli mi? Çift diploma olayı yani dünyanın her yerinde geçerli olan bu diploma meselesi bölümü ingilizce okuyanlar için mi geçerli sadece yoksa Türkçe okuyanlar için de mi geçerli. Ve son olarak ben inşaat mühendisliğinin ingilizce bölümünü kazanıp hazırlıkta başarılı olamazsam Türkçe bölümüne geçme imkanım var mı bölümü ingilizce değil de Türkçe okuma şansım var mı hazırlıkta başarısız olursam? Bana bunların cevabını Allah aşkına biriniz versin nolur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gga*

    Arkadaşlar ciddi anlamda yardımınıza ihtiyacım var... Ben bu yıl bazı gerekçelerden dolayı tam anlamıyla sınava adapte olamadım ve sonu benim için hüsran oldu. Babam bir yıl daha kaybetmemi istemiyor ve daü inşaat mühendisliğine gitmemi istiyor. Üniversiteyi çok araştırdım temsilciliğe gittim. Şuana kadar olumsuz tek şey pahalı olduğu. Yine de beni göndermekte kararlılar. Neyse benim asıl sorum bu Abet akreditasyonu sadece bölümü ingilizce okuyanlar için mi geçerli bir durum yoksa bölümü Türkçe okuyanlar içinde abet geçerli mi? Çift diploma olayı yani dünyanın her yerinde geçerli olan bu diploma meselesi bölümü ingilizce okuyanlar için mi geçerli sadece yoksa Türkçe okuyanlar için de mi geçerli. Ve son olarak ben inşaat mühendisliğinin ingilizce bölümünü kazanıp hazırlıkta başarılı olamazsam Türkçe bölümüne geçme imkanım var mı bölümü ingilizce değil de Türkçe okuma şansım var mı hazırlıkta başarısız olursam? Bana bunların cevabını Allah aşkına biriniz versin nolur?

    Kardes bu soylediklerinin tamami ingilizce bolum icin gecerli, eger hazirlik okursan ve kalirsan turkce bolume gecis hakkin varmis ama bununda belli bir kontenjani varmis bildigim kadariyla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tam burslu bilgisayar muhendisligine gitsek nasildir. ayrica bi masraf cikiyor mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki sizce ingilizce mi okumalı Türkçe mi sıfır ingilizce var bende o yüzden cesaret edemiyorum ingilizce okumaya iş kolaylığı var mı Türkçe bölümden mezun olduğumda, ben Türkçe bölüm okuyup yazları Türkiye'de ingilizce kursu alarak ingilizcemi geliştirmeyi düşünüyorum bu nasıl bir fikir sizce, bir de mimarlık mı tercih edilmeli inşaat mühendisliği mi daü de yardımcı olursanız sevinirim :)))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de arkadaşlar şayet ingilizce bölümüne gitmeye karar verirsem eğer yurt dışında başvuru yaptığımda problem olmaz mı varlığını sadece bizim tanıdığımız bir ülkenin üniversitesinden mezun olmak ne derece yararlı bize bununla ilgili küçük bilgi de verirseniz çok sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BILDIRCAN

    tam burslu bilgisayar muhendisligine gitsek nasildir. ayrica bi masraf cikiyor mu

    Ücretler şurda :

    http://newportal.emu.edu.tr/YeniOgrenciOgrenimUcreti.aspx

    Eğitim kitapların ücreti sana ait.

    Sigara filan zaten tahmin edersin .


    Barınma bedava değil epey pahalıdır Kıbrısta. DAÜ kendi yurtları konforlu değilmiş. Sineklere çözüm üretememişler ( sineklik gibi ) . Sinekler meşhurdur birkere ısırdımı ortalama 1 hafta hastanelik oluyorsun serum veriliyor kendi kendine iyileşiyorsun yani tedavisi yok . Sinek lavraları ( yumurtaları ) insan kanında girmesi iğrenç birşey.


    Elektrik çok pahalı. Deniz suyu yani tuzlu suyla duş alırsın. Türkiye den su boru hattı yakında bitecekmiş ( 1-2 yıl ) ama bu su DAÜ yurtları da faydalanabilecek mi belli değil.

    DAÜ yurtlarında sıcak su saat 17 00 dan sonra var. Sabahtan 17:00 a kadar soğuk su ile duş alınacak :/ .

    Yemekler de zengin çeşit yok daha doğrusu Kıbrıs a has yemek yok. Bazı yemekler özgün diyorlar ama Arap mutfağı ...

    http://www.uludagsozluk.com/k/molehiya/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wiser34

    quote:

    Orijinalden alıntı: BILDIRCAN

    tam burslu bilgisayar muhendisligine gitsek nasildir. ayrica bi masraf cikiyor mu

    Ücretler şurda :

    http://newportal.emu.edu.tr/YeniOgrenciOgrenimUcreti.aspx

    Eğitim kitapların ücreti sana ait.

    Sigara filan zaten tahmin edersin .


    Barınma bedava değil epey pahalıdır Kıbrısta. DAÜ kendi yurtları konforlu değilmiş. Sineklere çözüm üretememişler ( sineklik gibi ) . Sinekler meşhurdur birkere ısırdımı ortalama 1 hafta hastanelik oluyorsun serum veriliyor kendi kendine iyileşiyorsun yani tedavisi yok . Sinek lavraları ( yumurtaları ) insan kanında girmesi iğrenç birşey.


    Elektrik çok pahalı. Deniz suyu yani tuzlu suyla duş alırsın. Türkiye den su boru hattı yakında bitecekmiş ( 1-2 yıl ) ama bu su DAÜ yurtları da faydalanabilecek mi belli değil.

    DAÜ yurtlarında sıcak su saat 17 00 dan sonra var. Sabahtan 17:00 a kadar soğuk su ile duş alınacak :/ .

    Yemekler de zengin çeşit yok daha doğrusu Kıbrıs a has yemek yok. Bazı yemekler özgün diyorlar ama Arap mutfağı ...

    http://www.uludagsozluk.com/k/molehiya/




    peki hocam girne amerikan üniversitesi nasıldır yani tek istediğim şunun cevabını almak.üniversitede TAM BURSLU girdiğimizde ne kadar ücret öderiz hazırlık falan diğer ücretler önemli değil yaşam için olanlar.tek öğrenmek istediğim tam burslu girdiğimizde o üniversiteye ne kadar vereceğimiz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BILDIRCAN

    quote:

    Orijinalden alıntı: wiser34

    quote:

    Orijinalden alıntı: BILDIRCAN

    tam burslu bilgisayar muhendisligine gitsek nasildir. ayrica bi masraf cikiyor mu

    Ücretler şurda :

    http://newportal.emu.edu.tr/YeniOgrenciOgrenimUcreti.aspx

    Eğitim kitapların ücreti sana ait.

    Sigara filan zaten tahmin edersin .


    Barınma bedava değil epey pahalıdır Kıbrısta. DAÜ kendi yurtları konforlu değilmiş. Sineklere çözüm üretememişler ( sineklik gibi ) . Sinekler meşhurdur birkere ısırdımı ortalama 1 hafta hastanelik oluyorsun serum veriliyor kendi kendine iyileşiyorsun yani tedavisi yok . Sinek lavraları ( yumurtaları ) insan kanında girmesi iğrenç birşey.


    Elektrik çok pahalı. Deniz suyu yani tuzlu suyla duş alırsın. Türkiye den su boru hattı yakında bitecekmiş ( 1-2 yıl ) ama bu su DAÜ yurtları da faydalanabilecek mi belli değil.

    DAÜ yurtlarında sıcak su saat 17 00 dan sonra var. Sabahtan 17:00 a kadar soğuk su ile duş alınacak :/ .

    Yemekler de zengin çeşit yok daha doğrusu Kıbrıs a has yemek yok. Bazı yemekler özgün diyorlar ama Arap mutfağı ...

    http://www.uludagsozluk.com/k/molehiya/




    peki hocam girne amerikan üniversitesi nasıldır yani tek istediğim şunun cevabını almak.üniversitede TAM BURSLU girdiğimizde ne kadar ücret öderiz hazırlık falan diğer ücretler önemli değil yaşam için olanlar.tek öğrenmek istediğim tam burslu girdiğimizde o üniversiteye ne kadar vereceğimiz

    eğer sigara, içki ve gece hayatın yoksa yıllık 12-13 bin gider




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BILDIRCAN

    quote:

    Orijinalden alıntı: wiser34

    quote:

    Orijinalden alıntı: BILDIRCAN

    tam burslu bilgisayar muhendisligine gitsek nasildir. ayrica bi masraf cikiyor mu

    Ücretler şurda :

    http://newportal.emu.edu.tr/YeniOgrenciOgrenimUcreti.aspx

    Eğitim kitapların ücreti sana ait.

    Sigara filan zaten tahmin edersin .


    Barınma bedava değil epey pahalıdır Kıbrısta. DAÜ kendi yurtları konforlu değilmiş. Sineklere çözüm üretememişler ( sineklik gibi ) . Sinekler meşhurdur birkere ısırdımı ortalama 1 hafta hastanelik oluyorsun serum veriliyor kendi kendine iyileşiyorsun yani tedavisi yok . Sinek lavraları ( yumurtaları ) insan kanında girmesi iğrenç birşey.


    Elektrik çok pahalı. Deniz suyu yani tuzlu suyla duş alırsın. Türkiye den su boru hattı yakında bitecekmiş ( 1-2 yıl ) ama bu su DAÜ yurtları da faydalanabilecek mi belli değil.

    DAÜ yurtlarında sıcak su saat 17 00 dan sonra var. Sabahtan 17:00 a kadar soğuk su ile duş alınacak :/ .

    Yemekler de zengin çeşit yok daha doğrusu Kıbrıs a has yemek yok. Bazı yemekler özgün diyorlar ama Arap mutfağı ...

    http://www.uludagsozluk.com/k/molehiya/




    peki hocam girne amerikan üniversitesi nasıldır yani tek istediğim şunun cevabını almak.üniversitede TAM BURSLU girdiğimizde ne kadar ücret öderiz hazırlık falan diğer ücretler önemli değil yaşam için olanlar.tek öğrenmek istediğim tam burslu girdiğimizde o üniversiteye ne kadar vereceğimiz

    Kıbrısta herşey pahalıdır .

    GAÜ fiyatları %100 burslu için de şurdan bakabilirsin :

    http://www.gau.edu.tr/aday-ogrenciler/basvuru_ve_ucretler

    Burslu olanlara giderler daha fazla kazıklıyorlar dikkatlice bakarsan yukarda linki verdim.

    GAÜ yurtları kampüs içinde değil ve çok uzaktaymış yemekleri de berbatmış. Ayrıca üniversiteye uzak olan kendi özel yurdunun odaları mekanı filan tımarhane havasındaymış ... Sırf ulaşım için ekstra hergün masrafın artacak Girne Amerikan Üniversitesinde ...


    GAÜ sadece kızlara ki kampüs içindeki tek yurt olan KIZ yurduna giderlerse ...


    Çimenler atık su yani arıtılmış lağım suyu ile sulandığından cimlerde sararma hakimdir kokusu da çekilmez bu çimenlerde ...



    Son birşey daha söylemek gerekir :

    GAÜ başvururken koca bir liste var Bankaların ferman gibi uzun şartnamleri gibi ...

    Bu şartnamede bilmen gereken en can alıcı şey şu :

    Burslu oranın ne oranda olursa olsun üniversiteyi terk edersen yani ilişkini kesersen kaydını sildirmek istersen 4 yıllık veya hazırlık okumuşsan 5 yıllık TAM ÜCRETİ ödemek zorundasın Girne Amerikan Üniversitesinde .

    Girne Amerikan a giden mahkumdur . Ekstra tonlarca giderler de sırf üniversite için ödemelisin de .




  • cvp verecek kimse yokmu geçen sene inşaat mühendsligi ingizlice dolmamış benim puanda iyi degil tercihlerde ilk sıralara yazdım gelme olasılıgı nedir
  • inşaat mühendisligi %50burslu ingilizce demek istedim paunım düşük dolmadıgı için gelirmi gelmezmi çok merak ediyorum ona göre kendmi hazırlıyıcam yurtmuş kıbrısa göre hazırlık yapacam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: harme527

    cvp verecek kimse yokmu geçen sene inşaat mühendsligi ingizlice dolmamış benim puanda iyi degil tercihlerde ilk sıralara yazdım gelme olasılıgı nedir

    nasip
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wiser34

    quote:

    Orijinalden alıntı: BILDIRCAN

    tam burslu bilgisayar muhendisligine gitsek nasildir. ayrica bi masraf cikiyor mu

    Ücretler şurda :

    http://newportal.emu.edu.tr/YeniOgrenciOgrenimUcreti.aspx

    Eğitim kitapların ücreti sana ait.

    Sigara filan zaten tahmin edersin .


    Barınma bedava değil epey pahalıdır Kıbrısta. DAÜ kendi yurtları konforlu değilmiş. Sineklere çözüm üretememişler ( sineklik gibi ) . Sinekler meşhurdur birkere ısırdımı ortalama 1 hafta hastanelik oluyorsun serum veriliyor kendi kendine iyileşiyorsun yani tedavisi yok . Sinek lavraları ( yumurtaları ) insan kanında girmesi iğrenç birşey.


    Elektrik çok pahalı. Deniz suyu yani tuzlu suyla duş alırsın. Türkiye den su boru hattı yakında bitecekmiş ( 1-2 yıl ) ama bu su DAÜ yurtları da faydalanabilecek mi belli değil.

    DAÜ yurtlarında sıcak su saat 17 00 dan sonra var. Sabahtan 17:00 a kadar soğuk su ile duş alınacak :/ .

    Yemekler de zengin çeşit yok daha doğrusu Kıbrıs a has yemek yok. Bazı yemekler özgün diyorlar ama Arap mutfağı ...

    http://www.uludagsozluk.com/k/molehiya/




    Fake oldugunu dusunuyorum veya kötülemek için yazdıgını. inandırıcı degilsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: taha yasin arıcı

    quote:

    Orijinalden alıntı: wiser34

    quote:

    Orijinalden alıntı: BILDIRCAN

    tam burslu bilgisayar muhendisligine gitsek nasildir. ayrica bi masraf cikiyor mu

    Ücretler şurda :

    http://newportal.emu.edu.tr/YeniOgrenciOgrenimUcreti.aspx

    Eğitim kitapların ücreti sana ait.

    Sigara filan zaten tahmin edersin .


    Barınma bedava değil epey pahalıdır Kıbrısta. DAÜ kendi yurtları konforlu değilmiş. Sineklere çözüm üretememişler ( sineklik gibi ) . Sinekler meşhurdur birkere ısırdımı ortalama 1 hafta hastanelik oluyorsun serum veriliyor kendi kendine iyileşiyorsun yani tedavisi yok . Sinek lavraları ( yumurtaları ) insan kanında girmesi iğrenç birşey.


    Elektrik çok pahalı. Deniz suyu yani tuzlu suyla duş alırsın. Türkiye den su boru hattı yakında bitecekmiş ( 1-2 yıl ) ama bu su DAÜ yurtları da faydalanabilecek mi belli değil.

    DAÜ yurtlarında sıcak su saat 17 00 dan sonra var. Sabahtan 17:00 a kadar soğuk su ile duş alınacak :/ .

    Yemekler de zengin çeşit yok daha doğrusu Kıbrıs a has yemek yok. Bazı yemekler özgün diyorlar ama Arap mutfağı ...

    http://www.uludagsozluk.com/k/molehiya/




    Fake oldugunu dusunuyorum veya kötülemek için yazdıgını. inandırıcı degilsin.

    Çamur atacağına araştırsaydın.

    Bu kadar rahat olma özellikle hakaret etmeden önce .

    http://nemj.neu.edu.tr/kibrisa-ozgu-bir-vektor-kupdusen-sinegi-deri-bulgulari-ile-tatarcik-hummasi/

    Hiç olmasa internetten kendin araştırıp öğren veya başka Kıbrıslılara sor .


    Benim başka forumlarda birçok Kıbrıslı öğrenci arkadaşlarım var. Ayrıca Kıbrıs a gitmiş insanlar da var .

    Sadece gerçekleri yazıyorum inanmaktan öte gerçek şeyler. Aksini BİLİYORSAN kanıtla burda .

    Şahsıma kuru kuru çamur atmakla olmuyor .

    Birilerin amacı Kıbrıs lı okuyan ve objektif donanımhaber kullanıcılarını susturmak küstürmek . Meydan şişirilmiş abartılmış cevaplarla dolu . Arada gerçekleri kanıtlarıyla sunanlar var onlara karşı birileri sistematik polemik yaparak siteye karşı soğutmuşlardır.


    Kıbrıs ta internet altyapısı çok eski ve internet çok düşük hızlarda. Kampüs içinde internet var ama binlerce öğrenci paylaşıldığında hız epey düşük olmakta. Bir sayfa açılması işkence ... Birçoğu ayrı internet pakedi almakta KOTA lıda . KIBRIS ta verilen internet hizmeti hızına göre fiyatı ve kotası çok pahalıdır. Bu yüzden Kıbrıs ta yaşayanlar interneti pek kullanmazlar. Kıbrıs geneli internet pek yaygın değildir .


    Kıbrıs ta Afrikalı öğrenciler cirit atmakta ırkçı filan değilim ama Afrikalıların görgü anlayışı gürültücü oluşları Kıbrıs gibi skin biryerde sırıtıyor . Oransal olarak çok az sayılan diğer kıtadak öğrenciler vardır.

    Kıbrıs ağırlıklı olarak Afrika Zenci ve Arapları ile Ortadoğu kökenli Arap Farsi vs. kökenliler ağırlıktadır .


    Yurtlardaki Uyuşturucu partilerinden hiç bahsetmedim bile ...

    http://www.adabasini.com/etiket/narkotik.html

    http://www.sanliurfaguncel.com/Egitim-kibris%E2%80%99taki-urfali-ogrenciler-uyusturucu-batagina-saplaniyor-75080.html

    Kıbrıs ın yerlisi olan yine Kıbrıs tan yeni mezun bir kızdan aldığım bilgilere göre Lise den itibaren Kıbrıs ta uyuşturucu batağı had safhada üniversiteler de durum aynı ...

    http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/35/news/100301/PageName/KIBRIS_HABERLERI

    http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/35/news/65916/PageName/KIBRIS_HABERLERI

    http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/35/news/98936/PageName/KIBRIS_HABERLERI

    http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/35/news/94036/PageName/KIBRIS_HABERLERI

    http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/35/news/89347/PageName/KIBRIS_HABERLERI

    http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/35/news/128651/PageName/KIBRIS_HABERLERI

    http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/35/news/126060/PageName/KIBRIS_HABERLERI

    http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/35/news/123547/PageName/KIBRIS_HABERLERI




    http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/35/news/49857/PageName/KIBRIS_HABERLERI


    ....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wiser34

    quote:

    Orijinalden alıntı: AhmetUnveren

    İsterseniz son noktayı ben koyayım. DAU Mühendislik fakültesinde 11 Program bulunmakta bunlardan sadece Bilgisayar Müh, Elektrik ve Elektronik Müh, İnşaat Müh., Makine Müh. ve Endüstri Müh. liği ABET akreditasyonunu almış bulunmaktadır. Diğer programlar yeni olduklarından çalışmaları sürüyor. Geniş bilgiyi aşağıdaki linklerden bulabilirsiniz:

    http://ww1.emu.edu.tr/tr/ogrenci-adaylari/c/604

    eng.emu.edu.tr

    Abet harici diger bolumler hakkinda yaniltiyorsunuz .

    Mimarlik DAU de 1991 den beri var.

    ABET tin kriterlerine uymadigi icin ABET alamamistir.

    2009 yilinda ABET aldigina gore DAU de bircok bolum 2009 dan once de epey vardi ...



    ABET akredisesi 2009 DAU de sadece 5 bolumde almistir bunu burda ilk bahseden benim cunku birileri tum muhendislikler demisti hatta DAU yazili gorsel tanitimlarda Muhendisligin tumunde ABET vardir yazili reklamlari vardir. Tabi dikkat edip resmi sitesinden gercekleri ogrenerek DAU nun %49 VAKIF yani ozel univresite olusunun etkisi de yansimaktadir ...




    DAU ABET icin herhangi bir iyilestirme yapmis midir 2009 dan beri ? ABET 2017 de bitiyor mevcut ABET li topu topu 5 bolumu tercih edecek adaylarin 4 yil sonra veya 5 yil sonra mezun olduklarinda ABET i olmayan bolumden mezun olabilirler de ...


    DAU sitesinde ABET kriterlerine atifta bulunarak sunlari sunlari yaptik yapacagiz da yok .



    Elimde digital pdf formatinda Milliyet gazetesinin Akademi gibi eklerindeki yalan reklamlari var .

    Ayrica Abbas Guclu nun de ifade ettigi gibi ogrenci kapmak icin Universitelerin yaniltici reklamlarin revatca oldugu dikkatli olunmasi gerektigini ifade etmektedir uyarmaktadir .


    Ayrica DAU nun webometrics siralamasi universitelerin kendilerii basin ve internet uzerinden ne kadar iyi TANITABILDIKLERINI olcen bir sitedir yani akademik kriterleri etkileyecek direk ve dolayli etmenlerden herhangi bir parametresi yoktur .

    Anlayacaginiz reklami tanitimi iyi yapan Webometrics te yuksek puan veya yukari siralamada yer alir .


    Burda DAU ogrencilerinden basit taleplerim vardi pek orali olmadi DAU lu ogrenciler . Sinavlar yaklasti filan denildi sinavlar bitti ama paylasim halen yok .

    Yemekhane yemekleri nasildir yemeklisteleri haftalik olarak nedir .
    Yemekler nerde uretiliyor ?
    Yurt oda fotograflari 2014 yilina ait fotograflar .

    Hicbir sekilde cevap gelmedi ...

    Telefon edenler var burda itina yok gonullumu Afrika kokenliler telefon operatoru olursa onun onune sunulmus seyler neyse yazili metni internette yayinlasinlar .

    Ayrica herzaman sozlu degil belgeli kanitli evraklar uzerinden tanitim yapilmalidir.

    Kendi capimda ABET i carpitarak tum bolumlerde diyen Univresite Yonetimini burdan nacizane kiniyorum adaylari da uyariyorum dikkatli olsunlar .


    Mekatronik baska universitelerde ABET li iken burdaa bazi kullanicilar fazla iyimserce yaklasti ben durusumu deliller uzerinden oldugu icin degismedi .

    Son zamanlarda DAU biraz farkina varmis ABET okunusunda ama reklamlarinda Tum Muhendislikler ABET li demekteler ...


    Simdi boyle bir zihniyetli %49 Vakif OZel Universite olan DAU un egitim anlayisi kabul edilemez rezalettir .




    DAU gelecegi bile tehlikede Kibris Rum Kesimi ve Erasmus gibi basta olmak uzere Ogrenci hatta Universite personellerinin de ucretsiz ortak fonlari karsiladigi ERASMUS imkanlarindan mahrum kalmistir . Hernekadar Mersin posta kodu olsa da Kibris Adasinda Rum larin egitim alaninda da hatta sportif faaliyetlerde uluslarasi ozellikle Avrupa karsilasmalarina varan AMBARGOLARI hakimdir.


    Kibris ta malzeme teyini nerdeyse yoktur. Arastirma proje icin kaynak yok gibidir . Kendi imkanlarinizla yapacaksiniz .

    Belki sirf ABET li bolumler mantiklidir ama onun disindaki tum bolumlerde proje icin zengin dahi olsaniz istediginizi Kibris ta bulamazsiniz ...

    Kibris adasinda kurumsal firmalarla ic ice degil. Burda STAR TV ye gecen Star TV yi satin alan Kibris li bir isadamin yayin kurulusu DAU mezunu almasi heracidan ne kadar gercekci olabilir ...

    Mezunlarin bireysel basaralilari DAU ye maledilmesi veya Turkiye de taninmis universitelerde doktorasini yuksek lisansini yapanlarin geldikleri konumu o taninmis universiterin payi goz ardi edilip sanki duz sadece Lisans mezunu gibiymis gibi reklamlari yapilan 5-10 kisi burda listelenmesi de ne kadar yetersiz oluslarina kanittir .

    Bu baslikta paylastiklarima tek tek incelensin epey faydali bilgiler hem de kaynaklariyla gorulecektir .


    DAU oldugundan farkli gosterilmesine karsiyim . DAU neyse oyle bilinmelidir ..

    Donanim haber bilgi paylasimi ve bu bilgiler uzerinden yorum analiz sentez yapabilme acisindan da anlamlidir yani donanimhaber.com bu konu basligi salt reklam yapma yeri degildir .

    Kibris ta uretim sanayilesme pek yok . Hersey Kumar gibi eglence sektoru ya da egitim sektorunden dolayli gelir elde etmece uzerine kurulu . Ogrenciler haliyle Kibrisli esnaflarca ASIL musteri olarak algilanmakta .

    Kibrista cesit yoktur .

    Kendisine has sakinligi vardir .

    Kibristan sikilan Kibrislilari da bilirim . Kibrista gecinme genelde zordur .

    Kibrista agirlikli Afrikalilar var ve Afrikalilarin gorgu kurallari rahatsiz edicidir gurultucudurler .


    Kendi gorusunu kndine sakla banane afrikalilarin olmasindan yada kumarhanelerden ? Sen oraya ne icin gittigin belli sen okumak gbi amacin olmadgi icin tabi begenmezssin , istanbul gbi yerlerde okusaydin en azindan amacinanulasirdin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rapsodi_381


    quote:

    Orijinalden alıntı: wiser34

    quote:

    Orijinalden alıntı: AhmetUnveren

    İsterseniz son noktayı ben koyayım. DAU Mühendislik fakültesinde 11 Program bulunmakta bunlardan sadece Bilgisayar Müh, Elektrik ve Elektronik Müh, İnşaat Müh., Makine Müh. ve Endüstri Müh. liği ABET akreditasyonunu almış bulunmaktadır. Diğer programlar yeni olduklarından çalışmaları sürüyor. Geniş bilgiyi aşağıdaki linklerden bulabilirsiniz:

    http://ww1.emu.edu.tr/tr/ogrenci-adaylari/c/604

    eng.emu.edu.tr

    Abet harici diger bolumler hakkinda yaniltiyorsunuz .

    Mimarlik DAU de 1991 den beri var.

    ABET tin kriterlerine uymadigi icin ABET alamamistir.

    2009 yilinda ABET aldigina gore DAU de bircok bolum 2009 dan once de epey vardi ...



    ABET akredisesi 2009 DAU de sadece 5 bolumde almistir bunu burda ilk bahseden benim cunku birileri tum muhendislikler demisti hatta DAU yazili gorsel tanitimlarda Muhendisligin tumunde ABET vardir yazili reklamlari vardir. Tabi dikkat edip resmi sitesinden gercekleri ogrenerek DAU nun %49 VAKIF yani ozel univresite olusunun etkisi de yansimaktadir ...




    DAU ABET icin herhangi bir iyilestirme yapmis midir 2009 dan beri ? ABET 2017 de bitiyor mevcut ABET li topu topu 5 bolumu tercih edecek adaylarin 4 yil sonra veya 5 yil sonra mezun olduklarinda ABET i olmayan bolumden mezun olabilirler de ...


    DAU sitesinde ABET kriterlerine atifta bulunarak sunlari sunlari yaptik yapacagiz da yok .



    Elimde digital pdf formatinda Milliyet gazetesinin Akademi gibi eklerindeki yalan reklamlari var .

    Ayrica Abbas Guclu nun de ifade ettigi gibi ogrenci kapmak icin Universitelerin yaniltici reklamlarin revatca oldugu dikkatli olunmasi gerektigini ifade etmektedir uyarmaktadir .


    Ayrica DAU nun webometrics siralamasi universitelerin kendilerii basin ve internet uzerinden ne kadar iyi TANITABILDIKLERINI olcen bir sitedir yani akademik kriterleri etkileyecek direk ve dolayli etmenlerden herhangi bir parametresi yoktur .

    Anlayacaginiz reklami tanitimi iyi yapan Webometrics te yuksek puan veya yukari siralamada yer alir .


    Burda DAU ogrencilerinden basit taleplerim vardi pek orali olmadi DAU lu ogrenciler . Sinavlar yaklasti filan denildi sinavlar bitti ama paylasim halen yok .

    Yemekhane yemekleri nasildir yemeklisteleri haftalik olarak nedir .
    Yemekler nerde uretiliyor ?
    Yurt oda fotograflari 2014 yilina ait fotograflar .

    Hicbir sekilde cevap gelmedi ...

    Telefon edenler var burda itina yok gonullumu Afrika kokenliler telefon operatoru olursa onun onune sunulmus seyler neyse yazili metni internette yayinlasinlar .

    Ayrica herzaman sozlu degil belgeli kanitli evraklar uzerinden tanitim yapilmalidir.

    Kendi capimda ABET i carpitarak tum bolumlerde diyen Univresite Yonetimini burdan nacizane kiniyorum adaylari da uyariyorum dikkatli olsunlar .


    Mekatronik baska universitelerde ABET li iken burdaa bazi kullanicilar fazla iyimserce yaklasti ben durusumu deliller uzerinden oldugu icin degismedi .

    Son zamanlarda DAU biraz farkina varmis ABET okunusunda ama reklamlarinda Tum Muhendislikler ABET li demekteler ...


    Simdi boyle bir zihniyetli %49 Vakif OZel Universite olan DAU un egitim anlayisi kabul edilemez rezalettir .




    DAU gelecegi bile tehlikede Kibris Rum Kesimi ve Erasmus gibi basta olmak uzere Ogrenci hatta Universite personellerinin de ucretsiz ortak fonlari karsiladigi ERASMUS imkanlarindan mahrum kalmistir . Hernekadar Mersin posta kodu olsa da Kibris Adasinda Rum larin egitim alaninda da hatta sportif faaliyetlerde uluslarasi ozellikle Avrupa karsilasmalarina varan AMBARGOLARI hakimdir.


    Kibris ta malzeme teyini nerdeyse yoktur. Arastirma proje icin kaynak yok gibidir . Kendi imkanlarinizla yapacaksiniz .

    Belki sirf ABET li bolumler mantiklidir ama onun disindaki tum bolumlerde proje icin zengin dahi olsaniz istediginizi Kibris ta bulamazsiniz ...

    Kibris adasinda kurumsal firmalarla ic ice degil. Burda STAR TV ye gecen Star TV yi satin alan Kibris li bir isadamin yayin kurulusu DAU mezunu almasi heracidan ne kadar gercekci olabilir ...

    Mezunlarin bireysel basaralilari DAU ye maledilmesi veya Turkiye de taninmis universitelerde doktorasini yuksek lisansini yapanlarin geldikleri konumu o taninmis universiterin payi goz ardi edilip sanki duz sadece Lisans mezunu gibiymis gibi reklamlari yapilan 5-10 kisi burda listelenmesi de ne kadar yetersiz oluslarina kanittir .

    Bu baslikta paylastiklarima tek tek incelensin epey faydali bilgiler hem de kaynaklariyla gorulecektir .


    DAU oldugundan farkli gosterilmesine karsiyim . DAU neyse oyle bilinmelidir ..

    Donanim haber bilgi paylasimi ve bu bilgiler uzerinden yorum analiz sentez yapabilme acisindan da anlamlidir yani donanimhaber.com bu konu basligi salt reklam yapma yeri degildir .

    Kibris ta uretim sanayilesme pek yok . Hersey Kumar gibi eglence sektoru ya da egitim sektorunden dolayli gelir elde etmece uzerine kurulu . Ogrenciler haliyle Kibrisli esnaflarca ASIL musteri olarak algilanmakta .

    Kibrista cesit yoktur .

    Kendisine has sakinligi vardir .

    Kibristan sikilan Kibrislilari da bilirim . Kibrista gecinme genelde zordur .

    Kibrista agirlikli Afrikalilar var ve Afrikalilarin gorgu kurallari rahatsiz edicidir gurultucudurler .


    Kendi gorusunu kndine sakla banane afrikalilarin olmasindan yada kumarhanelerden ? Sen oraya ne icin gittigin belli sen okumak gbi amacin olmadgi icin tabi begenmezssin , istanbul gbi yerlerde okusaydin en azindan amacinanulasirdin :)

    Yanılıyorsun. Kıbrısta yaşayanların görüşüdür. Derleme yaptım .

    Ayrıca belgeler ve kaynakları da paylaştım bunu inkar etmek kafanı kuma sokmak gibi aymazlıktır ...

    Kıbrıs a %100 burslu gelip kahrolan donanımhaber üyesinin yazdıklarını hatırlatırım ...

    Daha sonraki mesajlarım cevaplarımda da bol kaynak var.

    Burası bilgi paylaşımı analiz yeri ...


    Senin gibilerin polemiklerine yer yoktur ...




  • 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.