Şimdi Ara

Doctor Who (2005- ) | 12. Sezon Bitti (301. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.008
Cevap
50
Favori
204.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 297298299300301
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • tnuviel37 kullanıcısına yanıt

    Ben önemli olayları anlatırım, hem de büyük keyifle anlatırım anlatmasına ama spoiler vermek istemem. Aslında 12. sezonun son bölümü ve sonrası için yazdığım mesajlara bakılabilir. Zaten 12x(bilmem kaçıncı bölüm) notunu koyuyorum mutlaka ama aslında spoiler da vermek istemiyorum. Size 12. sezonun son bölümünü izlemenizi öneririm. 13. sezonun "arc"ı bütün bir sezon. Arada o "filler" bölümler yok ama oradan da zaman tasarrufu isterseniz 13. sezonun son bölümünü yani 6. bölümünü izlemenizi de tavsiye ederim. Ondan sonra Jodie'nin son bölümü zannedersem adı "The Power of the Doctor" idi, onu da öneririm.

    Kıymetli yerleri çok ama ben yine de yazayım. Günah benden gitti (dediğim gibi izlemenizi de öneririm). Yazdım diye ille de okumak zorunda değilsiniz, siz değil başkası da okuyabilir yani.

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Tecteun isminde bir seyyah, zannedersem bir tane karadeliğin dibinde bir çocuk buluyor. Bu çocukla deneyler yapıyor, çocuk ölüyor ölüyor diriliyor. Yani bildiğiniz rejenere oluyor. Sonra Tecteun bu çocuğun genlerinden istifade edip Time Lord/ladyleri yaratıyor. Yani o çocuk Gallifreylilerin atası. Bilin bakalım bu çocuk kim :))Dolayısıyla Doctor'un orijini artık muallak. Doctor'un bildiğimiz o 13 suratından fazlası var ama aslında bu lore'a pek aykırı değil. Çünkü ta klasik seri döneminde Morbius diye bir makine var, Doctor'un hiç görmediğimiz suratlarını göstermişti. Ben ta on sene önce falan bu Morbius'tan haberdardım ama yine de ilkin hiç hoşuma gitmemişti. Şimdi kabulleniyorum.Bu Gallifreyliler bir Büro kurmuşlar. Doctor'a (daha Doctor olmadan önce) dünyada görevler veriyorlar, sonra hafızasını resetliyorlar. Doctor'un o bilinmeyen hayatlarını görüyoruz. Hatta başka bir Doctor (ama gerçekten Doctor) daha görüyoruz: Fugitive Doctor. 13. sezonda çoklu evren teorisini görüyoruz, evren tek tuşla yok edilebilip yenisi başlatılıyor falan. Hatta bildiğimiz o "zaman" kavramının ete kemiğe büründüğünü gördük.

    Belki unuttuğum, yanlış hatırladığım, hatta uydurduğum detay bile olabilir ama diziyi aktif olarak burada takip eden tek kişi olduğum için yapacak bir şey yok  Belki Facebook twitter'daki fan hesaplarına danışılabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 10. doktoru geri getirmişler demek. NAH izlerim :) Bu kafadakilerin iyi bir şey yapmak istediği falan yok. Olay tamamen " The Message " Aynen aldım mesajını. Eli yüzü sjw çöplüğüne batmış her yapım 0 puanı hak ediyor. Adamlar Davros'u tekerlekli sandalyeden kaldırıp normal insana benzetmişler   Sebep ? Tekerlekli sandalye kullanan insanlar yanlış anlar, onları kötü göstermek istemiyoruzmuş   Bir de feminizm kasmışlar yine bölümde. Donna'nın " kızı " da ayrı bir iğrençlik. Oynattıkları kişide erkek. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batman -- 4 Aralık 2023; 3:50:20 >




  • Davros konusunda size katılmıyorum hocam. Dizinin fandom'ına baktım şimdi, adam bir patlamadan dolayı sandalyeye düşmüş. Kronolojik olarak doğru yapmışlar. Zaten 9. sezondan çocukluğunu hatırlıyorsunuzdur. İki ayak üstünde, insan gibi varlıktı. Engeli de yoktu. Kaled'di galiba Davros'un ırkının adı. Böyle insan gibi iki ayak üstünde, bizim gibi omurgalılara humanoid diyorlar. Onlara da humanoid deniyor.

    Öte yandan, son bölümde tekerlekli sandalyeye düşen bir kadın var, UNIT'in başı mıydı neydi unuttum. O karakterin varlığının sebebi "ay haydi bir tane de belden aşağısı tutmayanı alalım" da olabilir tabii ama şahsen ben takmıyorum. 10. sezondaki Bill Pots muydu neydi, lezbiyen kadın. Bommmboş, anlamsız bir karakter. Sırf olsun diye konulduğu çok belli. Bu tekerlekli sandalyedeki kadına şimdilik o muameleyi yapmıyorum çünkü engelliğine dair hiçbir vurguları olmadı. Donna'nın trans siyahi kızı Rose'a gelirsek... Neyse gelmeyelim  





  • 9.Doktor (christopher eccleston ) ahını aldınız. Kimse kusura bakmasında kimse bu adamın yanında doktor rolüne yakışmadı , ilk sezondan 5.sezona kadar senaryo iyiydi de öyle ilerledi bu dizi.

    Daha izlenmez SJW çöplüğüne 10.doktordan itibaren yavaşça batmaya başlamıştı zaten. Umursamadım bile yeni sezon geldiğini görünce..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grimaniel kullanıcısına yanıt

    Chris kendi rolün üstüne yapışmasını istemediğinden ayrıldı diye biliyordum. Başka durumlar da mı vardı?


    İlk 5 sezon senaryonun başındaki Davies şimdi geri döndü o nedenle bir şans vermeyi düşünüyorum. İlk bir kaç bölüm sonunda adamı rahat bırakıp bırakmadıkları belli olur bence. Moffat arada bazı bölümleri yazdığında çok iyi iş çıkarıyordu ama başa geçince fazla amerikanvari hale getirdi. Yine güzel bölümler vardı ama bütçe artmışken genel senaryo kalitesi düşmüştü. İnşallah Davies eskiden olduğu gibi güzel bir senaryo oluşturur.

  • tnuviel37 kullanıcısına yanıt

    Doktor olarak tanınıp rol üstüne yapışmasın istediği için ayrıldı diye hatırlıyorum ben de. Ahla mahla alakası yok. Dizi ömrünü doldurdu belki de. en azından belirli bir yaş üstü için.. yani sjw woke mok da olmasa belki yine izlemeyecektik. Bilmiyorum, benim ilk izlediğim yabancı diziydi yıllarca onun hatrına devam etmiştim. O zamanlar seçenek de azdı. Şimdi derya deniz, yeni nesli çekmek de zor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Matt değiştikten sonra bıraktım ben. Her doktor değişimi sonrası diziyi bir süre bırakıp bölüm birikmesini bekler, sonra arka arkaya patlatırdım bölümleri. Haftalık izleyerek alışamıyordum   Üstüne kadın doktor ve sjw çöplüğü artınca tamamen koptum.


    Davies kendi tükürdüğünü yalayan biri. Şimdi tırsmış ki tekerlekli sandalye kullananı kötü gösteriyoruz diyor. Age of Steel bölümünü hatırlayın. John Lumic'i tekerlekli sandalyede gösteren kendisi :) Davies'in Davros değişikliği hakkında röportajı.


    “We had long conversations about bringing Davros back, because he’s a fantastic character, [but] time and society and culture and taste has moved on,” Davies told on BBC Three companion series Doctor Who Unleashed. “And there’s a problem with the Davros of old in that he’s a wheelchair user, who is evil.


    “And I had problems with that. And a lot of us on the production team had problems with that, of associating disability with evil. And trust me, there’s a very long tradition of this.”


    “I’m not blaming people in the past at all, but the world changes and when the world changes, Doctor Who has to change as well,” he continued. “So we made the choice to bring back Davros without the facial scarring and without the wheelchair, or his support unit, which functions as a wheelchair.


    “I say, this is how we see Davros now, this is what he looks like. This is 2023. This is our lens. This is our eye. Things used to be black and white, they’re not in black and white anymore, and Davros used to look like that and he looks like this now, and that we are absolutely standing by.”


    Ayrıca 10. doktor woke çöplüğünün dibine girmiş bile.



    pinknews | latest lesbian, gay, bi and trans news | lgbtq+ news
    David Tennant has a simple message for bigots obsessed with trans kids
    https://www.thepinknews.com/2023/07/11/david-tennant-t-shirt-leave-trans-kids-alone-reactions/

    " Trans çocukları rahat bırakın ucubeler " diye tshirt giymiş govel. Bundan sonra yok hükmündedir benim için  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batman -- 4 Aralık 2023; 4:23:59 >




  • Capaldili sezonları izlememişseniz izleyin hocam. 10. sezon kötü olsa da 8le 9 iyi. Hatta 9. Sezon bana göre dizinin modern zamanının en iyi sezonlarında zirveye oynar. Öte yandan, dedikleriniz gerçekten delirtir. Russel'a, David'e vasi atansa yeridir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 297298299300301
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.