Şimdi Ara

Doctor Who (2005- ) | 12. Sezon Bitti (298. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.009
Cevap
50
Favori
204.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 296297298299300
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben dw izleyecek zamanlarımı geride bırakmışım sanırım bana hiç hitap etmedi ilk bölüm arkadaşlara başarılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oğuzhaan kullanıcısına yanıt

    Ben birine DW'yu tavsiye edecek olsam ilk bölüme vereceği tepkilerden ötürü diziyi izlemeyeceğinden çekinirdim (bugüne kadar hiç tavsiye etmedim) ama sabırlıysanız sonraki bölümlerde açılır. Üçüncü bölüm belki sıkıcı gelir ama hatırladığım kadarıyla ciddi bir hüviyete sahip bir bölümdü. Efektlere yapacak bir şey yok, 2005 senesinin bölümleri. Şimdikilerin yanında çizgi film seviyesinde kalabiliyor.

  • Yok hocam yav  yüz yıllardır izliyordum bu diziyi zaten de bu sezonun ilk bölümünü kastetmiştim. Tahammül edemedim artık, eski serinin hatrına son 2 sezonu atlaya atlaya izledim de artık yok benden bu kadar demek istemiştim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oğuzhaan kullanıcısına yanıt

    Ben de DW izleyecek yıllar geride kaldı diyince herhalde çocuksu gelmiş sandım :)) Geri kalanı için bir şey diyemem.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 13x2

    yaani bir bölüm işte. ne kötü diyorum ne iyi. Sorular sel gibi devam edip büyürken cevapsız kalmaya devam ediyorlar. Belki ileride değerini anlarız.

  • Doktor Who nun tadı kaçtı herhalde arkadaşlar. Ben capaldi nin geldiği sene bir ara verdim bölümler ilerlesin diye filan sonra izlemedim uzun süre kadın doktor muhabbeti oldu ve soğuyup bir daha izlemedim.

    David tennent ve fesli abimiz favori doktorlardı. Her ikisi de çok iyiydi. David değişince üzülmüştüm ama fesli abimiz de kendini çok sevdirmişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NaBuSe kullanıcısına yanıt

    Açıkçası Capaldi de çok iyi idi ama onun zamanında da senaryo olarak öncekiler gibi parlayacağı şekilde bir yazım olmadı tam aksine yanındaki yoldaşını öne sürdüler. En beğenilen bölümlerden biri mesela yoldaşının olmadığı tek başına olduğu bölümdür. Ama sonrasında kadın doktor ile (ve tabi ki yeni senarist ile) sarpa sardı. Ne zamandır izlemiyorum. Bu sezon bitsin senarist olarak Yine Davies gelecekmiş. İşte o zaman tekar başlarım.

  • Şu an Yaz rolündeki oyuncu "Doctor değişse bile companionların kalması gerektiğini, her seferinde bütün ekibi değiştirmenin gereksiz olduğunu" söylemiş. Yav istemiyoruz ablacım toplanın gidin anasını bellediniz dizinin zaten...

  • Ingoshi kullanıcısına yanıt

    Ona neymiş Allah bilir modern seriyi bile izlememistir. Dizi çöp kere çöp olmaya devam oturdum 6 bölümü de izledim leş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 13x5

    fetch your dog sahnesini anlamadım. Bizim üç kafadar yazı yazıyor, sonra Dan'in köpeğine bildirim gidiyor?
    Bir de geçen bölüm, Weeping Angels, tabelaya dikkat etmeyince yanlışlıkla uzaya düşülecek şekilde kasabayı enteresan bir şekilde kuşatmıştı. Doctor'ı ele geçirince kasaba eski haline mi gelmiş?
    Chibnall bir efsane daha yaratti. Bölümde UNIT'te söz sahibi olan, yılanımsı yaratıkla ve Benedict Cumberbatch'e benzeyen herif. Hikayeyi doğru takip etmissem bu herif Büro'nun (bu sezon Division diyorlar, geçen sene Office deniyordu diye hatırlıyorum). Bu arada o elemanı geçen sezon da görmemiş mıydık? Özellikle ön koltuktan arkadaki adama baktığı sahneyi geçen sezondan hatırlıyor gibiyim.
    Çoklu evren muhabbetine girildi. Tecteun'un meğerse evren yok edecek gücü varmış. Tekrar söylüyorum, EVREN YOK EDECEK GÜCÜ VARMIŞ. Yok olmak üzere olan evrendeki canlıların örneklerini alıp sonraki evrene transfer ediyor falan. Hey yavrum hey. Tecteun'u ilk gördüğümde sıradan gezgin zannediyordum, meğerse Doctor üzerinde deneyler yapıp Zaman Lordlarını yaratmış. Bu güce ve hatta güçlere nasıl erişti diye sormadan edemiyorum. Tecteun diye bir efsane yarattı Ch*ball ve dizide toplam herhalde 15-20 dk yer bularak kelimenin tam anlamıyla toza toprağa karıştı.
    Herhalde Ch*bnall DW tarihinde yer almak istediğinden bu sezon yarattığı bütün karakterleri inanılmaz güçlü ve efsanevi yapmış. O kadar efsanevi ki zamanın ötesinde.


    Bu sezondan gerçekten hiçbir şey anlamadığımı söylemek istiyorum. Bölümleri izlerken kafam mı güzeldi bilmiyorum (değildi) ama birine bu sezonu özetlemek istesem hiçbir şey anlatamam. Bir tane toz bulutu var uzayda. Gezegenleri, yıldızları löp löp yutuyor, sonra Doctor geldi Time gezegeni (ya da yaratık miydi o) bilmem ne cart curt.

    Ch*bnall'ın ilk iki sezonu (2. sezonunda fena olmayan bazı bölümleri tenzih ederim) o kadar vasatın altındaydı ki bu sezon yine iyi sayılır ama 6 bölüme sigdiracagiz diye bir şey anlatamamış. Olayların büyüklüğünü karakterlerin, sahnelerin duygularını dahi veremedi.

    Son bölümü iki üç gün önce izleyeyim demiştim, başka sebeplerden ötürü son on dakikaya girerken kapattım ama ne olacağını hiç merak etmedim. Eh işte.
    Diyalogların geliştiğinden bahsettik önceden. Kör göze parmak sokarcasina yapılan sosyal mesajlar yoktu (takıntılı biriyseniz "abi Doctor'ın companionlarına bak: bir İngiliz bir Hint bir Çinli bir zenci yauu" diyebilirsiniz Ben takılmıyorum şahsen ama dışarıdan bakınca fikravari olduğunu fark etmemek elde değil. Bu tünelleri yapan adam karikatürize edilen pis bir kapitalist adam şeklinde çizileceğini düşünmüştüm ama orada şaşırttı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu dizi şimdi 6 bölümde bitti mi ne oldu kadın var diye 3 değil 4 sezon mu oynayacak ne olacak iyice allak bullak oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oğuzhaan kullanıcısına yanıt

    Covidiydi covidden kaynaklı ekonomik sıkıntılarıydı şusuydu busuydu diye bir sezonda aralıksız tek hikayeyle 6 bölüm olarak karara varılmış.

  • Yılbaşı bölümünü ancak izledim (kaz of finaller). Bölümün sonunda patladım.

    s



    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Bu bölümün asıl olayı nedir? Daleklermiş, zaman döngüsüymüş geçiniz. Bu bölümün asıl olayı ilişkiler tabii ki. Dizinin Twitter hesabının yorumlarında hep Doctor'la Yaz arasındaki ilişki kurulmasından dem vuruluyordu ve birçok kişi bir öpüşme sahnesi vs bekliyordu yıllardır (millet aç aç).Dalekler bu döngü meselesinden bir şekilde haberleri oluyor ve meseleyi kendilerince çözmeye çalışıyorlar. Bölümde Daleklerle alakalı her şey daha iyi işlenmeliydi. Mesela zaman azaldıkça iki Dalek daha gönderiliyor binaya. En başta göndersene 15 tane Dalek'i, ellerini korkak alıştırmışlar. Birbirlerini yok etmekten korkmuşlar ellaam.Gereksiz detay: Bölümün başına Dalek Nick'le karşılaşıyor, adını soruyor ve cevabı alınca Nick'i öldürüyor, burası tamam. Sonra Sarah'a niye sormadığını merak ediyorum.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    4. sezonda bütün gerçekliği sileyazan Daleklerin 14. sezonda navigasyonlarının bir telefon sinyalinden dolayı zarar görmesi güldürdü valla. Bir de Dalekler insanlarla çağdaş değil. Bunlar üç bin beş bin yıllık bir ırk değil. İnsanların zaman hesabıyla (yanlış hatırlamıyorsam şu anki insan yüzyılından -bilmeyenler için 21. yüzyıl-) çok ileride kurulmuş bir medeniyet. Zaman yolculuğu da yapabiliyorlar (gerçi bu büyük özelliği oyuncak ettiler, herhalde zaman yolculuğu teknolojileri artık ucuzladı bir milyoncularda vs satılıyor).Bu telefon sinyaliyle Dalek navigasyonunun bozulması, nazarımca, bölüme büyük bir eksi yazar çünkü bölümde kahramanlarımız bu şekilde kurtuluyor. Belki de bölümün asıl olayı budur: telefonunuzu kaybederseniz sizi bir uzaylı yok edebilir. Annelerinizi aramayı unutmayın ve telefonunuz yanıbaşınızda dursun.af




  • O değil de dizide, özellikle Russel T Davies döneminde Doctor'ın ilahileşmesi meselesi ne kadar güzeldi.

    Dördüncü sezonu bitirmemişler için spoiler olabilir ama fazla spoiler vermiyorum merak etmeyin.


    Dördüncü sezondaki End of Time bölümünün başında William gördüğü kabustan ötürü kiliseye gitmişti ve mozaiğe bakıyordu. Sonra kamera mozaiğin sol alt kısmına zoomluyordu ve TARDIS dikkatimizi çekiyordu.



    Yine aynı sezonun 2. bölümünde (Pompeii) Doctor-Donna Pompeii'den bir aileyi kurtarıyordu ve aile de haliyle bu ikiliye, pardon TARDIS'i unutmuşum, bu üçlüye tapıyordu (The Household Gods)

    Üçüncü sezonun son bölümü.

    Dünyadaki herkes aynı anda... Akıllarında aynı kelime, aynı imaj: Doctor. Goblin Doctor, İsa Mesih gibi yükseliyor bölüm esnasında ve sonrasında Master'ı "affediyor".

    Bu ilahlık özellikle Tennant Doctor'ına çok yakışmıştı ama RTD umarım bunu bir şekilde yenileyerek işler.





  • Doctor Who ele ayağa düştü resmen yav. Bu iğrenç sjw lezbiyen muhabbeti iyice can sıktı. Nerde 3. 4. sezon nerde bu leş paçavra şeyler..

  • Hey gidi Doctor Who... Eski tadı alamıyoruz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Son çıkan haberleri gördünüz mü?


    David Tennant'ın 14. Doctor olarak dönmesi konuşuluyormuş. 60ıncı yıl özel bölümü dahil toplam 3 bölümde 14. Doctor olarak David'i oynatıp sonra 15. Doctor'u getirmek istiyorlarmış. Haberler şimdilik tamamen dedikodu olarak geçiyor ama bu bilgiyi veren kaynağın Master'ın Sacha Dhawan olacağı bilgisini veren kaynak olduğu da yazıyor.

  • Arada yeni bölümü geldiğinde sitelerde filan karşıma çıkıyor izlesem mi acep diyorum elim tıklamaya giderken boşver sezon bitince RTD gelince nefesini tutup bir çırpıda izlerim diyorum. Anime izliyorum bunun yerine valla kafam rahat sinir stres olmuyorum en azından.

    Unutmadan ulan chibnall seni işe alanın, yetki verenin dübüründe şemsiye açsınlar!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • QuexSeeL kullanıcısına yanıt

    Ch*bnall'ın ilk sezonu bomboş. Sezon finali bile kötü İkinci sezonun bazı bölümleri izlenebilir. Master'ın olduğu bölümler önemli bölümler. Son sezonun tamamen tek hikayeye odaklanması belki izlenebilir ama DW evreni için yeni ve farklı şeyler öğrenmek istiyorum diyorsanız son iki bölümü tavsiye ederim.

  • sezon 13 ün 7. bölümü Eve of Daleks çıktı mı? imdb de 1 ocakta çıktı gösteriyor ancak internette bulamadım.


    edit: 14. sezon olarak çıkmış.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaZAaRa -- 9 Mart 2022; 9:50:35 >
  • 
Sayfa: önceki 296297298299300
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.