Şimdi Ara

DNA'ya Resim ve Video Başarıyla Depolandı ve Okundu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Washington Üniversitesi ve Microsoft’tan araştırmacılar, DNA molekülleri içine kedi fotoğrafı , bir kaç fotoğraf ve video kaydetmeyi başardı.Bu gelişme sayesinde normalde bugünün dünyasında devasa bir alışveriş merkezi dolduracak dijital bilgi, küp şeker boyutunda depolanabilecek. Bu sistem sayesinde rastgele erişim okunabilirliği ve hata düzeltme protokolleri ile DNA molekülleri içine veri arşivlenebiliyor. Mevcut silikon depolama tekniklerine göre , bu yeni metot milyonlarca kez veriyi sıkıştırarak DNA gibi küçük bir boyuta depolayabiliyor. “Hayatımızın temel yapıtaşı olan bu akılcı molekül DNA, genlerimize verimli bir şekilde bilgi depoluyor ve canlı sistem bu şekilde çalışıyor. Bu gerçekten küçük ve dayanıklı bir sistemdir. Biz bu sistemi resimler, videolar,dökümanlar için yeniden düzenleyerek yüzlerce binlerce yıl yönetebilecek bir yol geliştirdik,” diyor Washington Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Luis Ceze, Ceze ve arkadaşları çalışmalarını, bu hafta Atlanta’da açıklayacak. Araştırmacılar yapılan bir dizi deneyde, resim dosyalarındaki dijital veriyi DNA kodları, adenin,timin,sitozin ve guanine kodladı. Yani dijital verideki ikili kodları 1 ve 0’ları ATCG dizileri halinde dönüştürmeyi başardı. Resimler ise enteresan, 5 kb’lık bir gülen maymun, 12 kb ‘lık kedi resmi ve 24 kb’lık Avustralya Sidney Limanı resminden oluşuyor.

    Kaynak : GerçekBilim

     DNA'ya Resim ve Video Başarıyla Depolandı ve Okundu







  • Okuma yazma hızı nedir, maliyeti nedir, saklanma şekli nedir? Dna hücre dışına çıkınca dağılıp toz olur. Dna nerde muhafaza edilecek? Hiçbir tatmin edici açıklama yok. Cd yerine dna tercih etmenin ne avantajı olacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kingman29 K kullanıcısına yanıt
    Kaynaktan istediğin bilgilere ulaşabilirsin, ama okuma yazma hızı dediğin böyle bir media'da elbette farklı olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingman29

    Okuma yazma hızı nedir, maliyeti nedir, saklanma şekli nedir? Dna hücre dışına çıkınca dağılıp toz olur. Dna nerde muhafaza edilecek? Hiçbir tatmin edici açıklama yok. Cd yerine dna tercih etmenin ne avantajı olacak?

    5 cigolayt Okuma hizi 2 cigolayt Yazma hizi.Kardes Bismillah gorende diyecek ki 20 yildir dna ya depoluyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.