Şimdi Ara

Diziler filmlerden daha kaliteli artık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eski filmleri bir kenara bırakalım.

    Günümüz dizileri daha orjinal konularla, daha kaliteli ve ilgi çekici senaryolarla karşımıza çıkıyor. Filmlere bakıyorsun %90'ı süper kahraman ve saçma sapan bilim kurgu filmlerden ibaret. Birde dizilere bakıyorsun o kadar çok farklı konu ve tür var ki insan hangisini izleyeceğini şaşırıyor. Özellikle komedi de dizi tarafı film tarafını ezip geçiyor. Son zamanlarda çekilmiş kaliteli bir komedi filmi bile yok ama çok fazla kaliteli komedi dizisi mevcut hala daha devam eden. Aynı şekilde komedide de olduğu gibi Suç ve Gizem türünde de diziler çok çok daha ağır basıyor. Kaliteli ve özgün senaryolu film çeken çok az insan kaldı, bilmem siz ne düşünüyorsunuz.



  • İnternetin yaygınlaşması sayesinde oldu aslında. Netflix gibi platformlar bu gücü kullanıyor. Tabi diğer platformlarda böyle. Büyük paralara ulaştıkça büyük işleri denemeye çalışıyorlar.
  • Aynı zamanda platformlar çıkmaya da devam ediyor. Apple'ın, Amazon'un vs. ve hepsi de hayvani bütçelerle. Ama burada HBO büyük bir teşekkürü hakediyor, dizi sektörüne bu kadar kaliteli ve üst düzey yapımı kazandırdığı için. HBO'nun yapımları olmasaydı dizi sektörü bu derece büyüyemezdi bence.
  • ben de dizileri filmlere tercih ederim.
    hikaye ve karakter gelişimlerini görebiliyoruz ve dizilerdeki twistler daha çok etkiliyor bir hafta veya bir sezon arası ne olacak diye merak ettiriyor.
  • Sana öyle geliyor. Dizilerde olay örgüsü daha bir detaylı işlenip uzun soluklu olduğu için üzerinde bıraktığı etki öyle hissettiriyor. Yeterince dizi izleyip netflixin fabrikasyon dizilerinden artık bulantı gelince dizilerdeki varoşluğu anlıyorsunuz. Zaten netflixin film diye çektiği imdb 5 ratingli ucubeler film sektörünün profesyonellerin sahası olduğunun kanıtı. İyi işlenmiş ve bütçe ayrılmış bir sinema filminin bünyede bıraktığı etki bambaşkadır. Ortalama 2 saatlik bir filmin yaptığı etki ile 300 saatlik bir diziyi karşılaştırırsan ustalığın nerede olduğu ortaya çıkar. Sinema filmleri süper lig, televizyon dizileri ise amatör küme tam anlamıyla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kimjun -- 11 Temmuz 2019; 20:26:36 >
  • Diziler ile filmleri karşılaştırırken çekilmiş bütün diziler ile bütün filmleri dahil etmenin mantığı yok. Kaliteli yapımlardan bahsediyorum ve son zamanlarda çıkan yapımlara baktığımızda diziler daha kaliteli. En basitinden aç imdb veya rotten'i son birkaç yıldaki en yüksek puanlı dizi ve filmlere bak sonuç bariz ortada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emperor Karl Franz -- 12 Temmuz 2019; 8:28:9 >
  • Bak güzel kardeşim kendi zevklerine veya imdb nin puan sistemine göre bir kalite belirleyemezsin. Sinema filmleri 2 saate sığdırılan özel teknik ve geri dönüşü olmayan senaryolar ile çekilen sanat eserleridir. Bir film ses getirdiği zaman tam getirir ve milyarlarca dolar hasılat yapar. Çekim tekniklerinden montajına kadar ortalama 2 saatlik bir filme dünyanın mesaisi harcanır. Filmler yaratıcıdır. Yeni fikirler ortaya çıkarır. Yeni teknikler denenir. Her gelen film sinema sanatlarına yeni bir şey ekler. Üstüne binlerce makale yazılır eleştiri yapılır. Bugünden yarına miras kalacak sanat eserleridir. Diziler ise sadece filmlerin yan ürünleridir. Birçoğu birbirinin tekrarıdır. Birçoğunun daha önceden filmi çekilmiştir. vs vs. Filmlerden beklenti çok yüksektir. IMDB de 9 üzeri alan bir film ilah seviyesindedir. IMDB'de 9 puan alan bir dizinin ise yüzlerce 8-9 puan alan eşdeğer dizilerden hiç bir farkı yoktur. İzleyicinin umrunda bile değildir o 9 puan. Ama bir film 9 puan aldığı zaman tarihe geçmiş demektir. Kaldı ki imdb puanı ile kalite belirleyemezsin. Sadece 1-2 saat için 200 Milyon dolarların üzerinde bütçe ayrılan filmler vardır. En yüksek bütçeli diziyi ele alsan 1,5 saat için 15 milyon doları zor bulur. Sinemada senaryonun geri dönüşü yoktur ve ne olacaksa o 2 saat içinde olup izleyici üzerinde bir etki bırakması beklenir. Diziler gibi laylaylom çekilmez filmler. Sinema ciddi bir iştir. O yüzden kalite ile kendi beğenini karıştırman dizileri kaliteli filmleri kalitesiz yapmıyor.




  • Bu bölümde bu kadar saçma sapan bir yazı daha görmedim galiba. Ben her seferinde ne yazıyorum "son zamanlarda çıkan dizi ve filmler". Gelmişsin bana sinema filmlerinin nasıl çekildiğini anlatıyorsun alakasızca. IMDb, rotten, metacritic ve diğer bütün puanlama yapan siteler ve bu sitelerdeki izleyici yorumlarına bakman yeterli.

    -Son zamanlarda çıkan ve büyük ses getiren, hasılat yapan filmlerin neredeyse tamamı süper kahraman filmleri. Bunlar mı yarına miras kalacak sanat eserleri güldürme beni.

    -Keza aynı şekilde dizi sektöründe çok farklı konular işleniyor ama bakıyorsun filmlere çoğu ya remake ya yine saçma sapan süper kahraman filmleri. Filmler mi tekrar ediyormuş yoksa diziler mi ?

    -IMDb'de 9 puan ve üzeri alan son 5 yılda çekilmiş 1 tane bile film yok. Bu senenin en çok beğenilen yapımlarına bakıyorsun bir tarafta Avengers bir tarafta Chernobyl. Bu ikisi arasında kesinlikle Avengers yarına miras kalacak bir sanat eseridir, şüphesiz.

    -"Yarına miras kalacak sanat eseri" filmlerin çoğu eski ve düşük bütçeli filmlerdir. 200 milyon dolar ?

    -Dizide de senaryonun geri dönüşü yoktur. 8 yıldır dünyada en çok ses getiren, YÜKSEK BÜTÇELİ ve en çok beğenilen yapımların belkide başında gelen Game of Thrones; son sezonuyla herkesin dizinin tekrar çekilmesini istemesine yol açtı ve tam bir fiyaskoydu. Geri dönebilir misin bu noktadan ?

    Umarım bu sefer anlarsın çünkü daha fazla anlatmaya çalışmayacağım sana.




  • Dedim belki ilkinde anlamamıştır izah edeyim ama ikincisinde halen kalkıp rottentomatoes diyorsun bana. Filmlerin nasıl çekildiğini anlattım çünkü belli ki neyin ne olduğunun farkında değilsin. Senin kalite ile alakalı tuttuğun şey yalnızca kendi beğenilerin anlaşılan. aksi halde ne anlatmaya çalıştığımı anlayamayacak kapasitede olduğunu sanmıyorum. İlk önce konuyu açarken kalite ölçünü bir gözden geçir yada konunun başlığını değiştir.

    Bir diziye başladığım zaman sabah 10'dan ertesi günün sabahına kadar dizi izleyen birisiyim. Şuan netflix'i açtığım zaman midem kalkıyor klişe dizileri görmekten. Netflix'te hangi diziye elini atsan IMDB puanı 9 sen neyden bahsediyorsun ya? şaka gibi halen rotten yazıp duruyorsun buraya.

    En basitinden 9 puanlık Peaky Blinders klişeler ile dolu sıkıcı bir çöpten ibaret. Yine fame olan La Casa De Papel yine öncüllerinin artıklarından toparlanarak yapılmış klişe beş para etmez bir dizi. Scream dizisi neredeyse GoT ile aynı puan bazında sen kalkmış halen "diziler 9 puan filmlere bak puanları ne kadar düşük bak diziler ne kadar kaliteli" kafasındasın. Aynı muhabbeti tekrarlayıp duruyorsun birde umarım anlarsın yazmışsın. Senin bana anlatacağın bir şey yok ortada. sen benim anlattığımı kavrayamıyorsun bir türlü. IMDB puanlarına bakarak kendini tamamıyla ikna etmişsin.

    Uluslararası filmleri takip ediyor olsan sinemanın sadece ABD'den veya Holywood'dan ibaret olmadığını anlamış olurdun. Holywood bile olsa 2019'u sadece Avengers olarak gören bir kafaya ne anlatılır yazmakta zorlanıyorum. Veya Chernobyl'i orjinal ses getirmiş bir dizi olarak gören birisine ben ne anlatayım?

    Sadece holywood'dan örnek versek 2018-2019 filmlerinin altından kafanı kaldırmazsın. Harika dediğin dizilerin 2019'da çekilip bittiğini falan mı sanıyorsun?

    2 saatlik bir john wick'in bana yaşattığı aksiyonu yaşatacak bir 2018-2019 dizisi veremezsin. Bohemian Rhapsody kalitesinde bir biyografi öneremezsin. Oyunculuklarından çekimlerine kadar dizilerin fersah fersah üstünde sadece bu iki film bile. 200 milyon dolar bütçeli Fantastic beasts'i "hazır script chernobyl" ile mi kıyaslayacaksın? Hereditary, Halloween? korku filmlerinin bittiği yerde 2018'i patlattı. Quiet place, Free Solo..sadece aklıma gelen değişik türde örnekler. GoT dediğin dizi neredeyse 10 sene öncesinin. son sezona ayırdıkları vfx bütçesiyle senaryoyu yok ettiler. Bu bile ne kadar kaliteli denen bir dizinin sinema seviyesine çıkamayacağının bir örneği.

    Kendi yazdığınla kendin çelişiyorsun zaten. 2 saate sığdırılan bir filme karşılık 8 yılda senaryo yazmayı beceremiyorsan sinema'nın yanından geçemezsin. David & Daniel sinemada'da başarısız isimler. Buda kaliteyi düşüren bir durum. Bu da doğal olarak bütçe ile alakalı. Sen bunun farkında olmadığın için sana filmlerin nasıl çekildiğini hatırlattım. Yeni sandığının aksine konu tamda bununla alakalı.

    Diziler kaliteli falan olmadı. Aksine artık bir tekel ve fabrikasyona dönüşmeye başladı. Sinemaya yaptığın eleştiriyi diziler için yaparsan işte o zaman tam yerine oturmuş olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kimjun -- 13 Temmuz 2019; 3:3:22 >




  • Bende dizi seven bir insanım ama kesinlikle filmin yerini tutmaz,mesela çoğu dizi başladığı kadar iyi olmaz ama para kazandırdığı için çekmeye devam ederler.Filmler de böyle birşey yok.
  • Süper kahraman ve bilim kurgu filmleri konusunda o kadar haklisin ki artik bu işin cılkı çıktı ama gercekten kaliteli filmlerin yerini diziler tutamaz bence ozellilkle 1990-2000 arasi çekilen baya sağlam filmler var gunumuzde maalesef o kalitenin yanina bile yaklasilamiyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.