Şimdi Ara

Dizel-Otomatik 70 bin seviyelerinde araç önerileri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
2.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • octavia alınabilir, golf'u tavsiye etmiyorum çünkü gittikçe küçülen bir kasası var, çocuklu aile için çocuk arabası vs bagaja koydukça size sıkıntı verecektir..
  • İlk okul öğretmeni varsa aranızda bana biraz yardım etsin, hayrına.
    Ben bu çocukların düzeyine inmeyi bilmiyorum çünkü.
    Alırken fazladan verdiğin parayı satarken geri alıyorsun matematik dehası shadow. Bunu sana şöyle anlatayım.
    senin o sahibinden de verdiğin örnekteki 66bindeki arabadan değil benim ki.
    bak bundan: http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-kadir-den-2012-passat-1.6tdi-bluemotion-comfortline-dsg-10.000km-135161564/detay

    yani 80 bin TL en kötü senaryo. Ankara arabası kilometresi de daha 9binde.

    ben 82'ye aldım (kredi ile değil bu arada) 80 'e satıcam nerede benim 30 bin TL'lik zararım. Çok basit bir soru değil mi?
    Matematiği de çok kolay. 82 den 80 i çıkartacaksın. Hadi bir dene matematik dahi si arkadaşım.
    Gerçekten zor değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark_elf -- 11 Eylül 2013; 11:10:24 >




  • Konuyu açan arkadaş sanırım sw, mpv tarzı araç arıyor. Bu tür araçların da çoğu dizel. Bu yüzden benzin-dizel tartışması yapmak anlamsız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

    Scenic 1.5 dCi + EDC
     Dizel-Otomatik 70 bin seviyelerinde araç önerileri

    +1

    Kesinlikle en iyi seçeneklerden biri olur.Motor-şanzıman ikilisi çok güzel.Ayrıca Scenic bir ailenin bir çok ihtiyacını karşılayabilecek özelliklere sahip.




  • Aile icin altea xl en ideal otomobil aslında. Arka stop sekli hoşuma gitmediği icin almamıştım iki yıl önce. Yoksa hem ic mekan hem bagajı kullanışlı ve ferah. Fiyatı uygun ve uzatılmış garanti ile alınabilir. Diger seçenekleri değerlendirecek olursam.

    İ30 ve ceed hem donanım olarak hemde görüntü olarak en iyileri. Ama 65 bin tl olan fiyatları ve yüksek tüketimleri zayıf yanları. İkinci elde de pek sevindirmez.

    Octavia ise alınabilir araçlardan ama benzin dizel farkı yüksek olanlardan.

    Birkac seçenek eklenebilir bu listeye.

    Sw focus alıp LPG uygulanabilir. Titanum paket alip lpg uygulansa 56 civarinda olacaktir maliyeti.
    Aynı sekilde full garantili civic LPG elegance alınabilir. 58-59 bin seviyesinde fiyatı var.
    Yeni corolla benzinli otm alınıp LPG uygulayabilirsiniz.

    İlla dizel otm olacak diye 70 bin gibi rakamları c sınıfına verme taraftarı degilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline saglik umut kardesim tartismama gerek kalmadi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar dizel otomatik cidden kazık şuanda.resmen bir araba farkı var aralarında.otomatik zaten keyfi bir şey.dizel ise yüksek km olmayacaksa otomatikle birleşince facia oluyor.bunlar gerçekten hormonlu rakamlar.hele birde krediyle araç alınıyorsa durum daha kötü.15-20 k nın faizide giriyor işin içine.benzin mazot akaryakıt farkı iyice yaklaştı hadi eşitlenir kazık ortadan kalkar diyecem ama tek korkum bu kazık benzinli araçların fiyatının yükselmesi şeklinde olması.buda çifte kazık olacaktır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Kendinizi haklı çıkarmak için abuk sabuk hesaplara girmişsiniz. Zarar hesaplarken alınan paraya göre hesaplanır. Siz kalkmış benzinli araba fiyatının düşüklüğünü de ele alarak dizel hesabı yapıyorsunuz. Artı araya bir de kredi farkı 5 bin lira gibi rakamlar ekliyorsunuz. Oh ne ala. Haklısınız evet ne diyeyim. Ama komik bir mantıkta hesaplama yaptığınızın farkına varın diyorum.

    Şu an piyasaya bakın bakalım 2 sene önce alınan fiyatlarla dizel otomatik bir aracı satarken bırakın 30 bini zarar dahi yok.

    Bakın ısrarla diyorum fiyatlar bu sevideyken. Sıfır dizel otomatik ben de önermiyorum. tsi dsg ve tdi dsg alan bir kişinin zararı olsa olsa yaktığı yakıt kadar olur. o da 15 bin liralara varan farkı kapamaya yetmez.
  • Elegance 1.6 TDI CR 105 HP DSG Greentech 73.000 ufak bir indirimle yani %2 indirimle 71540 tl ye alınabilinir.
  • Valla ben de sizin gibi arayıştayım. Geldiğim noktayı sizle de paylaşayım;

    Eski aracım 2010 model B segmenti dizel. 32 civarı piyasası var. Üstüne biraz ekleyeyim de C segmentine geçeyim dedim. Orta kalitede donanıma sahip sıfır astra 55bin, Golf/Jetta desen 60bin TL. Alıp anahtarı çevirsem en az 7,5bin zararda olduğumu düşündüm. Üstelik her ikisi de pek içime sinmedi. 2,3 ay sıra beklemek de hiç bana göre değil.

    Bari D segmentinin ikinci eline bakayım dedim. VW'de 65000TL'ye 2012 model Dizel Trend passat var. Tam anlamıyla dımdızlak araba. Utanmasalar kapak cant koyacaklarmış. Dizel Insignia vs de bu fiyata. Ama o kadar param olsa 70 civarı verip Volvo S60 Drive Powershift alırım. Ama bütçede o kadar çıkmak ta istemiyorum.

    Dizel araba alma hevesimi son zamlardan sonra benzinle olan farkın azalması da azalttı. Yakında motorin, benzini geçer kanısı da oluşmadı değil.

    Dizellerin lt bazında az yakması da bir yere kadar tolere ediyor. Şimdilerde aklımda dolanan fikir ise;

    45,000tl civarına 2010 model 1,6Turbo Insignia alıp binmek. Konfor desen var, sürat desen var. Varsın 9-10 lt yaksın. 180hp ve turbonun, D segmentinin konforu göz kırpıyor :). Yukardakilerden hangisini alsam, Insignia km'de en fazla 15 kuruş fazla yakar. 55'e astra alıp bineceğime, aradaki farkı bankaya atıp 10000/0,15: yaklaşık 70,000 km 180 hp D segmenti full bir araca bineyim diye düşünüyorum.

    Belki de yanılıyorum :). Tüp taktırmayı göze alsam zaten her türkü kardayım.




  • Eline saglik cozmussun olayi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence de şuan dizel otomatik aracı 0 almak mantıksız.VW grubu hariç çoğu aracın 2.el'inde 1 yıllık arabalarda 10-12 binlik düşüşler mevcut..Bunlara bakın derim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadowgeist

    Eline saglik cozmussun olayi

    Beyin bedava abicim adam kullanmış. Yapmasi gerekeni yapmış (yapacak).Dizelde benxini gecer mi gecer bu kadar dizel arabanin olduğu memlekette dizel daha pahalı yada aynı fiyat olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradaki yazanların kafanızı karıştırmasına izin vermeyin.
    Yok şu araba o kadar etmez yok c sınıfına o kadar para verilmez gibi bir sürü saçma sapan mantıksız şeyler yazacaklardır daha.
    Dizel otomatik araba elbette pahalı. Finansal olarak bütçenizi 70 bin TL'ye ayarladıysanız, zaten 55'e şunu al lpg tak diyenleri kaile almayacaksınız.
    Octavia elegance gerçekten güzel bir seçenek. Uzun süre kullanacaksanız mutlaka +2 yıl garantisini uzatın. Keyifle binin.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.