Şimdi Ara

Disk Boot Failure, İnsert System Disk and Press Enter Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim bilgisayarım açılmıyor ve "Disk Boot Failure, İnsert System Disk and Press Enter" uyarısı alıyorum. Windows xp 1. cd'sini taktığımda ise bilgisayarda "Sabit Disk Bulunamadı, sistem geri yükleme devam edemez" yazısı çıkıyor. Ayrıca açtığımda harddiskten eski saatlerin tıklaması gibi tik tok gibi sürekli olan sesler çıkıyor. Bir gün önce sorunsuz kullanmıştım bilgisayarı ve harddisk de sorunsuz çalışıyordu. Forumda yazılan öneriler sonucu çeşitli girişimlerde bulundum: harddiskin kablolarını çıkarıp taktım, bios pilini çıkarıp 10 dakika bekleyip taktım. boot ayarlarından;" Boot Device Priority" kısmından "HDD Group"u "1st Boot Device" yaptım, bir şey değişmedi.

    Bir de bilgisayar açılışında görünen şu verileri de yazayım:

    System Bios Shadow Status: Shadowed
    System Video BİOS Shadow Status: Shadowed
    Floppy Disk(s) Fail (80)


    Bilgisayarımın özelliği:
    Harddisk:320 GB SATA 7200 Rpm
    HP Pavillion RR878AA Masaüstü Bilgisayar



    Bununla beraber son zamanlarda bu sorun olmazken, windows şifresini şifre ekranı geldiği an hızlıca girdiğimde ekran donuyordu ve genelde reset atmak zorunda kalıyordum. Eğer o şifre ekranı geldiğinde; bir 10-20 sn kadar bekleyip şifreyi de yavaş olarak girdiğimde windows sorunsuz olarak açılıyordu. Genelde de her seferinde bu şekilde açıyordum.

    Şimdi bu harddisk onarılabilir mi ve harddiskin içindeki verileri kurtarma olanağım var mı? Ya da yazılım,diğer donamım gibi başka bir problemi mi var bilgisayarın? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilirlerse çok sevinirim.







  • Hocam tik tok ses çıkıosa o harddisk vefat yeni alman lazım bana da olmuştu hiçbirşekilde düzeltemedik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki içindeki verileri kurtarma olanağı hiç yok mu? O sabit diski laptopa bir şekilde bağlasam harddiskin içeriğini görüp yedekleyebilir miyim?
  • USB'ye Linux kurun. USB'den başlatma yapıp bilgilerinizi görebilirsiniz. Şayet harddisk çalışırsa. Oradan bir başka harddiske aktarma yapabilirsiniz.
  • Öneriniz için teşekkürler, önerinizi uygulamaya çalışacağım. Yalnız bilgisayardan usb'yi nasıl göreceğim? çünkü bios ayarlarından başka bir pencere açamıyorum ekranda. bu konularda bilgim maalesef az, nasıl yapacağımı tarif edebilir misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogzcndyr

    Hocam tik tok ses çıkıosa o harddisk vefat yeni alman lazım bana da olmuştu hiçbirşekilde düzeltemedik

    Peki içindeki verileri kurtarabildiniz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiç denemedin içindde özel bilgilerim falan yoktu ama sanırsam kurturılabilir bir kısmı ama zorlucaktır
  • Hdd yi sokup baska pcye ikincil disk olarak takmayi deneyebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Michael Scofield

    Hdd yi sokup baska pcye ikincil disk olarak takmayi deneyebilirsiniz.

    En sonunda yeni bir harddisk alarak bilgisayarıma taktım. Eskisi bir torba içinde masada duyuyor. İçinde maalesef tüm verilerim kaldı. Bir ara ikinci disk olarak bilgisayara bağlayacağım harddiski. Sanırım işletim sistemini birinci (yeni olan) hd çalıştıracağı için ikinci diskin (işletim sistemini açmakla uğraşmayacağı için) açılma ihtimali olabiliyormuş . Denemekte yarar var, verilere ulaşıp yedeklesem bana yetecek zaten :) ama sanırım bu da az bir olasılık.
  • Şöyle, siz ikinci yeni taktığınız diske yeni bir işletim sistemi yükleyin, ikinci diski taktığınızda boot olarak ilk diski yani yeni işletim sistemini gösterin sorun olmadan açılması gerek. Sonra windows üzerinden de eski diskinize erişip bilgileri alabilirsiniz diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.