Şimdi Ara

Diş Teknisyenliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    2011 yılı açıköğretim lisesi yabancı dil bölümünden mezunum. Matematik, fen, fizik ve kimya alanında zerre kadar bilgim yok. Çalışıp aynı zaman da dershaneye gitmek istiyorum yaşım 24. Girmek istediğim bölüm diş protez teknisyenliği taban puanları şu şekilde.

    http://www.tabanpuanlar.net/2009/02/dis-protez-bolumu-taban-puanlari.html


    herhangi bir şehirde bir yer olabilir. Daha evvelden hep çalışıyordum ve kafam yeni yeni oturmaya başladı.. Bir akrabamın labaratuvarı var ve bu işte biraz bulundum ve elim yatkın fakat alanından mezun olmak daha mantıklı. Şu an için çalışmıyorum ve bu konuya odaklanmak istiyorum.

    Ailemden birkaç kişinin görüşü şu şekilde;

    Bizim matematik fizik kimya fen vs. hiç yatkınlığımız yok. Nasıl yapacaksın ki ? Bence vakit kaybı, boşuna zaman harcama. Yapamazsın... gibi sözler oldu.
    Ben de bu sözler üzerine; acaba ben gerizekalı mıyım ya da mongol kategorisinde miyim ? diye bir düşündüm. Ardından iq testi yaptım ve iq testi sonuçlarım 115 çıktı. Parlak zekâymışım. Biraz olsun mutlu oldum. Daha sonra belgesel izlerken düşündüm ve dedim ki; şu karasığırların bir amacı var. Nehri geçip hayatlarına devam etmek. Başarısız olanlar boğulacak, geride kalanlar açlıktan ölecek... cesaret edip suya atlayanlar ya bu uğurda ölecek ya da karşıya geçip soyunu devam ettirecek..

    Ve dedim ki baylar ve bayanlar; herşey insanın kendinde gizli. eğer istersen neden matematik ve fen bilimleri sorularını çözemeyesin ki ? yeterli miktarda ingilizce öğrendim, web tasarım öğrendim, harika gitar çalışıyorum bir sürü öğrenci yetiştirdim, solidworks ve autocad programlarını öğrendim. teknik resim ve 3d öğrendim, web siteleri yaptım, makine imalatında bulundum. Konuştuğum zaman herkes ağzıma bakıyor ve hayranlıkla dinlerken, BEN MATEMATİK ÖĞRENEMEYECEK KADAR APTAL OLAMAM! diyorum kendime.

    Belki uzun bir süreç olacak ama nerden nasıl başlarım hiç bilgim yok. Yıllardır ÖCÜ olarak tanımlandı matematik.. Bana yol, yordam gösterirseniz, mutlaka paylaşabileceğimiz şeyler olacaktır.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.