Şimdi Ara

diş hekimliği, hacettepe ve gençlerle söyleşi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
1.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • şu anda hacettepe üniversitesi diş hekimliği fakültesi pedodonti anabilim dalında araştırma görevlisiyim. geçen sene yazın tercih döneminde bir arkadaşın ricası üzerine gelmiştim. bayram tatili akabinde ilk yıllık izni kullanma heyecanı derken işe yeni dönebildim. tercih dönemi içinde olduğumuzu öğrenince yardım edebileceğim herkese yardımcı olmak üzere geldim. özel mesajdan soran arkadaşlara ithafen benzer sorular sorulduğunda diğer arkadaşların da yanıtları görmesi adına konuya yazmalarını önemle rica ediyorum.


    diş hekimliğiyle ilgili fakülte, meslek, özel sektör, dus, branşlar, ankara, hacettepe, havaların sıcaklığı her dahil her şeye yanıtınız mevcut. hepinizin gözlerinden öpüyorum.




  • up hocam

    FAYDALI

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • teşekkür ederim.

  • Hocam dişte şu an uzmanlık şart mı ? Pratisyenlik çok mu düşük kalıyor piyasada iş bulma konusunda veya okulun adının iyi olması sektörde işe yarıyor mu ege,çapa,hacettepe,marmara,gazi falan için

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çekanın dişi kullanıcısına yanıt

    diş hekimliğinde uzmanlık şart hiçbir zaman denemez. çünküsü ne bir zorunlu hizmet görevin var ne de birkaç branş hariç diğerlerini öğrenmek için tahsile hacet var. kastım şu. bugün senede ulusal düzenlenen birsürü kongre, workshop vs oluyor. buralarda alacağınız eğitim sertifika ile özel sektörde gireceğiniz bir yerde vaka analizi üstünden kendiniz de yürür müsünüz bence yürürsünüz. düşük kaldığını hiç sanmam. geriye dönüp baktığımda şu an asistanlık sürecinde kazandığımı hatta daha fazlasını muhtemelen buraya girmeseydim de kazanırdım. okulun adının iyi olması işe yarar fakat işe en az yarayan bölümlerden birisi diş hekimliğidir. bir yere işe girmekten ziyade kendi gelişiminiz için işe yarar.


    şu an sektörde diş teknisyeni ve hekim açığı var. pandemi öncesine göre talep oranı çok değişti. yurtdışından gelen hasta sayısında patlama yaşanıyor. estetik ve diş için sadece arap değil avrupadan inanılmaz talep var. ben olsam dil çalışıp gitmek yerine dil çalışıp özele girerdim. dusa çalışacağına dil öğren uzman olmadan gireceğin yerde dil sayesinde zaten uzman maaşı kazanırsın.





  • Matsuyama97 kullanıcısına yanıt
    Yurtdışı hastalarından dolayı dil daha önemli yani uzmanlıktan , hocam bu dediğiniz kongre ve workshop için 2.sinif erken mi olur yani gitsem boş boş bakar mıyım yoksa böyle şeyler için 3 4 5. Sınıf daha mi mantıklı çünkü şu an sadece aklımda 2-3 anatomi bilgisi hariç bir şey pek yok,sizce hocam var olan ingilizceyi geliştirmek mi daha iyi yoksa 0 dan arapça öğrenmek mi sanki arapça daha avantajlı gibi geliyor da

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çekanın dişi kullanıcısına yanıt

    2. sınıf çok erken tabiki. gidip anca çevre kazanırsınız. kliniğe çıkmadan ben hiç gitmedim. var olan ingilizceni geliştir tabiki. var olanı geliştirmek daha zordur ingilizceni her yerde pazarlarsın.

  • Matsuyama97 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam biraz erken o zaman daha , çokk teşekkür ederimm

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çekanın dişi kullanıcısına yanıt

    rica ederim.

  • Hocam bir ara "Kontenjanlar cok arttı (9k olmuş bu sene), diş hekimleri işsiz kalıyor, asgariye çalısıyor, köle gibi çalısıyor" gibi söylentiler vardı. Twitter da gündem olmustu. Özelde çalısma koşulları ücretler vs nasıl sizce mezunları ne bekliyor ileride?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 28bin siralama yaptim Ankara ve Istanbul icin ozel okullar geliyor tam burslu ama herkes ozelde hasta bakamazsin yeterli olmaz diyor sizce bu siralamayla en iyi neresi yazilir

  • 18K yapan kızım çok sıcak bakmıyor Diş hekimliğine.

    Tıb zaten istemiyor, karar veremiyor ne yazacağına .

    Geleceğin mesleği (avrupada) moleküler biyoloji ve genetik yazmasını önerdim ama baskı yapmıyorum.


    Sizce bu puanla ne yapmalı?

  • Uzmanlık alanı olarak ağız diş ve çene cerrahisinin geleceğini nasıl görüyorsunuz ve uzmanlık eğitimi için bu alanda hangi üniversiteleri önerirsiniz?

  • İl Padrino Don Corleone İ kullanıcısına yanıt

    kontenjanlar çok arttı demek bile hafif kalır bence ama işsiz asgari köle gibi muhabbetleri takip etmek abesle iştigal geliyor. işsiz kalmanıza pek ihtimal yok ama size kliniğin teklifinin ne olacağını kimse öngöremez hele ki böyle bir ülkede. doğru işi bulmak gecikebilir muhakkak. o gündem biraz soğudu sebebi ise bir anda çok mezun var denirken şimdi de yeterince eleman olmayan bi döneme geldik. diş hekimleri buhar olup gitti mi ne oldu bilmiyorum ama şu an bildiğim ankarada teknisyen ve hekim arayan o kadar lab, klinik vs var ki ben mezunken bu kadar iş ilanı yoktu.

  • MichealScott kullanıcısına yanıt

    hangi okulların geldiği çok önemli. eğer ki bu anlamsız yeni açılan fakültelerden bahsediyorsanız uzak durun derim. özelde bazı okulların dışında hasta imkanı konusunda söylenen şeyler gerçek.

  • realgs kullanıcısına yanıt

    eğer mezuniyetten sonra avrupaya gönderecek bütçeniz, pasaportunuz, tanıdığınız, eşiniz dostunuz yoksa tamamen gelecek kurgusu anlamında bu ülkede mbg yazılması rus ruleti. bu mesleğin tr'de iş sektöründe bir geçerliliği yok. lisedeyken en istediğim bölüm genetik mühendisliği ve mbg idi. olası b senaryosunu düşünmek zorundayız. sadece türkiye değil tüm dünya küresel bir kriz altında.


    sene içerisinde aklında olmayıp da tercih dönemi sıralamadan sonra araştırmaya başlanan bölümlerde mutlu olma oranı düşüktür. eğer diş hekimliği başından beri aklında yoksa bugün kapısından girmek üstünde büyük bir yükle başlatır.



    bu konuda kızınıza şunu söyleyebilirim bu sıralamada odtü kimya mühendisliği geliyor olmalı. değerlendirilebilir hatta değerlendirilmelidir. hem yurtiçi hem yurtdışı imkanları böylelikle canlı kalır.





  • kararsızbiri1323 K kullanıcısına yanıt

    ağız, diş ve çene hastalıklarının kuyusu her geçen gün dipsizleşiyor. çözüm ise cerrahların elindeki neşterde. bence yakın zamanda ortodontinin büyüsü invisalign ve cerrahlar tarafından söndürülecek. önereceğim ilk okul: ankara diş. cerrahi hocaları şapka çıkartılacak büyüklerden, vaka çeşitliliği sayısı bakımından da çok iyi bir yer.

  • Pedodonti uzmanlığı hakkında ne düşünüyorsunuz bir kariyer planınız var mı hocam

    Ben de ege dişte okuyorum keşke yapsaydım/yapmasaydım dediğiniz şeyler var mı

  • Matsuyama97 kullanıcısına yanıt

    çok teşekkür ederim cevabınız için.

    3.sınıfa geçen bir diş hekimliği öğrencisi için önerileriniz neler olur,kendini geliştirmek ve gelişmelerden geri kalmamak için neler yapabilir?

  • Matsuyama97 kullanıcısına yanıt
    Hangileri iyi örnek verseniz hocam ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leader of Birmingham. -- 2 Ağustos 2022; 17:45:27 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.