Şimdi Ara

Direkteki kutudan kablo çekme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, anneannemlere internet bağlatmak istiyorum fakat kaldıkları semt eski olduğu için altyapının a'sı bile yok. Kapılarının önündeki direkte referans olarak koyduğum görseldeki gibi bir kutu var. Bu kutudan eve rj45 çekmek istesek iss'ler bize kablo çekmede yardımcı olur mu? yoksa elektrikçi bulup mu halletmeliyim?

    Bir de konuştuğumuz bazı kişiler direkten kablo çekmeyi sadece telekomun yaptığı söyledi var mı böyle bir şey?


    Not: ev müstakil


    Direkteki kutudan kablo çekme



  • Bu kutuya sadece telekom ekipleri müdahele edip bağlantı kurabilir. Cat kablo çekilmez VDSL hat için hiçbir artısı yok zaten. Çelik telli Tek iletkenli bakır kablo çekiyor bu kutudan telekom binalara ve binanıza kutu koyuluyor. Siz sadece bina iç hattından sorumlusunuz. Saha direklerinden binanıza kadar çekilecek hattan telekom sorumlu.

  • ankastre kutusu dedikleri bu mu

  • internete başvurun gelir kablo çekerler herhalde ücreti mukabilinde

     

    müstakil evde şöyle oluyor

    direkten çatıya - çatıdan - duvarın içine ve oradan evin içine giriyor kablo

    duvar içi tesisat yoksa pencereden örneğin uydu kablosu için pencerede açılmış delikten girebilir

    yani binada ayrıca bir kutu yok. çatıda varsa bilmiyorum ben görmedim

  • RElS kullanıcısına yanıt

    Binaya kutuya gerek yok camdan veya çatıdan içeri alıyorlar kabloyu direkt modeme takıyorlar. Direğin üzerindeki ankastre kutusu zaten hocam. Görüntü kirliliği oluyor camdan, çatıdan giren kablolar o da başka bir konu.


    https://forum.donanimhaber.com/isletmeciler-bakim-calismasi-yapiyor-mu-ss-li--65052111

  • Siz internete başvuru yapın direkten binaya kabloyu Telekom çekecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 27 Şubat 2024; 17:8:22 >
  • ankastreden gelen telefon kablosu catiya oradan duvar ici tesisat ve evin içine geliyor bu kabloyu nasil ölçebiliriz ölçüm değerine göre ankastreden modeme kadar olan kabloda sorun var mı yok mu bunu nasıl tespit edebiliriz ben kendim yapabilir miyim gerekli ölçüm cihazları nedir

    Yıllardır Türknet kullanıyorum İnternetimde Hiçbir sorun yoktu geçen yıl sonbahardan itibaren internetime bir hal oldu internet sürekli kopuyor hız düşük sorunun Ne olduğunu anlayamıyoruz telekom saha görevlisi geldi baktı altyapıda hiçbir sorun yok İnternet sorunununuz tamamen İSS kaynaklı dedi hız testi sonuçlarına göre zaten upload hızım alabileceğim maksimum hız download hızım ise çok düşük internet sürekli kopuyor. daha sonra türknet'i aradım TürkNet müşteri temsilcisi ise Telekom saha ekibinin kendilerine şunu rapor ettiğini söyledi ankastreden modeme kadar olan kabloyu inceletmem gerektiğini rapor etmişler yani Telekom saha görevlisi Bana farklı bir şey söylüyor TurkNet müşteri temsilcisi farklı bir şey söylüyor isterseniz tekrardan arıza kaydı açalım saha görevlisi modeme kadar olan kabloya gelip baksınlar arıza var derlerse 300 TL faturaya yansıyor dedi arıza yok diye rapor ederlerse herhangi bir ücret yansımıyor bu durumda mevcut bina içi tesisat Neyse artık onu kullanacaksınız kablo değişimi olmuyor dedi ne yani istesem kabloyu değiştiremez miyim Örneğin direkten pencereye Pencereden kendim kabloyu çekemez miyim dedim.
    aylardır gerçekten mağdurum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2000Xplus -- 2 Mart 2024; 18:57:34 >




  • 2000Xplus 2 kullanıcısına yanıt
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.