Şimdi Ara

Dimensity 10000 yonga seti 3nm süreci ile geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dimensity 10000 yonga seti 3nm süreci ile geliyor



    Mobil yonga dünyasının lideri ve yarı iletken sektörünün en çok gelir elde eden firmalarından birisi olan MediaTek, amiral gemisi sınıfında Dimensity 9000 ile çok önemli işler başarmak niyetinde. Devam nesli ise Qualcomm’u epey terletecek. 



    Dimensity 10000 neler sunacak?



    4nm Dimensity 9000 yonga seti benchmark testlerinde rekorlar kırmış ve Snapdragon 8 Gen 1 ile başa baş hatta daha da iyi bir konuma yerleşmişti. Qualcomm’un ise buna karşı hamle yaparak Snapdragon 8 Gen 2 projesinde Samsung’dan vazgeçip TSMC’ye yöneldiği gündeme gelmişti. 



    Ayrıca Bkz.MediaTek Dimensity 9000'in performansı ortaya çıktı: Snapdragon geride kalıyor



    MediaTek’in yeni dönem için TSMC ile 3nm çalışmalarına başladığı biliniyor. 3nm sürecinde geliştirilecek ilk yonga seti de tahminlere göre Dimensity 10000 olacak. 3nm süreci için yüzde 30 civarında daha düşük enerji tüketiminden bahsedilmişti. Bu bakımdan daha iyi performans ve daha iyi enerji verimliliği kesin gibi. 



    Henüz çekirdek tarafında ne tür optimizasyonlar olacağı belli değil ancak yeni nesil Cortex-X ve Cortex-A mimarileri bekleniyor olabilir. Zaten Dimensity 10000 için en erken gelecek yılın ortaları konuşuluyor. 

     




    Kaynak:https://www.notebookcheck.net/Dimensity-10000-MediaTek-s-next-gen-3-nm-flagship-SoC-set-to-combat-the-Snapdragon-8-Gen-2.593342.0.html







  • Dimensity 1000000000 bekliyorum ben

  • Dimensity mediatek çöp diyenlerin gözü yaşlı, şaka maka hiç bir şey kalıcı değil snapdragon snapdragon tutturmaya gerek yok Exynos mediatek qualcoom şuan üçüde iyi durumda bir de hi silicon olsa oda iyidi rekabet rekabettir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ussuz kullanıcısına yanıt
    Ben de dimensity 10000075650000548754000584857400000 yonga setini heyecanla bekliyom. Anlamak, anlaşmak zor olsun, daha çok çok hane olsun, hepsi de 0 olmasın. Sanırsın her saat yeni bir işlemci çıkartıyorlar.

  • Sidik yatıştırır gibi her ay, sene işlemci yapiyorsunuz ulan adam gibi yapın pahalı neyse olsun zamanında satılsın alabilen alsın uzun süre kullanılsın yok zırt, bırt yeniliyorlar paso satmak için cihaz rekabet anca kullanıcıyı üzer çünkü hep kazık ürün alıyoruz.

  • Qualcomm'u terleteceğini sanmıyorum çünkü Snapdragon 8 Gen 3 NUVIA'nın Phoenix CPU mimarisi ile geliştirilecek.

  • yerim

  • Dimensity kendini aştı gerçekten. Rakiplerine toz tutturuyor.
    Yeni 3nm işlemci Antutu'da M1 seviyesinde skorlar alır

  • Dimensty candır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dimensity işlemcilerin pek iyi olduğu söylenemez. Zaten bu işlemcinin olduğu telefonlara doğru düzgün güncelleme gelmiyor, Mediatek'in politikaları dolayısı ile.


    Bana göre Mediatek, AMD gibi (GPU açık kaynaklı sürücüler) sıfırdan başlayıp bu işlemcileri açık kaynak yapmalı veya en azından milletin mod yapmasını kolaylaştıracak şekilde olmalı. Böyle yaparsa epey faydasını görür bence.

  • Ben exynos 2100 işlemcisini merakla bekliyorum hatta 2200 gelecek seneye sanırsam. Snapdragonda da 8 gen 1 ve 8 gen 2 nasıl olacak acaba. Umarım tam bitmiş pişmiş işlemciler gelir. Yarım yamalak sorunlarla çıkmasınlar piyasaya ondan sonra bekle dur yazılım güncellemesi gelsin de sorunlar düzelsin diye..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.