Şimdi Ara

Dil eğitimi için oxford mu san diego mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, 6 aylık dil eğitimi işin yurt dışına gidicem nereye gidiceğim konusunda kararsız kaldım. Bu bölgelere daha önce giden arkadaşlar varsa tavsiyelerini bekliyorum. Ekim gibi gidicem ec oxford veya ec san diegoya giden var mı? Ec dil okulları hakkında tecrübesi olan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Oxford da kaplanın dil okuluna gittim 2 aylığına ve 20 ağustos ta 3 gün önce döndüm. San diego ile ilgili hiçbir şey bilmediğim için bilgi veremem ama Oxford a gideceksen EC nin değil Kaplan 'ın veya daha yüksek bütçe ayırırım dersen Regent language school a git. İlla EC olacaksa EC cambridge i öveni daha çok duydum. Ancak Cambridge'in aşırı sıkıcı küçük bir yer olduğu söyleniyor. Oxford, Londra gibi büyük değil ama dil öğrenmek için ve en azından sıkılmamak için iyi bir yer. Ekim gibi gidince zaten Türk öğrencide çok çok az olur ve bu da avantajına olur her nereye gidersen.
  • Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim .San diego tercihi şuan için ağır basıyor ingilterenin hava koşulları sıkıntı diye duydum . Oxford 6 aylık bi eğitim için sıkıcı mıdır? Sosyalleşme ve gezme olanakları fazla mıdır? Bu konuda bilgi verebilrsen memnun olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dignity61

    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim .San diego tercihi şuan için ağır basıyor ingilterenin hava koşulları sıkıntı diye duydum . Oxford 6 aylık bi eğitim için sıkıcı mıdır? Sosyalleşme ve gezme olanakları fazla mıdır? Bu konuda bilgi verebilrsen memnun olurum.

    Haftaiçi gezme olanağınız okul yüzünden oxford ile sınırlı kalır. Bir süre sonra büyük olmadığı için alışıyorsunuz her yerine ancak haftasonu trenle veya otobüsle londra bath windsor vs turistik yerlere gidebilirsiniz. 6 ayda sıkılıp sıkılmamak kişiden kişiye değişir beklentinize bağlı.
    Eğer konaklamanız aile yanında olacaksa san diego veya amerikanın başka yerinde büyük ihtimal göçmen uzak doğuku veya hintli bir ailenin yanında kalırsınız. İngilterede londra harici çok büyük ihtimalle yerli insanların evinde kalırsınız.
    Genel yaşam giderleri malesef çok pahalı yani öyle oturayım restorana öglen güzel bir yemek yiyeyim en az 10 pound dur. Kur yüzünden bu her gün çekilecek bir şey olmaz o yüzden genelde sandeviç veya küçük yerlerde takılmak zorunda kalabilirsiniz ama yine buralardaki yemeklerde gayet güzeldir ben sevmiştim. Amerikada da daha ucuz olacağını düşünmüyorum ama londra falan ateş pahası :).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kardeşim ilgi ve alakan için çok teşekkür ederim . Konaklama olarak tek kişilik yurtta kalıcam san diegoda olsa oxford da olsa aynı konaklamamı 2 ay olarak yapıcam çünkü daha sora değiştirebilirim diye düşünüyorum arkadaş edindikçe sosyalleştikçe şartlar değişebilir.Araştırmalarım ve benimle paylaştığın tecrübelerinden sora san diego ağır bastı bakalım hayırlısı olsun :):) bu hafta karar vericem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dignity61

    Kardeşim ilgi ve alakan için çok teşekkür ederim . Konaklama olarak tek kişilik yurtta kalıcam san diegoda olsa oxford da olsa aynı konaklamamı 2 ay olarak yapıcam çünkü daha sora değiştirebilirim diye düşünüyorum arkadaş edindikçe sosyalleştikçe şartlar değişebilir.Araştırmalarım ve benimle paylaştığın tecrübelerinden sora san diego ağır bastı bakalım hayırlısı olsun :):) bu hafta karar vericem

    Rica ederim. Umarım her şey istedigin gibi gider. Bu işler biraz şans işi ama gerçekten çok şey katıyor tecrübesi öğrenimi derken. Şimdiden iyi yolculuklar :).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • San diego giden arkadaşlar varsa tecrübelerini anlatırsa çok sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bayramdan sonra san diego için vizeye başvuracagım inşallah
  • Dignity61 D kullanıcısına yanıt
    Neden bu iki şehir arasında kaldın bilmiyorum ama söylediğin iki şehir birbiriyle komple farklı şehirler.

    Oxford dediğin yerde yaz mevsiminde kimi zaman hava sıcak olur ama çoğunluk hava üşütür, hırkayla gezersin, bir de yağmur yağar. San Diego'da ise yağmurlu tek gün görmezsin. Her gün güneşlidir. San Diego dünya üzerindeki en iyi iklime sahip şehirdir. Hatta Amerikalıların %90'ının hayali emekli olduğunda San Diego'ya yerleşmektir. Çünkü havası güneşli olmasına rağmen bunaltıcı değildir, örneğin Ağustos ayında öğle vaktinde dışarıya çıkarsan tepede güneş vardır, fakat terletmez seni. Öyle güzel bir iklimi vardır. Eğer 6 ay kalacaksan iklim önemli.

    Oxford şehri Londra'ya yakındır, Londra'ya gidip gelirsin eğlence için. San Diego da Meksika sınırındadır. Meksika'nın Tijuana şehrine eğlence için gidebilirsin. Eğer ilgini çekiyorsa söyleyeyim, dünyada bulabileceğin en iyi striptiz kulüpleri San Diego'ya tramvayla 40 dakika uzaklıkta olan Meksika'nın Tijuana şehrindedir. Hatta en ünlüsünün websitesi bile var, ilgini çekerse:www.hktijuana.com

    Oxford küçücük bir şehirdir, San Diego ise ABD'nin en büyük yedinci, Kaliforniya eyaletinin en büyük ikinci şehridir.

    Oxford şehri Londra'ya yakınken, San Diego şehri Los Angeles'a arabayla 2 saat uzaklıktadır ve inan bana, Londra'da bulup da Los Angeles'ta bulamayacağın hiçbir şey yok.

    Hatta bana sorarsan Los Angeles>Londra derim.

    Eğer San Diego ve Kaliforniya hakkında bilgi edinmek istersen blogumu okuyabilirsin:http://unturcoenlosangeles.blogspot.com

    Kolay gelsin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.