Şimdi Ara

DİKKAT Windows Açılırken Bilgisayar Reset Atıyor!Acaba Microsoft Çakma Windowsların Sırrını Çözdümü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar geçenlerde elektrik kesildi sonra hemen tekrar geldi. Bu arada bilgisayar yeniden başladı ama windows açılmadı! Windows yüklüyor gibi gösteriyor ama tam masaüstü açılacakken bilgisayar yeniden başlıyor. F8 ile son en iyi yapılandırma ve güvenli modda başlatmayı da denedim ama olmuyor. F8 menüsünü de çalıştırmıyor. Birkeresinde sistem hatası dedi o kadar. Daha sonra bende windows xp yi üstüne tekrar kurdum! Böyle yapınca açıldı ama birçok proramın .exe dosyası silinmişti. Bende işime yarayan dosyalarımı yedekleyip C ye format attım.
    Dün windowsu tekrar sil baştan kurdum. Ancak ne zaman bilgisayarı legal hale getirdim, güncelleştirmeleri yaptım ve bilgisayar yeniden başlatıldı tekrar aynı sorun ortaya çıktı. Şu anda bilgisayarım yine açılmıyor.
    Donanımsal bihata olabileceği aklıma geldi ama eğer öyle olsaydı dosyaları kurtarmak için kurduğum windows da açılmazdı. O windowsu 3 gün kullandım ve böyle bir sorun olmadı. Diğerlerinden tek farkı ise güncelleştirme yapmamış olmam! Bu da aklıma ACABA MİCROSOFT SONRADAN LEGAL YAPILAN WİNDOWSLARIN SIRRINI ÇÖZÜP GÜNCELLEŞTİRMELERLE ÇÖKERTİYOR MU? sorusunu aklıma getirdi. Bu aralar aynı sorunu yaşayan var mı acaba?

    Yazı biraz uzun oldu kusura bakmayın ama bu durumda ne yapacağımı bilemiyorum! Tekrar kurup güncelleştirmesem olmaz. Donanım hatası ise niye biara olmadı da sonra oldu? Virüsle ilgili olacağını da sanmıyorum ki zaten C ye format attım!

    Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler!! SAYGILAR!!







  • elektrık kesıntısınde aynı sorun benımde basıma geldı pcde 5 hd takılı
    tum donanımları cıkardım tek tek takıp calıstırdım
    hatanın nerde oldugunu buldum bır hd gıtmıs
    ayrıca su durum var daha oncede olmustu
    smasung monıtor kullanıyorum magıctune dıye bır program var wındos basladıktan o program acılırken atıodu restart senınde ole olabılır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InsideR -- 11 Nisan 2008; 12:31:48 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: InsideR

    elektrık kesıntısınde aynı sorun benımde basıma geldı pcde 5 hd takılı
    tum donanımları cıkardım tek tek takıp calıstırdım
    hatanın nerde oldugunu buldum bır hd gıtmıs
    ayrıca su durum var daha oncede olmustu
    smasung monıtor kullanıyorum magıctune dıye bır program var wındos basladıktan o program acılırken atıodu restart senınde ole olabılır?


    Arkadaşım öncelikle ilgin için teşkkürler! Benim bilgisayarda da 2 hd takılı ama birini hiç kullanmıyorum diğeri de daha bir aylık onda sorun olacağını dşünmüyorum. Yüklü programlar benimde aklıma geldi ama yüklediğim değişik bir program yok. Daha xp kurulalı 1 saat oldu ve gitti. Adobe java flashget vs.. bu tip programlar var. Monitör eski tip olduğu için cd program filan yok. Anlamadığım arada çalıştı gayet sorunsuz ve hızlı bişekilde ama şimdi çalışmıyor! Onu anlayamadım! Ama şu anda yapacağım şey herhalde tekrar format atmak?




  • Microsoft,korsan işletim sistemlerini çökertmiş olsaydı şu an bu forumda yer yerinden oynuyor olurdu;bunun yanında explorer 7 için ısrarla lisans isterdi.Şimdiyse dağıtımı serbest hale geldi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Aytürk

    Microsoft,korsan işletim sistemlerini çökertmiş olsaydı şu an bu forumda yer yerinden oynuyor olurdu;bunun yanında explorer 7 için ısrarla lisans isterdi.Şimdiyse dağıtımı serbest hale geldi


    Ne bileyim aklıma başka bihata gelmedi. Dün de güncelleştirme yaparken çökünce olabilir dedim. Çalıştığı zaman da güncelleştirmeler kapalıydı! hd sorunu olabilir ozmn başka fikri olan varsa onu da dinlemeye hazırım!
  • arkadaşım yapılan güncellemelerin içeriğinde sürücü güncellemeleri varsa onu iptal et...Sürücü sorunu çıkıyor olabilir, ancak bu şekilde bile olsa güvenli kipte aması gerekir
  • son yüklediğin sürücüleri kontrol et.
    sürücülerde hata vardır muhakkak.
  • Yüklediğim sürücülerden bir tek ekran kartını atinin sitesinden indirdim diğerleri kendi orjinal cdlerinden. Aslında anakart, ekran kartı ve yazıcı driverını yüklüyorum bir tek! Ama bunlar önceden de yüklüydü ozaman sorun yoktu. Sonradan sorun çıkarma ihtimalleri var mı acaba? Daha önce çalıştığında yazıcının driverı yüklü değildi onu bu son yüklemede yükledim. Peki Hp yazıcı driverı böyle bisorun yaratırmı? Eğer yaratırsa bu driverı format atmadan silme şansım var mı?

    TEŞEKKÜRLER!
  • arkadaşım sen harddiskini kontrol et elektrik kesintilerinde genellikle harddisk gidiyor.Benim arkadaşın başına da gelmişti bilgisayarcıya gitti hemen hallettiler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tyler7

    arkadaşım sen harddiskini kontrol et elektrik kesintilerinde genellikle harddisk gidiyor.Benim arkadaşın başına da gelmişti bilgisayarcıya gitti hemen hallettiler.


    2harddisk kullanmadığımı çıkarıcam akşama bide öle deneyeceğim. Olmadı kullanmadığıma windows kurar bide öle denerim! İnşallah bu akşam hallederim bu sorunu...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.