Şimdi Ara

DİKKAT!!! MNG Kargo Dolandırıcılığı Aralık 2019 (Zarar 14.000₺) Kargo Göndermeden Mutlaka Okuyun. (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
11
Favori
53.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
946 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Abiler bir sorum olacak internetten sipariş verip evinize kargo geldiği zaman sizden tc istiyorlar mı yoksa isim ve soyisiminiz söylenip mi veriyorlar daha dün mng ile kargom geldi ve adam ismimi ve soyismimi söyleyip verdi kargoyu ne imza aldı ne tc

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kargo şirketlerinin yapacağı uygulama aslında çok basit.

    EXTRA GÜVENLİ GÖNDERİM gibi bir isimle farklı hizmet bedeli alınarak yapılacak taşıma işlemi. Bu işlemde ürün teslim edilirken alıcının telefonuna kod gelecek alıcı görevliye kodu söyleyince ürünü teslim alabilecek. Yoksa çeteye kimlik kontrolü ile de müdahele edilemez.Kargo çalışanı sahte bir kimliği ayır edecek teknik bilgiye sahip olmayabilir. Ve çete kolayca sahte kimlik basıyor olabilir. Bu fikri 2 dakikada buldum üzerine düşünülerek geliştirilebilir.
  • hocam Twitter hastag aç istersen destek olalım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • üzüldüm gerçekten allah yardım etsin umarım paranı alırsın, ucuz birşey de değil bir sürü paran gitmiş. umarım suçlular bulunur.
  • yetkili bir abinin canı yanmadıkça hiç birşey yapamazsınız. Yasal düzenleme gerekiyor. Yasal düzenlemeyede bugün başlasalar 6 aya anca gelir zaten...
  • webco W kullanıcısına yanıt
    Ürünlerin elinizde faturası mevcut ise. Kargoya verirken paket içeriği olarak içindeki ürünleri beyan etmişseniz ikinci el değerini mahkeme tespit edip ödeme çıkabilir. Savcılığa şikayetten bahsetmiyorum hukuk mahkemesinde tazminatı davası açmadan bahsediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimlik bilgilerinin bir ara çalındığı ile haber vardı. Yani o kısım sorun değil ayrıca kimlik kartının da sahtesi yapılabilir. O esnada kimse sahte mi değil mi anlamaz.

    Daha önce de yazdık bu iş tek önleme tek kullanımlık şifredir. Gönerici kargoyu verir,alıcının telefonuna bir şifre gider. Kargo gelince yetkiliye bu şifreyi vererek kargosunu alır. Ama firmalar devlet veya hukuk baskısı görmediği müddetçe veya sağlam bir rakip çıkmadıkça bunu yapacaklarını zannetmiyorum. Kargo işinde çok açık var,hırsız ve dolandırıcılığın artarak devam edeceği görülüyor.

    Geçmiş olsun. Önlem olarak önce para sonra ürün veya referansı olmayan kişilere ürün satmamak olabilir. Ama bunlarda bir yere kadar çözüm tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 31 Aralık 2019; 23:35:19 >
  • Gerek yok. İmza denen olay var. Ver mahkemeye imza adlı tıbba gider. Sonucu negatif çıkar. Faizi ile alırsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oxcy

    Ürünlerin elinizde faturası mevcut ise. Kargoya verirken paket içeriği olarak içindeki ürünleri beyan etmişseniz ikinci el değerini mahkeme tespit edip ödeme çıkabilir. Savcılığa şikayetten bahsetmiyorum hukuk mahkemesinde tazminatı davası açmadan bahsediyorum
    Hepsi boş yurtiçi kargo avukatıda yada mng her kimse 2. El olan bu eşyanın modelinin me olduğu belirsiz sıvı temaslımı belki bozuk çalışmıyor diye aksini savunur ise bir şey alamazsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok geçmiş olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu devirde alışveriş yaparken alıcının veya satıcının sözüne pek inanmamak gerek , gerekirse de almayın es geçin. Ama yani insan nasıl kiyiyor da laptop hemde degerlisini kargo firmasına emanet edebiliyor anlamıyorum. Bence bu gönderilen kargoya bir sigorta firmaları el atsa iş düzelir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gecmis olsun.
    Bu gibi olaylari tezgahlayip kargo subesinden para koparabilmek icin yapanlar da cikar yakinda. Durum oraya gidiyor sanki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurc2 -- 1 Ocak 2020; 1:17:53 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynı olay defalarca yapılıyor ama önlem yok. Kargo şirketleri gerçekten saçma işler yapıyor. Yapacakları tek şey adrese gönderim ürünleri şubede teslim etmemek, adreste teslim edilememe durumunda şubede ekstra güvenlik sözcüğü, kimlik veya ürün rengi, seri numarası vb. gibi yöntemlerle teslim etmedir.

    Kamera görüntüsü ile gerekli tespitten sonra kimliksiz, mevzuata aykırı teslim nedeniyle dava kazanılabilir. Usulsüzlük de varsa ceza davasi da cabası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhanb53 -- 1 Ocak 2020; 1:46:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara Altındağ bölgesinde oturuyorum bugüne dek bazı aliexpress kargoları hariç kargolarım bütün firmalarda elden teslim edilmiştir ve her seferinde kimlik istemese de TC'mi istemiştir. Bazen annem ve babama verir. Ha bu durumda kimlik istemeleri lazım. Zira başka adrese gidip ben onun yakınıyım derse ve ona verirse cidden kötü. Neyse bazıları diyor yok bırakmıyorlar. Yok yurtiçi adrese getirmeden evde yoktunuz falan filan diyorlar. Bugün yurtiçine kargoyu almaya gittim. Normalde kargolarım tüm firmalarda 10 ile 15 arası gelir. Yurtiçi galiba gelmeycek dedim. Kargo hareketlerinde başki bir gün dağıtıma çıkınca teslim edilecektir diyordu. Her neyse o kadar şubeye gittik. Kargo dağıtıma çıkmış geri dönmek zorunda kaldım. Şubedekiler ilgiliydi. Abiyi aradı işte ne zaman adreste olursun diye. 30-45 arası olurum dedi. Ben hızlı hızlı 3.5 kmyi 30 dakika zor yürüdüm. Eve geldim gerçekten 45 dakika sonra adam geldi. Eve geldikten 15 dk sonra yani. Ve Tcmi istedi imzamı aldı kargomu verdi. Yani şans arkadaşlar firmada suç yok bölgenizle alakalı sorundur. Ben de şanssızım çunkü o kadar yorulmama rağmen ürün hasarlı geldi 2 ocakta bi 3.5 km daha gidecem maalesef. :/

    Mng kargodan da evrak gönderdim sıkıntım olmadı. Geçmiş olsun arkadaşım.




  • geçmiş olsun.
  • Merhaba , İphone 11 aldım. Bugun eve gelmiş ben yokum adımı ve soyadımı soylemişler. Evdeki misafire verip gitmişler ne bir T.C. Kimlik no , ne kimlik sormuşlar ne de imza evdeki misafir almış. Elimde tutuşturup gittiler diyor. İnanamadım 7.000 tl'lik telefon gerisini siz düşünün. Yanlışlıkla başka daireye verse gelde uğraş. Kargo Firma Adı: Y*** İç* Kargo
  • Kime yolladığını söylemiceksin ve farklı bir arkadaşının ismiyle yollucaksın bukadar basit. Sonuçta parasını yollayıp ürünü ona yollamıyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MNG'den Allah'a sığınırım!

    2 aydır 3000 lira verdiğim cihazı getirmelerini bekliyorum. Sözde beni 3 kere aramışlar, adrese de getirmişler. Pazar günü hariç her gün sabah 9 akşam 6 arası açık olan işyerine kargo gelmiş beni bulamamış. Telefonla aradıklarıysa tamamen yalan. Şu anda kargom İstanbul'da bilmem nerede, müşteri hizmetlerini aradık çözeceklermiş.
  • -Kimliksiz imzasız kimseye bir çöp teslim etmemeleri lazım
    -Her çağrı merkezi ve şubeyi arayanın kimliğini doğrulamadan bilgi vermemeleri lazım
    Bu haydutlar geçenki açılan konuda olduğu gibi bölgeyi daraltıp tek tek kargo firmalarına sorarakta erişebilme ihtimali mevcut. Tüm kargoların sistemden kaynaklanan açıklarını kapatması lazım.
    Çok değerleri eşyaları tanıdığa gönder yöntemi isteyenlere şüpheyle yaklaşmak lazım mümkünse meydanlık açık alanda herkesin kameraların olduğu yerde alışveriş yapın, tenha yerlere gitmeyin. Alıcının ayağına gitmeyin. Ya o gelsin yada meydanda buluşun. İki bilgisayarı birden istemesi dahi alarm veriyor.
    Konu sahibi inşallah hakkını alır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.