Şimdi Ara

Dikkat Eksikliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu sorun için doktora giden var mı? okuduğunu anlayamama, kendini verememe gibi belirtiler veriyor..



  • Yaş kaç?
  • 21
  • bunun için B12 vitamini kullanmayı düşünüyorum (benexol), hakkında bilgisi olan var mı?
  • Ben benexol kullandım.Dikkat eksikliği,okuduğunu anlamama ve çabucak unutma sorunu bende de var.Benexolün pek faydasını görmedim seninde göreceğini sanmıyorum.Bir sorunun oluyor sürekli o konuda düşünüyorsun beynini yoruyorsun aslında kendini yıpratıyorsun başka birşey değil.Ben önceden bir kere geçtiğim yolu bir daha unutmazdım şimdi öyle değil dün ne yaptığımı bile unutuyorum.Yani anlatmak istediğim kafan boş olacak sürekli düşünmeyeceksin sorunun neyse onu çözeceksin.Yoksa ne okuduğunu anlarsın nede dikkatini toplayabilirsin.Ben son 3 yıldır girdiğim her sınavda kaybettim çünkü kafam dolu saatlerce çalışıp öğrendiğimi 5 dakika sonra unuttuğum oldu 1 hafta sonra hiçbir şey hatırlamadığım oldu.En güzeli bir iş bulup kendini yoracaksın.
  • postasyum ve magnezyum alımını arttırın. beyinde fosfor eksikliğine neden olan şeyleri azaltın. benexol ün pek faydası olmaz.
  • Arkadaşlar merhaba ben ölüyorum....................

    Son 6 aydır mal gibiyim.Yok yok ciddi anlamda malım.

    Buzdolabını elimde bardak ile acıyorum soguk su doldurmadan kapıyorum.

    Hatırlayamiyorum cok kolay unutuyorum.

    Eskiden böyle degildim.Yaklaşık 6 aydır böyle..

    İnsanlar birşey ima etmeye calısıyor.Ben farkında bile degilim.

    Pasif icine kapanık biri oldugum söylenemez.




    Daha büyük sorunum büyük bir uyuşukluk ve uyku hali var üzerimde.

    Hiçbirşey yapasım yok ölü gibiyim muhtemelen psikolojim bozuk iş arıyorum.

    21 yaşındayım.Hayattan zevk almıyorum.

  • bana biri balık yağı önermişti ama ne derece doğru bilmiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Calpi84

    Ben benexol kullandım.Dikkat eksikliği,okuduğunu anlamama ve çabucak unutma sorunu bende de var.Benexolün pek faydasını görmedim seninde göreceğini sanmıyorum.Bir sorunun oluyor sürekli o konuda düşünüyorsun beynini yoruyorsun aslında kendini yıpratıyorsun başka birşey değil.Ben önceden bir kere geçtiğim yolu bir daha unutmazdım şimdi öyle değil dün ne yaptığımı bile unutuyorum.Yani anlatmak istediğim kafan boş olacak sürekli düşünmeyeceksin sorunun neyse onu çözeceksin.Yoksa ne okuduğunu anlarsın nede dikkatini toplayabilirsin.Ben son 3 yıldır girdiğim her sınavda kaybettim çünkü kafam dolu saatlerce çalışıp öğrendiğimi 5 dakika sonra unuttuğum oldu 1 hafta sonra hiçbir şey hatırlamadığım oldu.En güzeli bir iş bulup kendini yoracaksın.


    bende de öyle eskiden hafızam çok kuvvetliydi en küçük ayrıntıları bile hatırlardım ama şimdi sanki 2-3 yıl öncesine ait şeyler yok olmuş gibi, isimleri, kişileri zor hatırlıyorum. sınava çalışıp girsem de, soruları sanki hayatımda ilk kez görmüş gibi oluyorum. okurken kelimelerin ne ifade ettiğini anlamakta zorlanıyorum bazen. hafızamın bu kadar köreleceğini tahmin etmezdim :S ki en küçük ayrıntıları bile unutmayan ben.. bunun için doktora gittin mi, ben gitmedim ama gitsem de nasıl faydası olacak bilmiyorum..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3RS!N

    postasyum ve magnezyum alımını arttırın. beyinde fosfor eksikliğine neden olan şeyleri azaltın. benexol ün pek faydası olmaz.


    beyinde fosfor eksikliğine neden olan besinler hakkında bilginiz var mı.. teşekkürler öneriniz içn
  • besin değil aktivite ; mastürbasyon gibi.
  • @Stella_Bonasera

    Sorunumuz tıpa tıp aynı arkadaşım
  • Mutlaka tiroidleri kontrol ettirin. Depresyon, uyuşukluk, dikkat bozukluğu, çabuk yorulma...
    Hipotiroit belirtilerinden birkaçı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: schrocat

    Mutlaka tiroidleri kontrol ettirin. Depresyon, uyuşukluk, dikkat bozukluğu, çabuk yorulma...
    Hipotiroit belirtilerinden birkaçı.


    kaç kez tahlil yaptırdım ama böyle bir sonuç çıkmadı. t3 t4 normal çıkıyor hep, ben de anlamadım ki bu tiroid hastalığı nasıl anlaşılıyor...
  • hafızam belirgin şekilde güçsüzleşti farkındayım da ne yapmam gerek...
  • anlatılmış ne yapman gereken
  • bendede dikkat eksikliği fazlasıyla var ama lgs ye girdim anadolu lisesini kazandım geçen sene öss ye girdim istediğim fakülteyide kazandım.bu dikkat eksikliği olayı aslında bazı şeyleri fazla kafaya takmaktan kaynaklanıyor.mesela öss yılı aklımdaki tek şey kafaya taktıgm tek şey öss oldugu için ders çalışırken dikkatim dağılmazdı ama önceki seneler dikkatimi dagıtacak birşey warsa katiyen çalışamazdm.bi arkadaş hep uyku hali var üzerimde demiş büyük ihtimal az uykudan oluyordur bende lise 1 lise 2. sınıfta aynı sorunlarla karşılaştım az uyku uyumak insanın ruh gibi dolaşmasına kafasında hafif bi agrıyla dolaşmasına ve cok unutkan olmasına sebep oluyor.sana tavsiyem 8 saatten az yada fazla uyuma
  • ark.lar bendede bu sorunlar vardı balık yağ öneriyorum size şurup olarak kullandım ben çok pis bişey iğrenç kokar midenizi bulandırır ama işe yarar haplarıda varmış belki daha iyi olabilir.kendinizi daha dinç hissedersiniz beynizide açar ama 1,5 sene kullandım bırakalı 1 sene oluyor bırakınca etkiside geçiyor kalıcı bir çözüm gibi olmasada deneyin diyorum.
  • evet arkadaşlar bu problemin bir çözümü olmalı
  • Bu sorun bende şuan tavan yapmış durumda,işimde gerçekten çok güç durumlara düşer oldum,zannedersem bi psikiyatriye gitmem gerekiyor,ilaçlı tedavimi olur nasıl olur bilen varmı?

    Dikkat eksikliğinin yanında unutkanlık,bir işe odaklanamama,sorduğum sorunun cevabını bile dinleyemeyecek kadar garip bi insan oldum yaa..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.