Şimdi Ara

DİKKAT! Hükümet Sokaklarda Para Avında ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
2
Favori
7.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dnzcnkrdnz kullanıcısına yanıt
    Kırımızı ışık ihlali yapıyor , telefonla konuşuyorsam bana ceza yazılsın.

    Bir trafik magandasi tarafından canın yandığında sende anlarsın hocam. İnşallah olmaz ama öyle bir şey.

    İstediğin kadar ekonomi eleştir haklısın yada değilsin karışmam ama trafik kuralı varsa uymak gerekir uymazsan cezayı başka bir yere bağlamak mantıksız.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    Denetimler bence zayıf değil. Zayıf olan cezalar ve ceza sonrası takipler.

    Sanırım amerikada ya da başka bir medeniyetin gerçekten var olduğu ülkede en ufak trafik kuralı ihallinde bile mahkemeye çıkıyorsun.

    Şimdi düşün kırmızı ışıkta geçtin, yanlış park ettin ya da ne bileyim yaya geçidinde durmadın. Orada sana 300 500 birseyler kesildi. Sen de biliyorsun cezayı reis affedecek. Bunun bir caydiriciligi olur mu?


    Şimdi medeniyete bakalım. Yukarıdakilerden birini yaptın hop polis seni teşhis etti evine mahkeme kağıdı geldi. Mahkemeye çıktın hakim sana duruma göre ağır para cezası yada hapis cezası verme yetkisine sahip. Cezayı affeden bir reis de yok. İşte.

    Sonuç:

    Medeniyetin bir anahtarı da reiste.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E8CE804DF -- 10 Temmuz 2023; 19:22:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım trafik cezalarına ne zaman af geldi ?


    O gelen af faizine geliyor. Adama ceza gelmiş ödememiş faiz binmiş onun faizi siliniyor. Resmi olarak trafik cezasını her ödemediğin ay yüzde 5 birleşik faiz gelir.


    Ana parayı yüzde 99 devlet alır elinde sonunda. Devletin insiyatifinde bu. Seçim zamanları seçmeni ürkütmemek için üstüne gidilmiyor ama. Devlet istese o cezayı tahsil etmek için banka hesaplarına bile bloke koyabilir. Hatta Haciz bile getirtebilir.


    Not: Olması gereken tekrar tekrar cezalar ve cezaların katlanarak gitmesi. Bu arkadaş trafik cezasından rahatsız olmuş ama daha sık olmalı. Hatta daha yüksek cezalar olmalı.

  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    Bu arkadaş ben mi oluyorum anlamadım. Bana kalsa trafikte hata yapan trafikten men edilmeli.

    Neyse af geliyor mu geliyor. Devlet istese alır. Alır tabi ben alamaz mi dedim.

    Ama reis sağolsun buna izin vermez çünkü trafik canavarı olanlar genelde hangi partiye temayül ediyor biliyoruz.

    Dedigimi anlamaya çalış. Yoksa boşa yazar dururuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çözüm basit, her yaya geçidine koyacaksın kamerayı, hem para basacak hemde avrupadaki gibi yaya geçidinde herkes yayaya yol verecek.

  • Cezalar arttırılmalı ve denetim sık olmalı 1 kişiyi bile atlamayacaksın ben ceza yemiyorum kurallara uy yemezsin alışmışsınız her şeyi yapalım ceza gelmesin.

  • Yok konuyu açan arkadaşa diyorum.


    Adamın savunmasıda daha öncede kural ihlali yaptım ceza gelmedi şimdi neden geliyor...


    Yaa öncelikle ceza yazılmalı ki tahsili sonraya kalsın. Ceza sistemi az trafik için. Çok kural ihlali yapan var. Hele denetim yoksa suyunu çıkarıyor bizim insanımız.


    Mesela bir örnek vereyim. Bundan 15 belki 20 sene önce babam arabayı yaya geçidine park etmiş. Tam yaya geçidinin üstüme bile deği yol açık ama ön taraf biraz çizginin üstünde ceza yemiş adam. Yaa mesela şuan adamı kessen yaya geçidine park etmez arabayı :) ...


    Kırmızı ışıkta geçmenin cezası 951 TL mesela. Kırmızı ışıkta geçene bir ay içersinde 3-4 tane ceza yolla bakalım evine bir daha geçiyor mu kırmızıda görelim.

  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum. Ama işte onu yapınca da oy almayız diye düşünüyor siyasiler. Reis dediğime bakma veyis de olsa aynı şeyi yapar.

    Düşün kendi diyorsun kurallara duyulmuyor diye. Bir sene hatta 6 temizinden cezalar kesilse ortalık tertemiz olur. Ama inan durum da müsaitse o sene iktidar seçimi kaybeder.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumlarda saçma yorumlar yapanlara ceza kesseler keşkek

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Keske daha fazla uygulama ve ceza kesilse. Trafik den söz ediyoruz. Insanın canina mal oluyor ufak hata lar. AbUK subuk konular.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • braveheart92 kullanıcısına yanıt

    Bende kuralların Avrupa daki gibi uygulanmasından yanayım. Kural varsa uygulanmalı fakat bizdeki bazı uygulamalar tamamen ceza kesmeye dönük. Çoğu yerde tuzak var. Otoyol da giderken navigasyonlar sayesinde geçtiğimiz yollardaki hız limitlerini görebiliyoruz.

  • Çok şükür aç değiliz. Zenginler yaşasın bizim neyimize yaşamak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ezan dinmez bayrak inmez bilmem ne gitmez geri gelmez falan fıstık.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • braveheart92 kullanıcısına yanıt
    Aynı şeyi savunuyoruz hocam bilmukabele tabiki. Benim derdim çifte standardı devletin uygulaması

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt
    Hocam hala anlaşılamadı konu galiba. Halbuki zor bir konu da değil. Tekrar ifade ediyorum; konu trafik kurallarına uymak, uyulmadığında ceza kesilmesi, kesilmemesi için alternatifler değil !!!!!!!!!

    Konu bir şeyin suç teşkil ettiğinde her zaman etmesi vemher zaman devlet tarafından cezalandırılması !!!!!!!!

    Yani uzun lafın kısası devlet seçime giderken hiç ceza kesmezken, şahsım hükümeti harcadıkça para lazım oldukça trafik cezalarının olukla akıtılması. Sorarlar adama o zaman ceza verilmeyen şeye şimdi niye ceza veriliyor ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ülkenin trafik sisteminde, sürücü profilinde kurallara uyunca aslında en uyumsuz adam sen oluyosun arkadan sıkıştıran el kol yapan mı dersin önüne kıran mı dersin
    Lan nası memlekete döndü ülke :)))

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dnzcnkrdnz kullanıcısına yanıt

    Medem derdin tasan sıkıntı bu. Git cezayı öderken biz daha öncede bunu yapmıştık deyip 2x ceza öde çık işin içinden tutan engelelyen mi var sizi ?


    Sırf ceza yemişiniz ya kendince bahane uydurmaya çalışıyorsun. Aynen kesin para bitti devlet talimat verdi polislere kontrolleri sıkılaştırın para gelsin aynen aynen :) ( Yaa bu muhalif seçmen nedne hep böyle çözemedim gitti. )




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 11 Temmuz 2023; 3:36:46 >
  • td1907 T kullanıcısına yanıt

    4 bira ile direksiyona geçerek asrın hatasını yaptık. 15 ay ehliyete el koyuldu , ehliyet alındığı olmadığı için aracın vergisi geri almak için arabayı trafikten çekiyorsun , üzerine 600 pound ceza ödedik . Daha sonra haftada 4saat 1ay boyunca alkol ve zararları adlı online ders . Bu dersi alırsan ehliyet alıkonma süren %25 düşüyor . Ehliyetin geri postalanması , tekrar başvuru zamanı ruh sağlığının doktor tarafından onaylanması. Sicil dosyanda 10 yıl kalıyor , ve bir anda statü atlıyorsun . High risk offender statüsüne . Bu statü ile Amerika ve canadaya giremiyorum 5 yıl boyunca . Yüksek değerleri araçları sigorta yaptıramayabilirsin yaparlarsada astronomik rakamlar çıkıyor . Bu statü ile isterse Avrupa ülkeleri vizen olsa dahi seni ülkeye sokmama hakkını saklı tutuyorlar. En son haftadaki derste ölümle bitmiş mahkemesi görülmüş davanın tarafları arasında geçen diyaloglar dinletiliyor pişmanlık ile şükür arasında gidip geliyorsunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tekseker kullanıcısına yanıt

    Bana kalsa ben 45 yaşından sonra 3 yılda 1 ehliyet sahiplerine sağlık raporu aldırırım. Sağlık testinden geçemeyenin ehliyetini iptal ederim. Adamın gözü görmüyor direksiyon başına geçiyor..


    Geçen hafta sonu 60-70 yaşındaki kadın E5 te 40-50 km/saat hızla en sol şeritten gidiyordu. Trafiği alt üst etti. Birbirine kattı.


    Alkollü araç kullanan, makas atan, kırmızı ışıkta geçen, yaya ve diğer sürücülerin hayatlarını tehlikeye atan şoförlerin dediğiniz gibi uzun süreler trafikten men edilmesi ve psikoloji tedavisi görmesi gerekiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    Çok bilen dostum 82km hız sınırı olan yerde 70 küsürle ceza gönderdiler. Şimdi mahkeme vs verip ben uğraşıcam. Benim gibi uğraşmayın çok kişi olacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.