Şimdi Ara

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (13792. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: osmandemi2 , osmandemi2 , cmanager Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 31 Misafir (2 Mobil) - 31 Masaüstü3 Mobil
5 sn
350.882
Cevap
2.728
Favori
21.450.769
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
572 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Fırsat değil ama Steam konusu diye yazmak istedim. Brain In My Head oyununa ait takas kartına sahip olan var mıdır ( Boss1 )

  • Epic "ubisoft forward" etkinliği düzenlemiş. Fiyatlar aşırı yüksek.


    https://www.epicgames.com/store/tr/discover/ubisoft-forward

  • CaptainErturan kullanıcısına yanıt

    3 ama 2 de çok iyi oyun.

  • brawhallaya Ninja Kağplumbağalar gelmiş.


    https://store.steampowered.com/app/291550/Brawlhalla/

  • Arkadaşlar konu dışı bir sorum var. Daha önce Steam'den kredi kartına iade alan oldu mu? 1 Haziran'da olumlu sonuçlanan iadem hala kredi kartıma yansımadı. Bankayı aradığımda bekleyen bir iade işlemi gözükmediğini söylüyorlar. Kartım İş bankası-VISA.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: pphammer

    Epic "ubisoft forward" etkinliği düzenlemiş. Fiyatlar aşırı yüksek.


    https://www.epicgames.com/store/tr/discover/ubisoft-forward

    Etkinlik yapmışlar ama indirimleri girmeyi unutmuşlar  

  • itsmynick kullanıcısına yanıt

    Harcama itirazı oluştur ben o şekilde almıştım karta iade


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Old Man's Journey ₺3,75



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlokShot -- 19 Haziran 2021; 21:34:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: roomonecool

    Harcama itirazı oluştur ben o şekilde almıştım karta iade

    Harcama itirazı onaylanırsa, Steam o kartı kara listeye alabilir ve bir daha kullanamayabilir.



    @itsmynick Hocam size tavsiyem, önce Steam ile iletişime geçin, ne zaman işleme alındığını sorun ve mümkünse iade işlemine ait ARN numarasını talep edin. İadeler işleme alındıktan sonra kart sağlayıcı firma tarafından bir ARN numarası verilir, bu ARN numarası ile bankanız işleminizin durumunu görebilir.

  • Yanıtlar için teşekkürler arkadaşlar.


    @John Shepard hocam dediğiniz yöntemi bir deniyeyim.

  • John Sheppard kullanıcısına yanıt

    O zaman şanslıyım hala aynı kartla alışveriş yapabiliyorum steamden  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • roomonecool kullanıcısına yanıt

    Hocam sizin harcama itirazınız değil de, iadeniz geç ulaşmış olabilir, o gelen para da iadeniz olabilir. Ayrıca harcama itirazı oluşturmanın, iadeyi hızlandırdığını da pek sanmıyorum açıkçası, ikisi çok farklı işlemler çünkü finansal olarak. ARN numarası alınmış aktif bir iade işlemi varken, chargeback talebi dikkate alınmaz.


    Ters ibraz (chargeback) işlemlerinde genelde o kart ile bir daha işlem alınmaz, chargeback yapılan kart kara listeye alınır. Çünkü chargeback işlemleri sakat işlemlerdir, sanal pos sahibi olan firmaları hem hukuksal hem de finansal olarak ciddi yükümlülüklere sokar. O yüzden iade süreci başlatmanızı isterler ve bu konuda yardımcı olurlar. Steam, Amazon gibi devasa şirketlere çok bir etkisi olmaz belki ama ben genel olarak söylüyorum.


    O yüzden tavsiyem, ilk önce iade süreci başlatmanızı ve iade sürecinin sonlanmasını beklemenizi öneririm. Söylediğim gibi iadeniz işleme alındıktan sonra, iadenizi yapan firmadan ARN numarası talep edebilirsiniz, bu ARN numarası ile bankanız iadenin işleme alınıp alınmadığını görebilir. (bir süre geçtikten sonra tabii)


    Eğer ki iadeniz yapılmıyorsa, zorluk çıkarılıyorsa, dolandırıldıysanız en son çare olarak chargeback (ters ibraz) oluşturun ve chargeback talebinizde mağdur edildiğinizi kanıtlarla bankanıza sunun. Çünkü bankanız sizin chargeback talebinizi Mastercard/Visa (artık kartınız hangisi ise) gibi firmalara iletir, Mastercard/Visa firmaları da bankanızdan gelen taleple birlikte harcamayı çeken firmaya iletir ve kanıt/savunma ister. Eğer firma, size bir ürün/hizmet sunduğu, sizin ürünü sorunsuz teslim aldığınızı veya hizmeti kullandığınızı ve chargeback sistemini suistimal ettiğinizi ispatlarsa, talebiniz reddedilir. Her sistemde olduğu gibi, chargeback sistemini suistimal ettiğiniz tespit edilirse ve bunu sık sık yaparsanız, sonraki talepleriniz pek dikkate alınmayabilir, bir nevi sicil gibi düşünebilirsiniz. Bununla uğraşılır mı demeyin, dijital ürünlerde ve hizmetlerde bunu yapan ve bu sistemi suistimal eden çok insan var, bizzat gözlerimle gördüm ve geçmişte bunun gibi işlemlerle uğraşmıştım çalıştığım bir yerde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 19 Haziran 2021; 22:22:38 >




  • John Sheppard kullanıcısına yanıt

    Benim şöyle oluştu oyunu alıp aynı gün iade etmiştim 1 ay bekledim steame yazıyorum para bize gelmedi diyor yapı kredi para bizden çıktı diyor en son müşteri hizmetlerinden biri isterseniz harcama itirazında bulunun demişti bulundum 2-3 içinde para hesabıma gelmişti iademi oldu yoksa harcama itirazından dolayımı oldu bilmiyorum tabi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: roomonecool

    Benim şöyle oluştu oyunu alıp aynı gün iade etmiştim 1 ay bekledim steame yazıyorum para bize gelmedi diyor yapı kredi para bizden çıktı diyor en son müşteri hizmetlerinden biri isterseniz harcama itirazında bulunun demişti bulundum 2-3 içinde para hesabıma gelmişti iademi oldu yoksa harcama itirazından dolayımı oldu bilmiyorum tabi

    Aynı gün alıp iade ettiyseniz, Steam tarafına gerçekten ulaşmamış ve muhasebeleşmemiş olabilir. Haliyle muhasebeleşmeyen bir işlemin, Steam tarafından iadesi de yapılamaz. Anlattığınıza göre yaşadığınız sıkıntı bankanızdan kaynaklı gibi görünüyor.


    Türkiye'de bankacılık sistemi olarak Garanti ve Finansbank dışındaki bankalar gördüğüm ve çevremde duyduğum kadarıyla çok sıkıntılı. Finansbank uzun zamandır Katarlılarda, Garanti de geçtiğimiz senelerde İspanyollara satıldı, sanırım bu yüzden sistemleri en gelişmiş bankalar da bunlar.


    Yıllar önce üniversiteye giderken, öğrenim kredisi yüzünden Ziraat bankası kartım ve öğreciye kredi kartı verdiği için İşCep kredi kartım vardı. Bu iki kartımla ve bankayla da Paypal'da sıkıntı yaşamıştım ve iki bankanın da müşteri hizmetleriyle telefonda görüştüğümde Paypal ne onu bilmiyorlardı. 2016 yılında Türkiye'den çekildiği gündem olana kadar da, hala Paypal ne, nasıl çalışır bilmeyen banka çalışanları vardı, bu konuda ve Ekşisözlük'te okuyordum hep sıkıntı yaşayanları.


    O yüzden bu tip harcama ulaşmadı, iadem gelmedi gibi sorunların genel kaynağı aslında bizim bankalarımız ama tabii hiçbir banka suçunu kabul etmez çünkü bir bankanın hatasını kabul etmesi çok büyük prestij kaybıdır. (Bununla ilgili Netflix'te belgeseller bile var) Ben 10 senedir Finansbank kullanıyorum (zaten başka banka hesabım ve kartım da yok), şimdiye kadar ufak tefek birkaç sıkıntı dışında hiçbir sıkıntı yaşamadım, ne yurtdışı ödemelerinde ne de iade işlemlerinde. Bir şey iade ettiysem genelde bir ya da iki işgünü sonra hesabıma yansır. 10 senedir 1 kere bile iadem hesabıma geçmedi diye Finansbank'ı aramadım. Reklam yapmış gibi oldum ama anlatmak istediğim, bankacılık işlemlerinde yaşanılan sıkıntıların büyük çoğunluğu bizim bankalarımızdan ve kötü sistemlerinden kaynaklı ve bunu da asla kabul etmiyorlar, topu hep karşı tarafa atıyorlar.





  • maximum gaming kart (dijital) oluşturdum. steamde kullanan var mı? puan birikiyor mu acaba?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlokShot

    Old Man's Journey ₺3,75

    Eyvallah listeme aldım 24 indirimlerde topluca alırım

  • Bu deus ex human rev ne kadar güzel oyunmuş mankid divided nasıl arkadaşlar önümüzdeki indirim döneminde almayı düşünüyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C99111CD4

    Bu mesaj silindi.

    geçmiş olsun. steamde kullanmayacağım o zaman saçmaymış.

  • Medieval Dynasty : Oyunculardan alınan savegame'lerden bazı 'köy'leri gösteren bir Video yayınlandı...


    benim ki daha yapımaşamasında yollayamadım  


    not: Kiraz ağaçları ve yapraklarına diikat





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turk0gamer -- 20 Haziran 2021; 1:48:56 >




  • JaReD22 kullanıcısına yanıt

    Human Revolution'ın daha zayıf hikayeli (aslında daha zayıf değil, ucu çok açık kalıyor) ve daha gelişmiş (yetenekler, oynanış elementleri) halini düşünün. İlk çıktığındaki bug'ı püsürü de temizlenmiş durumda şuan.

  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.