Şimdi Ara

DIGITURK + PLUS | Genel Konu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.818
Cevap
22
Favori
459.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar biraz evvel DG tarafından tekrar arandım...
    DP Plus hakkında bilgi vereceklerini söylediler...Dün burada yazdıklarımı ilettim.Hizmet bedeli olarak 9.90 almalarının altyapı çalışmalarından kaynaklandığını falan anlattılar....

    SD yayınları kimi kullanıcıda kötü olduğunu bunun neden kaynaklandığını sorduğumda,evet böyle bir sorun var ve incelenmektedir cevabını aldım....

    Son olarak kaydedilen yayınların yapılan anlaşmalar gereği 3 ay sonra otomatikman cihazdan silineceğini ilettiler...
  • Arkadaşlar digiturk plusda Beşiktaş maçında HD görüntü çok iyiydi. SD görüntü için tam olarak eski Philips

    decoderimin görüntü kalitesini yakalayamasam da digiturk plus aldığım için memnunum.
  • bence biran önce PVR sız receiver alternatifini de çıkarmaları gerekir.
    böylece hem cihaz fiyatı belki yarı yarıya düşer, hem de bu tarz kayıt işleriyle ilgilenmeyen kullanıcılar için iyi ve daha ucuz bir alternatif olmuş olur...
  • onnitelik,

    Sen önce düzgün bir Türkçe kullanmayı ve yazmayı öğrensen...

    güsel (güzel), ztn (zaten), tabe (tabi), edio (ediyor), gelio (geliyor), hatırlamıosam (haturlamıyorsam)...

    Bunlar ne ya ???

  • yeni nesil msn gençliği
  • ARKADAŞLAR BEN DE PLUS ÜYELİK KULLANIYORUM.
    KANAL SAYISININ ŞU ANDA AZ OLMASINA KARŞILIK, ÜYELİK KENDİ TERCİHİM OLDUĞUNDAN, KURUMA YAYIN AZLIĞI KONUSUNDA BİR ELEŞTİRİ YAPAMAM. ANCAK UMARIM KISA ZAMANDA HD YAYINLAR ARTTIRILSIN. ÇÜNKÜ GERÇEKTEN KEYİFLİ.
    SD YAYINLAR BENİM GÖRDÜĞÜM KADARIYLA DAHA İYİ AMA, DİĞER FORUM YAZANLARI YAYINI BELKİ FARKLI KALİTEDE ALIYOR OLABİLİRLER.
    BENİM ELEŞTİRİLERİM;

    1) AYNI ZAMANDA İKİ ADET YAYINI KUTU KAYIT İÇİN KABUL ETMİYOR VE HATA VERİYOR. SADECE BİR YAYININ PROGRAMLANARAK KAYDI VEYA GUİDE DAN İŞARETLENMESİ MÜMKÜN OLUYOR. BU BENCE ÖNEMLİ BİR EKSİKLİK. ÇÜNKÜ TÜM REKLAM VE KULLANMA KILAVUZU BU ŞEKİLDE BİLGİ VERİYOR.

    2) KUTU MOVIEMAX HD YAYINLARI KESİNLİKLE ZAMANLAYARAK KAYIT ETMİYOR. (DİĞER KANALLARI KAYIT EDEBİLİYOR.) ÜÇ GÜNDÜR GÜNDÜZ FİLM KUŞAKLARINI GUIDE DAN KAYIT İÇİN İŞARETLEMEME KARŞILIK KAYIT YOK. BU DA ÖNEMLİ BENCE.
    BEN TV BAŞINDA İKEN İZLEDİĞİM FİLMİ KAYDETMEK, BANA GÖRE BEN EVDE YOK İKEN KAYIT YAPAMAMASI PVR KONUSUNDA BENİ ÜZDÜ.

    3) EKRAN KANAL DEĞİŞTİRİRKEN DONUYOR. BUNUNLA İLGİLİ YAZILIM GELECEKMİŞ DT DEN ÖĞRENDİĞİME GÖRE.

    4) İZLENECEK NE VAR, SİNEMADA NE VAR KANALLARI İNTERAKTİF OLARAK YÜKLENMİYOR.

    SONUÇ OLARAK TABİ Kİ 1 HAFTA GİBİ BİR SÜREDE BİRTAKIM EKSİKLİKLER OLACAKTIR, AMA; BU ELEŞTİRİLER DE YAPICI OLACAKTIR.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ksiyasal

    onnitelik,

    Sen önce düzgün bir Türkçe kullanmayı ve yazmayı öğrensen...

    güsel (güzel), ztn (zaten), tabe (tabi), edio (ediyor), gelio (geliyor), hatırlamıosam (haturlamıyorsam)...

    Bunlar ne ya ???




    Sahiden,
    bunu komiklik olsun diye kasden mi yapıyorlar, yoksa gerçekten yazı dilini böyle mi algılıyorlar, ben de anlayamıyorum...
  • dtnin reklamları görmeye başlayınca merak edip nette araştırma yapayım dedim.kendi sitesinden ücret hakkında herhangi bir bilgi bulamadım.ama özellikler hoşuma gitti.sonra dh ye geldim tabi sayenizde bir çok bilgiye sahip oldum

    bence dt çok güzel işe el atmış.daha hiç bir yerde hd yayın verilmezken türkiyeye getirmek oldukça hoş.ama şu anlık yayın kapasitesinin az olması kötü.ilerde avrupada yayın yapan hd kanalların dtde yayına başlaması yada kanald şu an bi hd yayın veriyor sanırım onların yayına başlaması hizmeti on numara hale getirir.bu durumdada kimse +10 ytlye acımaz.ben ligtv maçlarını gerçekten merak ediyorum.lcd satan yerlerde maç yayınları falan koyduklarını görürdüm çok hoşuma giderdi.dt buna başlarsa tadından yenmez.kimse maçlara gitmez cidden avrupada hd yayın başladıktan sonra maçlarda maçlara ilgi azalmış.üç büyüklerden her an bi müdahale gelebilir




  • Bende de interaktif olarak tv finans,maçlardaki tekrar vs. ve seyredecek ne var çalışmıyor.Öyle veya böyle adamlar hiç olmazsa bizi teknoloji ile buluşturma gayreti içindeler.619 YTL de bu cihaz için makul bence.Tabii yakın gelecekte fiyat düşmez ama yayın adedi artabilir.Özellikle HD maç yayınları çok çok farklı, görüntü kalitesinin ötesinde çok geniş bir alanda maç seyrediyorsunuz.İmkanı yeterli olanlar için ben tavsiye ediyorum.
  • sgsdgdsgasdg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mistir NO -- 9 Ocak 2008; 14:16:29 >
  • Digiturk Plus'a dun aksam baglandik..
    Artilariyla eksileriyle her seyi yazacagim; bir kere sistem cok yeni bu yuzden bu tip aksakliklarin ileride duzeleceginden eminim.
    Oncelikle soylemem gerekiyor ki Digiturk Plus, ileride cok cok daha guzel olacak..
    Oncelikle bir kredi karti sorunu yasadik, meger taksit yapilirken vade farki aliniyormus baya, dikkatli olun derim hesabinizi yaparken (12 taksitte 100 ytl fark biniyor yaklasik olarak)

    Moviemax HD kanali cok guzel, gunde 7-8 film yayinlaniyor. Aksam saat 22.00 23.00'ten sonra sabaha kadar yayin yok Moviemax HD'de. MovieMax'le senkronize bir sekilde basliyor filmler. Yani 11. ve 311. kanallar arasindak filmler ayni anda basliyor. Birinde HD birinde normal yayin. Goruntu kalitesi Blu-ray gibi yani DVD'den kat be kat daha iyi. Ben PS3 sahibi de oldugum icin filmlerin kalitesini biliyorum, bu yuzden tatmin edici geldi. Gercek 720p kalitede film izliyorsunuz. Ancak gece yarisi da film konulmali, boyle olmamis.

    LIG tv HD 'ye gelince, dun aksam Besiktas - Ankaraspor macini izleme firsatim oldu. Harikaydi, cam gibi goruntu, sesler harika her sey cok guzeldi. 720p ile mac izlemek cok zevkliydi

    National Geographic, tek kelimeyle muazzam! Belgesellerin HD kameralarla cekilmis kisimlari gercekten cok guzel, cok detayli. Ancak National Geographic kanaliyla ilgili bir sorun yasadim ben. Aksam vakti, kolay kurulum yapip kanal tarattim ve National Geographic kanali kayboldu. Yerine bi baktim tesadufen 651. test kanalinda GS - FB derbisini koymuslar HD olarak simdi de bu satirlari yazarken yine 651. test kanalinda Fenerbahce 'nin super kupa macini izliyorum banttan HD olarak.
    Sanirim bu National Geographic'in frekansiyla test kanali çakışıyor. Zira yeniden kanal kurulum yaptigimda National Geographic geri geliyor.

    Diger kanallarin goruntu kalitesin gelince, sanki ufak bir fluluk var, zamanla duzelir saniyorum. Yani ulusal kanallarda vs bir problem yok rahat olun.
    Video kaydetme ve canli yayinlari durdurma ozellikleri kusursuz calisiyor. Ayni anda 2 tane farkli yayini kaydedip farkli bir yayini izleyebiliyorsunuz. Yani Moviemax'te bir film, Dizimax'te bir diziniz ayni anda kaydolurken siz Kanal D'de baska bir dizi izleyebiliyorsunuz. Canli yayini durdurup ileri geri sarma ozelligi de cok hos. Istedigniz her seyi durdurup izleyebiliyorsunuz yeniden.

    Eksilerine devam edecek olursak, makine cok ama cok cok cok hantal! Digi kumandanin uzerinde tam ses azaltip arttirma butonunun ortasinda DIGIAKTIF tusu var, hep elim kayiyordu 500. kanala zipliyordu alet. 500. kanal da lanet olasi berbat pis bir kanal: Bildiginiz musteri himetleri kanali. Ama 300 dakikada yukleniyor deli ediyor, kontrolu kaybediyorsunuz. Ne mi yaptim? Kumandanin ustundeki DIGIAKTIF tusunu bicakla cikarttip attim

    Alet dedigim gibi cok cok hantal. Benim eski box Vestel'di. Tak tak tak kanallar 0.5 saniye icinde acilirdi. Simdi 2 saniyede kanal ancak degisiyor. Bunu da gectim, makine arada bir kitleniyor kayit sil geri al vs yaparken. Geri don diyorsun donmuyor basiyorsun sinirle tuslara sonra alet hepsini birden yerine getirmeye calisiyor sapitiyor.

    8-9 saatlik kullanim surecim icerisinde 2 kez fisten cikartip yeniden takmak zorunda kaldim. Belki acemiliktendir belki yazilimdan bilemiyorum.
    Bir de aletin acilmasi biraz fazla zaman aliyor. Normalde 5 saniyeyken en az bir 15 saniye bekliyorsunuz 0'dan acilim yapmak icin.

    Ozetle,
    Goruntu kalitesi vaad edilen beklediginiz gibi olacak. Ancak icerik imkani az. Premier lig ve lig tv futbol hastalarini su an tatmin edecek duzeyde. National G. zaten guzel, Moviemax iyi sayilir. Ancak Digiturk 'un tematik kanallari yani Goldmax, Dizimax, Comedymax, Mymax ve diger kanallar bir an once HD uyumlu olmali, icerik zenginlestirilmeli.

    Televizyonum 106 ekran HD Ready LG marka bir plazmaydi bu arada. Kutunun icerisinden HDMI kablo cikiyor ama size tavsiyem kutudan cikani degil de gidip Philips marka altın uçlu bir HDMI kablo alin (40 50 ytl falan) goruntuyu daha iyi alirsiniz (%5 10 farkeder)..

    Sonuc:
    Digiturk, öncü hizmet sağlayıcı olarak, guzel bir atilim yapti. Eylul'de verecegiz dediler Ocak oldu ama olsun. Bir an once icerik zenginlestirilmeli. Fiyata gelince 899 ytl normal, cunku bu tarz cihazlar hardisksiz 500 ytl zaten. Bir de yillik uyelik durumunuza gore zaten indirimi var. 1 sene icerisinde 100 ytl den fazla indirim yapacaklarini sanmiyorum.

    Not: Goztepe'deki teknik servisim, talebin cok oldugunu yetisemediklerini soyledi. Kaydinii ona gore yaptirin.

    Bu National Geographic'in bir gorunup bir gorunmemesi HD Test kanalinin bir var olup bir yok olmasi hakkinda arastiracagim biraz. Daha her sey cok yeni. Akliniza takilan bir soru olursa sormaktan cekinmeyin, yanitlarim. Herkese iyi seyirler..

    Bu arada, 1080i yayin iyi degil, denedim 720p cok cok daha iyi. Ha unutmadan bir de 7.1 ses problemi var tv'nin, ayarlardan 7.1 secili halde geliyor duzeltmek lazim onu 7.1'iniz yoksa. Ve duzeltseniz de ses HD bir yayina gectikten sonra %50 azaliyor. Menude bir sorun var, yazilim biraz sorunlu. Zamanla duzelecektir ama..

    Edit:
    Bu sabah uyandim ve,Moviemax HD gunde 8-9 film vermiyormus, sabah 7.30 da bir aksam 20.30 21.00 gibi bir film veriyor, HD olarak.
    Bu arada National Geographic sorunum halloldu Bende 179 kanal kayitliymis, meger test kanali da aktif oldugunda bu 180 oluyormus. Simdi National Geographic de var, test kanali da. Simdeki yeni sorunum: National Geographic HD'de ses 5 saniye once geliyor, menude Ses gecikmesi diye bir ayar olmasina ragmen ne kadar denediysem denedim sesi duzeltemedim. Musteri hizmetleri de duzeltemedi, diger kanallarda ses sorunu yok ama bende bu kanalda var. Ilginctir, Digiturk'teki elemanlarin tv'sinin onunde sorun yokmus. Enteresan:)




  • Bu arada Moviemax kayit sorunu bende de var, SD yayin kalitesi gercekten kotu oldu. Ben altin uclu scart kablosuyla eskisi gibi baglasam da, reciever'dan kaynaklanan bir sorun sanirim. 1 ay icerisinde bu aksakliklar giderili diye dusunuyorum, bakalim..
  • arkadaslar,

    itiraz ettiginiz seylerde haklisiniz
    ama hic kimseye, boyle ters ifadelerle yardimci olamazsiniz
    lutfen kimseyi kirmadan, mumkunse boyle seyleri ozelden uyaralim ki
    gayretimiz bir ise yarasin ve
    baska tatsizliklara sebep olmasin.

    Baskasindaki kusurlari soylemek insana cok cazip geliyor
    ama biraz da kendimiz icin gayret edelim

    selamlar


    quote:

    Orjinalden alıntı: rg206


    quote:

    Orjinalden alıntı: ksiyasal

    onnitelik,

    Sen önce düzgün bir Türkçe kullanmayı ve yazmayı öğrensen...

    güsel (güzel), ztn (zaten), tabe (tabi), edio (ediyor), gelio (geliyor), hatırlamıosam (haturlamıyorsam)...

    Bunlar ne ya ???




    Sahiden,
    bunu komiklik olsun diye kasden mi yapıyorlar, yoksa gerçekten yazı dilini böyle mi algılıyorlar, ben de anlayamıyorum...




  • sevgili TheGuardian,

    canli ve detayli izlenimlerin icin tesekkurler
    anladigim kadariyla DT Plus icin bir takim yazilim takviyeleri gerekiyor

    Bireysel kullanim olarak birinci haftasinda olan bu yayinlar
    muhakkak guncelleme yoluyla iyilestirilecektir..

    Diger konu da fiyat,
    piyasa degeri olarak 6-700 liraya alabiliyorsaniz cok pahali degil ama
    burasi Turkiye ve 1,6 milyon SD yayin abonesi olan bir kurulus
    bu fiyatlarla kac HD yayin abonesi hedefliyor merak ediyorum

    Ama onlari da anliyorum;
    once azami fiyattan satabildikleri kadar satip
    sonra diger musteri profillerine yoneleceklerdir..

    selamlar
  • TheGuardian çok detaylı anlatım olmuş.izlenimlerin için teşekkürler.

    uydu alıcıdan ve açık hd kanallardan görüntü alıp resim koyabilirmisin? ayrıca alıcının sesi gerçekten rahatsız edici mi?
  • sevgili Starback

    televizyon bolumundeki D.Plus ve Pioneer bolumlerine epey resim gonderildi
    Oradan bakabilirsin.
    Gerci kesinlikle gercek goruntu forumdaki resimden anlasilamiyor
    selamlar


    quote:

    Orjinalden alıntı: starback

    TheGuardian çok detaylı anlatım olmuş.izlenimlerin için teşekkürler.

    uydu alıcıdan ve açık hd kanallardan görüntü alıp resim koyabilirmisin? ayrıca alıcının sesi gerçekten rahatsız edici mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: felmali

    sevgili TheGuardian,

    canli ve detayli izlenimlerin icin tesekkurler
    anladigim kadariyla DT Plus icin bir takim yazilim takviyeleri gerekiyor

    Bireysel kullanim olarak birinci haftasinda olan bu yayinlar
    muhakkak guncelleme yoluyla iyilestirilecektir..

    Diger konu da fiyat,
    piyasa degeri olarak 6-700 liraya alabiliyorsaniz cok pahali degil ama
    burasi Turkiye ve 1,6 milyon SD yayin abonesi olan bir kurulus
    bu fiyatlarla kac HD yayin abonesi hedefliyor merak ediyorum

    Ama onlari da anliyorum;
    once azami fiyattan satabildikleri kadar satip
    sonra diger musteri profillerine yoneleceklerdir..

    selamlar


    Rica ederim, hatalar giderilip sistem rayina oturdukca diger izlenimlerimi de kullanan arkadaslarla beraber yazacagim. Dedigin gibi, fiyatlar hala cok pahali. %60 'dan fazlasi 2-3 yillik uyeye sahip de olsa bu 120 YTL lik bir indirim oluyor ve 780 YTL yine cok. Bir zaman sonra Digiturk'ten ayrilirsaniz harddisk'teki verileri de kullanamiyorsnuz, şifreli. Yani verdiginiz paraya aldiginiz box bile tam anlamiyla "sizin" olmuyor.

    Şöyle de bir şey var, hicbir ama hicbir teknik servis, HD 'deki sorunlarin cozumunu bilmiyor. Bugun ariza kaydi biraktirdim DT'ye, servis arayip "abi kusura bakmayin biz de gelsek ne yapacagimizi bilmiyoruz" dediler :) (Sorunum yukarida bahsettigim tek kanalda olan ses sorunuydu)
    473 73 73'te, bir tane plazmanin karsisinda oturup teknik destek vermeye calisan bir iki arkadas var, onlar da sizin menude yaptiginiz islemlerden farkli bir sey yapamiyorlar. Yani bir sinyal gonderip duzeltemiyorlar vs vs.

    Su an aslinda bu olayin "beta tester"i gibi bir sey oldum(k) Mesela bugun Genclerbirligi Oftas - Denizli macini canli HD olarak verdi Digiturk. Onceden soyledikleri "sadece 3 buyuklerin istanbul maclari" diyeydi. Belki ben yanlis hatirliyorumdur.

    Yani su an sistemleri pek yerine oturmus degil, hatta hic degil. En saglikli sonucun onumuzdeki sezon alinabilecegini dusunuyorum. Icerik zenginlestirilmeden, kampanyali fiyatlar baslamadan almayın derim. Ben niye aldim? Zaten ayda 80 YTL bayiliyordum Super Paket icin, taksitle kutuyu aliriz 10 YTL'de HD kanallar hatrina veririz diye dusundum.

    Zamanla bakalim neler olacak, selamlar..




  • MAALESEF BAZI FONKSİYONLAR VE HD YAYINLARIN ZENGİNLEŞTİRİLMESİ İÇİN BİR SÜRE BEKLEYECEĞİZ.
    AMA GERÇEKTEN BU KONUDA TEKNİK SERVİS MAALESEF BİLGİLİ DEĞİL. HATTA KULLANMA KILAVUZUNU DAHİ OKUMAMIŞLAR.
    İYİ NİYETLİLER ARIYORLAR, SORUYORLAR AMA, ÇÖZÜM OLMADIĞINDAN, HEP KONU, YENİ YÜKLENECEK OLAN YAZILIMLA PROBLEMLER ÇÖZÜMLENECEKMİŞE GELİYOR. HAYIRLISI....
  • @TheGuardian:bilgilerini bizle paylaştığın için teşekkürler.

    acaba digiturk satan yerlere bu makineler gelmişmidir.almasam bile merak ediyorum görmek istiyorum görüntü kalitesini vs. ama şu an içeriğin zayıf olduğu söylendiği için çoğu kişi pek yaklaşamayacak sanırım dt plusa

    bu arada arkadaşlar teknosanın dergisinde dt plusla ilgili axess özel 24 taksit yazısı var.ilgilenenlere duyurulur
  • iyiki hemen gidip almadım da foruma girip baktım. Arkadaşlara açıklayıcı cevaplarından ötürü teşekkür ediyorum...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.