Şimdi Ara

Digitürk madüriyetim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Digitürk Standart Abonelik kampanyasına 2008 yılında çanak, kurulum ve cihaz hediyeli olarak 1003245873 abone numarası ile katılmıştım. 2 yıl taahhüttüm dolduktan 2011 yılında HD yayın için abone oldum ve abonem numaram 1005317521 oldu. Şimdi sormak istediğin neden standart cihaz asıl abonelik olan 1003245873 nolu abonelik yerine 1005317521 nolu aboneliğime kaydedildi? Bir diğer konu da 2013 yılı sonunda HD aboneliğim dolmasına rağmen neden 1005317521 nolu aboneliğime cihazım kaydedilmedi. Digitürk olarak cihazımın sahipliğini neden 2013 eylül ayında 1005317521 nolu aboneliğime kaydetmiyorsunuz? Neden beni madur ediyorsunuz ve size olan güvenimi sarsıyorsunuz? Buradan digitürk almayı düşünenlere tavsiyem digitürk almadan önce 2 kere düşünmeniz. Benim gibi madur olmayın.
    Digitürk ile iletişime geçtim ve olumlu yönde bir sonuç alamadım. Sadece oyalıyorlar. Araştırıyorlar, bilgilerimi kontrol ediyorlar. Bu arada 2011 yılındaki aboneliğimin kampanya kodu XH2, bilginize sözleşme de elimde mevcut. İsterseniz Kumluca Antalya bayisinden de temin edebilirsiniz. O kadar araştırıp bulamadığınız nedir anlayamıyorum.

    Donanım habere de teşekkür ediyorum. Kullanıcıların dertlerini paylaşabilecekleri bir forum yaptıkları için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tami123 -- 30 Nisan 2014; 0:23:03 >







  • geçmiş olsun kardeş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Digitürk için en iyisi taahhütsüz paketlerle izlemeniz mediamarkt gibi sitelerden alıp kullanın istediğiniz zaman bırakın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok haklısınız. 30 nisan akşamı dönüş yaptılar sorununuzu hallediyoruz. Cihazınızı değiştirmek için bayiye gidin dediler. Gittim, bayi işlem yaptı daha sonra ne beklersiniz. Sahiplik verilmemiş. Müşteri hizmetlerini aradım, bayi teknik servisimizi arasın dedi. Bayi aradı ve biz çözemiyoruz ama durumunuzu Antalya sorumlusu Alpay beye bildiriyorum o yardımcı olabilir dedi, öyle kaldık. Yani anlayacağınız digitürk bana artık ızdırap olmaya başladı. İşin hukuki boyutunu araştırıyorum. Sanırım en mantıklısı dava açmak ama yoğunluktan fırsat bulamıyorum Bu ayın ırasında eğer bir çözüm üretmez ve eylül 2013 tarihinde sahiplik verilmesi gereken cihazımın sahipliğini vermezlerse gözü karartıp dava açacağım. En mantıklı çözüm de sanırım bu olacaktır. Çünkü müşteri hizmetleri aradığı zaman her defasında sorunumu baştan anlattırıp bir çözüm sunamıyorlarki hep dönüş yapılacak deniliyor.

    Not: Size tavsiyem benim gibi madur olmamak için digitürk almayı 2 kere düşünmeniz. Yoksa bu tarz sorunlarda çözüm üretemeyen bir kurum bence digitürk. Müşteri memnuniyeti onlar için ön planda değil ki beni bu durumlara düşürdüler..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.