Şimdi Ara

DİABLO III - ROS PS4 NETWORK PROBLEMİ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Bu foruma daha önce yazmadım bir iki başlık altında benzer sorunlar yazılmış ancak net bir bilgi olmadığından bu başlığı açmak istedim.. hatam olursa kusuruma bakmayın.


    Bir hafta önce ps4 için diablo III - ROS aldım normal olarak oynayabiliyorum ancak online olarak oynamak istediğim zaman server ile hiç bir şekilde bağlantı kuramadım. sürekli olarak

    "The Diablo III server is not available at this time. Please try again later." hatası alıyorum. yabancı forumlardan, ps forumlarından ve türk diablo forumlarından konuyu araştırdım ve yapılması gerekenleri aşağıdaki gibi sırasıyla yaptım ancak çözemedim. konuyla ilgili olarak benzer sıkıntı yaşayıp çözen birisi varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

    Not : PS4 ü normal mobil cihazımdan internete bağladığım zaman server bağlantısı kuruluyor ancak kullandığım internet ile bağlantı sağlayamadım.



    Yaptıklarım :

    - Modem resetlendi.
    - PS4 ve Diablo / Diablo ROS için gerekli portlar tanımlandı.
    - DMZ etkin.
    - UPNP etkin.
    - Wireless ve LAN olarak denedim.
    - PS4 üzerinden manuel ip ataması yaptım,
    - Farklı DNS ler denedim
    - Bağlantı testini yaptığım zaman NAT 2 uyarısı alıyordum bazı forumlarda NAT 2 nin PS4 için düşük kalite bağlantı içerdiğini yazıyordu ancak mobil cihazımdan bağlantı yaptığımda NAT 3 olduğu halde kullanabiliyordum kısacası NAT 2 ile ilgili düzenleme de işe yaramadı.
    - Modemi, Oyunu açarken dua ettim :)

    Yukarıdakileri beraber ve ayrı ayrı olarak denedim ancak olmadı.



    Kullandığım modem : AirTies 5650
    Kullandığım internet : 100Mbit Hiper internet



    PS4 Müşteri temsilcisini aradım : PS4 internete bağlantısı hakkında yardımcı oldu onun dışında oyunun bağlantı problemi ile ilgili birşey yapmadılar.
    TTNET Müşteri temsilcisi : İnternet hızınız yüksek ondan dolayı oyuna bağlanamiyor olabilirsiniz dedi (sanki dünya üzerinde sadece Türkiyede veriliyor bu hız) kısacası salladılar.
    Airties müşteri hizmetleri : Modemin online oyunlar için bağlantı yapabilmesi için gerekli yerleri söyledi ilgili portları açarsanız sorunuz çözülür dedi ama yinede olmadı.
    Diablo III : buraya mail yazıp derdimi anlatacak kadar ingilizcem yok...

    bu sorunu yaşamış veya bu sorunla iligli olarak bilgisi olan birisi varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amiga500 -- 26 Ekim 2014; 0:24:22 >







  • Merhaba arkadaşlar,


    Sorunum çözüldü yukarıda yazdıklarımın hepsini iptal ettim ve sadece DMZ yi aktif hale getirdim oyun internete bağlantı sağladı.


    - PORT yönlendirme kapalı
    - LAN üzerinden bağlanıyorum.


    sadece DMZ aktif. bu sorunu yaşayıp çözemeyenler için bilgi olması açısından yazdım.
  • aynı sorun bende de var 1 haftadır gıremıyorum.aynı modem ve hiper. bakalım yontemnız olcakmı teşekkürler . dmz nedır bılmyrum ama artık onuda arastralım
  • gijbala44 kullanıcısına yanıt
    Yöntem işe yarıyor. PS4 almadan önce sorunu çözen bu arkadaşımıza pm atmıştım. Cevap vermedi :D. PS4 aldıktan sonra ayarları yaptım sorunsuz nete bağlanabiliyorum. :).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef olmadi ayni hata.gecen haftaya kadar sorun yoktu kendilgnden oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @selverin yazmış olduğunuz mesajı aldım ancak sağlık problemlerimden dolayı cevap veremedim... PS4 çok sorun çıkardığı için sattım zaten çok fazla vakit olmadığı için ve çok anlamadığım için yanıt veremediğim için üzgünüm.


    @gijbala44 çok lanet bir problem.. modeminizde veya PS4 cihazınızda problem olduğunu düşünmeyin ben her türlü yolu denemiştim en son yaptıklarımla başardım.. olması tesadüf mü yoksa bilerekmi yaptım inan bilmiyorum.


    konuyla ilgili pek çok arkadaşım özele mesaj atmış ama konuyla ilgili bildiklerim yazdıklarımdan ibarettir.
  • Aynı modem ve aynı sorun bendede var DMZ aktif ediyorum bi yararı olmadı. iphone kullanarak girebiliyorum fakat modemden wifi veya kablo ile bağlanamıyorum.
  • Bu sorunu yaşayanların, konsola sabit ip verip, modem üzerinden bu sabit ip ile DMZ etkinleştirdikten sonra, UPNP özelliğini kapatmaları gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.