Şimdi Ara

DH Tren Rehberi (Ss'li) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
104
Favori
37.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
223 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 28 saatlik tren yolculuğumda anladım ki yataklıdan başkası yalan. Yemekli vagona bir geçtim ki yüzümdeki tüyler gitti sıcaktan buhar oldu. Aynı şekilde kusetli vagonda çok sıcaktı. Sıcak öyle bir sıcakki vücudunuzu kızartacak cinsten güneş altında beklesen o kadar etkili olmaz.



    Ama yataklı vagonda serin serin oturmaktan o kadar çok keyif aldım ki uçakla 12 saatte yapacağım yolcuğu trenle yaparak 55 saatlere çıkardım ama vaktim bol keyif için denedim memnunda kaldım .



    Amaaa arada trenin jenaratoru mu artık elektrik devrimi bozuluyor unuttum klimalar durunca işkenceye dönebilir yolculuk aklınızda olsun Bizim tren şehir merkezlerine yakın yerde bozuldu 1-2 saatte halloldu.



    Kışın daha güzel olduğunu söylediler.

    Van gölü expressi Tatvan -ankara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Theologist

    1-Otobüste sürekli bir trafik akışı vardır, kaza riski çoktur. Trende yok denecek kadar azdır, sarsıntısız ve akarak yolculuk edersiniz.

    2-Otobüste çok sıkışık bir alan vardır, dardır, bunalma olasılığı, sıkışık olma ihtimali yüksektir. Tren de size ait bir oda ile gidebilirsiniz rahat rahat.

    3-Otobüste kalkıp dolaşma, yürüyüş yapma ihtimali yoktur. Trende uzun uzun koridorlar, koca koca salonlar (Yemek Vagonu, Kompartmanlar) vardır.

    4-Otobüste lavabo yoktur. Trende size ait lavabo vardır (Yataklı vagonlarda), ayrıca her vagonda ikişer tuvalet (Alafranga ve Alaturka) vardır, temiz ve sürekli bakımlıdır.

    5-Otobüste bir çoğunda cihazlarınızı şarj etmeniz için priz yoktur. Trenlerin hepsinde vardır ve size ait (Yataklı vagonlarda) genel olarak da prizler mevcuttur.

    6-Otobüste virajlarda sallanma ve yana yatma sonucu rahatsız olma durumu vardır. Trende fark etmezsiniz bile, yataklı veya koltuklu, kompartmanlar geniş ve rahattır.

    7-Otobüste yollardaki her tümsek ve çukuru hissetme sonuç olarak dinlenme mümkün değildir. Tren kayarak gider adeta, en ufak iniş çıkış hissetmezsiniz, trende olduğunuzu unutabilirsiniz.

    8-Otobüste hava şartları her zaman büyük risktir. Tren yolunda gider yol sadece onundur, kayma, yoldan çıkma ihtimali yoktur.

    9-Otobüste sürücünün parmakları ucundadır hayatlar. Trende raylardan çıkma ihtimali çok düşüktür.

    10-Otobüste insanlar ile çok iç içesinizdir, 50 kişiden birinin rahatsızlığı sizi de rahatsız eder. Trende size ait bir mekan vardır.

    11-Otobüste size ait özel bir alan yoktur, herkes size bir iki karış yakın durup rahatsız edebilir. Trende sizin koltuğunuz ve yatağınız vardır.

    12-Otobüste her an teknik bir hata ile yol kenarında durabilirsiniz. Trenlerde teknik arıza ihtimali çok çok düşüktür.

    13-Otobüste bilgisayarınızı açmanız sizi ve yanınızdakini rahatsız edebilir. Trende kendi odanızda dilediğiniz kadar yeriniz, bilgisayar için masanız vardır.

    14-Otobüste istediğiniz gibi uyuyamazsınız, koltukları yatırmanız bile problem olabilir. Trende yataklarınız geniş, yumuşak ve temizdir.

    15-Otobüste istediğiniz gibi yemek yiyemezsiniz, rahatsız olur ve rahatsız edersiniz. Trende yemek yemenizi kimse görmez bile kendi odanız vardır.

    16-Otobüse her zaman daha fazla ücret ödersiniz. Trenler çok daha ucuzdur, mesela Diyarbakır Ankara otobüs 100 Lira tren 40 lira.

    17-Otobüste klimanın sıcaklığını kendinize göre ayarlayamazsınız. Trende ister açar, ister kapatırsınız, ister soğuk ister sıcak kumanda elinizde.

    18-Otobüste rahat bir yatak, temiz bir battaniye ve yastık kullanma ihtimaliniz yoktur. Trende açılmamış poşette mis gibi bembeyaz pike, yastık ve çarşaf verilir.

    19-Otobüste hava almak için cam-pencere açamazsınız. Trende mis gibi doğal havayı odanıza alabilirsiniz.

    20-Otobüste çok az el değmiş doğal bir çevreyi seyretme ihtimaliniz azdır. Trende ağaçlara değe değe gidebilir, giderken yaprakları kopartabilir, yemyeşil kokuyu içinize çekebilirsiniz.

    21-Otobüste size ait bir lavabo yoktur, istediğiniz zaman elinizi, yüzünüzü yıkayamazsınız. Trende sabunu, mendili, aynası hazır lavabonuz vardır.

    22-Otobüste size ait bir buzdolabı yoktur, yiyeceklerinizi saklayamazsınız. Trende Soğukluğunu ayarlayabildiğiniz, derin dondurucusu içinde olan çok iyi size ait buz dolabınız vardır.

    23-Otobüste size ait masa yoktur, yemek veya eşyalarınız için kullanamazsınız. Trende Masayı kendinize göre ayarlayabildiğiniz size ait masanız vardır.

    24-Otobüste kıyafetlerinizi değiştirip, rahat kıyafetler giyemezsiniz. Trende kimse sizi kıyafetlerinizle görmez isterseniz çırılçıplak uyuyabilirsiniz.

    25-Otobüste bir şehirden başka şehre taşınırken evinizi yanınızda götüremezsiniz. Trenlerde yük vagonu vardır, dilediğiniz kadar taşıyabilirsiniz.

    26-Otobüste eşyalarınız üst üste istiflenip ezilebilir. Trende sizin odanızda size ait gardrop ve bagaj bölümü vardır, ekstra için yatak altı da uygundur.

    27-Otobüste molalarda mecburen uyanırsınız gürültü ve ışıklardan dolayı. Trende trenin durduğunu bile uyuyorsanız anlamazsınız.

    28-Otobüste müzik-film yüksek ses ile dinleyemezsiniz. Trende odanızda yüksek sesle film izleyebilir zaten az olan tren sesini tamamen bitirebilirsiniz.

    29-Otobüste on numara yağ kullanma ve yangın çıkma riski vardır. Trende yangın çok çok zor ihtimaldir.

    30-Otobüste yakıt harcama-yolcu taşıma oranı ülke ekonomisine zara zarar verir. Trende binlerce kişi binlerce ton yolcu taşınabilir.

    31-Otobüsler pahalı ve kaza yapınca masraflıdır ülke ekonomisine zarar verir. Trenlerin bakımı daha kolay ve ucuzdur.

    32-Otobüste eşler çok rahat olamazlar çevreden dolayı. Trende iki kişilik özel odalar mevcuttur.

    33-Otobüste ikramlar sırasında üzerinize bir şeyler dökülme riski yüksektir sallantıdan dolayı. Trende hiç bir şey devrilmez, sallanma hissedilmez bile.

    34-Otobüste titremeden dolayı bacaklarınız bir kaç saat sonra uyuşur. Trende istediğiniz gibi uzatabilirsiniz.

    35-Otobüste yollar doğal hayattan uzak olduğu için Kurt, Tilki, Ayı, Tavşan, Geyik gibi benzeri hayvanları görmeniz zordur. Trende dağların içinden, ovaların çok az el değmiş yerlerinden, ormanların içinden geçersiniz.

    36-Otobüs garları şehir dışlarına yapılmıştır o nedenle şehir içine ayrı vasıta şarttır ama Trenler hep merkezi olur.

    37-Otobüs mola yerleri doğallıktan uzak, kalabalık ve rahatsız edicidir. Tren istasyonları huzur verir insana.

    38-Otobüste size aite özel bir yer yok, eşyalarınızı ve kendinizi kilitli bir yerde tutamazsınız. Trende kapınızı kilitleyebilirsiniz.

    39-Otobüste mola yerlerinde yeme-içme ücretleri her zaman yüksek fiyatlıdır. Tren istasyonları oldukça ucuz, yemekli vagonlarda oldukça bol çeşit ve ucuz yemek içecek vardır.

    40-Otobüste sigara içmek (içiyorsanız) mümkün değildir, Trende her vagonda iki adet olmak üzere arka tarafta vagon aralarında içebilirsiniz.

    41- Milletimiz bilinçsiz olduğu için trende sakin ve rahat bir şekilde seyahat edebilirsiniz ancak otobüsler tıklım tıklım olur genelde.


    Avrupa vs Türkiye haritası... Avrupa'da da sıradağlar var Alpler gibi ama engel değil...




    Daha onlarca şey yazılabilir şimdilik aklıma bunlar geldi. Bir kaç saat farklılık yüzünden değer mi otobüsleri kullanmaya, çile çekmeye?

    Trenlerimizden resimler;

    Yemekli vagon, sıcak çorba bile 4 Lira oldukça ucuz





    İki kişilik; Buz dolabı + Lavabo + Çift yatak + Klima vs.














    Şirin, güzel, nostaljik istasyonlar.







    Peki ya otobüsler?





    birara rayda sorun olursa nerden bılınır dedım.rayda sorun olursa sensörden gorunur dedın

    daha uc bes ay once sordugum soru buydu ve yasandı.cunku tren gıderken ray uzerını goremıyor.raylar ovada ve kendı halınde kımseler yok kım nerden bılecek.
    raydakı egılme ve bosluk,çorlu olayını meydana getırdı.tren riskli değilmi



    https://www.youtube.com/watch?v=updz27HItYA




  • Arkadaşlar merhaba. Güney ekspresi ile ankaradan elazığa gideceğim ama tren direkt olarak elazığın içine girmiyor. Malatya'da insem gece 2'de inmiş olacağım ve 2-3 saat beklemek zorunda olacağım elazığa gitmek için. Uluova,kürk,sivrice güzergahı elazığa daha yakın gibi geldi bana. Bu güzergahtan hangisinde inersem elazığa daha rahat varırım. Bilgisi olan mümkünse bilgilendirebilir mi.?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğu Ekspresi yapan arkadaşlar bi alıntılayın. Veya özelden yazın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu ölmüş..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğuya kar yağmış,toplanıp gıden varmı
  • Arkadaşlar selam,

    Eşim ve oğlum ile birlikte Ankara'dan Kars'a (Doğu Expresi ile) tren yolculuğu yapma planımız var; maksat turistik.

    Özellikle daha önceleri bu güzergahta yolculuk yapmış olanlardan ricam, bu hat üzerinde cep telefonu ve mobil internet (3G/4G) kullanılabilirlik imkanı nedir?

    Oğlum 9 yaşında ve haliyle youtube ve çizgi film üzerinde master yapıyor

    İşin özü; (öncelikle deneyimliler lütfen) hangi operatör kullanılmalı ve ne derece verim beklenmeli?

    peşinen teşekkürler.
  • dreamin kullanıcısına yanıt
    Yolun yarısında çekmiyor onu söyleyeyim veya e çekiyor işinizi görmez size tavsiyem indirmeniz depolama yapmanızdır. Birde minik çocuğa bu şekilde bir vakit öldürme aracı kullanmayın. Malum en ideal zamanlarında berbat iq lu insanları izlerse gelecekte ne yapsın merhaba arkadaşlar sgsgshshs

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gezgin paketleri hala satışa sunulmadi değil mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kmesne kullanıcısına yanıt
    Niye böyle birşeye ihtiyacın varki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • At sahibi A kullanıcısına yanıt
    Türkiyerail yapacam sen niye sordun
  • kmesne kullanıcısına yanıt
    Niye bağlı olmak zorundasın ki takıl kendin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: At sahibi

    Niye bağlı olmak zorundasın ki takıl kendin
    Pahalı olur o şekilde. Ayrıca zamanlama ve yetişmesi de sıkıntı, çakışan sefer çok fazla.

    Eskiden paket vardı, dertsiz tasasız o paketi alır, sorumluluğu TCDD alırdı.

    Tek olunca yapılması büyük masraf büyük risk.
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    Haklısınız sanırım zaman ve para sıkıntısı olanlar için mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğu Ekspresi'nin turizmde yarattığı etki yeni projelere de kapı açtı. Toros, Ege, Pamukkale, Van Gölü ve Güney Kurtalan Ekspresleri'nin yataklı vagonlar hazırlanarak turistik ekspres olarak da çalışması planlanıyor.

    Sabah gazetesinden Burak Erdem Çelik'in haberine göre, bu sayede Türkiye'ye gelen turistlere Efes Antik Kenti'nden Mevlana'ya; Van gölünden Pamukkale'ye kadar birçok destinasyonun tanıtımı yapılacak. Tur kapsamında bölge kentlerinde kalması planlanan ziyaretçilerin, her gün ayrı bir şehirde konaklanması sağlanması, bölge ekonomisine de ciddi katkı sağlayacak.

    Turistik Doğu Ekspresi 29 Mayıs'ta hizmete girecek. 5 yeni turistik ekspresin de devreye girmesiyle Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu'nun turistik rotaları gezginlerle buluşturulacak.

    Otobüs turlarının ekspreslere entegre edilmesiyle birlikte Pamukkale Travertenleri, Konya Mevlana Müzesi ve Çatalhöyük, Van Gölü ve Akdamar Kilisesi, Şanlıurfa Göbeklitepe ve Balıklı Göl, Mardin Evleri ve Dara Antik Kenti, Diyarbakır Ulu Cami ve Meryem Ana Kilisesi turistik rotalara dâhil olacak.


    https://www.ntv.com.tr/seyahat/dogu-ekspresi-gibi-5-yeni-turistik-hat,GWVZqAuZLk6bOV-pz5njdg

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • thelogoıst ay gun versın toplanalım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aydınayhan

    thelogoıst ay gun versın toplanalım
    İyi denk geldi bu fotoğraflar bugün çekildi :)

    24 saatlik tren yolculuğu hiç ama hiç yormadı ama dört saatlik Kamil koç rahat hat işkence gibi geçti, aradaki farka bakın...




    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • bende trene bınıcem sımdılık ılden ılceye gıden 1 saatlık tren buldum,sonra hızlı tren sonra dogu expres bıde vagonlu denemek ısterdım
  • balıkesıre gıden trenın yanına gıttım ıstasyona gırdım dıbınden cekım yaptım lokomotıf yenı nesıldı bınmedım cunku butun vagonlar 2 ser koltukluydu gerek yoktu

    subat ayı gelıyor 2 ay kaldı,dogu espress guzel olur herkes gelse

    1 kısı 480 tl olmus,60 tl degılmıydı,dogu expresıne taksımetre takmıslar galıba

    ama 3 gun sonra bıle bosyer var mesela



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydınayhan -- 19 Kasım 2019; 22:36:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aydınayhan

    balıkesıre gıden trenın yanına gıttım ıstasyona gırdım dıbınden cekım yaptım lokomotıf yenı nesıldı bınmedım cunku butun vagonlar 2 ser koltukluydu gerek yoktu

    subat ayı gelıyor 2 ay kaldı,dogu espress guzel olur herkes gelse

    1 kısı 480 tl olmus,60 tl degılmıydı,dogu expresıne taksımetre takmıslar galıba

    ama 3 gun sonra bıle bosyer var mesela
    480 TL olan turistik tren.


    Diğerinde halen fiyatlar aynı seviyede ama yer bulmak zor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.