Şimdi Ara

DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] (526. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.567
Cevap
188
Favori
555.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 524525526527528
Sayfaya Git
Git
sonraki

DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]


(En Son Oy Tarihi: 26.4.2024)
Giriş
Mesaj
  • rambetiko R kullanıcısına yanıt

    EPCY server evinizde mi? Ben 1 aydır storj yapıyorum ryzen ile. Getirisi çok düşük tb başına 1.5 dolar ödüyor. 60 TB var bende, normal coin gibi kazma yapmıyor, storj networkünde biri dosya atarsa şifreleyip saklıyor, dosya gelmezse boşta çalışıyor. Elektrik faturası gelince bakıcam kapatıp kapatmamaya.

  • design.code kullanıcısına yanıt

    evet hocam evde server sistem var. fil coin kazımı yapabilseydim 2 server daha kurabilirdim fakat bilmediğim için sistem satın almadım. sistem şu an boş boş duruyor.

    o zaman storj o zaman pek mantıklı gelmiyor.


    storage mining için cess diye bir tane daha çıktı. hala test aşamasında.



  • rambetiko R kullanıcısına yanıt

    Ben web hosting işini deneyeceğim en mantıklısı o gibi duruyor.

  • AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    Psu’lar genellikle %50 ile %80 yük altında daha verimli çalışırlar. Ayrıca kartlar ara sıra belirttiğiniz güçten daha fazla da çekebilirler. Bu sebeple mining gibi 7/24 çalışacak bir sistemde güç kaynağının sürekli olarak limitte çalışması sağlıklı olmaz.

    Kabaca 3000 w çekecek bir sistemi, sizin minimum 3500w civarında bir güç kaynağı ile beslemenizi öneririm. Hatta mümkünse 4000w olsun.

    Bu arada güç kaynaklarındaki %80-90 gibi belirtilen verimlilik değeri şu şekilde hesaplanır.
    1500w diye belirtilen değer psu’nun sisteme verebileceği max güçtür. Eğer psu %90 verimliliğe sahip ise psu bu 1500w’ı verebilmek için prizden1500/0,90 = 1650w güç çeker anlamına gelir.

    Yani burada belirtilen verimlilik psu’nun sistemi beslerken prizden ne kadar güç çektiği ile alakalı. Hali ile verimlilik ne kadar yüksek ise prizden çekeceğiniz güç o kadar az olur demektir.

    Bu arada 3000w ciddi bir güçtür. Sistemi bağlayacağınız prize gelen hattaki kabloların minimum 2,5mm kalınlıkta hatta garanti olması adına 4mm olması gerekiyor. Arada kullanacağınız uzatma fişi de minimum 3x2,5 mm kalınlığında kabloya sahip olmalı. Aksi taktirde kablonun ısınması ve yangın çıkması olası.

    Ek olarak 3090 ve 3080 gibi çok ısınan kartları bu tarz bir anakarta dip dibe koyarsanız kartları soğutamazsınız. Kendim de 6 adet 3090 ile mining yaptım ve soğutmak gayet zor oldu. Özel sanayi tipi fanlı soğutma sistemi kurdum. Başlığın ilk mesajında ve beğenilen mesajlar kısmında 3090 ped değişimi ile alakalı mesajlarımı görebilirsiniz. O mesajlarda sistemin fotolarını da bulabilirsiniz.

    O yüzden bu tarz bir anakart ile 3060 ti gibi daha serin çalışacak kartları kullanmanızı öneririm.
    3090’lar için mutlaka riser kullanıp kartların arasında boşluk bırakmalısınız.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam cevabınız için. Ben 1500W'ın %80'ini verebiliyor diye biliyordum meğerse 1500W çekebilmek için prizden daha fazla güç çekiyormuş. Sayenizde öğrendim teşekkürler.



    Tesisastı elden geçirtecektim ama detaylı bilgi verdiğiniz için de teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 1 Ocak 2024; 17:44:16 >
  • AC Kiriklar kullanıcısına yanıt

    İyi akşamlar.


    Bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışayım.


    1. Çoklayıcıya ihtiyacınız yok. Sadece add2psu işinizi görecek.


    "Uzun lafın kısası Ana güç kaynağıma,yani anakartın ilk 6 pinlik güç girişine taktığım kablonun geldiği güç kaynağının erkek 4 pin molex girişini add2psu karta takıyorum. 2. güç kaynağının 24pinlik atx güç girişini de add2psu karta takıyorum.Böylece 2 güç kaynağı da eş zamanlı olarak aktif oluyor. Doğru anlamış mıyım?"

    Evet doğru anlamışsınız. Ana güç kaynağınızdan gelen molex girişini ve 2. güç kaynağının 24 pin girişini add2psu'ya takıyorsunuz ve işlem bitiyor.


    Anakart üzerinde 24 pin giriş olmadığı için ana psuyu tetiklemek için 24 pin soket tetikleyici almanız gerekiyor. Anakart ile beraber verilmiş olabilir. Ana güç kaynağınızın 24 pin soketi boşta duracak ve ucuna tetikleyiciyi bağlayacaksınız.



    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]



    2- Turuncu55 nickli arkadaş çok önemli konulara temas etmiş. Ben de tekrarlayayım.


    Bu sistemi bağlayacağınız prizin bağlı olduğu tesisatı mutlaka kontrol edin. Bahsettiğiniz güçler tek priz için oldukça yüksek. Sorun çıkmasın sonra.


    Yine arkadaşın bahsettiği gibi 3080ti ve 3090 gibi kartları bu anakartta tüm slotlar dolu olarak kullanmak soğutma açısından sıkıntı olabilir. Aynı anakartı kullandım. Ancak ekran kartları 3060 ve 3060ti idi. Bu nedenle soğutmada sıkıntı yaşamadım. Ancak bu kartlarla bile kartların arasında ancak 2-3 cm boşluk kalıyordu. 3080ti ve 3090'ların soğutma blokları çok daha kalın olduğu için kartlar arasında boşluk kalmaz hatta kartlar temas bile edebilir. Bu nedenle birer boşluk bırakarak kartları bağlamanız uygun olur bence.


    Bu arada anakarttan çok memnundum.Kablo kalabalığını büyük ölçüde azaltıyor.(Kart halen bende ama kullanılmıyor.)

    Rami henüz almadıysanız 8gb ram almaya bakın. 4 gb sınırda kalıyor. Malum bu tip anakartlar üzerinde gelen işlemciler çok güçlü değil.


    3- Eğer güç kaynaklarının pci-e çıkışlarının sayısı yeterli ise y kabloları tek tek bağlayabilirsiniz. Daha iyi olur. Ama çift olarak bağlasanız da bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Ben o şekilde kullanmıştım ve herhangi bir sorun yaşamadım. Zaten tüm slotları doldurursanız 8 + ( 3 x 8) = 32 adet çıkış lazım olur. 2 güç kaynağı da olsa bu kadar ayrı ayrı çıkışı yoktur herhalde. Mecbur y kabloları kullanmanız gerekir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi std350 -- 1 Ocak 2024; 20:56:7 >




  • AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

    Bu arada iki psu’yu birlikte kullanmak ile yazdığınız şu kısım doğru. Bu şekilde kullanabilirsiniz.

    Uzun lafın kısası Ana güç kaynağıma,yani anakartın ilk 6 pinlik güç girişine taktığım kablonun geldiği güç kaynağının erkek 4 pin molex girişini add2psu karta takıyorum. 2. güç kaynağının 24pinlik atx güç girişini de add2psu karta takıyorum.Böylece 2 güç kaynağı da eş zamanlı olarak aktif oluyor. Doğru anlamış mıyım?Bu şekilde sorunu çözer miyim?Bir de güç kaynakları üzerinde yorumlarınızı alırsam çok mutlu olurum.


    Bunun yanı sıra ekran kartları pci express yuvalardan max 60w civarı güç çekiyor. Bu sebeple bir 8 pin pci soketi çoklayıp iki yuvayı beslemenizde bir sorun yok.

    Fakat asıl dikkat etmeniz gereken, bir kartın pci express yuvası ile üst pci yuvaları aynı psu tarafından beslenmeli. Bu sayede psu pci güç kanalları arasındaki dengelemeyi kendi yapabilir.

    Bu arada sıcaklık sebebiyle o anakartta ancak 4 tane 3090 yada 3080 çalıştırabilirsiniz diye düşünüyorum.

    3090’lar genelde 3 slot kalınlıkta oluyor. Hali ile tüm slotlara kart koyulursa kartlar arasında 1 cm gibi bir boşluk kalacaktır. Bu sebeple sizin ek bir anakart ve işlemci daha almanız gerekecek gibi görünüyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    Anakartın atx girişlisini aldıysanız zaten dert olmaz.

    Bu arada add2psu’ların hepsini ana psu’dan tetiklemenizi öneririm. Bu sayede diğer tüm psu’lar aynı anda devreye girer.

    Bu arada isterseniz bende mining anakart, riser ve bir sürü 6 pin pci uzatma kablosu var. Ben artık uğraşmıyorum. Küçük bir meblağ karşılığında 10 tane falan riser vs yollayabilirim. Amacım satmak değil, sadece sıfırdan alıyorsanız boşa fazladan para gitmesin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba.




    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]



    Üstteki resimde gördüğünüz gibi mining anakartlara göre hazırlanmış özel kasalar oluyor. Sistemin kurulacağı yerin fiziki şartlarına göre bu tip bir kasa kullanılabilir. Derli toplu olur. Sahibinden de ara sıra gördüğümü hatırlıyorum.



    Bu resimdeki gibi açık bir sistem olacaksa, hem sahibinden de hem de hepsiburada, n11 ve trendyol gibi sitelerde çok çeşitli şekil ve fiyatlarda modeller var. Bu tip bir sistemi kendi isteğinize göre tasarlayıp alüminyum veya demir doğramacıda yaptırma şansınızda var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi std350 -- 6 Ocak 2024; 17:14:56 >




  • şu an mining yapmak mantıklı mı ?

  • slm herominers havuzunda mining yapıyım dedim yıllar sonra bugün başladım ödeme almak için miner ip yazın dio yazıorum ipnizi göremedik dior bunu çözebilcek var mı acaba hiveostan miner ip ye bakıp yazıorum olmuor tarayıcı ip ile aynı zaten minerdakide ama olmuor araştırdım aynı sorunu yaşıyanlar olmuş çözüm yazmıor acaba belli bir süre mi gecmesi lazım havuzda kazım zamanı gibi bişi 10 saat oldu kazıma başlıyalı .yardımcı olan olursa memnun olurum

  • aipg kazıorum kazmakta sorun yok miner ip kabul etmiotr herominers ödeme alma zamanı geldi

  • Selamlar miningde durumlar nasıl arkadaşlar?Kartları satalı 1.5 yıl olacak nerdeyse ama hobi olarak yine yapasım geliyor gibi.Kazanç bırakıyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lemans kullanıcısına yanıt

    şuan kazancın yarısı elektriğe gidior düşer kalkar ne olur bakalım ama para varsa hazırda kart varsa yapılır elektrik cebınden ödesen bile yeni kart alıp yapmaya değmez . kart alana kadar coin alır beklerim :)

  • geldim41 G kullanıcısına yanıt

    Kart yok hocam :)


    Amorti süreleri de 3 yıl civarı sanırım şu anda. Dediğiniz gibi sıfırdan sistem topla kart al değmez gibi.

  • evt değmez kripto alın bekleyin orda katlarsanız bir kısmını ikinci el kart alıp mining yaparsınız kartlarda ucuz zaten şuan

  • 7950x3d cpu mining 24 saatlik test sonuçları


    coin : ZEPHYR

    pool : MİNİNGOCEAN (Almanya sunucusu)

    miner : XMRİG


    cpu tdp bios ayarı auto = 120w kullanıyor 21000 h/s 68 derece

    cpu tdp bios ayarı 65w = 65w kullanıyor 18000 h/s 45 derece



    cpu tdp auto için test edilmiştir.


    Prizden çekilen güç : 250 W/sa

    24 saatlik kazanılan zephyr coin : 0.085 Zephyr

    Güncel zephyr fiyatı : 514 TL

    Elektrik ücreti 1kw/TL : 2.1 TL


    Kar/Zarar Hesaplaması


    Toplam elde edilen ücret : 0.085*514= 43.69 TL

    Toplam gider : 250x24/1000*2.1= 12.6 TL

    Toplam kazanç : 43.69-12.6=31.09 TL



    Not: ML240L V2 sıvı soğutucu kullanılmaktadır. Manuel bios fan ayarı 70 dereceye kadar %70 cpu fan / 70 dereceye kadar %70 pump fan olarak ayarlıdır





  • wearesorryserver kullanıcısına yanıt
    Hocam uv ayari yapmadan yapilan cpu miningin pek bir mantigi kalmiyor. Ben 7950x kullaniyorum, prizden cekilen toplam 150w civari ki 360mm sivi sogutma ve 2x16 ram var sistemde, sizdeki islemcinin daha verimli calismasi lazim. Uv ile islemciden 20.9 kh aliyorum (21kh denilebilir) bu sekilde hesap yapmaniz daha mantikli, aksi halde 300w a kadar cikiyor ki bu durumda kazim yapmanin anlami kalmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knight of Rose -- 16 Ocak 2024; 15:4:35 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Knight of Rose kullanıcısına yanıt

    Elektrik neredeyse yok gibi, sıcaklık da düşük olduğu için pek önemsemedim, uv de bilmem DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]  daha ramleri doğru düzgün kullanamadım 6400 MHz cl32 ram almışım , xmp profillerinde çalışmıyor , xmp uyumlu imiş , idareten CL36 6000 MHz manuel ayarlattım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wearesorryserver kullanıcısına yanıt

    Hocam ramler expo destekliyse expo seçin, malum amd işlemci kullanıyorsunuz :)

    Uv için uygun voltaj ayarı bulmak biraz zaman alsa da yaptığınız aslında sacece vcore değerini yani işlemcinin voltaj değerini kısmak, anakartınızın ilgili ayarın olduğu sekmeyi bulduktan sonra oldukça kısa sürecek bir işlem aslında. Bendeki sistem toplam 150w lerdeyken işlemci 50C lerde takılıyor ki oldukça enerjiye aç bir işlemcidir kendisi :) Bu yüzden eğer mining düşünüyorsanız uv kesinlikle öneririm.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knight of Rose -- 16 Ocak 2024; 17:26:50 >
  • 
Sayfa: önceki 524525526527528
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.