Şimdi Ara

DFI Anakart ve pcie Ekran Kartı Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • DFI nf4 Ultra-D , AMD 3700+ , Sapphire X800GTO2'den oluşan bir sistem kurdum. Fakat ne yaptımsa ekran kartı takılıyken sistemi açmayı başaramadım. Her iki pcie slotunda da denedim. Ekran kartı takılıyken sistemi açınca tüm fanlar (ekran kartının fanı dahil) dönüyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Anakarttan bir uzun, iki kısa bip sesi geliyor (araştırdım vga hatası bipi). Gittim 5 dolara 2 mb s3 pci ekran kartı aldım. Onunla sistem normal bir şekilde çalıştı, windows filan kurdum. Ekran kartını başka bir pc'de yada başka bir pcie ekran kartını benim anakartta deneme şansım yok. Sorun ne olabilir acaba ekran kartı mı arızalı ? Yardımlarınızı bekliyorum.

    Diğer bileşenler;
    2x512 3200 Twinmos
    Tagan 480W psu
    Samsung 2x160 sata
    Audigy 2



  • bence aldıgın yerde bir test ettir.veya anakart biostan ayarlardan manuel olarak gözlemle.iyi oturmamıstır dicem son olarak.bunlardan bir sonuc alamassan aldıın yere iade et.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: speedyvg

    bence aldıgın yerde bir test ettir.veya anakart biostan ayarlardan manuel olarak gözlemle.iyi oturmamıstır dicem son olarak.bunlardan bir sonuc alamassan aldıın yere iade et.

    Anakartı mı ? yoksa ekran kartını mı ? Bu arada kartı en az 20 kere takıp çıkardım, yerine oturduğundan eminim, biosu da kurcaladım s3 kart ile ama sonuç yok hala.
  • boardun ram seçmiş arkadaşım ram tek tek her slotta dene birinde çalışacağını göreceksin (bende sadece 2. sinde çalışıyordu) dual olarak çalıştırman çok zor aldığın yere boardu ve ramleri götürb kaç ram dene(tavsiyem hynix chipli ramler) dfi lar böyle ram seçebiliyor kolay gelsin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RaDReS

    boardun ram seçmiş arkadaşım ram tek tek her slotta dene birinde çalışacağını göreceksin (bende sadece 2. sinde çalışıyordu) dual olarak çalıştırman çok zor aldığın yere boardu ve ramleri götürb kaç ram dene(tavsiyem hynix chipli ramler) dfi lar böyle ram seçebiliyor kolay gelsin

    Pci-e x800 ekran kartını çıkarıp 2 mb s3 pci ekran kartıyla açılıyor sorunsuz olarak. Ram ile ne gibi bir ilgisi var anlayamadım.
  • s3 le açtığını görmedim sorunun başını okuyunca benzer b şey bende olduğu için yardımcı olmak istedim

    x800 ü başka sistemde deneme şansın oldumu peki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.