Şimdi Ara

Devlete giden vergiler gün geçtikçe azalıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
4.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Vergiyi direk dolaylı değilde, direk verse halk 2 günde isyan çıkar.

    Misal araba. Öyle bir vergi var ki kendine bir araba, devlete 1.5 araba alıyorsun. Arabanın ücretini showrooma, vergisini git vergi dairesine öde yemin ediyorum ateşe verirler orayı.

    Hizmet sektöründeyim ben de (barmen). Alkolde ve işletmelerinde öyle bir vergi yükü var ki, alkol firmaları piyasada tutunmak adına bu işten gelir sağlayanlara ciddi katkı sağlamaya çalışıyor. Alkol gerçekten maliyetsiz. Standart kalitede bir viski 15 20TL civarına alabilirsiniz.

    Ama işte ters psikoloji devrede. Alkole kolay ve ucuz yol ile ulaşırsanız, bir süre sonra alkolden sıkılırsınız. Bu sadece alkol odaklı değil hayatın her yerinde. Ama pahalı ve ulaşılması zor olursa bundan vazgeçmezsiniz.

    Coronada mesela sokağa çıkma yasağı olunca eve bağlı kalma psikolojisi beni dışarı çıkmaya itiyor sürekli. Ama corona olmadığında ve yasak olmadığında dışarı 5 gün çıkmasam neden çıkmadım demem.




  • ImPerspektif I kullanıcısına yanıt
    kim demiş onu, sen bana 20 den whisky getir bak bakalım sıkılıyor muyum

    şaka bir yana psikoloji toplumsal genelleme yapılacak bir bilim değil yani sana göre bana göre farklılık gösteren göreceli bir bilim. yaşım 49 işim olmadığı her zaman kendimi dışarı atan koşan uzun yürüyüşler (12-15 km) hatta basketbol oynayan biriyim. şu korona olayından sonra işim olsa bile hiç çıkasım kalmadı, yani bu sadece tedbir korku falan da değil çıkmak gelmiyor içimden.

    Kısacası araba cazip olsun diye fiyatı yüksek değil birincisi kur çok yüksek ikincisi bütçe açığından ötürü devlet daha yüksek vergi geliri hedeflediği için yüksek. Senin dediğin olay hedef belirlemekle ilgili yani bir şeye sahip olursan cazibesini yitirir bir süre sonra ona ok, ama bunun fiyatla vergiyle kasıtlı olmasıyla ilgisi yok




  • Babalar gibi sattıkları fabrikaları, hanım hanımcık geri alsınlar. İşsizler ordusuna iş sağlanırsa, gelir vergisinden ciddi kazanç elde ederler. Hem de işi olan geliri olan insanlar ticareti canlandırır. Türk gençlerinin iş sahibi olmasından korkmayın lütfen.
  • Sigara, içki, soğuk içecekler(zararlı olanları) ve zararlı abur cuburlar keşke hiç alınmasa. Bir şeyleri almadan önce bunun zararı ve yararı ne herkes bakmalıdır!
  • 2000-2010 arası açıkçası rahatken gelecek adına yatırım yapmak lazımdı ama yapılmadı bu durumdan zor kurtuluruz daha ağır vergiler gelecek devleti ayakta tutabilmek için hatta gecenler de merkez Bankası para bastı piyasaya yansımadı henüz ama giderek uçuruma doğru surukleniyoruz ekonomimiz kaldırmıyor birçok ülkeden göç aldık kendimize bile yetemiyorken ekstra bu Corona belası çıktı piyasa iyice alt üst oldu geçen sene turistler kurtarmıştı bizi bu sayede enflasyonu düşük gösterebildik ama bu sene maalesef öyle bir durum da olmayacak turist gelmeyecek yaz tatilleri iptal edildi zaten birçok ülkede çok sıkıntılı dönemlere gireceğiz bu henüz buzdağının görünen kısmı ama yakın bir süre sonra kriz tam anlamıyla patlak verdiğinde o zaman çok karışacak işte ortalık o duruma getirmeden çözmemiz lazım eskiden sıcak para da akardı ülkeye artık Corona ile uğraşmaktan dış ülkelerden yardım da gelmiyor gerçekten bir müddet sonra kitlenip kalacağız böyle devam ederse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kola, meyve suyu ve limonatada bile %35 ötv + %8 kdv var. Kurbağa çoktan kaynadı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O kadar sigaradan gelir elde etse nolacak goturusu daha fazla hocam. Sigaranin neden oldugu bir hastalığın devlete maliyeti cok cok daha fazla kronik hastalıkların ilaçları ,hastanin calisamamasindan kaynakli isgucu kaybı vs devlet sigaradan aldığı vergiden çok gideri oluyor bu yüzden . Ya sigara tamamen yasaklansin sen sigara iciyorsun diye sigaranın neden olduğu bir hastalıktan kaynaklanan tum zarar devletten senden benden çıkıyor ya da sigara içene sigorta yapılmasın amerika da sigara içene sigorta yapmiyorlar ve ya avrupada kat kat fazla para ödüyorsun. Ben demiyorum kimse saglik hizmetsiz kalmasin ölmesin ama bu sigaradan para kazanirken uzun vadede götürüsu emin olun daha fazla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flaminks09

    O kadar sigaradan gelir elde etse nolacak goturusu daha fazla hocam. Sigaranin neden oldugu bir hastalığın devlete maliyeti cok cok daha fazla kronik hastalıkların ilaçları ,hastanin calisamamasindan kaynakli isgucu kaybı vs devlet sigaradan aldığı vergiden çok gideri oluyor bu yüzden . Ya sigara tamamen yasaklansin sen sigara iciyorsun diye sigaranın neden olduğu bir hastalıktan kaynaklanan tum zarar devletten senden benden çıkıyor ya da sigara içene sigorta yapılmasın amerika da sigara içene sigorta yapmiyorlar ve ya avrupada kat kat fazla para ödüyorsun. Ben demiyorum kimse saglik hizmetsiz kalmasin ölmesin ama bu sigaradan para kazanirken uzun vadede götürüsu emin olun daha fazla
    kalp damar hastalıklarından hayatını kaybedenlerin sayısı az mı? sigaraya bağlı ölümlerden fazlaydı yanlış hatırlamıyorsam.




  • lawbreaker kullanıcısına yanıt
    Kalp damar hastalıklarının çoğunun sebebi sigara zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flaminks09 F kullanıcısına yanıt
    1. Yeterli gıdayı alamamak, et süt balık vb.
    2. Bol bol msg ve glikoz şurubu tüketmek, cikolata ve cips
    3. Gerçeği varken aromasını kullanmak (algida şekerlemeler vb.)
    4. Bebeklere şuruplu mama yedirmek
    İngilteredeki magnum ile tr dekini kıyasla
    Almanyadaki milupa ile tr dekini kıyasla
    Ab deki çocuk diş macunları ile tr dekileri kıyasla
    Hepsini biliyorum elbet sigara zararlı ama bana zararlı saydıklarım ise gelecek nesilleri zehirliyor. Peki size bir soru “Hangisi daha önemli?”

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • winuae kullanıcısına yanıt
    Ben bunlar onemsiz demiyorum bunlarda önemli. Ayni sey bunlar icin de geçerli. Yine bisuru saglik problemine yol aciyor ucuza kacilmasi ve ticari amac uğruna gidalarda kullanilan bu zararlilar . Hepsi ilerde hastalik ilac ölüm olarak geri dönüyor uzun vadede zarari fazla. Herseyin icinde glikoz şurubu var ve seker piyasasi kimlerin elinde oldugu belli ilac firmalari kezaa hepsi ayni yere hizmet ediyor zaten bunlar çarkın bir parçası .urunlerini parayla aliyoruz hasta olup uzerine birkez daha para veriyoruz.Seker ilaclari kemoterapi ilaclari fln dunya para zaten. Bakmayın sadece sigara yazdığı icin o mesaja istinaden oyle yazdim. Ilk mesaja cevap olarak yazdim yani tabi ona sira gelene kadar da birsuru sey var. Ama soyle de bir mesele var sigaranin zararli oldugunu kucuk cocuk bile biliyor ama cogu yazdiginizi cahil insanlar(arastirmayan) malesef bilmiyor.bu gidalarin çoğu insan zorunlu olarak kullaniyor ama sigara keyfi kaciyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flaminks09 -- 7 Mayıs 2020; 4:2:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.