Şimdi Ara

Devlet telefon desteği sim kart kısıtlaması var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, herkesin bildiği gibi 9500 TL'ye kadar olan cep telefonlarında devletin üniversite öğrencilerine sağladığı vergi indirimi mevcut. 3 gün önce Samsung A05s satın aldım. Benim normalde 4 yıldır kullandığım hattın yasal sahibi anneannem. Telefon faturası vergi indirimi için benim adıma oldu fakat telefon hattı anneannem üzerine olduğu için koşullarda telefonda sadece bana ait sim kartla çalışacak ibaresi var. Ben vergi iadesi indirimi için imei ve fatura bilgilerini girdiğimde iadeyi aldıktan sonra şuan kullandığım hatla kullanamayacak mıyım? Hat devri konusunu ben de düşündüm ama şuanki tarifem çok uygun. Hat devri yaparsam yüksek fiyatlılar oluyor o sebeple hat devri yapmak istemiyorum. Merak ettiğim başkası adına kayıtlı sim kartla çalışmayacak mı bu telefonlar ?



    Sorunun cevabını buldum ;


    *** (4) Başvurunun kabulü halinde; ilgili elektronik kimlik bilgisi veya bilgileri (IMEI), başvuru sahibinin adına kayıtlı hatlar ile eşleştirilerek Mobil Cihaz Kayıt Sisteminde tanımlanır.


    *** MADDE 7-  (1) Teknolojik cihaz desteği kapsamında edinilen mobil telefon cihazları, destekten yararlanma tarihinden itibaren en az iki yıl süre ile sadece destekten yararlanan tarafından kullanılır. Bakanlık tarafından başvuruya konu elektronik kimlik bilgisini (IMEI) haiz cihazların IMEI bilgisi veya bilgileri sadece destekten yararlanan adına kayıtlı hatlar ile kullanılmak üzere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna bildirilir.


    Yani tıpkı yurtdışı telefonu pasaporta kayıt gibi bir süreç BTK tarafından işlenip 2 yıl boyunca öğrencinin kendi üzerine olmayan hatlar takılsa da o telefonda çalışmayacak.


    Kaynak:




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogukanishere -- 18 Şubat 2024; 18:1:35 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.