Şimdi Ara

DETAYLI & TÜRKÇE Jaina Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  •  DETAYLI & TÜRKÇE Jaina Rehberi


    Jaina Proudmoore kimdir?
    Kirin tor'un en iyi büyücülerinden ve sorceress eğitimine kabul edilen az sayıdaki insandan biri. Prophet medivh'in öğüdünü dinleyerek lordaeron'un scourge tarafından yokedilmesinin ardından kurtulanlarla kalimdor'a kaçmış ve burada yine medivh sayesinde önce orklar sonra da night elflerle güçlerini birleştirerek scourge ve burning legion'a karşı savaşmıştır. Denizci krallığı kul tiras'ın kralı amiral daelin proudmoore'in kızıdır.


    Giriş:
    Jaina uzak mesafeden oldukça etkili bir suikastçı. Bütün büyüleri çok güçlü hasar verebiliyor ve bir koridoru çok hızlı bir şekilde temizleyebilir yine de tek takılmaması gereken bir karakter. Boş kaldığı zamanlarda minionları hızlı bir şekilde temizleyip takıma exp kazandırabilir.
    En büyük artısı atılan bütün büyüler düşmanı yavaşlatır. Bu yüzden büyüleri kullanmaktan çekinmeyin genel olarak mana sıkıntısı çekmez. Tek eksiği çok çabuk eriyip gitmesi bu yüzden oynarken sürekli vur kaç yaparak oynanması gerek. Fare sağ tuş basılı tutularak sürekli hareket halinde olacak, sadece büyü atılacaksa fareyi düşman üstüne çevirip büyüyü atarak hemen kaçmak için geriye tıklayarak oynanacak. Sabit durup olduğunuz yerden büyü atmayınız.
    Benim gittiğim build şu şekilde, oyuna göre değişik birkaç talent seçilebilmektedir.

     DETAYLI & TÜRKÇE Jaina Rehberi


    Trait - Frostbite
     DETAYLI & TÜRKÇE Jaina Rehberi


    Bütün yetenekleriniz düşmana soğuk hasar (chill ) verir. Aldıkları soğuk hareket hızlarını %25 yavaşlatır ve sizin yeteneklerinizin hasar gücünü %50 artırır. 4 saniye için.

    Q - Frostbolt
     DETAYLI & TÜRKÇE Jaina Rehberi


    Hedefe 166.4 ( her level %4 ) hasar verir ve soğutur (chill )

    W - Blizzard
     DETAYLI & TÜRKÇE Jaina Rehberi


    Yuvarlak bir alana yukarıdan 2 defa olmak üzere buz yağdırır. 173.68 ( her level %4 ) hasar verir. Alan içinde hasar alan her düşman aynı zamanda soğuk hasarı da yer.

    E - Cone of Cold
     DETAYLI & TÜRKÇE Jaina Rehberi


    196.56 ( her level %4 ) hasar verir ve soğuk hasarı uygular atılan alandaki tüm düşmanlara.



    Heroic Yetenekler

    R - Summon Water Elemental
     DETAYLI & TÜRKÇE Jaina Rehberi


    Seçecek olduğumuz ultimiz. Yanınıza bir yaratık çıkartır, yaptığı her atak düşmana soğuk hasarı (chill ) verir. Yarattıktan sonra tekrar R'ye basarak istediğiniz hedefe yönelmesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda istediğiniz yere tıklayıp oraya da götürebilirsiniz ki bunu yapmalısınız.
    Birebir savaşırken yenemeyeceğinizi anladığınız anda yanınıza çıkartınız anında düşman kaçmaya başlar zaten. Düşmanı kovalarken eğer düşman çalılığın içinden geçerse element düşmanı göremeyip duracaktır. Böyle durumda gözünüz bir yandan da yaratığınızda olsun R'ye tıklayıp ilerletiniz hemen. Çok önden kaçıyorsa Q ile atak yapıp yavaşlatın.



    R - Ring of Frost
     DETAYLI & TÜRKÇE Jaina Rehberi


    Eğer düşmanlar toplu bir halde geziyorsa sürekli bu seçilmeli. Hasarı yüksek olmasına rağmen çok kullanışlı değil çünkü gördükleri anda kaçabiliyorlar. Zaten halkanın ortası root yapmıyor. 20. talent güçlendirmesi ile kenarları patladıktan sonra ortası patlıyor zaten o patlayana kadar düşman çoktan kaçmış olur. En kullanışlı hali bunu kullandıktan sonra ortasına da W atmanız ve sürekli atak yapmanız.

     DETAYLI & TÜRKÇE Jaina Rehberi





    Oynarken takım içinde uyanık olmak zorundasınız, dikkati elden bırakmaya gelen bir karakter değil. Büyüleri atarken odaklanarak atmalısınız. Ultiyi kullandığınızda odaklanmanız artmalı. Takım savaşlarında önde olmamalısınız ve W yeteneğinizi eksik etmeyin dolduğu anda hemen kullanın. Zaten düşman canı olsa bile o alana girmek istemez girmişse de kaçmak ister.
    Canı az olan sizden kaçtığını gördüğünüz her düşmanın koşu yoluna W yeteneğinizi kullanın. Zaten yavaşlamış olan düşmanın üstüne gidip E vurursanız ya ölür ya da ardına attığınız basic atak ile kesin ölür.
    2 düşmana kesinlikle tek dalmayın. Yukarıda da dediğim gibi her an kaçmaya meyilli bir şekilde oynamalısınız kaçarak bile büyü atın arkanıza ( E ya da Q mesafe varsa W yeteneğinizi de bırakabilirsiniz hemen aranıza ) düşman yavaşlar sizi kovalayamaz.


    Talent Seçimi

    Seviye 1
     DETAYLI & TÜRKÇE Jaina Rehberi

    Deep Chill
    Trait'i güçlendiren bir seçim, yavaşlatma oranını %25'den %30 yapar. Yavaşlatmak takımınıza çok yarar sağlayan bir şey olduğu için buna gitmek daha mantıklı. Hem sürekli vur kaç yaparak oynadığınız için yavaşlayan düşman pek hareket edemez ve onun kullandığı yeteneklerden sıyrılmanızı kolaylaştırır. Örneğin; kael'e herhangi bir yeteneğinizi vurdunuz ve yavaşladı diyelim size hemen rüzgar atıp stun vurmaya çalışacaktır bu yüzden hemen geri çekilip sıyrılıp tekrar üstüne giderek E vurabilirsiniz. Üstüne gidilmeyecek konumdaysa yine bir adım atıp koşu yoluna W yeteneğinizi atabilirsiniz.

    Seviye 4
     DETAYLI & TÜRKÇE Jaina Rehberi

    Envenom alınabilir. Eğer sürekli üstünüze gelen biri varsa zeratul gibi, kerrigan gibi, thrall gibi. E yeteneğinizi atıp üstüne envenom vurabilirsiniz. Tabi yine hızlı bir şekilde bunları yapıp kaçmaya yeltenmelisiniz.

    Snowstorm, W yeteneğinizin alanını %30 büyütür. Ben bunu almanızı tavsiye ederim. Kullanışlı bir şekilde büyüyor alanı. Koşu yoluna atmak çok daha kolaylaşıyor. Bunu yaptıktan sonra hiç çekinmeyin bu yeteneğinizi kullanmaktan illaki birine vurur. Ama 2. yağan buzu yedirecem diye de uğraşmayın, bir kere yemesi yeterli hem hasar almış oluyor hem yavaşlamış oluyor.

    Seviye 7
     DETAYLI & TÜRKÇE Jaina Rehberi

    Frostbitten, bir düşmana yetenek kullanıp yavaşlattıktan sonra %50 hasar vuruyordunuz bu %65 oluyor. İyi bir oran genel olarak bu seçilmeli. Ancak değişiklik gösterebilir dediğim durum burda da geçerli.

     DETAYLI & TÜRKÇE Jaina Rehberi

    Frost Armor da düşünülebilir. 1 hasar yeme şansımız olduğu için mesala novanın snipe yeteneğini yersek bu talent sayesind nova hemen yavaşlar bizi kovalayamaz. Bizde çok kolay bir şekilde kaçmış oluruz. Çok kullanışlı değil evet her 8 saniyede bir yenileniyor ve bir sonraki basic atağından %75 sıyrılmamızı sağlıyor. Nova varsa ve çok güzel oynadığını düşünüyorsanız bunu seçin.

    Seviye 10
     DETAYLI & TÜRKÇE Jaina Rehberi

    Summon Water Elemental seçiyoruz. Yukarıda değindim zaten, eğer nova sizi öldüremediyse ve kaçıyorsa peşine bunu çıkartıp kesin öldürebilirsiniz.
    Odaklanmanız artıyor böyle tekrar R'ye tıklamayı ihmal etmeyin. Olur olmadık yere de çıkartmayın kule falan alamaz. Ancak takımınızla birlikte savaşıyorken ya da takımınızdan birinin kaçtığını gördüğünüzde falan çok etkilidir.

    Seviye 13
     DETAYLI & TÜRKÇE Jaina Rehberi

    Storm Front seçilmeli aslında, eğer takımız öndeyse. Size çok da saldıramıyorlarsa veyahut odaklanmıyorlarsa bunu seçin. W yeteneğinizin alanı baya ileriye atabilir hale geliyorsunuz. Sizden veya takımınızdan kaçan düşmanların kafasına direk oturtabilirsiniz. Siz takımınızla savaşırken arkadan bir yerden saldıran lunara gibi bir karakter gördüğünüzde direk kafasına ya da koşu yoluna atabilirsiniz.
    Bazen tek bir takım arkadaşınızın birkaç düşmandan kaçtığını gördüğünüzde yanına sokulmadan önlerine W yeteneğinizi kullanarak onları yavaşlatıp arkadaşınızı kurtarabilirsiniz.

     DETAYLI & TÜRKÇE Jaina Rehberi

    Ancak size saldıranlar sürekli olacaktır, özellikle nova. Bu talent hayatınızı kurtarır. Nova üstünüze ulti attığında veya kael size bir fireball yolladığında tam hasar size vuracakken bu aktif yeteneği gerçekleştirip kurtulursunuz hasardan. Fakat takım savaşlarında ölüyorken buna basmak, ölmenizi geciktirir. Genel olarak hayat kurtaran bir talent kendileri nova varsa mutlaka bu seçilmeli.

    Seviye 16
     DETAYLI & TÜRKÇE Jaina Rehberi

    Numbing Blast seçiyorum ben, E yeteneğinizi attığınızda etki alanındaki düşmanlar 1 saniyeliğine root oluyor. Ve ölmeleri garanti. Yukarıda da değindiğim gibi kaçıyorken arkanıza hemen E atıp onları root yaparak çok daha rahat bir şekilde de kaçmanızı sağlar. Ya da tam tersi onlar sizin takımınızdan kaçıyorsa...

    Seviye 20
     DETAYLI & TÜRKÇE Jaina Rehberi

    Wintermute, yani ultinizi geliştirmeyi seçiyorum ben. Çünkü bunu yaptığınız andan itibaren artık yaratığınız siz E yeteneğinizi kullandığınızda o da kullanır. Ve yukarıdaki seçtiğiniz root talentinden dolayı o da root yapar. Aynı şekilde Q yeteneğini de birlikte kullanabilirsiniz.

    Çok kaçmaya ihtiyacınız varsa, Bolt of the storm seçilebilir.

    Not: Hatalar, eksiklikler varsa paylaşılıp düzeltilsin. İlerleyen zamanlarda video da eklenecektir.

    Bonus:


    Bonus2:
     DETAYLI & TÜRKÇE Jaina Rehberi





    İmzalar:


     DETAYLI & TÜRKÇE Jaina Rehberi
     DETAYLI & TÜRKÇE Jaina Rehberi
     DETAYLI & TÜRKÇE Jaina Rehberi
     DETAYLI & TÜRKÇE Jaina Rehberi
     DETAYLI & TÜRKÇE Jaina Rehberi

     
    [image]https://store.donanimhaber.com/96/e6/5e/96e65ef87cf7df3c0fd2bb3af4655637.jpg[/image]
    [image]https://store.donanimhaber.com/07/1d/87/071d8762d6363f46767f2f5f2cde8515.jpg[/image]
    [image]https://store.donanimhaber.com/f3/69/62/f36962e746a21a0f7324a51cb5e4accd.jpg[/image]
    [image]https://store.donanimhaber.com/76/23/bf/7623bf7239bcf4cbf766ef0ab5716eca.jpg[/image]
    [image]https://store.donanimhaber.com/d1/d4/7c/d1d47c5d3d803ca0a7f6f85d322d96b5.jpg[/image]







  • Başlığı görünce ben bu konuyu ne zaman açtım dedim kendi kendime Eline sağlık hocam güzel rehber olmuş
  • MetalPWN kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam birden olmuyormuş aslında, vakit buldukça eklemek lazım. Bir de tam anlatılmıyor yazı ile video lazım. Elimden geldiğince yazdım faydalanılacak bilgileri başka arkadaşlarda verirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MetalPWN

    Başlığı görünce ben bu konuyu ne zaman açtım dedim kendi kendime Eline sağlık hocam güzel rehber olmuş

    Ne yalan söyleyeyim ben de senin actigini düsündüm.

    Konuya gelecek olursak:
    Level 1:
    Deep chill nerflendikten sonra %5 daha fazla yavaslatmak icin ilk levelda bu yetenegi almak bana göre gercekten manasiz. diger 3 yetenek ise duruma göre düsünülür.

    Level 4:
    Jainanin envenom ile hicbir alakasi yoktur. Forst shardsin düsünülebilecegi durumlar ise vardir. Genel olarak ise radius büyütmek gerekir.

    Level 16:
    Northern exposure talenti bir nimet, almamak icin bir neden yok.

    Level 20:
    Oyunun en tehlikeli fazi... Bolt mutlaka ama mutlaka alinmalidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Möcker -- 6 Ocak 2016; 9:56:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yararlı bir konu olmuş, ellerinize sağlıkİmzalar ve gifler süper

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet bende Möcker'a katılıyorum Jaina belkide oyunda en çok nerf yiyen herolardan birisi . Jaina'nın sprint skili vardı hatta hatırlıyorum ilk oynadığım zamanlar... O nedenle deep chill yerine başka talent seçilebilir. Bunun dışında 7 talentinde arcane int. alınmalı bence. Onun dışında 20 talentinde kesinlikle bolt alınmalı ve son olarak takımın durumuna göre ice block alınabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.