Şimdi Ara

depolama için hangisi? dvd,hd,sabitdisk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 100 130 tl lik bir taksite gireceğim depolamaya ihtiyacım var

    http://www.vatanbilgisayar.com/CD-DVD/verbatim-43551-dvd+r-16x-4,7gb-100lu-cake-box/productdetails.aspx?I_ID=34030

    470gb ediyor silememe yazarken bozulma çizilme gibi olanakları var

    http://www.vatanbilgisayar.com/seagate-stbx500200-2,5-500gb-expansion-usb30--usb20-tasinabilir-disk/productdetails.aspx?I_ID=61352

    buda daha iyi sayılır her istediğim yere götürme ve silme gibi olanağım var

    http://www.vatanbilgisayar.com/seagate-st500dm002-35-500gb-barracuda-sata-30-16mb-cache-7200rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=56368

    veya bu sizce nasıl hangisi daha kullanışlı ve iyi







  • Teknobiyotik ten daha bugün seagate 1 tb back up plus aldım gayet güzel beğendim her cebe giriyo :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arşivi kaydedip 40 yılda bir lazım olacaksa hdd'e bile gerek yok hocam yazdır dvd'ye gitsin ama zaman olarak 1 gününü alır.
    Hem yazması hem taşıması hem kullanımı pratik olsun dersen harici hdd:

    http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=HX-M500TCB-G
    http://www.webdenal.com/verbatim-053029-01_430126.html




  • Odasında HDD'den yer kalmayan biri olarak kesinlikle HDD diyorum. Ömrü konusunda çeşitli spekülasyonlar olan DVD'lere 6 yıl önce yazdırdığım verileri okumakta sıkıntı yaşıyorum. HDD'ye iyi bakarsan bence HDD.
  • Ben de dvd diyorum. Çünkü şimdiye kadar 20-25 tane harici hdd kullandım ve birçok arkadaşım da kullanıyor şurası kesin ki hdd nin ne zaman bozulacağını bilemezsin bilgisayarın usb girişi bozuk olduğu için hdd leri uçan veya düşürdüğü için verileri giden birçok tanıdığım var.2 hdd 4 tanede flash bellek bozdum sadece taktığım bilgisayarın usb girişi bozuk olduğu için. Sen sen ol Hdd ye hiçbir zaman güvenme. Hatta aile fotoğrafları veya videolarını en az iki farklı medyaya kaydet. Film program vs sonuçta bulunabiliyor ama aile fotolarını tekrar bulma şansın yok.Dvd kullanmayı bilirsen uzun süre verilerin güvende kalır. Kullanım kolaylığı açısından Hdd kullan ancak yanında mutlaka önemli verilerini dvd ye kaydet. Dikkat etmen gereken şey ise verbatim, sony,tdk gibi kaliteli dvd kullanman ve cd için en fazla 16x hızında , dvd için ise en fazla 4x hızında kayıt yapmaktır. Bir kere çek ve naylon cepli olmayan güzel bir cd çantasına yerleştir. (Uzun süre kullanmadığınızda naylon cep dvd ye yapışıp verilerin bulunduğu üst tabakaya zarar verebiliyor.Genelde dandik dvd lerde oluyor) Uzun süre bir şey olmaz. 8 sene önce çektiğim verbatim dvd ler hala ilk günkü gibi durmakta. Garanti olsun diye aile fotoğraflarını 1 hdd ve 3 farklı dvd ye kaydettim. Şu an hiçbirinde sorun yok şükür.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.