Şimdi Ara

Denizcilik Fakültesi - Deniz Ulaştırma İşletme Müh.(Güverte) bilgi paylaşımı (181. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.704
Cevap
88
Favori
395.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Abi 2 puanla İTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği'ni kaçırdım ya çok istiyordum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene DEÜ DUİM kazandım bir kaç sorum var cevaplarsanız çok sevinirim.

    1-)Vücut kitle endeksi max. 29.99 diye görünüyor benimki ise 30.5 bu kayıtta bi sıkıntı çıkarır mı?

    2-)Mülakatlarda ne gibi şeyler oluyor askeriyedeki gibi belirli bi koşma,şınav,mekik vb şeyler mi ? Varsa da askerideki gibi katı mı

    3-)Mülakatları kazanamazsak bir senemiz boşuna gidicek tekrar tyt mi çalışmam gerekicek? Bu beni strese sokuyor belirli bir öneriniz var mı?
  • İtü duim'de yaş sınırı kaldırıldı mı? Önceden 22 yaşından büyük olanlar giremiyordu.Son durum nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene İTÜ denizcilik kazanan arkadaşlar mülakatların nasıl yapıldığını ve boy kilo vs nasıl bakıldığını yazarsa sevinirim...

    2 puanla kaçırdım maalesef seneye tekrar sınava girip kazanmak istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhabalar

    Bu yil hedef itü deniz ulaştırma müh

    2012 cogu yazınızı okudum,suan neler değişti severek gönülden yapmak istiyorum kücüklükten beri hayalimdi gerçekleştirmek istiyorum zorunluklarını vb biliyorum buna rağmen istiyorum. Sizce hala okunur mu bu bölüm iş olanağı hala iyi mi ? Kısacası 2012de anlattıklarınızla paralel mi değişen şeyler var mi ? Maaslar nasıl kur hayli yükseldi :) sizin süreceniz nasıl geçiyor eğlenceli mi :) birde aklımı puanın diğer mühendisliklere nazaran düşük olması karıştırıyor. Aydınlatırsanız cok mutluluk duyarım tesekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaptan olmak istiyorum.Boy sınırı ve dövme yasağı var mıdır.Dövmeli kaptan olunur mu.2012deki yazdıklarınızı okudum.Hala daha o kadar iş imkanı var mı ve maaş olarak aynı mı.Bu yıl gireceğim sınavlara yardımcı olur musunuz.
  • İtü duim'de yaş sınırı kaldırıldı mı? Önceden 22 yaşından büyük olanlar giremiyordu.Son durum nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hep denizcilik konusu geçtiğinde avrupalı denizcilerin çalışma şartları daha iyi denir.Benim Bulgaristan vatandaşlığımda var.Şimdi ben okulumu burada bitireceğim.Ehliyet sonuçta her yerde aynı.Ben şimdi Türk denizci mi olacağım Bulgaristan(yani ab üyesi) denizci mi olacağım...Eğer öyle olursa hep o bahsedilen avrupalı denizci avantajları nelerdir.Maaşları mı daha iyi,iş bulma imkanları mı daha iyi ya da kontrat şartları mı daha iyi?
  • 2 yıllık deniz ulaştırma işletme mezunu biri olarak size durumumu anlatayım siz anlayın...
    2014 yılında anadolu denizcilik meslek lisesinden mezun oldum.2014 yılında 2 yıllık myo deniz ulaştırmaya başladım.2017 Şubatta mezun oldum(yarım dönem uzadı).2017 ve 2018 dgs sınavına girdim(sırası ile 250-270 aldım).Şimdi 2019 dgs ye çalışmaya başlayacağım hedefim olan Dokuz Eylül 300 puan ile alıyor bu sene o hedefe ulaşacağımı düşünüyorum...Tabi bu yaklaşık 1.5 yıllık boşluğumda boş durmadım ve sürekli İngilizce çalıştım en azından hazırlık sınavını geçmek için şu an ve 1 senem daha olduğunu düşünürsek hazırlığı geçebileceğimi düşünüyorum...Yani her şey yolunda giderse 23 yaşında okula başlayacağım ve dersler %100 ingilizce olduğu için 2 yıllıkta gördüğüm hiç bir ders sayılmayacak.Gelelim neden inatla bir bölümü kovaladığım mevzusuna...Bir avrupa ülkesinde yaşıyor olsak 22 yaşında üniversiteyi bitirdiğimizde net maaş olarak en az 2200 euro kazanacağız.Bu para ile geçinme endeksi yapsak çok rahat geçinirsiniz.Ama maalesef Türkiye de bazı bölümler hariç mezun olunca alacağın maaş maksimum 2000 tl ve bu devirde bu paranın alım gücü yok.Her zaman şu denir para için denizcilik yapılmaz bu %100 doğru ama unutmayın ki denizcilerin %90 ının bu işi yapmasında en önemli sebep para idir.Yani ben bir tercih yaptım.Asgari ücretle 70 yaşına kadar çalışmak mı yoksa 35 yaşında işi gücü bırakıp kendine ve çoçuklarına yetecek kadar para biriktirmek mi?Ben ikinci yolu seçtim...
    Şimdi gelelim sorulan sorulara...
    Öncelikle 4 yıl okumaz isen bu meslekte bir hiç isiniz en azından 2018 şartlarında bunu söyleyebilirim.O yüzden 2 yıllık okullara gitmeyin derim...
    4 yıllık okul konusunda ise genelde şu yönde bir tespit vardır sonuçta hepsi aynı ehliyeti vermiyor mu?Bu yönden bakılırsa haklı ama bence İtü ve Deü çok ayrı diğer okullara göre.Çünkü işe alacak adamlar biliyor ki bu iki okuldan mezun olmuş iseniz boş değilsinizdir.Bu demek değil ki diğer
    4 yıllıklar kötü onlarda iyi sonuçta kendini geliştirmek senin elinde ama bu iki üniversite sizi maça 2-0 önde başlatır...
    İşşizlik konusuna gelirsek bunu da ülke bazlı düşünmeniz lazım.Bu zamanda işşizlik olmayan meslek yok.Ama sizin şu şansınız var siz 15 bin kişi ile 3 bin kişinin işe alınacağı iş için yarışacaksınız.Diğer bölümler 10 bin kişinin işe alınacağı yerde 200 bin kişi ile yarışacak.Yani bu meslekte de işşizlik sorunu var denebilir ama rakibiniz diğer mesleklere göre çok daha az.
    Birde şunu unutmayın doktorlar dahil iyi bir para biriktirmesi için 20-25 sene çalışması lazım...
    Denizciliğin en güzel tarafı şudur birincisi dolar üzerinden kazanıyorsun ikincisi bir giderin yok(ev kirası,yemek parası,fatura) yani senin maaşın direk cebine kalacak...Kimse babasının hayrına vermiyor 6 ay gemide yaşamaya alışmanız lazım :)




  • Eskiden bu zamanlar buralar soru ile dolardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coaxem

    Eskiden bu zamanlar buralar soru ile dolardı
    Öncelikle merhabalar sizin sayenizde bundan 4 sene önce bu forumun bu başlığındaki 100 küsür sayfayı okuyarak ktü duim tercihimi yaptım... Şuan 3. Sınıfım ve bakalım kısmetse bu ay uzun stajımıza çıkacağız.. Birçok konuda yardımcı oldunuz sağolun varolun.. Size bir soru ve isteğim olucak.. Youtube kanalınızı merakla takip ediyoruz sizden ricam biraz daha bilgilendirici konulara değinirseniz biz yeni zabit adayları için çok daha faydalı olur düşüncesindeyim mesela pasaj plan hazırlanışı ism evrakları 4. Kptn ve 3.Kptn ın safety ve seyir için yapması gereken görevler sorumluluklar port state kontrolde nasıl davranılmalı gibi konularda genç zabit adayları arkadaşlarımıza gemiye gitmeden önce ön ders niteliğinde bilgiler kazandırmış olacağınıza inanıyorum.
    Bu sene kısmetse devbulk gemi işletmeciliğinde uzun staja çıkacağım. Gelecek için devalden yeni ayrılmış kurumsal aynı zamanda aile şirketi geleneğini devam ettiren bir firma olduğu için seçimimi bu yönde yaptım. Bu firma hakkında bilginiz görüşünüz ve ya vereceğiniz tavsiyeler var mıdır? Şimdiden teşekkür ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eskalibur -- 27 Ocak 2019; 2:29:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eskalibur E kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun, umarım uzun stajın senin için verimli geçer.

    Youtube ile ilgili soruna ve isteğine gelirsek, malesef eğitim maksatlı video çekmeyi düşünmüyorum. Youtube genel bir mecra herkese hitap ediyor, kanalımı izleyenler bir tek denizcilik okuyanlar değil, yaş grupları çok değişken ve meslekten olmayan insanlarda izleyerek gemi yaşamı hakkında bilgi ediniyorlar.

    Deval hakkında da şöyle söyleyebilirim, kurumsal olmadan önce aile firmasıyken çalışmıştım global krizden sonra, o zamanlar gerek geminin eskiliği gerekse malzeme eksikliğinden ayrıldım. Katılışımdan önce gemi tutuklanmıştı. Şimdilerde ise yeni gemilerle çalışıyorlar, zabit olarak çalışan arkadaşlar memnun diye biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coaxem kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun cevaplarınız için youtube konusunda haklısınız.. Bizde düzgün açıklayıcı gemi ile ilgili kanal bulamıyoruz o yüzden söylemiştim. Youtube daki gemi ile ilgili kanallar genelde hintliler tarafından açılıyor bilgi verici bir türk kanalı bulmak çok zor.

    Devbulk ayrıldığı için geleceğe yönelik zabit alımları olacağını düşündüğümden seçimimi bu yönde yaptım artık gemileri gayet güzel diyorlar bakalım inşallah bizim için hayırlı geçer.. İleride sizin gibi enspektörlüğü almak hedefim inşallah hayırlısı olur bu daralan deniz camiasında kalifiye olmamız gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coaxem kullanıcısına yanıt
    Duim mezunlarının sahil güvenliğe geçişi hakkında bir bilginiz var mı ya da çevrenizde zabitliği bırakıp sahil güvenliğe geçmiş birileri var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskalibur E kullanıcısına yanıt
    https://www.sg.gov.tr/baskanliklar/personel/personel_kaynagi/sozlesmeli_subay.asp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam selamlar bu sene üniversite sınavına gireceğim ve bu bölümü tercih etmek istiyorum, fakat size bir sorum var; Tabiiki hangi üniversite olursa olsun kendini geliştirmeye bağlı ama hani şu üniversiteden sonrasına gitmeyin iş bulmanız zorlaşır dediğiniz üniversite var mı? Benim aklımda ordu üniversitesi var, çok ta yüksek puan alamayacağımı biliyorum fakat hayalim bu. Cevaplarsanız sevinirim.
  • archer14 kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=VPz9_UaEO_g

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sizce 22.000 e girip duim yazmak mantıklı mı sadece kişisel görüş için soruyorum. Hani siz olsanız 20.000 sıralama yapıp yazar mıydınız?
    Ayrıca okuldayken yaz stajı kaç gün sürer yani yaz boyunca full gemide miyiz yoksa 40 gün falan mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi worafzz -- 17 Şubat 2019; 6:48:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • worafzz W kullanıcısına yanıt
    Mantikli değil.Toplamda 12 ay staj yapılıyor.Uzun staj 6 ay falan sürer.Ilgine göre alanlara yönelmek en mantıklısı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İTÜ duim'den mezun olup 2-3 yıl içersinde 60-70 bin dolar biriktirilebir mi ?
  • 
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.