Şimdi Ara

Demin Tüm Hayallerim Yıkıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hayalini kurduğum yurtdışı üniversite hayatından bahsediyorum.3 Gün önce ne yapıp edip okutucam oğlum senin isteğini diyen adam bugün durumum yok burslu kazan devlet neler veriyor diyor %100 Bursun yurtdışında imkan olmadığını anlatamıyorum da cahil insana..Babam sözünde durmayan bir insan olarak hafızamda yer alırdı beni yanıltmadı.Bu sene farklı olacak diyerek odamın her köşesine ders notları asmıştım yurtdışını kazanıcam diyerek demin onları söktüm.Haftalarca araştırdığım broşürleri de demin çöpe attım.Dershaneye okula her derse bu sene ayrı bir heyecanla ayrı bir hevesle koşarak giden ben yarın ne yapıcak bilmiyorum.Akrabalarınız ne kadar zengin olursa olsun herkes kendine bu dünyada.Yeterli param olmadığı için bu hayallerime çoğu türk genci gibi ulaşamıyorum.Hayallerim yıkıldı diyemi ağlıyorum yoksa sinirden mi onu da bilemiyorum.Derdimi anlatıcak sizi gördüm konu dışı.İster bir şeyler yazın ister yazmayın.Sadece yazdım..







  • kımınkı duruyor hocam eger varsa buyuk hayalın bu ugurda fedakarlık et azbuz para wersın at kendını yurtdısına gerekırse calısarak gerırse orada burslu okumaya calıs sonucta oradada basarı bursu verıyorlar
  • hayallerin en güzell tarafı ne kdar yıkılırsa yıkılsın tekrar kuruluyor olabilmesidir
  • Ben her türlü fedakarlığa razıydım.Yemeyip içmeyip banka hesabıma harçlıklarımı atmaya başlamıştım bile..Babamız sözünde duracaktı sözde ona yardımcı olacaktım..Hayat sanırım böyle bir şey..Amerikada halaoğlunuz 40 bin dolarla üniversiteler bitirirken senelik siz kıvranıyorsunuz hayallerinizle..Amerikaya gitcek olsanız bile yük olacağınız sanılarak akrabalarınız tarafından istenmyen adam ilan ediliyorsunuz.Ne hoş bir şey ama..
  • hocam acıkcası amerıka yerıne ukraına rusya yada batı avrupayı dusunmezmısın forumda okuyan cok kısı 3-4 bın e okuyorlarmıs bırazda sen gayret edersen olur bu ıs bence
  • Zor iş kanka benim de böyle bir babam var lise 2 de okuyorum seni okutacam diyor 3 sene dershaneye göndercem diyo ama elimizdeki durum buna anca yeter 3 tane öğrenci yetiştiriyor babam bakalım nasıl olacak da olacak babana da biraz hak vermelisin kardeşlerin var mıydı senin?
  • @Muse Batı avrupadan Austrya uygun diyorlar sanırım fakat onada Almanca lazım sanırım..

    @Kapaksız İçerden sesle geliyor ''Manchester United 2-1 oldu gözüm'' diye..Ben odama cekilip hayallerimin arkasından ağlarken gelip bir neyin var diyen..Neyse fazla yazmıcam.
  • hocam açıkcası durumuna çok üzüldüm. insanın hayallerini bir kenara atması çok kötü, hele de beş para etmez bir şerefsiz yüzünden çok acı birşey. ben senin yerinde olsam çok çalışır ve yüzde yüz burslu bir yer kazanmaya bakardım . Sonra da kazandı kağıdını yüzüne kıvırıp atarsın. Sen yine de hayallerini yıkmamış ol sadece bir süre için rafa kaldırmış gibi davran. moralini sağlam tut.
  • ya bu konuda pek bilgim yoktur ama uygun olabilcek başka bir ülke araştırmak, tek çözüm gibi geliyor bana
  • @MartNisan

    Deniyorum kardeşim deniyorum..Bu sene gerçekten farklı olcaktı ama benim için ya hiç bir dersi kaynatmıcaktım ki dershaneyede hep zamanında gidicektim..Ama zannedersem 1-0 malup başladım..Yurtdışında %100 burs nasıl kazanırım ne yaparım hiç bir bilgim yok açıkası o konuda..Kazandı kağıdı konusunda eğer öyle bir an yaşasaydım tabi ki de terbiyesizlik yapmayıp sinirlerime hakim olup derdim size rağmen kazandım bakın diye..Bak oğlum çalışınca oluyormuş derdi o da..Başkada bir şey değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TEOMANATOR

    hayallerin en güzell tarafı ne kdar yıkılırsa yıkılsın tekrar kuruluyor olabilmesidir



    Bu sözü tuttum.
  • hocam acıkcası arastır batı avrupa ulkelerını forumda konular vardı 2-3 bın dolara okumak var hem dıl + hemde yenı bır dunya evet amerıka kadar olmaz ama bu parayla bence turkıyedekı alafranga unıv lerden ıyıdır hocam eger kı benım bıraz cesaretım olsa 1 dakıka durmam
  • Bazıları hayallerinin gerçekleşmesini bekler,
    Bazılarıysa kalkar ve hayallerini gerçekleştirir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katıksız Manyak! -- 22 Eylül 2010; 22:39:45 >
  • Martnisan Muse arkadaşım başta olmak üzere diğer arkadaşlarada teşekkürümü sunuyorum konu ilgisine.Başım o kadar çok ağrıyor ki şu an.Gidip biraz uzansam iyi olacak.Yarın konuya bakıcam tekrardan.İyi geceler diliyorum herkese..
  • dostum çok üzüldüm durum için.İnşallah istediğini alırsın.Henüz herşey bitmiş değil.
    Baban içinse iki cümle.İmzama bak.Babaysa babalığını bilecek.Öyle babayım demekle olmuyor.Ben bu düşüncemden dolayı çoğu akrabamla konuşmuyorum ve hiçbir eksiklik yok Allah'ıma şükür.Sözde baba,anne,büükbaba olmakla iş bitmiyor malesef.
    quote:

    Orijinalden alıntı: LuckyDown

    Hayalini kurduğum yurtdışı üniversite hayatından bahsediyorum.3 Gün önce ne yapıp edip okutucam oğlum senin isteğini diyen adam bugün durumum yok burslu kazan devlet neler veriyor diyor %100 Bursun yurtdışında imkan olmadığını anlatamıyorum da cahil insana..Babam sözünde durmayan bir insan olarak hafızamda yer alırdı beni yanıltmadı.Bu sene farklı olacak diyerek odamın her köşesine ders notları asmıştım yurtdışını kazanıcam diyerek demin onları söktüm.Haftalarca araştırdığım broşürleri de demin çöpe attım.Dershaneye okula her derse bu sene ayrı bir heyecanla ayrı bir hevesle koşarak giden ben yarın ne yapıcak bilmiyorum.Akrabalarınız ne kadar zengin olursa olsun herkes kendine bu dünyada.Yeterli param olmadığı için bu hayallerime çoğu türk genci gibi ulaşamıyorum.Hayallerim yıkıldı diyemi ağlıyorum yoksa sinirden mi onu da bilemiyorum.Derdimi anlatıcak sizi gördüm konu dışı.İster bir şeyler yazın ister yazmayın.Sadece yazdım..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Katıksız Manyak!

    Bazıları hayallerinin gerçekleşmesini bekler,
    Bazılarıysa kalkar ve hayallerini gerçekleştirir.

    Güzel söyledin,

    Ve sende yüzde yüz burs kazanma, ortalama burs kazan, zaten 50 bin dolardan 11 bin dolara düşüyor, 11 bin dolarıda ödeyemeyecek mi?Ödeyemesin, en iyilerine gitme sende.Hani bende gidiyorum 1 yıla kadar, bende her ay çeyrek altın alıyorum, üstüne annem bankaya para koyuyor her ay.Hayvan gibide çalışıyorum, daha bugün SAT reasoning example test bitirdim tekrar.Ve kesinlikle en küçük vazgeçme duygusu yaşamadım 2 yıldır amacım bu şu anda.

    Daha ne yapman gerektiğini bile biliyormusun?Bana bilgisizmişsin gibi geldi bu burs ve diğer konularda.Ve bu kadar kolay vazgeçmenin nedeni bu işin çok büyük olacağını, çok isteyeceğini, ve kaybedersen dahada kötü olacağından korktuğun için...

    Hayallerini yıkmak için bahane aramışsın anlayacağın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lev@ -- 22 Eylül 2010; 22:46:26 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LuckyDown

    @MartNisan

    Deniyorum kardeşim deniyorum..Bu sene gerçekten farklı olcaktı ama benim için ya hiç bir dersi kaynatmıcaktım ki dershaneyede hep zamanında gidicektim..Ama zannedersem 1-0 malup başladım..Yurtdışında %100 burs nasıl kazanırım ne yaparım hiç bir bilgim yok açıkası o konuda..Kazandı kağıdı konusunda eğer öyle bir an yaşasaydım tabi ki de terbiyesizlik yapmayıp sinirlerime hakim olup derdim size rağmen kazandım bakın diye..Bak oğlum çalışınca oluyormuş derdi o da..Başkada bir şey değil





    Bir hocamın sözü vardır, sözü söyleyeli yaklaşık 3 sene oluyor ama hala aklımda:

    "İnsanoğlu o kadar güzel bahaneler bulup onlara kendini inandırır ki, bazen şaşırır kalırsınız."


    Yani bu sözü niye yazdım açıklayayım, hayallerini hiç bir şekilde yıkma, bu yazdıkların senin çalışmaman için bahane değil, ki Türkiye'de çok güzel üniversiteler var %100 burslu mesela. Onlardan birini kazanıp istediğin yerde okursun, orayı bitirince de ister Türkiye'de ister yurtdışında çalışırsın.

    Kısacası sen yeter ki iste, üniversiteyi yabancı bir ülkede okuyamıyacak gibi duruyor olabilirsin ama üniversite sonrasını da düşün, çünkü üniversite 4 sene geri kalan hayatın kaç sene onu da düşün.


    Kısa bir dipnot: Bahane buluyorsun demiyorum, ona sen karar vericeksin, sadece bir hatırlatma yaptım. Kendim fazlaca bahane buluyordum çünkü.
    Şimdi o bahaneler aklıma gelince sadece gülüyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrickeD -- 22 Eylül 2010; 22:46:49 >




  • Asla pes etme. Hayallerinin peşinden koş. İşte o zaman hayat eğlenceli olacaktır.
  • Üzülme kardeşim.Sen çalış çabala yine de.Önce bir elde et sen sonrasını o düşünsün.
  • babanın parası var da mı vermiyor acaba?
    ayrıca sen de türkiye de oku bitirince yüksek yapmaya gidersin ne olacak büyütme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onlyone -- 23 Eylül 2010; 11:51:08 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.