Şimdi Ara

DELL ve KOÇSİSTEM BİLGİSAYARIMI ÇALDI/ KAYBETTİ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
3
Favori
10.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1.600 tl ye media markttan aldigim laptopumu ekranindaki sorun yuzunden 12 Agustosta koc sisteme verdim yaklasik 45 gun kadar elerinde kaldi ve ne zaman sorsam beni oyaladilar.Bugun laptop elime ulasti.Eve geldim laptopu bir açtim 1080p olarak verdigim laptopu 1366x768 LCD takarak bana yollamislar. Ayrica klavyesi calismiyor ve kasada göçükler ve cizikler var. Laptopu tekrar media markta goturdum onlar koc sisteme yolladi umarim kisa zamanda doa raporu alabilirim.Bugun aradigimda laptopun onlara ulasmasi gerektigini soylediler insalah yine sorun cikarmazlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Swordfish35 kullanıcısına yanıt
    hocam yasal süre dolmuşsa eğer elinizdeki evraklarla birlikte hakem heyetine başvurmanızda fayda var aksi halde en az bi 45 gün beklersiniz
  • Başta @erkanrap arkadaşımız olmak üzere diğer Koçsistemle sorun yaşayan arakdaşalra geçmiş olsun.
    Dell Vostro 5470 modelini araştırıyordum uzun süredir. içime kurt düşmedi değil buradaki herşeyi okudum az önce. Daha almadım ve DEll XPS 13 ultrabooklarına da bayılırım yıllardır.
    Vostro 5470 sayfasında bir mesajımda hangi markalar ile ne yaşadım nasıl sonuçlandı yazmıştım. HP (ard arda 2 defa 2. de para iade) , Lenovo 1 defada ürün değişimi, Sony (ard arda 2 defa 2. de para iade) şeklinde işlemlerim oldu ultrabooklarda aradığımı bulamayıp 5470 te buldum o yüzden alacaktım.

    Hakkımı her zaman arar, telefon ile olmayan işlede gayet resmi gerekirse randevu alarak yanımda da işten hukuktan anlayan bir yakınım ile firmaya görüşmeye giderim gerekirse. nede olsa parayı yerde bulmuyoruz. ciddiyeti vurgularım hep.
    Şimdi şöyle yapacağım artık PCdepo mu olur Ebrar mı bilmiyorum hem satıcı hem servisle önceden görüşerek alacaksam alacağım.
    Tabii burada okuduklarımdan sonra Koçsistem sağolsun 2 kere değil en az 3 kere düşünerek karar vereceğim.

    Madem böyle birşey yapacağım Teknik servisler ile bağlantısı olan eski iş arkadaşlarıma ulaşarak onlar aracılığı ile koç sistemle önceden bir görüşme yapabilirimde yetkili bir kişi ile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohackmove -- 2 Ekim 2014; 0:27:11 >




  • bence en güzeli sizler gibi bilinçli olmak. konuya ilginize Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bu sıralar bir bilgisayar almayı düşünüyorum ve dell'deki sorunlar kafamı karıştırıyor. Özellikle teknik servis oldukça önemli bir mesele. Nasıl olsa benim bilgisayarıma bir şey olmaz, işim düşmez diye düşünmemek gerek. Ha diğerleri çok iyidir demiyorum, bilemem ama araştırdığım 3-4 firmadan en çok olumsuz yoruma rastladığım firma dell oldu. Oysaki dell daha birkaç yıl öncesine kadar teknik servisiyle meşhurdu. Bu gidişle dell'i seçenekler arasından çıkarıcam. Zaten sadece internette var, deneme imkanım da yok. Görmeden, denemeden bilgisayar almak mantıklı gelmiyor.

    Bu arada önerisi olan varsa dikkate alırım. Fiyat aralığı 1600-1800.
  • Kara kullanıcısına yanıt
    asus x550jk hocam. ama şu anki fiyatı ile değil 1650 bandında görünce alacağım cihazı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkanrap

    asus x550jk hocam. ama şu anki fiyatı ile değil 1650 bandında görünce alacağım cihazı

    konu başlığına yetkili servis sözcüklerini eklerseniz , dell hakkında bilgi edinmek isteyen kişilerin , forum , google v.b. yerlerden yapacakları "dell yetkili servisi nasıl " şeklindeki aramalarda konunuz üst sıralarda yer alacaktır.

    yaşadığınız sıkıntıları öğrenen kişilerin bir daha dell in ve koç sistemin yanından geçmeleri mümkün değil.bu onlara en güzel ceza olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkanrap

    asus x550jk hocam. ama şu anki fiyatı ile değil 1650 bandında görünce alacağım cihazı

    Güzel bilgisayar gerçekten ama bundan sonra fiyatların düşeceğini hiç zannetmiyorum. Doların durumu malum.
  • cce kullanıcısına yanıt
    haklısınız Hocam mobildeyim eve gecince duzeltecegim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kara kullanıcısına yanıt
    bu fiyatla da alinmaz ki hocam ya param yoktu alamadim 1 Hafta on gun once 1616 tlye gördüm. hdd ses yapiyomus onunda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ne oldu sizin makine?
  • buda asus ve yurtiçi kargo kalitesi.ikisindene uzak durulmalı


    http://forum.donanimhaber.com/tm.asp?m=89687393
  • koç sistem benim dell vostro 5470 mi adaptor girişi bozukluğu için gönderdiğimde adaptör girişini umursamayıp hdd ni değiştirip windows kurup göndermişler. öyle mi öngörmüşler geleceği mi görmüşler artık bilinmez. tekrar geri gönderdim de artık ne zaman dönerse.

    bu arada ilk gönderdiğimde ürünü alalı 30 gün olmadığından değişim hakkım vardı. yanlış parça değişiminden dolayı daha çok bastırıcam değişim için.
  • arkadaşlar
    geçen hafta koç sisteme gönderdiğim
    dell bilgisayarım kayıp.
    cihaz teslim edilmiş görünüyor
    ama ulaşmadı diyorlar.
    bunlar, nasıl insanlar?
    önceki yazılanlara bakılırsa
    beni dellendirecekler gibi.
  • ne oldu şimdi sizin bu koç sistem olayı nasıl sonuçlandı ?
  • ffate F kullanıcısına yanıt
    hocam benim sürecimin birebir aynısı. yazımı okuyun ve aynı süreci işleyin. şu an yapmanız gereken 20 işgünü geçtiyse derhal 3 gün süre verip ihtarname çekmek, ihtarnameyi iadeli taahhütlü gönderin. iletildiği gün adım gibi eminim işleme konuldu diye mesaj gelecek. bununla da yetinmeyin. 4. gün tüketici hakları hakem heyetine başvurun. bu aşamadan sonra gereken deliller elinizde ise zaten kazanmış oluıyosunuz çünlü aleyhinize karar çıkma ihtimali yok.
  • hocam 3 4 ay kan kustuktan sonra aldık paramızı. ama kendimizden de geçtik. tüm koçsistem çalışanlarının ailesine bol bol rahmet okuyorum şimdilerde. bol bol ama
  • Geçmiş olsun erkanrap. Nihayet Dell'den kurtulmuşsun. Bende para almak yerine 10 gün içinde sürekli bastırıp"Doa" raporu alır almaz Dell'i iade edip Asus almıştım. 2 ay sonra 1 yıl dolacak. Hiçbir sorun yaşamadan kullanıyorum.

    ffate
    Senin kayıp laptopun bulundu mu? Kargo teslim ettikten sonra kaybolduysa kargo firmasından teslim edildiğine dair bir yazı al. Sonra da sürekli bastır.

    serifo
    Senin laptoptan haber var mı? Koç sistem denen firmayı pes ettirene kadar bastır derim. Şaka gibi sorunlar bunlar ya. Adamlar resmen müşterileri çıldırtmaya yeminliler sanki. sikayervar.com'a girip Dell ile ilgili şikayetleri bir okuyun inanın kafayı yersiniz.
  • slm,
    dell latitude e 5520 cihaz aldım 3-4 yıl önce.problem olduğunda delli aradım (0080035390002) bu numara yunanistan da dell arıza bildirim numarası.oradan bağlanan kişi laptopun arkasında yazan service tag numarasını istiyor.arıza ile ilgili sizden bilgisayar üzerinde bazı şeyleri yapmanızı istiyor.arızayı anlayınca da 2 gün içinde koç sistemden aranacaksınız deniyor.dedikleri gibi 2 gün sonra koç sistem aradı.laptopun nerede tamir edilmesini istiyorsunuz diye sordu.ben de adresi verdim.dedikleri saatte gelip sorunu çözdüler.
    -----
    başka bir arızada yine aynı olayları yaşadım.ama bu kez ardarda 3 kez aynı arızayı verince 4.de koç sistemden gelen kişiye arızanın tamirini değil değişimi istiyorum dedim.o da açtığı servis tutanağına aynen yazdı.sonrasında bana mail geldi dellden 40 gün içinde yenisini göndereceğiz diye.dedikleri gibi de geldi.eskisini yeni gelince teslim alıyorlar ayrıca.
    sorun yaşayan arkadaşlara belki biraz yardımcı olabilmişimdir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drkaramurat -- 8 Ocak 2015; 22:02:26 >




  • Benimde basimdan geçenleri yazmak istedim uzun uzun. Hic firmayi karalama niyetim olmadan, tamamen objektif olarak anlatmak istiyorum, yasadiklarimi,

    Okuyan bilgilensin, prosuduru ogrensin.

    Dell 3543 model cihazimi yaklasik iki ay önce hizlial.com dan aldim. Kendim yurtdisinda yasadigim icin cihazi da yanima alıp ulkeden ayrilDim.2 ay once...Sonra cihazi kullanmaya basladim yaklasik 15 gun sonra ekranda ölü pixel farkettim, ülkeye gelince servise veririm , dedim ve 15 mayista ulkeye dondum,

    Once satin aldigim hizlial i aradim kendileri saolsun baya yardimci olmaya calistilar, Doa raporu talep etmem gerektigini 3 y icinde boyle bir hakkim oldugunu soylediler, beni kocsistem e yonlendirdiler, kocsistem de cihazi teslim ederken (21 mayis ) doa raporu 3 ay icinde verebiliyoruz ama size doa raporu cikmayabilir sadece ekran degisimi olabilir denildi, bende neden dedim ekranimda cizgi halinde beyaz cizgi var dedim. 5 ölü pixel kurali var dediler, bakip karar verecegiz dediler,
    25 Mayisda kocsistem i aradim cihaz a islem baslatildimi diye cok şaşırdım baslamis ve parcasi geldi dediler, Sadece 3 günü icinde hızları olumlu etki yapti ama ben doa raporu istemistim ne parcasi geldi dedim. EKRAN gelmis . Ekran onarilacak denildi, Bende ekran onarimi degil , Doa raporu istedigimi ilettim , kendileri şartları karsilamadigimi doa raporu benim cihaza cikmadigini soylediler, gerekceniz nedir dedim, gerekceyi bulamadilar,
    Dell tr yi aradim ,Doa raporu 30 gun icinde veriliyor o yuzden sizin cihaz 30 gunu gecmis denildi, tekrar servisi aradim, bunlar 3 ay demeye devam ettiler ama gerekceyi bilmediklerini soylediler, Yaklaşık 10 tane yerle gorustukten sonra en son olarak artik 5 ölü pixel olmasi lazim sizinki şartlari karsilamamis denildi, Bende nerden bileyim 5 tane olmadığıni Belki 10 tane belki 1 tane dedim , bu onların insiyatifine mi kaldi yani dedim, servisteki bayanz , biraz öyle dedi,,,, bende raporu görmek istediğimi soyledim, önce rapor abd den geliyor dendi, sonra biz olusturuyoruz dendi sonra kocsistem veriyor dendi, goremedik, Velhasil kelam 3 ay olan doa raporu suresi icinde cihazimda ölü pixel çıktıgi halde ihaza degisim verilmedi. Ekrandegisecek. Gelişmeleri buradan yazarim.


    Bu arada Mckoy Kocsistem servisindeki Tolga bey ilgili bir insan, kimseyi magdur etmek istemem o arkadas ilgili birisi ama kocsistem de is bitiyor. Merkezde problem var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manilafortuna -- 26 Mayıs 2015; 3:09:11 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.