Şimdi Ara

Dell Latitude 120L

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu yazı
    Dell Latitude 120L
    (DELL ISNPIRON 1300 centrino ve celeron modelleri ile aynı kasaya sahip.)
    Almayı ciddi olarak düşünenler için yazıldı. Aksi takdirde uzunluğu canınızı sıkabilir. Evlere şenlik bir incelemedir. Çok bişey beklemeyin
    Bu yazı 10 günlük bir zaman dilimine yayılabilir.

    Evet hadi başlayalım.

    Öncelikle amacım oyun oynamak değil okul+iş amaçlı her işimi yapabileceğim, taşınabilirliği yüksek ucuz bir notebook bulmaktı. Bu yüzden kimse
    15.4', centrino 1.6, 512 ram li Dell ile
    14.1' celeron m 1.5 , 256 ram li Acer 2423'ü nasıl karşılaştırabilirsin demesin. Fiyat karşılaştırmalarını aşağıdaki linkte yapmıştım
    http://forum.donanimhaber.com/m_8152623/mpage_1/key_//tm.htm#8152623


    Dell Latitude 120L 699$ / Ankara

    not: güncel bir üründür. halen dell sitesinde ana sayfadan ulaşılabilir. Bunun bize pratik faydası daha uzun süre yeni driver lardan yararlanabilmek ve li-ion pilin daha taze(!) olduğunu bilebilmektir. (ayrıntılar için pil SSS başlığına bakın)



    Araştırmayı internet sitelerinden yaptığım için ürünü yalnızca internetteki resimlerinden biliyordum. Önceden görme şansım olmadı. Anlaşmayı yapıp depoya gittik. Yanyana farklı modellerle beraber duruyordu.

    - Açık söyleyeyim Acer 2423 çok daha gösterişli, daha zarif, daha albenili daha küçük(14'). Hatta ikisini yanyana görünce Acaba? diye sormadım değil ama işlem tamamdı zaten.

    Aldım eve geldim.

    1) Kutu:

    Yatay durumda bir bilgisayar kasası ebatlarında.
    Üzeri orjinal bir bantla bantlanmış. Bantta ingilizce eğer bu yırtıksa içini kontrol etmeden alındı makbuzunu imzalamayın diyor. Benimkini orada kontrol ettikleri için göremedim yeniden bantlanmış olup olmadığını. Siz dikkat edin buna.

    - Kutunun dışına bir poşet içinde Dell kullanım kılavuzu bantlanmış. İçeriği berbat ve hiç bir işe yaramaz. Satır satır okudum. Uyguladım. Falanca firmanın garantisi altındadır yazıyor ama site internet adresini lütfetmemiş. Bu yüzden başka bir bilgisayarda donanimhaber sayfası acil yardım için açık olsun bence.

    + windows xp home cd si bir poşet içinde ve 3-5 sayfa kullanım kılavuzu var. Bazı üreticiler cd vermiyor.

    + Fsecure internet security programının 3 aylık kullanım hakkı kutuda belirtilmiş ama ayrıca bir cd yok. Aslında hard-disktede göremedim ama gerekli KEY verilmiş. İntenetten indireceğiz herhalde.

    + edutime 20 saat ücretsiz bilgisayar eğitimi veriliyormuş ama kontenjanla sınırlıymış. Muhtemelen bunun anlamı, yok böyle bişey :))
    Bunu kar için değil toplumsal sorumluluk anlamında yapıyorlarsa takdir ederim yinede.

    2) İçerik:

    + laptop kapalı halinde dururken gerçekten son derece şık ve zarif.

    - Ancak açık haldeyken 2423 ile yanyana koymayın.

    + Ama iki laptopu tokuşturacaksanız Dell 120L her durumda kazanır.

    + kasanın alt tarafında windows orjinal etiketi duruyor.

    + Diğer laptoplara göre elinize aldığınızda daha az endişeleniyorsunuz, Daha sağlam görünen, güven veren bir yapısı var.

    3) İlk çalıştırma:

    Bilgisayarcıda kontrol için açtırmıştım. Adam düğmeye bastı o da ne Windows! İçinde yüklü imiş. Zaten kutudan çıkan windows cd broşüründe bu yazıyormuş. Windowsa kendinizi tanıtacağınız ülke, para birimi falan seçilen sayfalar ile karşılıyro bizi. Şimdilik şarja takmıyoruz. Hem bayi hemde donanımhaberden ak onair ve mag bu şekilde olmasını söylediler.

    Evdeyiz.

    + Baktıkça daha çok hoşuma gitmeye başladı. Baktığınızda Acer 2423'e göre daha sağlam ve güven veriyor. Büyüklerin künk gibi bişey dedikleri gibi. Ama sonuçta bunlar narin cihazlar tabi.

    - Tüm kasa bir çeşit plastik. Metal kullanılmamış. Daha alengirli olabilirmiş.

    - Hemen laptopun sol el koyma yeri kenarında, önde dana büyüklüğünde 4 ışık var. Bunlar aynı anda yansa laptopta pil mil kalmaz dedirttiler bana. daha küçük olsalar daha iyiymiş. Ben monitörümdeki ufak ışığı bile bantla kapatmış adamım.

    Bu arada 1 tane kablosuz network buldum diyor Dell kendiliğinden.

    + Ekran Görüntüsü: inanılmaz derecede temiz. Hiç göz yormuyor. Ben şahsen LCD ekranlarla hiç rahat edememiştim. Birçok kişide bunu yazmıştı. Bu mükemmel. Ölü pixel kontrolü yapmadım acelem var. Çok tecrübeli olmasamda daha önce gördüğüm laptoplara göre görüntü, renkler çok daha canlı ve güzel. Ben geniş ekranlı istemiyordum ama bu rahatsız etmedi.

    + Klavye: Yere sağlam basıyor ve eğilme bükülme yok. Tuş takımını gayet kaliteli buldum. Bu iyi ve her laptopta yok. Gayet kullanışlı. Masaüstü PC den geçişte zorlanılmaz gibi geliyor.

    + Touch-pad: Benim kullandığım 3-5 makinaya göre çok iyi ve rahat.

    + O la laa. Bu makinada ses yok! yani gerçek anlamda ses yok demek istiyorum. Kulağımı dayadığımda duyamıyorum. Yalnızca Cd rom kapağının oradan birazcık ses sızıyor. Kulağımı dayamazsam duyamıyorum.. Bunu başka bir masaüstü Dell de daha görmüştüm de fan bozuk sanmıştım.

    Artık pili ilk şarjdan önce bize söylendiği gibi pili bitirmeye çalışıyorum. Bitince şarja takacağım. Yaklaşık 45-50 dakika dayandı, Yinede daha kısa sürer zannediyordum. Ama nerdeyse hiç kullanmadım bu arada. Ben kapanıyorum dosyalarını kaydet dedi, 5 dakika sonrada kapandı.

    + Aynen broşürde belirtildiği üzere yaklaşık iki saatte tam şarj oldu.

    +- Pil ile kullanırken sanırım ekran parlaklığı otomatikman azalıyor. (elektirik tasarrufu olabilir). Ben öylesini sevdim. Parlaklık beni rahatsız eder. Ama bu ayarlanabilir.

    + Kullanım: PC ile yanyana açıklar. Masaüstü her zamanki işlerde aynı derecede kullanışlı. Bir laptop mu yoksa masaüstümü kullandığımı performanstan anlamak mümkün değil. Daha sonra oyunlara falan bakarız.

    - Ses maaleef. Bir laptop klasiği olarak kötü. Bu müzik dinlerken belli ama normal masaüstü sesli mesajlarında falan farkedilmiyor. Müziği kulaklıkla dinleyeceğiz. Bu arada daha kötü sesli laptoplarda var(bunu başkasına sorun bilmiyorum pek)

    Bugünlük bu kadar. Yazı çok uzun olduğu için yarın silip sadece başlıkları bırakmayı düşünüyorum.. + yeni bazı şeyler. İyi geceler..



    Bu arada ne tip incelemelerin olmayacağınıda yazayım.

    Bilimum adını bilmediğim performans ölçüm programlarını bilgisayara maalesef kuramam. Bilgisayarda okul notlarım yatıyor.

    Ama benim aklıma gelmeyen başka bir sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin lütfen. İyi forumlar.

    ----------
    ilaveler:
    internet sitesindeki ürün broşüründe
    6. DVD-ROM drives may have write-capable hardware that has been disabled via firmware modifications. yazıyor. Muhtemelen bir gaza getirip sazan (müşteri) avlamak için yazmış olabilirler. maalesef ben firmware falanla uğraşamam ama bilgilendireyim dedim. Yazının anlamı şu: DVD sürücüde firmaware (yazılım/sürücü) ile kapatılmış yazma özelliği olabilir.
    İntenetten ingilizce sayfalara baktım ama ilgili bişey bulamadım. Olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutu su -- 23 Temmuz 2006; 3:42:56 >







  • Araya Gireyim Kardeş
  • resim çekip koyarsan iyi olur canlı canlı bizde gormus oluruz
  • fotoğraf makinası yok. internet ten arayım en iyisi.
  • özelime gelmiş soru.

    quote:

    DELL LATITUDE 120L BU LATTOPUN DİRECTX 9.0 DESTEĞİ VAR MI? MESELA MOST WANTED OYNAR MI?


    Kitapçık dx9 var diyor. ancak oyun konusunda birşey diyemeyeceğim. Benim alma amacım oyun değildi. Bu yüzden denemedim. Ancak oyunlar konusunda genelde paylaşımsız ekran kartlı laptopları tavsiye ediyorlarki dell latitude 120L böyle değil. 512 mb sistem belleğinin ihtiyaç duyduğu kadarını maksimum 128 mb ye kadar kullanıyor. tabi bu durumda sistem belleğinden çalmış oluyor.
    örneğin sistem belleği =512mb
    ekran kartı 128 mb lik uygulama çalıştırıyorsa -->

    512 - 128 = 384'e düşer. Oyun için sistem ram'ini arttırman gerekir. Ama bu yinede bildiğim kadarıyla paylaşımsız iyi bir ekran kartlı laptop gibi olmaz. ya da tamamen kafadan atıyorum bunları :))
    kolay gelsin




  • dün akşam ilk kez sesini duyar gibi oldum makinanın. fan dedim herhalde. meğer içinde cd unutmuşum o okumaya çalışmış bir an. çıkarınca gene sessiz.
  • Kardeş süpersinde daha canlı ve heyecanlı yorumlar bekliyoruz, bende ya bundan yada acer 2428 alacam ama hangisi karar veremiyorum şunun pili tam olarak ne kadar gidiyo sana zahmet bi bakıver..bide directx9.0 desteği varmı yokmu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: historical

    Kardeş süpersinde daha canlı ve heyecanlı yorumlar bekliyoruz, bende ya bundan yada acer 2428 alacam ama hangisi karar veremiyorum şunun pili tam olarak ne kadar gidiyo sana zahmet bi bakıver..bide directx9.0 desteği varmı yokmu


    he he :) hiç vaktim yok ki kurcalayım biraz. DX9 olayını yarın bakıp yazacağım senin için.

    ufak ufak yazıyorum maalesef.

    DELL ISNPIRON 1300 centrino ve celeron modelleri ile aynı kasaya sahip.
  • ben 120l kullanoyurm
    yaklaşik 1-2ay oluyor cok memnunm (ALLAH'a şükür) bisorunum yok dediginiz gbi sesız oyunda oynanabılır yanı cs 1.4 cookk cokk rahat nfs rahat rahta oynadım
  • kardeş EDUTIME olayı dogru olmassa bana maille ulaş ben oranın pazarlama departmanındayım
  • yani edutimedan hiç bir ücret talep etmeksizin 20saatlik eğitimi alabiliyorsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.