Şimdi Ara

DELL INSPIRON 1520 KULLANANLAR KULUBU (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.877
Cevap
7
Favori
368.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • lütfen bana bi yardım...
    quote:

    Orjinalden alıntı: sefaz


    quote:

    Orjinalden alıntı: duncan21


    quote:

    Orjinalden alıntı: sefaz

    bi kaç gün önce dell 1520 aldım ama fifa 07 yuklediğimde cok şaşırdım. vista home premium 32 bit kullanıyorum ve fifa kasıyo. hiç bi anlam veremedim.goruntu ayarlarını değiştirmeme rağmen yine iyi performans alamadım.acaba turbocache etki ediyo olabilirmi. turbo cache in etkisiz hale getirebilirmiyiz.yada farklı bi sebep farklı bi çözüm sunarsanız cok sevinirim.tşk ederim

    Laptop şarja takılımı oynuyosun eğer pilden yiyorsa oyunlarda performans düşürüyor pil ömrü için .



    onu biliyorum şarjda oynuyorum ona rağmen kasıyor




  • arkadaşlar media directi fln kendim kurdum.her aşamasını aynen uyguladım ama şimdi acarken mavi ekran geliyo.driverlar fln bişiler yazıyo.yardımcı olabilecek varsa lutfenn
  • ARKADASLARRR

    SANSIM DONDU RESMEN

    BUGUN ANKARA VATANA GITTIM

    KONT TAN DELL 1520 VARMİŞ BİR TANE

    DEDİM HEMEN PAKETLE ALİYORUM

    BİR SURU DE KOYUNCUDAN GELEN VARDİ

    KOYUNCUYU BİLMEDİGİM İCİN YANASMADİM

    SONUCTA MAVİ DEN PARAMİ ALDİGİM GUN VATAN DAN KONT LU DELL ALARAKTAN

    MUTLU MESUT OLDUM

    İYİCE KONTROL ETTİM ASAGİDA

    BİR SORUN DA YOK ALLAHTAN

    ARTİK BEN DE SONUDA DELL LYİİM

    HATTA DOLAR DUSTUGU İCİN MAVİDEN ALDİGİMDAN DA 100 MİLYON ASAGİ ALDİM

    2265 YTL

    HERKESE SEVGİLER SAYGİLAR GULUCUKLER :))

    FCFİKO

    GREENEYES

    VE EN ONEMLİSİ

    LOKMAN HEKİME SEVGİLER
  • Arkadaşlar ben de 2.0GHz işlemcili Dell 1520 aldım ama vista ile çok yavaş. Açılması bile 4-5 dakika alıyordu ben de XP yükledim. Şu an sorunsuz ama vistayı bu makine çalıştırırken neden kasıyor kafama takıldı
  • alla alla yahuuu alla alla nası vista 4-5 dk da açılıyor benimki 1dk sürmüyor bile toplamda herşey kendine gelene kadar süre dahili yani, herkes ısınma geç açılma, oyun oynuyamama, vs.. gibi hatalar yazmış ama sanırım o sizdeki makinelerde öyle oluyor, bende hiçbir sorun yok, artı vista da yavaş felan değil aksine hızlı bende gayet iyi yani... Kötülemeyin leynnn aleti sizi gidi provokatörler sizi kesin siz rakip firmalardansınızdır

    he bu arada bir sorun oluştu bende gerçi notebook da değil sorun, yanında Logitech v200 wireless mouse almıştım bugüne kadar 1 haftadır sorunsuz kullanıyordum ama bugün mouse teklemeye başladı sürekli takılıyor mouse hareket ettirdiğimde imleç takılıyr sonradan tepki veriyor ara ara, wireless mosueunda bu makinede böyle bir sorunla karşılaşan oldumu ? sanırım bence şundan kaynaklandı ben normalde aynı usb çıkışına takıp kullanıyordum dungel ını, ama bugün başka bir usb çıkışına takmıştım yeni aygıt bulundu yüklendi dedi sonra bi zaman sonra bu takılmalar meydana geldi, hani flash bellek felan taktığımızda çıkartmak için sağ alt köşede donanımı güvenle kaldır seçeneğinden usb aygıtı kapatıp sonra çıkartıyorduk, vista da bunu bulamadım sistem çubuğu ayarlarında göster seçeneğini yapmama rağmen çıkmıyor ordan başka nerden ulaşabilirim bu donanımı güvenle kaldır olayına ? belki orda diğer usb ile bu yeni usb ye taktığım aygıtlar çakışıyor felandır onları kaldırıcam ama bulamadım bilen varsa söylerse makbule geçer, bilipde söylemezsenizde burhan geçer



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperci -- 15 Eylül 2007; 1:49:01 >




  • alperci ekran kartı driver yükleme sorununu halledebildinmi?
  • Merhaba arkadaşlar coolnquiet'in inceleme yazısını okudum.Nasıl derler, aklın yolu birmiş.Evet bilgisayarı aldığımda aynı izlenimlere sahip olmuştum ben de aynı noktalara dikkat etmiştim.

    Arkadaşlar bu bilgisayarın kesinlikle performans sorunu yok.Alperci arkadaşımızın mesjında yazdığı oyunları akıcı bir şekilde oynatan bir laptopun performası tartışılmaz herhalde.Eğer bazı takılma ve performans sorunları yaşıyorsanız bu büyük olasılıkla yazılım sürücü kurulumundaki hatalara bağlıdır.Fabrika kurulumları çok sağlıklı olmuyor.

    Ben bilgisayarımdan memnunum.Dün yaptıklarımdan sonra daha da memnun oldum.

    Evet arkadaşlar sonunda istediğim şeyi yapmaya fırsat buldum.Dün koca bir günümü aldı ama sonunda başardım.


    BİRİNCİ GÜN İLK DENEME:

    İlk gün Dell inspiron 1520 de ne var ne yok sildim.Harddiski tertemiz yaptım.Ardından tekrar temiz bir vista kurulumu yaptım.Sürücüleri yüklerken daha önce sistemde olan bütün sürücü ve utililitylerin Sürücü CDsinde olmadığını farkettim.Zira formatlamadan önce sistemdu yüklü olan bütün programların sürücülerin ve aygıt yöneticisinin listesini yazmıştım.Eksik olanları Dell support driver download bölğmğnden topladım.Hatta bu arada XP için gerekn bütün sürücüleri de download ettim.Dellin download sunucuları biraz yavaş geldi bana...

    Yeni vista kurulumu sırasında tabii ki recovery bölümü tarihe karıştı.Hiç kullanmayacağım bir şey olduğu için arkasndan gözyaşı dökmedim doğrusu.Esas işe yara bulduğum diagnostic bölümünün silinmediğini görmek hoşuma gitti.Esassen dellin media direct ve vista kurulum cdleri ile yapılan işlemde bu alan bir şekilde korunuyor.Sistem diagnostik bölümünü silinmesini önlüyor.Adeta BIOS verisi bigi bir şey bu.Belki XP ile format atarken uğraşsam silnirdi ama yapmak istemedim.

    İlk gün kurduğum VISTA yüklemesi bazı sürücülerin kurulumu sırasında ilk sefer tecrübesizliğiye biraz uğraştırsa da üstesinden gelmek çok zor olmadı.Tabii ki önceden anlattığım gibi her şeyden önce bootable media direct cd si le önce HDD bölmek gerekiyor.Böylece o kendi alanını hazırlamış oluyor.Mesela ben c bölümü için 100 gb ayırdım.Kalnı d diski olarak depo yaptım.Daha sonra vista cdsi ile boot edip krulumu yaptım.Vista kurulumu her nekadar xp kurulmu ile aynı disk bölme özelliklerini taşısa da arabirim bakımından çok daha pratik.VİSTA kurulumu çok kolay oldu.Ardından media direct kurulumunu el klavuzunda anlatıldığı gibi yaptım.Sistem açıldı ve gayet güzel çalışmaya başladı.yeni bölümlenmiş D diskini de biçimlendirip kullanıma hazır hale getirdim.Herşeyini kendi başıma kurduğum sıfır kilometre bir işletim sistemine sahip oldum.Hatta sanki çalışma ve performans açılış süresi falan daha bir güzelleşti.

    Daha önce de hep başıma geldi.Önceki bilgisayarlarım da kurulu gelirdi.Ama nasıl yüklüyorlarsa mutlaka bir yerlerinde sürücü çakışması hatalı yüklene bir yazılım olurdu ve ben her seferinde sistemi kendim yeni baştan kurardım.Bu sefer de istisna olmadı.En azından bilgisyar ikonunu altında kocaman DELL klasörü görmek yerine kendi kullanıcı adını görmek daha güzel.İşte şimdi sistemin içindeki bütün dosyalara ve klasörlere hakimim.

    Bazı arkadaşlarımızın geç açılma ves gibi sorunları da allah bilir işte bu hatalı fabrika kurulumlarından oluyordur.

    Buraya kadar anlattıklarım da bir problem yok.Fakat benim esas istediğim vistadan vazgeçmeden xp yükleyebilmek fakat bunu herhangi bir sanal masaüstü emulasyonu ile falan değil de doğrudan dual boot olarak yapabilmekti.Bu durmda media direct özelliği çalışacakmıydı?? Çok merak ediyordum.

    Dün bu soruların cevabını buldum.

    İKİNCİ GÜN --DUAL BOOT YÜKLEMESİ
    Herşeyden önce işe yine media direct CDsi ile başladım.XP kurmayı planladığım C bölümünü 35 gb olarak belirledim.Kalanı D diski oldu bu durumda.Sistemi yeniden başaltırken BIOSA girip gereken SATA ayarlarını yaptım.Daha önce Hdd yok diyen winxp pro CDsi ile sistemi boot etttim.XP kurulum ekranı karşıma geldi.Burada HDD bölme işlemini yaptım.C yi 35 gb yamıştım ya onu ellemedim artık oraya xp kurcam diye.Kalan D diski bölümünü tekrar ikiye böldüm.60gb D diski yaptım ondan da kalan artık yedek depo bölümü olarak ayırdım.

    Bu arada xp kurulum ve disk bölme ekranında HDD bölümleri arasında media direct ve disgnostik bölümleri kabak gibi görülüyordu.Oralara dokunmadım artık.

    Bu işlemler sonucu HDD üç parçaya bölünmüş oldu.Tabii ki media directin bölümü ayrı.Yani HDD sadece 2 ya da üç değil istediğiniz kadar parçaya bölebilirsiniz arkadaşlar.Bunu VISTA ya da XP kurulum Cd sile yapabilirsiniz sadece.Meida direct ise en fazla ikiye böler.

    XP kurulumunu hepinizin bildiği gibi sorunsuz bir şekilde yaptım.Ben n çok uğraştıran SATA sürücüsünü yüklemek oldu.En başta bunu yapayım dedim.Olmadı...olmadı...olmadı....deli fişek gibi döndüm durdum.BIOSu normal ayara çekince sistme açılır açılmaz mavi ekran veriyor ve güm...

    Olmadı baştan.Neden sonra chipset sürücülerini yüklemek geldi aklıma.Bu sefer IDE/ATA/ATAPI altında görülen aygıtların adı değişti.Biraz kurcalayınca sürücüyü nasıl yükleyeceğini anladım.SATA sürücülerini yüklemeyi başarmak işin en zor kısmı oldu.Diğer sürücü ve yazılımlarda sorun yaşamadım.BIOSu eski haline getirdim.heyecanlı bir bekleyiş...booot...ve bingooo..işte masaüstü karşımda.

    artık Dell 1520 de tıkır tıkır çalışan bir XP pro kuruluydu.XP kurmak isteyenler için buraya kadar.


    Sıra geldi vista yüklemeye.Bunu sanırım doğrudan XP üzerinden yazılım yükleyebilir gibi da yapabiliyoruz ama ben her zamanki yöntemden şaşmadım.Tekrar Cd ile boot edip bu sefer kurulum için 60 gb lik D diskini gösterdim.Vista kurulumu da kolayca oldu.Sürücüleri yükledim.Artık dual boot çalışan bir bilgisayarım vardı.

    En son olarak da media diecti vista üzerinden kurdum.Bilgisayarı kapatıp media direct tuşu ile açarak kurulumunu tamamladım.Herşey sorunsuz oldu.Artık tüm foksiyonlarıyla çalışan hem de aldığım ilk günkünden daha hızlı çalışan bir dell 1520 oldu.

    NEROnun image drive özellğini çok kullanırım.Faka bu özellik vista da çalışmıyor.Eğer vista ve nero kullanıyorsanız bakın.(neronun en sürümünü kastediyorum.Nero 6 zaten vistaya hiç yüklenmiyor)İmage drive özelliğnin olmadığını göreceksiniz.Sanal bir DVD sürücüsü yarayır bu eklenti.XP altından sanal sürücümü oluşturdum.Tabii ki vista çalıştırnca görülmüyor.

    Artık xp de kullandığım bütün yazılımlarımı rahatça yükleyip kullanabileceğim.Arada canım isteyince vistayı kurcalayacağım.Vista çok güzel ama henüz bir şeylerin olgunlaşmaya ihtiyacı var.

    Arkadaşlar bir bir şey sormak istiyorum.Diğer bilgisayarlarda kullandığım Xp home o makinelere lisanslı olduğu için kullanamıyorum.Zaten önceki laptopun xp home cd si göbekten bağlı aktivasyon bile istemiyor.Masaüstünün xp si ni ile ancak microsoftu telefonla arayıp aktive edebiliyorum.Şu an sisteme kurduğum xp pro malum .Made in TEZGAH....Acaba bu saatten sonra xp home lisanslı olarak temin edilebilir mi?Yani en azından işletim sistemim lisanslı olsun istiyorum.Güncellemeleri falan sorunsuz yapmak istiyorum.Gerçi var elimde bir şeyler.Bazı engelleri kaldırıyor.Güncellemeler yapılabiliyor ama ne derece güvenilir emin değilm.Yarın yarıyolda bırakır mı bilmiyorum.Arkadaşlar önerilerinizi yazarsanız memnun olurum.

    Bu dual boot olayı hoşuma gitti.bu sayede vistadan kopmadan daha uzun süre xp ye devam edeceğim sanırım.

    Zaten eğer fiyasko olursa buraya yazacağım mutlaka merak etmeyin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 15 Eylül 2007; 11:32:21 >




  • Hadi bakalım güle güle kullan Lokmanhekim dual boot lu notebook unu ;) valla bence hiç lisans almana gerek yok zaten en fazla 1 sene kullanırsın xp yi sonra vista ya geçiceksin onun için extradan para verip lisans alma derim, crack lerle aktifleştirdiğin zaman sorun olmuyor bunun birsürü yöntemi var sende bilirsin, bazıları işe yaramıyor update felan yapmıyor bazıları sağlam opluyor onlarla 1 seneni geçir... He yolda çevirirler seni aç bakalım notebook u lisanssız yazılım ajanları na notebook u vista ile açar aha lisanslı dersin :)


    Duncan21 yok yahu halledemedim kuramadım yüklediğim driver ı, ama notebook içindeki driver klasöründe nvidia nın driver ını gayet güzel kurdu, dosyalarına felan bakdım ikisininde aynı tipte yani onu kurdu indirdiklerimi kurmuyor nedense, neyse onunla devam ediyorum zaten sorunum yok güncel olsun demiştim, ileride kuran varsa onu okur o şekilde kurarız artık...

    Birde şu DELL 1520 KULLANANLAR KULÜBÜ imza etiketini nasıl yapıyoruz, bizde yapalım yapıştıralım etiketi popomuzada öyle devam edek bali



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperci -- 15 Eylül 2007; 13:08:13 >




  • lokman hayırlı olsun arkadasım.Bende aynı olayı yapmak istiyorum aslına bakarsan. Ama oyle bi kararsızlık var ki sanki dual boot mu yapsam direk xp mi yuklesem yoksa sonuna kadar vista mi desem bilmiyorum!! bu bekleyis surecek galiba bende
    neyse siz ne diyorsunuz bu ses isine o bnm kafaya takıldı biraz?* yoksa isinmaymis bilmemneymis hikaye..:)
    alper sana attıgım su pm e bi cvp yaz be kardes bak oyun isi hala sıkıntı




  • Ben bugün laptopı Bostancı Vatana götürdüm, iade etmek istiyorum diye. Arkadaşlar incelesin sizi 2-3 güne kadar ararız dediler. İşlemci fanında dedim üretim hatası var, işlemci boşta kaldığında veya windows açıldıktan 10-15 dk. sonra tiz,metalik bir ses geliyor dedim, isterseniz youtube'da videosu var göstereyim dedim, ürünü teslim alacak adama. Adam orda koptu galiba, ciddi olduğumu anlayınca, yok dedi youtube bizi bağlamaz.

    Belkide dedi fanı böyle çalışıyordur dedi, koparttı beni. İşten ne kadar anladığını varın siz düşünün. Bende amele gibi, kutusunu CD'lerini felanda götürmüştüm, geri verme umuduyla. Onlara gerek yok diyince, amele gibi elimizde tekrar düştük yollara. Birde ben karşıda oturuyorum. Topkapıda o ürün 10 Eylülde kalmamış, almak için Bostancıya gitmek zorunda kalmıştım, varın siz düşünün bunun bana ne kadar zaman kaybına neden olduğunu.

    2-3 gün sonrada arayıp, laptopınızın birşeyi yok gelin alın derlerse, ki böyle birşeyi bekliyorum, bakalım o zaman ne olcak?




  • Geçmiş olsun kötü bir durum.Eğer vatan sorun yok derse bence direk dell ile iletişime geçin .Hatta yurtdışına mail ile durumu bildirin bilgi alın bence.
  • Bu sorun Dell'in epey başını ağrıtacağa benzer.Bazı markaların ve ürünlerin zaman zaman böyle istenmeyen ortak sorunları oluyor.İnspiron 1520 lerin de sorunu bu galiba.Bu modeli alacak olanlar almadan önce fan ve HDD sesine çok dikkat etmeliler demek ki.İşin kötü yanı bu tip sorunlar hemen ilk gün değil de ilerleyen günlerde kendini belli ediyor bazan.ondana sonra aldığın yere anlat bakalım derdini.

    Benim inspiron da böyle bir ses sorunu yok.Çok sessiz bir laptop.Sıfır sesli,bomboş bir odada yanlızca çok hafif bir fısıltı şeklinde hissedilen fan sesi var o kadar.Bir de HDD yoğun çalıştığında yaklaşınca duyulan çok çok hafif çıtırtı ya da kıtırtı sesi.Ama bu sesi ben zaten bütün HDDlerde duyuyorum.Eski laptopumda,masa bilgisayarımda hatta harici taşınır (2.5inç) HDD de bile bu ses var.Bence bu normal...

    Normal olmayan ise sizin tarif ettiğiniz ve youtube da verilen ses.

    Benim laptopumda böyle bir ses yok..Öyle ki şimdi kulağım bu sessizliğe alıştı masa bilgisayarım artık fazla sesli gelmeye başladı kulağıma.

    Demek ki bütün Dell1520 ler öyle değil.Fakat anladığım sık görülen bir sorun.

    Teknik servislerdeki ve satan yerlerdeki elemanlar asla bizim kadar dikkatli dinlemedikleri için normal deyip geçiyorlar.Israrcı olmak lazım.Bir dünya para verip aldığınız ürünün içinize sinmesi lazım.yoksa kıymeti yok.

    CoolnQuiet arkadaşım siz oldukça tecrübeli ve teknik bilgi sahibi birsiniz umarım sorununuzu çözerler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 15 Eylül 2007; 15:29:29 >




  • PM den attığın sorularına cevap attım fiko, kusura bakma geçen tam okadar cevap yazdım sana gönder dedim incernet kesildi gitmedi mesaj ondan sonrada gönderdim diye aklımda kalmış :)

    quote:

    Orjinalden alıntı: fcfiko

    lokman hayırlı olsun arkadasım.Bende aynı olayı yapmak istiyorum aslına bakarsan. Ama oyle bi kararsızlık var ki sanki dual boot mu yapsam direk xp mi yuklesem yoksa sonuna kadar vista mi desem bilmiyorum!! bu bekleyis surecek galiba bende
    neyse siz ne diyorsunuz bu ses isine o bnm kafaya takıldı biraz?* yoksa isinmaymis bilmemneymis hikaye..:)
    alper sana attıgım su pm e bi cvp yaz be kardes bak oyun isi hala sıkıntı




  • quote:

    Orjinalden alıntı: LokmanHekim

    Bu sorun Dell'in epey başını ağrıtacağa benzer.Bazı markaların ve ürünlerin zaman zaman böyle istenmeyen ortak sorunları oluyor.İnspiron 1520 lerin de sorunu bu galiba.Bu modeli alacak olanlar almadan önce fan ve HDD sesine çok dikkat etmeliler demek ki.İşin kötü yanı bu tip sorunlar hemen ilk gün değil de ilerleyen günlerde kendini belli ediyor bazan.ondana sonra aldığın yere anlat bakalım derdini.

    Benim inspiron da böyle bir ses sorunu yok.Çok sessiz bir laptop.Sıfır sesli,bomboş bir odada yanlızca çok hafif bir fısıltı şeklinde hissedilen fan sesi var o kadar.Bir de HDD yoğun çalıştığında yaklaşınca duyulan çok çok hafif çıtırtı ya da kıtırtı sesi.Ama bu sesi ben zaten bütün HDDlerde duyuyorum.Eski laptopumda,masa bilgisayarımda hatta harici taşınır (2.5inç) HDD de bile bu ses var.Bence bu normal...

    Normal olmayan ise sizin tarif ettiğiniz ve youtube da verilen ses.

    Benim laptopumda böyle bir ses yok..Öyle ki şimdi kulağım bu sessizliğe alıştı masa bilgisayarım artık fazla sesli gelmeye başladı kulağıma.

    Demek ki bütün Dell1520 ler öyle değil.Fakat anladığım sık görülen bir sorun.

    Teknik servislerdeki ve satan yerlerdeki elemanlar asla bizim kadar dikkatli dinlemedikleri için normal deyip geçiyorlar.Israrcı olmak lazım.Bir dünya para verip aldığınız ürünün içinize sinmesi lazım.yoksa kıymeti yok.

    CoolnQuiet arkadaşım siz oldukça tecrübeli ve teknik bilgi sahibi birsiniz umarım sorununuzu çözerler.

    Dell e bu konuyla ilgili yazacağım zaten, inspiron 1520 serisinde üretim hatası var diye. Bu ses işlemci boşta iken çıkıyor. masaüstünde hiçbir program çalıştırmadan bekleyin bir 10-15 dk. harddisk aktiviteniz dursun, bu ses gelmeye başlıyor, şu youtube deki sesin aynısı, çok sık rastlanması dolayısıyla ben bu hatanın bütün seride olduğunu düşünüyorum. Daha dikkatli dinleyin isterseniz, ama işlemcinin boşta olması lazım, yani bir program felan çalıştırmaması lazım, bu ses o zaman geliyor çünkü o zaman fan hızını düşürüyor ve bu hız fanın karakteristiğiyle uymadığı için o garip ses çıkmaya başlıyor ama işlemciye yüklenen bir uygulama açtığınızda mesela 3d mark 2006 gibi, ses aniden kesiliyor. Sorun fandan kaynaklanıyor yani, harddiskten felan değil.




  • Selamlar,

    Arkadaşlar bende Dell inspiron 1520 T7100 olan modelini aldım.Kullanımı gayet kolay bir alet.
    Fakat sanki biraz performans problemi mi var ne biraz hayal kırıkığı oldu bende nu konu.
    ---Alet Vista'yı kendinden çok daha düşük konfigürasyonlu bir bilgisayardan daha geç açıyor.
    ---Ayrıca arkadaşların bahsettiği ses olayı bendeki alettede var ve gece olduğunda çekilmez olabiliyor.
    ---Daha sonra başlangıçtaki recovery olayı konusundada problem var.Aldığım mağaza (tekmar/izmir)
    başlangıçta F11'e basılınca recovey yapılıyor demişti ama mümkün değil.Şahsen acaba yanlış mı duydum diye farklı kombinasyonlarda denedim (alt+F11/ctrl+F11/fn+F11 gibi) ama nafile olmuyor.
    ----Bu ses konusunun bir çözümü var mı neden kaynaklanıyor,ayrıca recovery yapabilen var mı yardımcı olursanız sevinirim...
  • Ses sorununun çözümü yok maalesef tek başına. Sadece işlemciye yük bindirerek o sesi kesebilirsin. Ben BOINC diye bir program var onu kullanarak kesmiştim ama o zamanda fan sürekli dışarıya sıcak hava üflüyor. Oyun oyna mesela o ses yine kesilecektir ya da benchmark programı aç bi tane yine ses aniden kesiliyor ve bu ses çok sinir bozucu birşey.
  • Arkadaşlar dell in kendi sitesinde 1520 modeli için işlemci hızı 2,2 ghz diye yaazılmış ama satış sitelerinde ve burada sizin dediğiniz 2,0 ghz bu konuda net bilgi nedir?
  • recovery yapmak isteyen arkadaslar ctrl + f8 i kullanin oyle recovery oluyo...

    benimde cok siddetli performans sorunum war eski bilgisayarim arasinda pek bi fark gormedim (1.8gzh 80gb 1024 ram nvidia7200) ne yapabilirim performansi arttirmak icin bilgisayari ilk actigimda 1 dk gibi bi sure dolmadan aciliyordu henuz 4 gun gecmesine ragmen 3 4 dk yi buluyor tamamen acilip hazir hale gelmesi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aslıoglu

    Arkadaşlar dell in kendi sitesinde 1520 modeli için işlemci hızı 2,2 ghz diye yaazılmış ama satış sitelerinde ve burada sizin dediğiniz 2,0 ghz bu konuda net bilgi nedir?


    normalde (avrupa ülkeleri ve amerikada) modellerin de kendi içinde opsiyonları war.1.8 2.0 veya 2.2 seçebiliyosun mesela 1520de işlemci hızı olarak.Fiyat da değişiyor tabi.ama türkiyede bunu yapamıyorsun.Gelen sabit modeller var onlardan birini alıyorsun.Orda yazmasının sebebi de orjinal siteyi direk türkçeye çeviriyor olmaları.Yoksa Türkiyede 2 çeşit 1520 var t7100 ve t7300 işlemcili olmak üzere.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrcell -- 15 Eylül 2007; 20:59:54 >
  • arkadaslar....

    gecen gun size vatan dan dell 1520 yi aldim demiştim

    gelince bir de ne goreyim?? !!

    aksesuar kutusu dell inspiron 1501 aksesuarlari

    SOK OLDUM...

    hemen geri goturdum

    allahtan hemen degisim yapildi

    yani toplam da aldigim 3 ncu dell 1520 oldu..

    ya bu ses olayi bende de var.

    ama fazla degil cok cok sessiz bir ortamda cok cok dikkat edince geliyor..

    tabi uyumsuzluk sorunu falan var denilmiş

    biraz canim sıkılmadı degil ama degistirmeyi yada iade etmeyi dusunmuyorum simdilik..

    eger artarsa gidip degiştirecem..

    ayrica artik kont degil koyuncu nun getirdigi dell i kullaniyorum. vatan daki teknik servisteki adamlarin tavsiyeside o sekilde

    birde ankarada yasadigim icin kont un ankarada servisi yok ama koyuncunun var..

    siz ne dusunuyorsunuz ses hakkında...

    @LOKMANHEKIM

    hocam ses olayı sende yok mu.. yoksa cok mu az yoksa hic dikkat etmedin mi...




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.