Şimdi Ara

DELL INSPIRON 1520 KULLANANLAR KULUBU (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.877
Cevap
7
Favori
368.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: LokmanHekim

    Media direct ayrı bir işletim sistemi gibi bir şey aslında.

    Windows XP Bu latopa doğrudan kurulamıyor.Zira XP SATA Hddleri tanımıyor.Bunu için önce BIOSdan SATA operation kısmı Ahci değil ATA yapılacak fakat daha önce aynı bölümde bilememne cache diye bir yer avar onu da kapamak geekiyor.Daha sonra win xp yüklenebilir.Ammaa her şeyden önce direct media CDsi ile boot edip diskte bir C bölümünün hazırlanması gerekiyor.Burası işletim sisteminin kurulacağı bölüm oluyor.İsterseniz HDDki tek parça olarak kullanabilir isterseniz iki parçaya bölebilirsiniz.İşin püf noktası burada zaten.Gerekn düzüenlemeyi kendisi yapıyor.Normal şartlarda görülmeyen özel bir alan yaratıyor.Daha sonra XP CD si ile kurulu yapıyorsunuz.Aygıt yöneticisindeki gerek gördüğünüz ya da yanında sarı ünlemli bütün donanımın sürücülerini yüklüyorsunuz.Geldik SATA harddisk sürücülerine.Harddisklerin SATA olarak tanınabilmeşs için İDE/ATA /ATAPı yazan yerdeki donanım sürücülerini yenilemeniz gerekiyor.Bu sürücü setup şeklinde krulum değil de doğrudan inf dosyasısının yerini göstermek suretiyle yükleniyor.Sistem restart yapıyor.Sonra bir daha restart yapıyor.Böylece artık Harddiskimşz gerçek kimliğiyle orataya çıkıyor.Şimdi biostan değiştirdiğimiz ayarları eski haline getirmeliyiz.İşleitm sistemini ve sürücüleri hallettikten sonra media direct yazılımını yükliycez.Normal bir program kurur gibi.Sonra bilgisayarı kapatçaz.Media direct tutşundan başlatcaz.Kurulum kalan kısmını tamamlıycak İşte bu kadar.

    ben az önce bütün HDDleri sildim.recovery falan gitti.Ama silinir sandığım diagnostik bölümü korundu.Sistem bir şekilde koruyor bu bölümü.İşe yarayan bir şey.Ama onun dışında her şeyi sildim.C diski 100gb yaptım kalana d diski dedim.

    Esas yapmak istdeğim dula boot olayaı biraz daha çetrefilli.O da Media directten kaynaklanıyor.Eğer ondan sorun çıkmazsa aynı mantık çalışırsa mesele yok.

    Bir de emin olmadığım konu media direct win xp ile uyumlu mu.Bana uyumlu gibi geliyor ama dediğim gibi emin değilim.



    vista da sizin dediğiniz hereşyi yaptım ama yine de media direct çalışmıyor. açılış tuşuna basıyorum yuklenirken mavi ekran cıkıyor.driver lar la ilgili birşeyler yazıyor. bunun sebebi ne olabilir.




  • OYUN OYNAYAN ARKADASLARDAN HANGI OYUNLARDA NASI PERFOMANS ALDIKLARINI OGRENEBILIRMIYIZ?
  • Ama arkadaşım forumu iyi okumuyorsun sanırım önceki sayfalara bakmadan mesaj yazmayın, sonra konu lardaki mesajlar birbirini takip eder hale geliyor karmaşıklaşıyor forum !!!

    Yinede ben kendi makinamda oynadığım oyunları söyliyim... FPS değeri ve Benchmark testleri beni ilgilendirmiyor...buda ayrı bir muamma millet bi benchmark testi idi bir fps değeri idi aldı başını gidiyor, ekmek kaç para desen bilmez, cumhurbaşkanı kim seçildi desen bilmez, ama şu ekran kartının benchmark testi kaç, fps değeri şu oyunda kaç desen hemen şak diye söyler, sanki bilgi işlem uzmanı, aynı kendini iki msn adresi çaldı diye kendini hacker yerine koyan ama olsa olsa anca KRAKER olan kişiler gib oldu bu olay... sözüm meclisten dışarı kimse üstüne alınmasın

    Splintercell Double Agent 1280*800 de full ayarlarda en iyi kalitede takılmadan akıcı oynuyorum...
    Oblivion 1280*800 de full ayarlarda en iyi kalitede takılmadan akıcı oynuyorum...
    NFS Carbon 1280*800 de full ayarlarda en iyi kalitede takılmadan akıcı oynuyorum...
    Call Of Juarez 1280*800 de full ayarlarda en iyi kalitede takılmadan akıcı oynuyorum...
    Rainbow Six Lockdown 1280*800 de full ayarlarda en iyi kalitede takılmadan akıcı oynuyorum...
    Cold fear 1280*800 de full ayarlarda en iyi kalitede takılmadan akıcı oynuyorum...
    Resident Evil 4 1280*800 de full ayarlarda en iyi kalitede takılmadan akıcı oynuyorum...
    Transformers 1280*800 de full ayarlarda en iyi kalitede takılmadan akıcı oynuyorum...

    e daha ne olsun, yeni çıkan oyunlarıda yükleyip test edicem yakın zamanda inşallah... Bundan sonra oyunlarla ilgili benim listemde olmuyan oyunlar hala sorulursa e ben daha ne diyim...




  • Vatan'ın 10 Eylüldeki %25 indiriminden bende bir Dell inspiron 1520 aldım. Laptopla ilgili bir inceleme yayınlamayı düşünüyordum ama burayı görünce katılayım dedim, bakalım ilerde belki bir inceleme hazırlarım vaktim olursa ama bu konuyu takip etmekte güzel görünüyor. Olmazsa buradaki tecrübeleride oraya aktarırım. Satın almayı düşünen kullanıcıların kafasındakileri gideren ve okuması buradaki gibi uzun sürmeyen birşeyler olabilir. Bakalım zaman ne gösterecek.

    Laptopla ilgili yorumlarıma geçmem gerekirse; işçilik kalitesini o kadar beğenmedim, bazı arkadaşlar çok güzel, iyi felan demiş ama ben onlara katılmıyorum maalesef. Benim eski laptopım HP NX9105 olduğundan mıdır nedir, beğenmedim pek. Sağlamlığı da deseniz o şekil. Eski laptopım adeta kaya gibi sağlamdı, ona alışmışım galiba bununda etkisi var. Eski laptopımıda satışa çıkardım bu arada. Aslında yeni laptopımı 2000 ytl ye satsam sanırım havada kapılır. Ben Vatanın kampanyası ile 6 ay taksit 1850 ytl ye aldım. ABD'den bir arkadaş 1650 ytl'ye almış. Ona baya yaklaşmışız ama yetişememişiz yine. Ne kadar pahalı bir ülkede yaşıyoruz biz yahu?

    Laptop'ın klavye takımı çok yumuşak, yazı yazmak insanın parmaklarını okşuyor. diğer laptopımın klavyesi çok sertti. Ancak arkadaşların kıyasladığı Acer, Toshiba ve Asus'un muadili ürünleriyle kıyaslandığında durum ne olur bilemeyeceğim çünkü ben onları araştırmadım pek. Vatan'ın sattığı laptoplar arasında en alınası laptop buydu, o yüzden bunu aldım. Zaten notebookreview sitesinde en çok hiti alan laptop olduğunu görünce popülerliği konusunda aklımda hiçbir şüphe kalmadı. Ama şuda bir gerçek, vatan'ın bu kampanyası olmasa almazdım bu laptopı, eski laptopımdan memnundum ve beni daha 2-3 sene idare edeceğini düşünüyordum.

    Laptop'a dönmek gerekirse, üstünün siyah olması güzel olmamış, çünkü kapatırken insan dokusunda bulunan çok az miktardaki yağ, kapakta izlerin oluşmasına neden oluyor ve bu hoş bir görüntü oluşturmuyor. Kapak ve kasa fiber yada fiber karışımı bir madde anladığım kadarıyla, bu dayanıklı gibi görünüyor ama eski laptopımı kullandığımdan biliyorum onla kıyaslandığında bu dayanıklılık devede kulak kalır bana göre.

    Kasa ve kapağın üstünden bahsettikten sonra gelelim ekrana, ekran aşırı parlak ve kalın, normal lcd ekranlara benzemiyor, anladığım kadarıyla lcd ekranlarda yeni trend bu ama ben pek memnun kalmadım açıkçası, zira bu laptopın kalınlığını artırıyor. Zaten toplam olarak baktığınızdada laptop kalınca birşey. Centrino Duo bir işlemci kullandığını düşündüğünüzde daha ince olmasını bekliyorsunuz ama öyle değil, bence buda bir eksisi ürünün. Centrino Duo demişken, ürünün üstünde bu etiket var, vista etiketinden ayrı olarak klavyenin altına doğru sağ alt köşede. Vatan Bilgisayar'ın ürünleri hakkında nasıl yanlış bilgilendirme yaptığının bir örneğini görüyoruz burada çünkü sitesinden baktığınızda bu ürünün Santa Rosa platformunda olduğunu söylüyor. Halbuki Santa Rosa olsaydı ürün üzerindeki etiketin Centrino Pro olması gerekirdi, ilk aldığımda kafamı bu karıştırmıştı, vatanın verdiği bilgiyi doğru kabul etmiş ancak Centrino Duo etiketine anlam verememiştim. Konuyu görünce jeton düştü, wireless n standardının bu laptopta olduğunu zannediyordum ben ancak yokmuş dolayısıyla bu ürün Santa Rosa değil intelin kullandığı kodlama sistemi ile belirtmek gerekirse, Centrino Pro değil. Bir laptop'ın centrino pro olabilmesi için 800 MHz FSB'de çalışan bir intel işlemcisine, wireless n destekli bir ağ kartına ve intelin 965 GM chipsetini kullanan bir anakarta sahip olması gerekiyor bu ürün wireless n ağ kartı özelliği bulunmadığı için bu standardı sağlayamıyor dolayısıyla Centrino Pro etiketini alamıyor. Vatan'ın sitesi kullanıcıyı yanlış bilgilendiriyor kısacası.

    Ürünün üzerinde HDMI çıkışı olmamasıda bir eksi bana göre zira Full HD ready özellikli bir TV'niz varsa ona ancak S-Video çıkışını kullanarak görüntü aktarabilirsiniz, sesi ise farklı iki kablo kullanarak aktarmanız lazım. Bu özellikli tv'niz yoksa sorun oluşturmayabilir sizin için ama benim gibi değişik yerlerde sunum yapma gibi derdiniz varsa, HDMI özelliği çok işinize yarar bir özellik oluyor. Ürünün diğer eksisi ise bana göre DVI çıkışınında olmaması, bu çıkış benim eski laptopımda bile vardı ama HDMI çıkışı olsaydı bunu görmezden gelebilirdim.

    Fan sesi ve ısınmasına gelirsek ki ses sorunuyla ilgili bir arkadaş sorun yaşamış, o sorunu bende yaşadım ancak donanımla çok içli dışlı biri olduğumdan sorunun neden kaynaklandığını buldum zannedersem ki o ses şimdi gelmiyor. Şöyle ki; intelin işlemcilerinde kullandığı Speed-Step teknolojisi gereği bizim laptop'taki T7300 işlemci çarpan değerlerini 6 ile 10 arasında değiştiriyor sürekli yük durumuna bağlı olarak ve işlemci fanı anladığım kadarıyla işlemci sıcaklığına bağlı olarak Auto konumunda çalışıyor, ayarı bu şekilde yapılmış ve BIOS'ta bunu düzeltmek için bir ayarda bulunmuyor ancak işlemci fanının karakteristiği gereği işlemci boşta çalışırken yani 6 çarpanı ile hızını 1,2 GHz'e düşürmüşken fan en yavaş konumunda dönüyor ve bu bir tiz sesine neden oluyor. Sanki metal bir şey sürtermiz gibi bir ses yani bende de çıkan ses arkadaşın sorunu ile aynı aslında bu sesin bu ürünü olan bütün arkadaşlarda olmasını beklerdim ben çünkü bana göre bu işlemci fanından çıkan bir ses, isterseniz sizde dikkatle fanın üstünü dinlerseniz laptopınız masaüstünde iken ve hiçbirşey yapmıyorken yani boşta çalışıyorken o zaman bu sesi duyabilirsiniz çünkü bu sorunun sadece birkaç kişide rastlanan türden birşey olabileceği pek aklıma yatmıyor. Youtube'deki videoyuda görünce koptum zaten. Demek ki bu sorun çoğu kullanıcıda var.

    Gelelim nasıl çözdüğüme, ben BOINC diye bir program var onu kullanıyorum, bu programın özelliği bilgisayar yada laptopınız boştayken hesaplama gücünü kullanarak çeşitli bilimsel kuruluş yada derneklerin problemlerini çözmelerine yardımcı olmak üzere kullanıyor, bu program sayesinde işlemciniz hep %100 de çalışıyor kısaca özetlemek gerekirse. Sorunuda bu program sayesinde farkettim, işlemci tam yükte çalışırken bu ses gelmiyor yani tiz bir bip bip sesi. Ama o programı kapattığımda biraz bekledikten sonra o ses gelmeye başlıyor, o sesi duymanız için kulağınızı dayamanız ve biraz dikkat etmeniz gerekiyor, benim eski laptopımda böyle birşey yoktu ben oradan farkettim. Şu an o ses gelmiyor BOINC programını kullandığımdan ama siz o programı kullanmak zorunda değilsiniz. BIOS'tan işlemcinin Speed-Step özelliğini kapatınca muhtemelen bu sorunun düzelmesi lazım. Ben henüz denemedim ama denedikten sonra tecrübelerimi aktarırım, dediğim gibi ben şimdi o sesi duymuyorum.

    İşlemciyide 1 voltun altında bir gerilimle çalıştırmayı başardım, işlemci bu aralar çok az ısınıyor. İşlemci standart olarak çok yüksek gerilim aralığında çalışmak üzere geliyor ve bu aşırı ısınmaya neden oluyordu kullandığım program sayesinde şimdi hep %100 de çalışmasına rağmen çok az ısınıyor bir ara o programıda anlatırım her laptop kullanıcısına lazım bana göre biraz sabırlı olun yeter.

    Vista'ya gelince bende yeni kullanmaya başladım, göz boyamadan başka birşey değil, klasik görünüme geçtim daha performanslı olsun diye, XP'yi özlemiyor değilim, vistayı beğenmedim açıkçası ve Readyboost özelliğide olmasa beş para etmez Vista bana göre çünkü Vista'dan öncede Google'ın desktop search programı ile aradığım şeyleri anında bulabiliyor ve kendi antivirüs ve firewall programlarım ile gayet güvenli çalışıyordum. Customizer XP programı ilede programların RAM'de kalmasını sağlayıp acayip performans artışı sağlıyordum. Kısacası Vista bana biraz hüsran gibi geldi, beğenmedim yani. Zaten o kadar olgunlaşmış bir işletim sistemi olsa 2 yıl sonra microsoft Vienna'yı çıkarmayı düşünmezdi herhalde.

    Laptopa kurulu olan 32 bit işletim sistemi ayrı bir komedi, hangi gerizekalı düşünmüşse böyle birşey yapmayı, laptopın işlemcisinin 64 bit desteği var, gerçi şimdilerde her işlemcinin bu desteği var, adam 32 bit işletim sistemi kurmuş. Bende formatlayıp 64 bit işletim sistemi kurmayı düşünüyorum ama driver desteğini incelemedim henüz duruma göre Vista Ultimate 64 bit de kurabilirim ama benim gönlüm 64 bit XP den yana, bakalım zaman ne gösterecek.

    XP kurmayı düşünen bir arkadaş vardı format atarak, bunu yapmana gerek yok dostum. VMvare diye bir program var onu kurarak Vista altından XP kullanabilirsin, yalnız bunu yapacaksan BIOS'tan virtulization özelliğini aç, böylece VMvare'deki performansın artacaktır. Vista altında XP kurulumunu bir arkadaş anlatıyor forumda yine istersen onun linkinide verebilirim. Senin derdin Hard diski istediğin gibi bölümlemekse bunun içinde format atmana gerek yok, 3. parti yazılımları var çeşitli onlarla bunu yapabilirsin. İstersen onlardan birininde linkini verebilirim.

    Media Direct özelliğini henüz kullanmadım onunla ilgili deneyimlerimide sonra aktarırım. Bu arada bu kadar uzun yazı şimdiye kadar yazmamıştım hiç bu laptopla i tuşuna basınca hafif gıcırtı gelmeye başladı umarım bu şekilde devam etmez.




  • arkadaslar laptopu alalı bir ayı gecti. bir hafta oncesine kadar calısan roxio programı simdi calısmıyor.. acaba bir aylık trial mı bu program? bilen varsa lutfen yardım...!!! ayrıca gecen bir mail gelmis bana roxio registration icin onu da yaptım ama hala calısmıyor program nedendir bu yardımlarınızı rica ediyorum. tesekkur ederim.
    pardon bu arada birde office enterprise 2007 yukledim sonra crackledim ama su anda wordu acarken once birseyler yukluyor falan sonra acıyor!
    acaba enterprise surumu -ki sanırım bu trial version- crackle normal versiyon olmuyormu? bu konuda da bilgisi olanlardan yardım lutfen...
    gozunu seveyim office 2003 un:D
  • CoolnQuiet sana şükranlarımı sunuyorum :)
    Laptopu aldığım günden beri bir ses kulağımı tırmalıyor ama bu kadarcık ses için de laptop geri verilmez heralde diye kendi kendimi alıştırmaya çalışıyordum. İlk kez laptop kullanıyorum, belki bu ses normaldir diye düşünürken üstteki yazıyı okudum. Öncelikle BOINC i denedim, sonuç olumlu. Sonra dedim bir de biosdan deneyelim, Speed-Step i kapattım, sorun halloldu.
    Paranoyakça davranıp kulağı fan çıkışına yaklaştırınca benzer bir ses var hala ama dediğim gibi duymak için kasmanız gerekiyor. Eskisine göre ses yok denecek kadar azaldı.
    Ben de dual boot kullanmak istiyorum ama henüz o maceraya atılacak cesarete ve bilgiye sahip değilim :)
    Saygılarımla
  • BIOS'tan Speed-Step i ve Dynamic Acceleration ı kapattım, Windows gayet güzel açıldı ve 5-10 dk. o sesi duyamadım. İşlemciye yük bindiren bütün programları kapattım ve beklemeye başladım. BIOS'tan Speed-Stepi kapatırsanız işlemci çarpanınız 6 ile 8 arasınıda oynuyor, 7 değerinide kullanmıyor, bunu CPU-Z programını kullanarak anladım. 6 çarpanını kullanırken ve 8 çarpanını kullanırken ekran görüntülerini aldım.
     DELL INSPIRON 1520 KULLANANLAR KULUBU


     DELL INSPIRON 1520 KULLANANLAR KULUBU


    Kısacası 10 dk. bekledikten sonra windows masaüstünde bu ses gelmeye başlıyor, speed-stepi kapatmanın da bir yararı olmuyor. Bu arada şunu gördüm speed-step özelliğini kapatınca işlemciniz 1,6 GHz'den daha yüksek hızlarda çalışmıyor. İşlemcinin maximum hızı ise hepimizin bildiği gibi 2 GHz. İşlemciye yük bindirdiğinizde ise bu ses aniden kesiliyor. Oyun oynayan arkadaşlar bu yüzden bu sesi duymuyor olabilir, windows masaüstünde bir 10-15 dk. beklemelerini tavsiye ederim. Zannedersem bu bir üretim hatası, umarım modelin tümünde olan bir hata değildir.

    Bende mi değiştirsem laptop ı ne yapsam? 10 Eylülde almıştım, değiştirme hakkım 1 haftaylamı sınırlıydı, birde bunu verip Toshiba alabilirmiyim, şu wireless-n özelliği olandan?




  • Beyler yarın alcam laptopı ve son karar aşamasındayım gidip görmeme rağmen hala 2 tercih arasında kararsızım..

    1.si:http://www.gold.com.tr/product.asp?CATEGORY=63&MARK=DELL (EN ÜSTTEKİ MODEL)

    2.si:http://www.bimeks.com.tr/product.jsp?productId=13257&categoryId=1001&path=1000:1001&ref=007.1

    Benim gözüme çarpan ACER'ın tipi ve ses kalitesi daha ii, DELL'in ise sağlamlığı, kamerası ve işlemcisi.. Ayrıca ACER için çok ısınıyo diyolar DELL nası o konuda? Her ne kadar burası DELL forumu olsa da yardımcı olur musunuz sizce hangisi neden_? (oyuna yönelik alcam ama işlemcileri arasında da çok fark var mı ki?)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyBeRBoY -- 14 Eylül 2007; 17:45:01 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: worms

    CoolnQuiet sana şükranlarımı sunuyorum :)
    Laptopu aldığım günden beri bir ses kulağımı tırmalıyor ama bu kadarcık ses için de laptop geri verilmez heralde diye kendi kendimi alıştırmaya çalışıyordum. İlk kez laptop kullanıyorum, belki bu ses normaldir diye düşünürken üstteki yazıyı okudum. Öncelikle BOINC i denedim, sonuç olumlu. Sonra dedim bir de biosdan deneyelim, Speed-Step i kapattım, sorun halloldu.
    Paranoyakça davranıp kulağı fan çıkışına yaklaştırınca benzer bir ses var hala ama dediğim gibi duymak için kasmanız gerekiyor. Eskisine göre ses yok denecek kadar azaldı.
    Ben de dual boot kullanmak istiyorum ama henüz o maceraya atılacak cesarete ve bilgiye sahip değilim :)
    Saygılarımla

    Öncekine göre baya azalıyormu onu bilmem ama biraz bekleyince yine çıkıyor o ses dostum. Birde speed-stepi kapatınca işlemcin maximum 1,6 GHz'de çalışıyor. yani %20 performans kaybına uğruyorsun verdiğin paranın %20 si çöpe gidiyor diğer tabiriyle o yüzden bence bu özelliği açsan iyi olur. Laptop'ı iade edebiliyorsan et bence, eğer sürekli oyun oynamıyorsan. Gerçi ben BOINC'ı sürekli kullanıyorum ve işlemci geliliminide düşürdüm, halimden memnunum ama ben bile değiştirmeyi aklımdan geçirmiyor değilim.




  • arkadaslar su mesaja cvp yazsak su garibe bi eli lutfen:D
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CyBeRBoY

    Beyler yarın alcam laptopı ve son karar aşamasındayım gidip görmeme rağmen hala 2 tercih arasında kararsızım..

    1.si:http://www.gold.com.tr/product.asp?CATEGORY=63&MARK=DELL (EN ÜSTTEKİ MODEL)

    2.si:http://www.bimeks.com.tr/product.jsp?productId=13257&categoryId=1001&path=1000:1001&ref=007.1

    Benim gözüme çarpan ACER'ın tipi ve ses kalitesi daha ii, DELL'in ise sağlamlığı, kamerası ve işlemcisi.. Ayrıca ACER için çok ısınıyo diyolar DELL nası o konuda? Her ne kadar burası DELL forumu olsa da yardımcı olur musunuz sizce hangisi neden_? (oyuna yönelik alcam ama işlemcileri arasında da çok fark var mı ki?)

    Oyun için laptop mı alınır yahu, al bir desktop paşa paşa ne istersen oyna. Aynı paraya en kral desktop sistemi alırsın, hatta 8800 GTX Ultra bile alabilirsin sistemine.




  • Yok abi full oyun için değil tabi ama lazım işte öle bi alet masaüstü pcim zaten var. Sen ne dersin o 2 model arasından?
  • Ekran kartları aynı ama Dell'in işlemcisi daha iyi o yüzden Dell al, oyun oynayacağın için sürekli bu yukarıda bahsettiğim metalik tiz sesi duymazsın, o yüzden tavsiye ediyorum, yoksa etmezdim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _GreeNEyEs_

    Arkadaşlar, kişisel olarak 2 gündür yürüttüğüm mücadeleyi KAZANMIŞ bulunmaktayım! Bu akşam, iftar öncesi Vatan'a gittim. Size daha önce bahsettiğim notebook bölümü sorumlusu geldi. Ben test ettim birşey duyamadım dedi, bir de beraber bakalım dedi. Ben içimden yine Allah'ım bana sabır ver, yardım et dedim... Fakat bana dedi ki, 2 saat önce Müdür Bey de baktı, o biraz ses geldiğini söyledi. Dedim hayret, o nasıl duymuş acaba. Tabi içimden... Odanın kapıyı, pencereyi kapadık, notebook açıldı ve bilin bakalım ne oldu? O ses hiçbir azalma olmadan aynen devam... Tabi ben o an sevgili test ekibine selamlarımı ilettim... Dedim ki yetkiliye, lütfen kafanızı dayayın klavyenin soluna. 3-4 dakika konuşmadan dinleyin. Dediğimi yaptı, ben o ara ayaktayım ve notebook 70 cm uzağımda. Biraz zaman geçti, ben buradan duyuyorum o sesi dedim, sonra o da aslında bir ses var gibi dedi. İşte ondan sonra ipler elime geçti... Size yazdığım youtube adresine girdim ve aynı videoyu yorumsuz olarak izlettirdim. Ne mi oldu? Kendisi şok oldu... Ben o gazla, bir daha play'e bastım, sıcağı sıcağına 2 defa daha izledi. Dedim bakın aynı ses, binlerce km. ileride bir kullanıcıda da var. Alın size kanıt... İşte o andan sonra, bana karşı denilebilecek en ufak bir söz kalmamıştı. Sonunda, eline telefonu aldı ve müşteri hizmetlerini arayarak, _GreeNEyEs_ Bey'in bilgisayarını iade alıyoruz, yerine kendi isteği doğrultusunda 1 yıl geçerli değişim çeki veriyoruz. Geri kalan bölümde de, yetkiliye teşekkür ettim, o da kusura bakmayın dedi. İlk defa sizde böyle birşey oldu dedi. Dedim ki, Dell İstanbul Merkez'e de bu videoyu izletin dedim. Kanıt olur dedim. Sonrasında çekimi aldım ve iftara 10 dk. gecikmeyle geldim. Şimdi ise yeniden notebook araştırması yapacağım...

    NOT: Siz siz olun, hakkınızı her zaman her yerde arayın!


    Aynı sorun bizdede var birader, ben alalı 4 gün oldu yalnız bugün, 10 Eylüldeki Vatan kampanyasından almıştım bende değiştirme olayları nedir, bunu verip toshibanın laptopını alabilirmiyiz, yoksa birebir değiştirme hakkımız mı var sadece?

    Bütün programları kapattım, ve masaüstünde şu ünlü sesi dinliyorum. Mors alfabesine dönüştü, sanırım uzaylılar mors alfabesiyle mesaj yollamaya çalışıyorlar. Şaka bir yana, çok rahatsız edici bir ses bu yahu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 14 Eylül 2007; 18:25:10 >




  • Peki WIRELESS açısından ACER'a göre nasıl? Ya da HDMI var mı bunda? Yani ACER'a göre eksik ya da + yanları neler özellik olarak? Bi de full oyun oynamam yaa =)) oynicam tabi ama işlemci 200mhz ne kadar farkeder ki sonçta..
  • Acera göre daha performanslı, 200 MHz core 2 duo mimarisinde çok şey demek. HDMI çıkışı yok maalesef bunda, eksilerindne biride bu yukarıda uzun uzun yazdıklarımı oku istersen, laptopla ilgili kullanımdan elde ettiğim görüşler bunlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

    quote:

    Orjinalden alıntı: _GreeNEyEs_

    Arkadaşlar, kişisel olarak 2 gündür yürüttüğüm mücadeleyi KAZANMIŞ bulunmaktayım! Bu akşam, iftar öncesi Vatan'a gittim. Size daha önce bahsettiğim notebook bölümü sorumlusu geldi. Ben test ettim birşey duyamadım dedi, bir de beraber bakalım dedi. Ben içimden yine Allah'ım bana sabır ver, yardım et dedim... Fakat bana dedi ki, 2 saat önce Müdür Bey de baktı, o biraz ses geldiğini söyledi. Dedim hayret, o nasıl duymuş acaba. Tabi içimden... Odanın kapıyı, pencereyi kapadık, notebook açıldı ve bilin bakalım ne oldu? O ses hiçbir azalma olmadan aynen devam... Tabi ben o an sevgili test ekibine selamlarımı ilettim... Dedim ki yetkiliye, lütfen kafanızı dayayın klavyenin soluna. 3-4 dakika konuşmadan dinleyin. Dediğimi yaptı, ben o ara ayaktayım ve notebook 70 cm uzağımda. Biraz zaman geçti, ben buradan duyuyorum o sesi dedim, sonra o da aslında bir ses var gibi dedi. İşte ondan sonra ipler elime geçti... Size yazdığım youtube adresine girdim ve aynı videoyu yorumsuz olarak izlettirdim. Ne mi oldu? Kendisi şok oldu... Ben o gazla, bir daha play'e bastım, sıcağı sıcağına 2 defa daha izledi. Dedim bakın aynı ses, binlerce km. ileride bir kullanıcıda da var. Alın size kanıt... İşte o andan sonra, bana karşı denilebilecek en ufak bir söz kalmamıştı. Sonunda, eline telefonu aldı ve müşteri hizmetlerini arayarak, _GreeNEyEs_ Bey'in bilgisayarını iade alıyoruz, yerine kendi isteği doğrultusunda 1 yıl geçerli değişim çeki veriyoruz. Geri kalan bölümde de, yetkiliye teşekkür ettim, o da kusura bakmayın dedi. İlk defa sizde böyle birşey oldu dedi. Dedim ki, Dell İstanbul Merkez'e de bu videoyu izletin dedim. Kanıt olur dedim. Sonrasında çekimi aldım ve iftara 10 dk. gecikmeyle geldim. Şimdi ise yeniden notebook araştırması yapacağım...

    NOT: Siz siz olun, hakkınızı her zaman her yerde arayın!


    Aynı sorun bizdede var birader, ben alalı 4 gün oldu yalnız bugün, 10 Eylüldeki Vatan kampanyasından almıştım bende değiştirme olayları nedir, bunu verip toshibanın laptopını alabilirmiyiz, yoksa birebir değiştirme hakkımız mı var sadece?

    Bütün programları kapattım, ve masaüstünde şu ünlü sesi dinliyorum. Mors alfabesine dönüştü, sanırım uzaylılar mors alfabesiyle mesaj yollamaya çalışıyorlar. Şaka bir yana, çok rahatsız edici bir ses bu yahu.


    Öncelikle geçmiş olsun CoolnQuiet! Aldığımız alet cool çıktı ama quiet değil maalesef! Ben ürünü dün yoğun çabalarım sonucunda iade ettim. Müşteri Hizmetleri'ne kalsa, daha doğrusu o test ekibine () ürün sağlam, al kullan diyor. Ruh hastası mıdır nedir? Özellikle o youtube videosu çok etkili oldu, beklemiyordu yetkili öyle birşeyi. Sonuçta bana sordu birebir değişim mi iade çeki mi diye. Ben de iade ver dedim, şansıma diğer Dell de öyle çıkar, sonra ben katil olurum... Yalnız şöyle birşey var, iade çekim benim ödediğim YTL tutarı kadar basıldı normal olarak, fakat ben %7 indirimle almıştım ürünü. Yani ne demeye çalışıyorum? Şuan o çekle normal satış fiyatı üzerinden ne Toshiba'yı ne de Dell'i alabiliyorum. Gerçi istesem bunu hemen birebir değişime çevirirler ama ben Toshiba alacağım sanırım. E bu durumda, cebimden ekstra 283 ytl vermem lazım. Bu fark, benim çek tutarı ile Toshiba A200-1AH modelinin 1699$+KDV (2004 dolar toplam) olan düz satış fiyatı arasındaki farktır. Ben diyeceğim ki, ben Toshiba almak istiyorum ama peşin para indiriminden yine yararlanmak istiyorum. Bana sizin çekiniz var ama, bu durumda indirim yok gibi şeyler söyleyip durduk yere kazık atmayın diyeceğim! Normalde Dell yerine Toshiba alsam 103 ytl fark verecektim, indirimli olarak tabi. Şimdi ise 283 YTL! Yani 283 - 103 = 180 YTL zarar kafadan! Az para mı? Ben bunu kabul etmem...




  • Dell le Toshiba arasında 100 dolar fark var, o farkı verip Toshiba alamazmıyız yani. Birde ben bu kampanya sayesinde 1200 dolara aldım bu aleti, bana şimdi çıkıpta bir aklı evvel 500 dolar vermen lazım demez herhalde?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

    Dell le Toshiba arasında 100 dolar fark var, o farkı verip Toshiba alamazmıyız yani. Birde ben bu kampanya sayesinde 1200 dolara aldım bu aleti, bana şimdi çıkıpta bir aklı evvel 500 dolar vermen lazım demez herhalde?


    işte benim de aklıma gelen ve asabımı bozan olası uygulama aynen bu...
  • Toshibayı inceledim şimdi A200-1AH modelini, çok kalas duruyor yahu. Hiç içime sinmedi açıkçası. Wireless-N özelliği olan başka bir laptop yokmu vatanda satılan? Buda alan bir arkadaşın incelemesi, isteyenler bakabilir:http://forum.pclabs.gen.tr/index.php?showtopic=87885



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 14 Eylül 2007; 20:16:28 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.