Şimdi Ara

Dell g5 15se laptop mavi ekran sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 hafta önce bu laptopu Hepsiburada'dan aldım. 8600 lira iyiymiş dedim(e malum dolar). İlk gün driverları falan kurdum her şeyi yaptım sonra pubg indirdim. 1 saat oynamadan kapatti kendini dedim yeni indirdik olur böyle şeyler. Sonra 1 gun dinlendirdim ve 3.gün yine pubg girdim 4 saat oynadım sıkıntı olmadı. Sonraki gün bir daha kapaden. Yeniden başlattım pcyi bu sefer pubgye tıkladım karakterin gözüktüğü yer gelmeden yine res attı format attım ve tum driverları eksiksiz bir daha kurdum. Ne olsa beğenirsiniz? 1 saat oynamadan yine res atti ben de yeniden format attım. Dedim bu pc nin hakki degil demek ki pubg(4600h ve rx5600m var) cs oynuyorum low ayarlarda bu sefer de mavi ekran verdi. amdkmdag.sys diye bir sey. Su yüzden sevindim bu hataya en azindan elime bi bilgi geçti. Eğer yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    Dell g5 15se laptop mavi ekran sorunu







  • Ekran kartı driver problemi gibi gözüküyor. Driverları AMD'nin sitesi üzerinden tekrar güncelleyin. Problem devam ederse Dell'in websitesinden tekrar eski sürüme getirmeyi deneyin. Bir driver update'inden sonra benzeri başıma geldi farklı kod adı ile, şu anda herhangi bir problem yok. Bios update'i de yapın yapmadıysanız (bataryanın dolu ve adaptörün takılı olduğundan emin olun, bir şekilde yarıda kesilirse bilgisayarınız kullanılmaz hale gelir - bu riski bilerek yapın).


    Bunun yanında oyun sırasında kapanması muhtemelen sıcaklıkla alakalıdır. Bununla ilgili aşağıdaki linkten paylaşım yaptığımız konuda birkaç tavsiye var.


    https://forum.donanimhaber.com/dell-g515-se-ana-konu--145160034





  • Hocam tüm driverlari denedim de yok olmuyor. Bios 1.4.4 sürüm su an en güncel buydu. Amd nin kendi sitesindeki bu pcye özel driverları da kurdum, dellin sitesindekileri de kurdum ama yok olmuyor. Sıcaklık konusuna gelirsek de oyunu açıyorum 10dk oynamadan garip bi titreme sesi geliyor bilgisayardan res atıyor sonra. Yine de sağol tavsiyelerin için.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: son baht bükücü

    Hocam tüm driverlari denedim de yok olmuyor. Bios 1.4.4 sürüm su an en güncel buydu. Amd nin kendi sitesindeki bu pcye özel driverları da kurdum, dellin sitesindekileri de kurdum ama yok olmuyor. Sıcaklık konusuna gelirsek de oyunu açıyorum 10dk oynamadan garip bi titreme sesi geliyor bilgisayardan res atıyor sonra. Yine de sağol tavsiyelerin için.

    İngilizceniz var ise dell forumlarına bir bakın. Bir seri ekran kartında kullanılan ramlerin fabrika çıkışı problemli olduğu iddia edilmişti diye hatırlıyorum. Ama hepsiburadadan alan birçok kişiyiz ve farklı parti olmadıklarını düşünüyorum. Bence bir format atın.


    https://www.dell.com/community/forums/searchpage/tab/message?advanced=false&allow_punctuation=false&filter=location&location=forum-board%3AInspiron&q=g5+se





  • Olay görüntüleyicisinde pc her res attığında kernel power (41,63) diye bir hata veriyor sebebi adaptör veya ekran kartı sanırsam, yazılımsal değil gibi duruyor. Bahtsızım bu tür konularda
  • Bende de amd 3550h dahili vega 8 gpusu var. Güncel driverları yüklediğim zaman 15-20 saniyede açılması gereken pc 2,5-3 dakikada açılıyor. Ben buna çözüm olarak güncel driverları kaldırıp Windows updateten Windowsun kendi yüklediği driverları kullanıyorum. Bu şekilde problem kalmadı. Siz de bir deneyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.