Şimdi Ara

Dell 7537 ALAN ARKADAŞLAR LÜTFEN OKUYUN (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
4.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yazdıklarını okuyunca senin laptopunda ne tür arıza olduğunu, zamanında onarılıp onarılmadığını bilmiyorum ama bendeki arıza 6 ay kadar önce (laptopu aldıktan 45 gün sonra ilk arızası oluşmuştu) onayım olmamasına rağmen anakart değiştirilip laptop adresime gönderilmişti. İlk kontrollerimde kasamda şişlik olduğunu farkettim. Laptop henüz serviste iken "Doa" raporu için Dell'e baskı uygulamaya başlamışken bir de kasadaki şişliği farkettiğimi Dell'e söyleyince "Doa" raporunu aynı gün mail ile bana göndermişlerdi.
    Ebrar bilgisayar hiçbir sorun çıkarmadan anında değişim yaptı ve + bakiyemi de hesap numarama gönderdi. "Doa" raporunu sadece Ebrar değil bütün firmalar ister. Arızalı ürünü onlar da "Doa" raporu ile üretici firmaya gönderip yenisini talep ederler. Şu bir gerçek ki Türkiye'de satıcılar sadece ürününü satmaya bakıyorlar. Sorun çıktığında da olan müşteriye oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 16 Ekim 2014; 1:46:39 >




  • Katip785 kullanıcısına yanıt
    Sizin alet ne oldu usta ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajı yeni gördüm. Dell laptopu iade edip Asus laptop aldığımı belirteyim. Emir eri gibi laptop. Hiçbir isteğimi kırmadan yerine getiriyor. Laptopa hem Win 7 Pro 64bit hemde Win 8 Pro 64bit kurdum. Teknik servistekiler de işini bir profesyonel gibi yapıyorlar. Çok memnunum.
  • Ürün : DELL Inspiron 7537 S21W65C C
    Ozellik : I5 İşlemci, 6GB DDR3 RAM
    Firma : Eksen Bilgisayar
    Fiyat : 1850 TL

    Ürün dün geldi, kutuda ezik çürük bir şeye rastlamadım. Kutu açılımı ve yerleşime baktım, bondroller sonradan yapılmış gibi bir intibası yoktu. Yani %95 spot ürün paketlenmemişti. Ürünü iyice baktım kozmetik açıdan herhangi bir darbe rastlanmadı. Şirketle ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

    Şikayetlerim

    1. Ürün tanıtım resimleri yanıltıcı olduğu gördüm. İlgili resimleri ben mac gibi kaliteli vir kasayım der gibi duruyordu. Ancak yakında bakıldığından durum öyle değil. Kötü değil şık bir ürün ama model resimdeki + 30 daha iyyim diyen bir kalite satıyor.

    2. Ürün Windows 8.1 ile geliyor. Lakin Dell şirketi search indeks, backup programları, macfee virüs programları derken bilgisayarı teslim almış bize kullanacak bir şey bırakmamış gibi yavaş çalışıyor. Çok abartmak istemem ama HDD ha deyince bozulacak bir ürün olmasa gerek. Yani çok uğraştıyor tır, tır büyük olasılık mevzunun başını macafee çekiyor. Yani Disk bozuk deyip geri versem yeni disk takıp aynı recovery açıp gönderseler bence yine aynı ses yoğunluğunu yine yapacaktır.

    3. Windows serial key bios gömülü zannedersem kendim kurmak istersem lisansımızı kullanamayacağız.

    Neden Aldım

    Öğretmen ablamın çalışması için alındı.
    Ürünün sade ve ağır tasarımı beğendiğim için kaçırmak istemedim.
    Kullanacak olan kişi küçük ekrana bakmak istemiyor, Özellikle büyük alındı.
    Bir üst versionı olan seri I7 ve 8Gb Ram var ancak o paraya değeceğini düşünmediğim gibi limitimizde maksimun buna vereceğimiz kadardı.

    Alırken Başıma Gelecek Dezavantajları için Ne Düşündüm

    Tahmin ettiğim en büyük sorun HDD performansı idi. Ki bunuda şu ürünü (http://tinyurl.com/k4vwqfq) yada bir alt olan GS serisini alarak bunu aşabileceğimiz düşünüyorum.

    İhtiyaç olursa 6GB Ram'e önümüzdeki bir kaç yıl sonra arttırmak büyük külfet olmaz sanırım. Ki DDR4 ile ram fiyatları ucuzlamış olur.

    Sonuç

    Bunun dışına I7 neden yok dedirtecek bir sorun aklıma gelmiyor. Neye yetemeyecek absürk bir sorun olmadıktan sonra çalışması gerekir diye düşünüyorum. Genel olarak memnunum.

    Sorularım

    SSD Disk alıp taktığımda garanti dışı kalır mı ?
    Recovery DELL ait üçüncü programlar kurulmadan sadece salt sistem yükleniyormu ?


    Teşekkürler.




  • thealico kullanıcısına yanıt
    SSD taktığında garanti gidiyor diye biliyorum. Gitmiyor diyenler var, ama ben mail attım gidiyor diye cevap verdiler. Vidalarda boyalı olduğundan açıkçası açmak istemiyorum ama ssd alıp takacağım. Şu ana kadr sıkıntısı çıkmadıysa bu saatten sonra da çıkmaz diye düşünüyorum.

    Evet kendin ayrıca işletim sistemi kullanabilirsin ama öyle çok bir hantallık yok alette boşuna UEFİ bozma derim ben. SSD aldığında disk klonlar misler gibi kullanırsın.
  • thunderstruck7 kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam. Şöyle bir sorun çıktı dahası sorun varmı bir türlü anlamış değilim. Şimdi LCD ekranlar tamam her açıdan aynı gözükmez lakin sanki benim makinede bu biraz fazla gibi. Anlayamadım ve gıcık etti beni. Arada bir saniyeden çok kısa süre içinde ekranda bir contarast açılması oluyor yada ben ekrana karşı kafamı oynatınca açık değiştiği için yanılsıma görüyorum.

    Ekran kartı inten ve geforce olmak üzere iki sürücü var. Ve bir yığın ayar var acaba farklı ayar mı var?

    Yada odadaki ışığa göre sürekli değişen dinamik bir ayar varda bu beni rahatsız bilemeden. Ürünü sırf bu yüzden geri verecek hale geldim Bir mağazada yok ki gidip karşılaştırayım.

    Bir akıl verirmisiniz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thealico -- 20 Kasım 2014; 20:48:57 >
  • thealico kullanıcısına yanıt
    Sağ altta pil simgesine sağ tıkla, masaüstü modu tıkla, pil durumu sekmesine geç, dell intelligent display özelliğini kapa. Yaptığın aktiviteye göre görüntü ayarları yapıyor o özellik
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.