Şimdi Ara

DELL 1520 DE ÇINLAMA SORUNU VE GÖRÜŞLER (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
0
Favori
9.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar selam.

    Gecici cozum bulunan bu sorun tamamen ortadan kalkmasa da cınlama sesi cok duyulmuyor.
    Bir de kesikli hardisk sesi mrvcut, bu normal, butun laptoplarda mevcut ama aradabir 'click clock.!! diye ses cıkıyor, onceleri yoktu sanırım, sizde de mevcut mu?
    Bu ses ne olaki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ve_cihi -- 5 Ekim 2007; 16:24:30 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mutu07

    Arkadaşlar sorununuzun tam olarak nereden kaynaklandığını bilmiyorum ama benim de monster marka laptopum var..

    Onda da ilk aldığımda çınlama sesi geliyordu işlemcinin oralardan.

    "Camera"yı aygıt yöneticisinden iptal edince ses tamamen yok oluyor birdaha asla çıkmıyor.. Bu yüzden camerayı iptal edip deneyebilirmisiniz bi aygıt yöneticisinden cameraya gelip devre dışı bırak diyin yeter..

    Bunu biz monster forumunda sürücü cd sinden çıkan bir programla çözdük gerçi ben halen camerayı devre dışı bırakıyorum program falan yüklemiyorum..
    Bi deneyebilirseniz ve sonucu buraya yazabilirseniz diğer arkadaşlara da yardımı dokunabilir.. Belki aynı sorun diyildir bilmiyorum ama işe yarayabilir diye düşündüm..



    Bir de rm clock gerçekten süper bir program. İsterseniz bu programla işlemcinize giden voltajı düşürebilir ve laptopun hem daha az ısınmasını hem daha sessiz kalmasını hem de daha uzun süre pilde kullanabilmeyi sağlayabilirsiniz.

    Ben voltajı 0.2 volt olarak nerdeyse her çarpanda sorunsuz bir şekilde düşürdüm ve ne bir kilitlenme ne de performans düşüklüğü olmadan sessiz ve düşük sıcaklıkta oyun oynayabiliyorum.. Eskiden full modda 70 dereceye çıkıyordu şimdi ise 53-54 derece..



    direk gidiyormu ses o sekilde yapinca. simdi yaptim ama gitmedi de




  • Monster laptopumda gitmişti ses hatta bu sorunu yaşayan hekeste gitmişti ondan dedim sizin sorununuzu okuyunca belki aynı sorundur demiştim ama yaptım gitmedi diyorsanız aynı sorun değil demekki..

    Bizim monster forumunda buna benzer çınlama sesi duyan çok kişi vardı ve ilginç birşekilde camerayı disable yapınca aygıt yöneticisinden bu ses tamamen gidiyordu.. Aynı zamanda sürücü cd sinden çıkan bir programla da bu sorunu giderebiliyorduk.. Ama demekki sizin laptoplardaki sesin sebebi daha farklı umarım bir çözümünü bulursunuz.. Gerçekten başa bela bir ses yaşadım ordan biliyorum..
  • Walla bende gözümü actim bu cihazi alacam dedim ama buraya girip review leri okuyunca vazgectim halen takip ediyorum RM Clock ile kesin netice aliniyorsa bende tekrar 1520 donebilirim zira Toshiba A200 1AH da ozellikle batarya suresi ve kocama adoptoru ile bence bu sese ragmen dell den dah kotu
    quote:

    Orjinalden alıntı: Quentin86

    quote:

    Orjinalden alıntı: dejaa

    quote:

    Orjinalden alıntı: Quentin86

    bende bu modelden alıcaktım ama sanırım böyle bir problemden sonra düşünmeye başladım...


    Hiç düşünme al bu ses tüm markalarda var ve ufak bir programla yok oluyor.... ama diğer markalarda sağlam bir kasa içine göçmeyen bir klavye bulamazsın emin ol.... Dell derim başkada bişi demem arkadaş...


    doğru haklısın dell çok kaliteli hiç düşünmeden alıcaktım ama videodaki ses gibi bir ses yok bizim diğer laptoplarda.. Bir acer bir de hp laptop var ama böyle bir sesten eser yok. Çok belirgin bir şekilde duyuluyor...

    ayrıca programla çözüm kesin mi? onu tam anlayamadım ve bu programla bir hız azalması oluyor mu? örneğin oyunlarda o programdan yaptığımız disable etmeyi oyunda açıyormuyuz tekrar? çünkü aldığım zaman o sesi duymak istemem.




  • CoolnQuite kardes senin lap top gelince bu ses sorununa bi bakip neticeyi burda yazarsan sevinirim zira ozellikle senin yazilarin Dell den su an icin vazgecmemde %95 rol oynadi
    quote:

    Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

    Evet duyuluyor maalesef. Her ne kadar bazı arkadaşlar aksini iddia etsede benim gördüğüm %50 olasılıkla bu sese rastlanıyor. Bunun için 1520 kullanıcıları başlığındaki bu sorunu yaşayan ve yaşamayanları sayarak neticeyi görebilirsin. Programla ses sorununu halletmezsen, kulaklık taktığında yine geliyor.

    @ Dualist



    Ben videonun linkini vermekten bıktım ama bazı arkadaşlar sormaktan bıkmadı, biraz youtube'u araştırın kardeşim yahu. Neyse şaka şaka.




  • çınlama sorununun durumu nedir şu anda? programla tamamen halledildi mi?

    birde herkeste olmuyor bu yani şans meselesi.. 2 gün sonra laptop alacağım hala düşünceliyim alsam mı almasam mı diye. Bunu almak istiyorum ama sanki biraz toshiba A200-1AH'ye kaydım gibiyim bu sorun yüzünden:)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: john86

    valla arkadaslar gercekten su rmclock ıse yarıo. her ne kadar ara ara o ses gene yukselsede artık eskısı gıbı sureklı bı ses duymuosunuz. kesınlıkle tavsıye ederım. bulana allah razı olsun beynım rahatladı.


    ben de bu programı ses amacıyla değil ama yolculukta pilin ömrünü artırmak için kullanmayı düşünüyorum . sanırım işe yarar dimi?
  • Bu ses tam bir şehir efsanesine dönüşmüş durumda. Nedense ben böyle bir sese incelediğim 4 inspironda da rastlamadım. Eğer bu tiz ses sizde gerçekten varsa bunun fanla ilgisi olabileceğini düşünüyorum. Düşük devirde döndüğünde geldiği söylenen bu ses "fanların yağlanması" ile giderilebilir diye düşünüyorum. Zira inspironlar Irlanda ya da Amerika'dan geliyor. Kutularınızın üzerinde ya da Dell 'in Support Center 'ında Ship Date ( Kargolanma Tarihi ) 'ne bakarsanız aylar öncesinde gönderildiğini ve sizin de yine bir kaç ay sonra ürünü aldığınızı göreceksiniz. Hafif bir sürtünme dahi tiz bir sese yol açabilir. Zaten fan hızlı dödüğü zaman sesin durması da, konunun fanla ilgisi olduğunu gösteriyor. Hızlı dönünce sürtünmeden de ürettiği enerjiyle kurtuluyor OLABİLİR.

    Dell servisinin bu konudaki uygulamasını bilmemekle beraber, Asus Turkiye 'nin garanti dahilindeki cihazlara ücretsiz olarak iç bakım&temizlik yaptığını biliyorum. Kompressor ile toz temizliği, fanların yağlanması gibi uygulamalar yapılıyor bu bakımda. Dell servisine (Kont garantili cihazlar için Destech) telefon edip sorabilirsiniz.




  • Benim iki laptopımda da vardı. Ayrıca sorun anakartın chipsetinden kaynaklanıyor, güç yönetimiyle ilgili birşey. RMClock'da chipsetin güç yönetimiyle ilgili seçeneklerini kapatınca sorun gidiyor. Bende ilk başlarda fan diye düşünmüştüm ama RMClock'taki chipset management satırını görünce anakarttan olduğuna kanaat getirdim ve sıkı durun anakartı üreten firma Dell, maalesef.
  • Ses mekanik aksamla ilgili değil diyorsun da dostum, sese elektronik bir devre nasıl yol açabilir ? Titreşen ya da hareketli olan nedir ki anakartta sese yol açsın ? Fan daha mantıklı geliyor bana.
  • Bazı plazma tv'lerde de var aynı sesten. Dell'in forumlarında sesin nelerden kaynaklanabileceği belirtiliyor. Bunlardan biride yeni üretilen transistörler.

    Media markt'in kampanyada sattığı bir plazma vardı samsung'un. Ondada varmış bu sesten mesela. Millet ucuz diye atlamıştı, yazık. Gerçi 2 hafta içinde iade şansın var orda ama çektiğin sıra çilesi yanına kar kalıyor o zamanda.

    Bu yeni transistörlerin kullanıldığı devrelere elektrik verdiğin zaman bu sesi çıkartıyorlar. Bizimde anakart vınlıyor yani, işlemci fanı değil aslında. Burada dikkat edilmesi gereken bu anakartı üretenin de Dell oluşu maalesef. Dell forumlarında aynı sorunu yaşayan bir kullanıcı anakartını değiştirdiklerini ve sorunun düzeldiğini yazmıştı. Muhtemelen onda da kullanılan aynı malzeme fakat biri vınlarken biri vınlamıyor. O da şansına kalmış. Bizim konuda da mesela bu sorunu yaşayan var, yaşamayan var. Halbuki her ikiside aynı malzeme. İlginç.




  • Allah'a şükür :)
  • arkadaşlar laptopu alırken açıp deniycem çınlama sesi varmı diye..

    o yüzden bu ses aldıktan sonra kullanmaya başlayınca mı çıkmaya başlıyor yoksa laptopu ilk açıp çalıştırdığımızda ortaya çıkıyor mu?

    birde dell'in kaç ölü pixel'e kadar garantisi var?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quentin86 -- 11 Ekim 2007; 12:07:39 >
  • Bütün firmalar 15 gün içersinde herhangi bir sebep olmaksızın (müşteri memnuniyetsizliği) ambalajında olmak kaydıyla ürünü değiştirmek/iade etmekle yasal olarak yükümlüdür. (Tüketiciyi Koruma Yasasına göre..)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Quentin86

    arkadaşlar laptopu alırken açıp deniycem çınlama sesi varmı diye..

    o yüzden bu ses aldıktan sonra kullanmaya başlayınca mı çıkmaya başlıyor yoksa laptopu ilk açıp çalıştırdığımızda ortaya çıkıyor mu?

    birde dell'in kaç ölü pixel'e kadar garantisi var?


    benim ilk baslangica gore ses hafif artti.. ama rmclockla sorun yok
  • ya arkadaşlar bi yardımcı olun... ben bi 1720 aldım.
    dediiniz tiz ses bendede var ama rahatsız etmicek kadar az. bnm daha büük bi sorunum var.
    ya laptopun sol tarafında yine bu tiz sesin geldii yerden inanılmaz bi fan sesi gelio. bariz fan sesi pır pır şeklinde gelio hemde çok rahatsız edici seviyede yüksek.ve 10 dakikada bi çalışıo sonra duruo durunca valla çok büük bi sessizlik oluo ya bu arızalımıdır ben çözemedim daha 1 günlük laptop... bu benim ilk laptopum o yüzden pek bişeyde bilmiorm laptoplar hakkında hani normalmidir deilmidir açısından.
    yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar acilen yorumlarınızı bekliorm... bu arada hepinizin bayramı mübarek olsun arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lastfighter -- 11 Ekim 2007; 20:02:35 >
  • bu başlığı okuyorum, almaktan direk vazgeçiyorum
    en iyisi bir daha okumamak...
  • ARKADAŞLAR BENDE GEÇEN HAFTA ALDIM BİLGİSAYARI, BENİM BİLGİSAYARDA BİR PROGRAM FALAN YÜKLERKEN EKRAN YA TAMAMEN KAPANIP GERİ AÇILIYOR VE İYİCE KARARMIŞ OLARAK GELİYOR PROGRAMIN KURULMASINA İZİN VER İZİN VERME DİYE YAZI ÇIKIYOR, YANİ DİYECEĞİM BU EKRAN KARARMASI HERKESTE OLUYOR MU NORMAL BİRŞEY Mİ? EKRANDA HAFİF KARARMALAR OLUYOR , SADECE BİR ŞEY YÜKLERKEN OLUYOR AMA...
    BİR DE BEN AUTOCAD 2006-2007-2008İ KURAMADIM NEDEN OLABİLİR?
  • yaw biz şirkete 2 adet aldık
    ses devamlı değil
    kulağını notebook a temas ettirmes isen duyulmuyor
    bu ses artacakmı
  • Bu ses sıkıntısı bendede var rmclock işe yarıyor sesi kesiyor ancak networkden data çekerseniz yine başlıyor.XP ye geri dönüş yaptım ve rmclock kurmadım ses olayı yok!Sanırım vista tarafından kaynaklanan bi durum var ve birşeyleri tetikliyor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.